Itseruskettava kasvovesi & kasvovoide – testissä Zuiin uutuudet

Kaupallinen yhteistyö House of Organic.

Itseruskettava Kasvovesi Ja Itseruskettava Voide Zuii Hannamari Rahkonen Yellowmood 7

Se taitaakin sitten olla kevään lämpimin päivä ainakin täällä pohjoisessa. Aurinko paistaa upeasti ja lämmittää jo kovin enkä en voi edes kuvailla miten lämpömittarin kohoamista on odotettu täällä (melkein ikuisen) lumen valtakunnassa. Tänään jatkan viime viikolla aloittamaani Itseruskettavien ABC -postauksen aloittamaa minijuttusarjaa, jonka toisessa osassa framille nostetaan vartalon sijaan kasvot. Tuo edellisviikon postaus sisältää muuten step by step -ohjeet ihon valmisteluun ennen itseruskettavan käyttöä sekä vinkit oikeanlaiseen levitysmetodiin, jonka avulla lopputuloksesta saadaan tasainen, oikean sävyinen ja luonnollinen. Kannattaa lukaista juttu pohjalle, jos itseruskettavat eivät ole entuudestaan tuttuja.

Moni pitää ruskettuneesta ihosta – allekirjoittanut mukaanlukien – ja onhan se on totuuden nimissä myönnettävä, että kevyt päivetys saa monen suomalaisen ihon hehkumaan terveemmän näköisenä ja tuo peilikuvaan sitä kaivattua hehkeyttä ja eloisuutta. Ennen kuin kuitenkaan suuntaa suinpäin aurinkoon ainoana tavoitteena rusketus, kannattaa muistaa pari tärkeää asiaa nyt kevään edetessä.

Itseruskettava Kasvovesi Ja Itseruskettava Voide Zuii Hannamari Rahkonen Yellowmood 4

Ensinnäkin iholla vie nyt kevään ja kesän kynnyksellä viikkoja ”rakentaa” oma toimintamekanisminsa UV-säteilyltä suojautumiseen. Tämä ihon oma aurinkosuoja ei toimi välittömästä altistuessamme auringolle, vaan sen aktivointi tapahtuu vähitellen – yleensä paras tulos saavutetaan noin kolmen viikon päivittäisellä 5-15 minuutin auringonotolla . Tähän ei ole kuitenkaan Suomen sääolosuhteissa aina luottamista, joten a) kannattaa muistaa ottaa luonnonkosmetiikan aurinkosuojan käyttö vakavasti ja b) mikäli ainoana tavoitteena on saada kaunis päivetys pintaan, valita UV-säteilyn sijaan käyttöön ennemmin luonnonkosmetiikan itseruskettavat.

Kuten totesinkin viime viikon postauksessani, olen käyttänyt itseruskettavia kasvoille jo muutamien vuosien ajan ja odotin siksi innolla mitä Zuiilla on tarjota, sillä tältä huikealta australialaisbrändiltä löytyy kasvoille kaksi eri vaihtoehtoa luonnollisen purkkipäivetyksen taikomiseen: ensimmäinen on geelimäinen kasvovesi ja toinen kasvovoide. Kumpikaan ei jättänyt kylmäksi ja olen satavarma, että etenkin erittäin erittäin luonnollista lookia haluavat tulevat löytämään suosikkinsa sarjan kasvovedestä!

Tässä postauksessa kerron siis miten huoltaa kasvojen iho ennen itseruskettavien käyttöä, jotta lopputuloksesta saa tasaisen sekä jaan vinkkini siihen miten levittää itseruskettavat oikein rantujen välttämiseksi.

Itseruskettava Kasvovesi Ja Itseruskettava Voide Zuii Hannamari Rahkonen Yellowmood

Kasvojenhoitorutiini ennen itseruskettavan käyttöä:

1. Kuori kasvot 12-24 tuntia ennen itseruskettavan kasvoveden- tai voiteen käyttöä. Kuolleen ihosolukon poistaminen on todella tärkeää, jotta itseruskettavan sävystä tulee kauttaaltaan tasainen eikä se esimerkiksi kerry ihohuokosiin tai pakkaannu kasvojen kuiville alueille. Kaiken lisäksi kuorinta tekee muiden kosmetiikkatuotteiden imeytymisestä jopa tuplasti tehokkaampaa, tukee kuona-aineiden poistumista, aktivoi verenkiertoa, parantaa ihonsävyä ja nopeuttaa ihon uusiutumista.

2. Vinkki kuivaihoisille: muista kosteuttava naamio kuorinnan jälkeen. Mikäli ihosi on pintakuiva, hilseilevä tai muutoin taipuvainen kuivuuteen, käytä suosiolla ennen itseruskettavaa kosteuttavaa kasvonaamiota, jotta ihon pinnasta tulee elastisempi, kiinteämpi ja kosteustasapainosta parempi. Kimmoisalla iholla myös päivetys näyttää paremmalta.

3. Levitä kasvoille kuorinnan jälkeen omalle ihotyypillesi sopiva kasvovesi, seerumi ja kasvoöljy. Voit käyttää lisäksi myös kasvovoidetta, jos se kuuluu omiin ihonhoitorutiineihisi. Itse suosin kasvoveden suhteen hieman paksumpia korealaisia versioita ja teen 7 Skin Methodia – se onkin oiva tapa saada rutikuivinkin iho riittävän hyvään kuosiin (kosteutetuksi ja kimmoisaksi) itseruskettavaa varten!

4. Seuraavana iltana voit tehdä kasvojenpuhdistuksen normaaliin tapaan ja levittää sen jälkeen kasvoillesi VAIN itseruskettavan tuotteen. Anna itseruskettavan kuivua iholle kokonaan ennen kuin kosket siihen ja jätä muut ihonhoitotuotteet väliin kyseisenä iltana. Aamulla peilistä löytyy asteen verran päivettyneempi iho. Jaan tarkemmat ohjeet ja huomiot kasvoveden- ja voiteen levittämiseen alempana!

Itseruskettava Kasvovesi Ja Itseruskettava Voide Zuii Hannamari Rahkonen Yellowmood 5

Helppo päivetys itseruskettavalla kasvovedellä

Olen todennut tämän taatusti aiemminkin, mutta itseruskettava kasvovesi on nerokas konsepti vailla vertaansa! Ei kertakaikkisesti voi olla olemassa helpompaa tapaa saada kasvoille kevyttä päivetystä kuin levittää se normaalistikin käytössä olevan ja tuttua tutumman ihonhoitotuotteen muodossa.

Itseruskettavan kasvovetensä koostumuksen suhteen Zuii on joko tietoisesti tai tiedostamatta korealaisten trendien jäljillä päätyessään valitsemaan geelimäisen muodon. Vedetön itseruskettava sisältää rusketusta kehittävien sokereiden lisäksi mm. ihon oksidatiivista rasitusta ja entsymaattisten ihovaurioiden syntymistä estävää saniaista, kollageenintuotantoa stimuloivaa keltasoihdukkia, tehokkaana humektanttina ja emollienttina toimivaa propanediolia, kosteustasapainoa parantavaa kurkku-uutetta, taikapähkinävettä, rohtosalkoruusua, punarahkasammalta ja isohirvenjäkälää.

Kasvovedellä on helppo onnistua, vaikka olisi kuinka aloittelija. Toki suosittelen, että otat pari harjoituskierrosta esimerkiksi ennen tärkeitä juhlia, mutta noin yleisesti ottaen en ole kyllä epäonnistunut itseruskettavan kasvoveden kanssa koskaan (löydät kuvan alta tarkemmat vinkkini levitykseen).

Lopputuloksesta tulee todella luonnollinen, vähän sellainen kuin olisi viettänyt päivän verran auringossa veden äärellä ja rusketuksen tummuusastetta voi syventää vähitellen omaan makuun sopivaksi. Mikä parasta, iholle kehittyvä sävy on lämmin, mutta ei oranssiin taittava eikä rusketus näytä luonnottomalta alunperin vaalealla iholla olevan uutena ihonsävynä (alla kuva, jossa minulla on kaksi kerrosta ko. kasvovettä).

Omalle, erittäin vaalealle ja hieman punaiseen taittavalle kalvakalle iholleni saan sopivan päivetysasteen levittämällä kasvovettä 2-3 päivän ajan (yksi kerros kerrallaan) – vaikka brändi on australialainen ja siellä asuvien iho on yleisesti ottaen tummempi, kasvovesi sopii erittäin maltillisessa rusketuksessaan saumattomasti myös pohjoismaalaiselle iholle. Olin tästä todella yllättynyt!

Itseruskettava Kasvovesi Hannamari Rahkonen

Tässä kuvassa ihollani on kaksi kerrosta itseruskettavaa kasvovettä ja yksi kerros itseruskettavaa kasvovoidetta. Lopputulos ei ole lainkaan tunkkaisen oranssi, vaan hyvin luonnollinen. Alkuperäinen ihoni sävy oli mallia: valkoinen kuin liitu.

Itseruskettava Kasvovesi Ja Itseruskettava Voide Zuii Hannamari Rahkonen Yellowmood 2 Itseruskettava Kasvovesi Ja Itseruskettava Voide Zuii Hannamari Rahkonen Yellowmood 3

Itseruskettavan kasvoveden levitys:

1. Puhdista kasvosi ja kuivaa ne huolellisesti. Annostele itseruskettavaa kasvovettä 1-2 pumppauksen verran vanulapulle. Tasaisimman lopputuloksen vuoksi suosittelen valitsemaan sileäpintaisen ja kertakäyttöisen vanulapun tähän hommaan. Itse tykkään puristaa vanulapun hellästi puolikkaaksi ja antaa kasvoveden imeytyä lappuun noin 10 sekunnin ajan, jottei geelimäinen kasvovesi karkaa lapulta levitettäessä.

2. Aloita kasvoveden levitys kasvojen korkeammista osioista. Itse aloitan levityksen aina otsalta, josta liikun kevyesti ohimoille, sen jälkeen otan tarvittaessa yhden pumppauksen lisää ja siirryn poskipäihin sekä korvien alueelle, nenään, nenän alle, leukaan ja kaulaan. Aivan viimeisenä levitän kasvovettä kevyesti kulmakarvojen päälle (ja hieman liikkuvan luomen yläpuolelle) sekä silmänalusille. Keskimäärin koko kasvoille tarvitaan 2-4 pumppausta kasvovettä.

3. Anna kasvoveden kuivahtaa ja jää odottamaan. Jotkut käyttävät kasvoveden päälle muita ihonhoitotuotteita, mutta itse en suosittele sitä. Seuraavana aamuna voit käyttää ihonhoitotuotteita normaalisti.

4. Mikäli sävy kaipaa syventämistä, lisää sitä 24 h kuluttua ensimmäisestä levityksestä. Tummuuden syventämisen kanssa ei kannata lähteä ahnehtimaan, vaan odottaa että sävy ehtii kehittyä ja levittää uusi kerros vasta sitten. Yksi kerros kerrallaan -metodi tuo kaikista luonnollisimman lopputuloksen!

Itseruskettava Kasvovesi Ja Itseruskettava Voide Zuii Hannamari Rahkonen Yellowmood 9

Itseruskettava kasvovoide

Toinen hyvä vaihtoehto kasvojen päivetykseen on anti-age -vaikutteinen Zuii itseruskettava kasvovoide. En ala luettelemaan kasvovoiteen raaka-ainelistaa uudelleen, koska siinä on hyvin pitkälti samat vaikuttavat kasviuutteet kuin sarjan itseruskettavassa kasvovedessä, mutta lisänä on ihon kimmoisuutta tukevia kaakao- ja sheavoita. Kasvoveteen verrattuna voide antaa hitusen intensiivisemmän (muttei silti tummaa missään nimessä) lopputuloksen samalla kun se hoitaa ihoa. Suosittelenkin voidetta erityisesti niille, joiden iho on kuivahko, kiristelee,  ärsyyntyy helposti  tai kaipaa muuten kokonaisvaltaisemmin kosteuttavaa ihonhoitotuotetta.

Itseruskettavan kasvovoiteen levittämiseen pätee muutoin samat lainalaisuudet kuin kasvovedenkin suhteen, mutta levitysliikkeen kannattaa olla pyörivä. Jotkut suosivat levittämiseen kinnasta tai vanulappua, mutta itse työstän voiteen aina mieluiten sormilla, koska se tuntuu näppärimmältä – tärkeintä on löytää se itselle sopivin ja mukavimmalta tuntuva levitystapa. Lopputuloksesta on tullut aina tasainen, joskin kädet kannattaa pestä heti käytön jälkeen.

Voide on erittäin pehmeää, helppo työstää sekä imeyttää ihoon, koska se ei ole koostumukseltaan liian rasvainen. Ihosta tulee mukavan mattapintainen eikä kasvoja tarvitse siis varoa vain siksi, ettei voide kuivuisi.

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Itseruskettavien ABC – näin saat tasaisen ja luonnollisen rusketuksen purkista
Miten ketogeeninen ruokavalio on vaikuttanut insuliiniresistenssiin, kilpirauhaseen ja maksaan?
Maksan luonnollinen hoito
Budjettilöytö: Herbfarmacyn musliiniliina