Tehoja ihonhoitoon: korealainen ihonhoitorutiini eri ihotyypeille x 3

Kaupallinen yhteistyö: Jolie

Korealaisista ihonhoitotavoista vaikutteita ottanut tapa kerrostaa kasvovettä ja yhdistellä useita erilaisia koostumuksia sopii kieltämättä täydellisesti Suomen ilmasto-olosuhteisiin. Käyn tässä tekstissä läpi muutamia Aasiasta lainattuja ihonhoitoniksejä, mitä ei kannata ohittaa. Lisäksi jaan kolme erilaisille ihotyypeille suunnittelemaani korealaista ihonhoitorutiinia, joista ei tehoja puutu!

Korealainen Ihonhoitorutiini

Ihonhoitorutiineista puhuttaessa en voi sivuuttaa K-beautya eli korean beautya. Etelä-Koreassa jos jossain ymmärretään ihonhoidon päälle. Jotakin lasi-ihoiset kaunottaret selvästi tekevät oikein ja korealaisesta ihonhoitorutiinista voi hyvin ottaa vaikutteita ja kopioida tapoja käyttää tuotteita. Oma ihonhoitofilosofiani pohjautuu huolelliseen ihonpuhdistukseen sekä monipuolisen hoidon tarjoamiseen iholle. Olen vasta viime vuosina tiedostanut, että sehän on aika vahvastikin inspiroitunut korealaisesta ihonhoitotyylistä.

Pidän kovasti korealaisesta tavasta ottaa tuotteista kaikki tehot irti. Kasvoveden kerrostaminen on yksi nerokkaimmista tavoista juottaa iholle kosteutta – miten täydellinen kikka toistettavaksi täällä pintakuivuuden luvatussa maassa (eli Suomessa).

K-beauty ei ole varsinaisesti tunnettua luonnonkosmetiikan tarjonnastaan, mutta Etelä-Koreasta tulee kaksi ihan loistavaa ihonhoitosarjaa, Whamisa ja Urang. Korealaista ihonhoitorutiinia voi toteuttaa toki kotimaisillakin tuotteilla, mutta täytyy kyllä myöntää, että korealaisessa kosmetiikassa on potkua.

K-Beauty

Whamisan ja Urangin ero pähkinänkuoressa

Korealaisen luonnonkosmetiikan supertähti Whamisa on toden teolla hurmannut suomalaiset, enkä ihmettele. Sarjan tuotteet ovat äärimmäisen tehokkaita. Jopa siinä määrin, että herkimmille ne voivat olla liikaa. Tässä kohtaa mukaan astuu Urang, jonka lähestymistapa on huomattavasti lempeämpi, eikä ainesosia ole fermentoitu.

Fermentointi on siis asia, josta Whamisa tunnetaan. Sarja fermentoi suuren osan käyttämistään kasvi- ja kukkaisuutteista näin voimistaen ainesosien vaikutuksia ja auttaen niitä imeytymään ihoon paremmin. Tämä on loistava asia esimerkiksi ikääntyvälle, samealle tai kuivuudesta kärsivälle iholle. Olen kuullut kymmeniä ja taas kymmeniä ylistäviä palautteita Whamisan käyttäjiltä ja nähnyt lukemattomia kosteutetun heleänä hehkuvia ihoja Whamisan tuotteiden jäljiltä.

Aktiivisesti ihoa hellivät tuotteet saattavat kuitenkin olla liiankin hoitavia ja “tujuja” helposti reagoivalle iholle. Tällöin Urang on loistava valinta. Ihoherkkyydet ovat kuitenkin aina tapauskohtainen asia, eikä ole olemassa yhtä sarjaa, joka 100 % varmasti sopisi jokaiselle herkkäihoiselle.

Whamisa ja Urang toimivat mielestäni hyvin myös yhdessä käytettyinä, tällöin voit ikäänkuin kuoria kermat kakun päältä ja valita omalle ihollesi ne parhaimmin sopivat tuotteet. Sarjoissa törmää osittain myös samoihin raaka-aineisiin, vaikka muuten tuotteet poikkeavat selvästi toisistaan.

Korealainen Kosmetiikka

Korealaiset ihonhoitotekniikat, jotka kannattaa sisällyttää omaan hoitorutiiniin

Kaksoispuhdistus

Yksi itselleni mieluisimmista asioista aasialaisessa ihonhoitotyylissä on perusteellinen ihon puhdistaminen. Tosin, joskus se toteutetaan turhan vahvoilla tuotteilla, mutta onneksi tarjolla on myös lempeämpiäkin vaihtoehtoja. Olen suuri kaksoispuhdistuksen ystävä ja se on mielestäni ylivoimaisesti paras tapa puhdistaa kasvot silloin, kun iholla on meikkiä tai/ja aurinkovoidetta.

Kaksoispuhdistuksen ensimmäinen vaihe on öljymäinen, tarkoituksenaan sulattaa kaikki meikki ja ihon pintaan päivän mittaan kertynyt lika. Toisen vaiheen tuote on puolestaan yleisimmin geeli tai vaahto (itse suosittelen kuivemmalle iholle kuitenkin maitoa), jonka tehtävänä on sitten puhdistaa ihohuokoset perusteellisesti.

Tämä tekniikka on omiaan ihan erityisesti helposti tukkeutuvalle iholle. Se sopii myös muille ihotyypeille, mutta kaikista tärkeintä on muistaa valita toisen vaiheen puhdistaja oman ihon mukaisesti.

Kaksoispuhdistus

Kasvoveden kerrostaminen

Nyt kuulolle kaikki pintakuivuudesta tai kuivuudesta kärsivät! Tämä tapa on erittäin tehokas nesteyttämään ihoa. Sen jäljiltä kaikilla muillakin hoitotuotteilla on paremmat mahdollisuudet imeytyä iholle kunnolla.

Anna kasvovesikerrosten kuivua välissä ja lisää uusi, ohut kerros edellisen imeydyttyä. Ihon jano on sammutettu, kun iho alkaa tuntumaan pehmeältä, kimmoisalta ja hieman nahkealta eli kasvovesi ei enää “hulahtamalla” imeydy ihoon. Korealainen tapa on nimeltään 7 skin method, mikä, yllätys yllätys, tarkoittaa seitsemää kasvovesikerrosta.

Itse en suosittele kerroksia edes laskemaan, koska lukumäärällä ei oikeastaan ole minkäänlaista merkitystä. Iho kyllä kertoo kun se on valmis. Omalle iholleni jo kaksi kerrosta on usein riittävästi, mutta oikein pintakuiva ja janoinen iho voi vaatiakin ensimmäisillä kerroilla vaikka kahdeksan kerrosta. Kasvoveden kerrostamista ei tarvitse (eikä kannatakaan) tehdä joka ikinen päivä aamuin illoin. Voit tehdä tehokuureja ihon tuntuessa erityisen kuivalta tai ottaa tavaksi kerrostella vaikkapa aina iltaisin tai muutamana iltana viikossa.

Whamisa Kasvosuihke

Tuotteiden kerrostaminen ja oikea levitystekniikka

Korealainen tapa kerrostaa tuotteita ei tarkoita, että voiteita vain heitellään kasvoille kauhealla kiireellä sattumanvaraisessa järjestyksessä. Tarkoitus on kerrostaa erilaisia koostumuksia pieni määrä kerrallaan vesimäisimmistä tuotteista öljymäisempiin – yhtä tuotetta ei siis käytetä paljoa. Lisäksi on syytä kiinnittää huomiota myös miten levität tuotteet kasvoille. Vesimäisemmät, rutiinin alkupuolella tulevat tuotteet painellaan rauhallisesti ihoon, öljymäiset tuotteet voit puolestaan levittää kevyesti hieromalla.

Ihonhoitorutiinit eri ihotyypeille

Whamisa Eye Essence

Seuraavaksi löydät kolme erilaista ihonhoitorutiinia erilaisille ihoille. Voit skrollailla suoraan tutkimaan omaa ihotyyppiäsi lähinnä olevaa rutiinia. Saat toivottavasti ideoita ja vinkkejä, miten tuotteita kannattaa yhdistellä ja kerrostaa. Tein YouTube-kanavalleni videon epäpuhtaan ihon hoitorutiinista. Vaikka oma ihotyyppisi olisi joku muu, kannattaa tuo video silti käydä katsomassa, sillä näet sieltä vielä havainnollistettuna, miltä korealainen ihonhoitorutiini näyttää.

Kaikkiin rutiineihin kannattaa lisätä Whamisan ihana Eye Essence, jonka uusittu koostumus on ylellisen täyteläinen ja pehmeä, mutta silti hyvin imeytyvä. Valtavan suureen, 30 ml tuubiin, pakatusta voiteesta riittää tehohoidoksi myös huulten ympärille ja muualle kasvoille juonteiden päälle. Silmänympärysvoiteet ovat yleensä 15 ml pakkauksissa, joten tämä tuplasti suurempi tuubi on todellinen, edullinen löytö! Itse tykkään laittaa silmänympärysvoiteen seerumin jälkeen aamuin illoin.

Korealainen ihonhoitorutiini viimeistellään aurinkovoiteella, joka on yksi tärkeimmistä, ellei jopa se tärkein osa. Lisää siis kaikkiin rutiineihin aamuisin aivan viimeiseksi aurinkovoide. Suositukseni saa Patyka, lue lisää artikkelistani Paras aurinkovoide kasvoille ja vartalolle.

Korealainen ihonhoitorutiini kuivalle ja/tai ikääntyvälle iholle

Korealainen Luonnonkosmetiikka

Korealainen tapa kerrostaa tuotteita ja suosia erilaisia koostumuksia on mitä ihanteellisin kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Kunnolla kosteutettu ja ravittu iho näyttää huomattavasti sileämmältä ja tuntuukin paljon pehmeämmältä kuin kuivuudesta kärsivä iho. Whamisan supertehokkaat koostumukset ovat omiaan tehohoitamaan ihoa, mutta valitsin rutiinia täydentämään muutaman täsmätuotteen myös Urangilta.

1) Urang Puhdistusöljy
2) Whamisa Flowers Peeling Mitt
3) Whamisa Deep Rich Toner tai/ja Mist
4) Whamisa Cactus Serum TAI Urang Pink Everlasting Ampoule
5) Urang Rose Ceramide Cream TAI Whamisa Water Cream
6) Whamisa Deep Rich Oil
Tehotuote: Whamisa Flowers Hydrogel Sheet Mask

1) PUHDISTUS: Suosittelen puhdistukseen öljypuhdistusta, joka ei kuivata ihoa entisestään. Urangin puhdistusöljy on täyteläinen ja lempeä vaihtoehto. Se huuhtoutuu vedellä pois, mutta mikäli juuri omalle ihollesi tuntuu kuitenkin jäävän pieniä jäämiä öljystä, voit tehostaa puhdistusta kasvosienellä tai -liinalla. Kaksoispuhdistusta en suosittele kuivalle iholle, paitsi oikein vahvan meikin tai aurinkovoiteen poistamiseen. Tällöin voit tehdä kaksoispuhdistuksen samaisella öljyllä. Aamuisin iholle riittää kevyt pyyhintä Whamisan misellivedellä, joka on ehdottomasti kosteuttavin puhdistusvesi, minkä tiedän.

2) KEVYT KUORINTA: Whamisalla on hieman totuttua poikkeavampi tapa lähestyä kuorintaa. Rakeettomiin kuorintalappuihin on imeytetty mietoa kuorivaa nestettä, joka levitetään iholle sivelemällä lapulla ihon pintaa. Kuivalle iholle suosittelen lapuista kaikista kosteuttavinta, Flowers -versiota. Lappuja kannattaa käyttää useita kertoja viikossa, esimerkiksi joka toinen tai joka kolmas päivä. Tällainen erittäin hellä tapa kuoria sopii loistavasti kuivalle, ikääntyvälle ja ohuelle iholle ylläpitämään ihon kuntoa. Kaikki iholle laitettavat kasvovedet, seerumit ja muut tehoaineet imeytyvät ihoon huomattavasti paremmin ja iho pysyy vastaanottavaisena niitä varten.

Whamisa Kuorintalappu

3) KASVOVESI: Maailman paras kosteuttaja on Whamisalta Deep Rich Toner tai Mist. Hurjimmat ihon nesteyttäjät suihkivat kasvoille ensin mistiä ja sen jälkeen levittävät vielä hoitonesteen eli tonerin. Myös jompi kumpi riittää, mutta otathan tuotteesta kaiken ilon irti ja kerrostat sitä. Kumpaa vaan käytätkään kerrostamiseen, on tärkeää painella tuote hyvin iholle. Myös siis mistin kohdalla – pelkkä kasvoille suihkuttelu ei ole riittävästi, vaan tuote tulee imeyttää ihoon käsin painelemalla.

4) SEERUMI: Valitse kosteuttava tai kiinteyttävä seerumi, riippuen ihosi tarpeesta. Jos et ole aivan varma, valitse Whamisan ihana Cactus Serum, jonka superkosteuttava koostumus auttaa myös rauhoittamaan ja silottamaan ihoa. Voit lukea tuotteesta lisää tekstistäni Talven parhaista uutuuksista.

Mikäli ensisijainen toiveesi on kiinteyttävä vaikutus, valitse puolestaan Urangin tähtituote, Pink Everlasting Ampoule, joka jättää ihon välittömästi napakan ja ryhdikkään tuntuiseksi. Säännöllisesti käytettynä se silottaa ja kiinteyttää sekä kosteuttaa ihoa. Tämä on mielestäni selkeästi yksi luonnonkosmetiikan tehokkaimmista ikääntyvän ihon tuotteista.

Urang Rose Ceramide Cream

5) KASVOVOIDE: Urangin täyteläinen Rose Ceramide Cream on täydellinen valinta niin meikin alle kuin yövoiteeksikin. Se tuo ihoon miellyttävän tunteen ja ehkäisee kosteuden haihtumista. Vaikka koostumus on runsas, voide imeytyy ihoon silti hyvin.

Mikäli iho tuntuu ennemmin vain pinnastaan kuivalta ja poikkeuksellisen kiristävältä, ei tuhti voide ole välttämättä paras valinta. Iho on tällöin yleensä janoinen, ja janon sammuttaa parhaiten vesi, ei öljy. Iho tarvitsee kyllä molempia, mutta paino on vesikosteutuksessa, jolloin vesivoittoisempi voide on paikallaan. Paras superkosteuttava ja koostumukseltaan notkea voide on Whamisan klassikko Water Cream, joka on loistava kesävoide todella monille. Se sopii käytettäväksi aamuin illoin ja luo ihanteellisen pohjan meikille.

6) KASVOÖLJY: Tätä kohtaa ei missään nimessä kannata hypätä yli! Kasvoöljyn säännöllinen käyttö on omiaan pitämään ihon pehmeänä ja joustavana. Suosittelen Whamisan Deep Rich Oilia, jonka silkkinen koostumus on miellyttävä käyttää. Muutama tippa kasvoöljyä viimeistelee rutiinin ja lukitsee kosteuden ihoon. Suloisen vaaleanpunainen Deep Rich Oil ravitsee, silottaa ja rauhoittaa ihoa.

TEHOTUOTE: Aina tilanteen vaatiessa eli kun kiristää (etupäässä ihoa, mutta kyllä tämän käyttö kiristäviä hermojakin saattaa lievittää) voi peilikaapista kaivaa tehotuotteeksi Whamisan Sheet Maskin. Flowers Hydrogel Mask on todella kosteuttava ja tuo välittömästi iholle pehmeän ja miellyttävän tunteen. Eron todella huomaa! Asettele harsonaamio kasvoille kasvoveden jälkeen ja jatka hoitorutiinia naamion jälkeen normaalisti.

Korealainen ihonhoitorutiini epäpuhtaalle sekaiholle tai rasvaiselle iholle

K Beauty Luononkosmetiikka

Jostain merkillisestä syystä luonnonkosmetiikan K-Beauty -sarjat tarjosivat aiemmin todella vähän vaihtoehtoja epäpuhtaalle ja rasvaiselle iholle. Onneksi kaikki on nyt toisin ja viimeisen puolen vuoden aikana sekä Whamisalle että Urangille on tullut todella hyviä vaihtoehtoja myös epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.  Sarjana kokonaisuutena suosittelen ennemmin Whamisaa tähän tarkoitukseen, mutta rutiini täydentyy loistavasti muutamilla Urangin timanteilla, joita ei kannata ohittaa!

1) Whamisa Puhdistusöljy JA Puhdistusgeeli
2) Whamisa Fruits Peeling Mitt
3) Whamisa Refresh Toner TAI Mist
4) Urang Yuja Vita Ampoule TAI Whamisa Sebum Treatment
5) Whamisa Refresh Lotion
6) Whamisa Refresh Oil
Tehotuote: Urang Clarifying Blue Mask

1) PUHDISTUS: Tämä rutiini alkaa aivan ehdottomasti kaksoispuhdistuksella! Mielestäni paras vaihtoehto epäpuhtaalle iholle on Whamisan ohut ja tehokas puhdistusöljy sekä puhdistusgeeli. Tällä duolla lähtee aivan varmasti kaikki meikki ja ihohuokoset tulevat kunnolla puhdistettua. Geeli vaahtoaa erittäin reippaasti ja sopii loistavasti myös, mikäli et ole  luonnonkosmetiikan normaalisti melko vähävaahtoisista geeleistä pitänyt. Aamuisin kaksoispuhdistukselle ei ole tarvetta, käytä silloin ainoastaan jompaa kumpaa putsareista. Mikäli ihosi on huomattavan pintakuiva, valitse aamupuhdistukseen Whamisan kosteuttava misellivesi.

2) KUORINTA: Myös tähän ihonhoitorutiiniin valitsin Whamisan kuorintalaput, tällä kertaa hedelmähappoja sisältävänä Fruits -versiona. Mikäli ihosi ei ole herkkä, suosittelen jättämään kuorivan nesteen vaikuttamaan iholle ja käyttämään lappuja joka toinen tai kolmas päivä. Tämä auttaa pitämään ihohuokosia puhtaampina ja ehkäisemään rasvaiselle ja sekaiholle tyypillistä karheutta ja sameutta. Säännöllinen kuorintalappujen käyttö auttaa lisäksi tasapainottamaan ihon öljyisyyttä.

3) KASVOVESI: Whamisa tarjoaa kahta mielettömän ihanaa ja sitruksisen raikasta kasvovesivaihtoehtoa, Refresh Toneria ja Mistiä. Ihoa kirkastava Toner tarjoilee myös rasvaiselle iholle erittäin tarpeellista vesikosteutusta, lisäksi se auttaa ihohuokosia pysymään puhtaampina. Refresh Mist on puolestaan myös aavistuksen verran öljyjä sisältävä kaksifaasinen kasvovesi, joka tuntuu iholla hieman ravitsevammalta. Kasvoveden kerrostaminen ei ole tässä rutiinissa yhtä tarpeen kuin kuivalla iholla, mutta voit hyvin kokeilla sitä.

Korealainen Ihonhoito

4) SEERUMI: Whamisan sekaiholle ja rasvaiselle iholle tarkoitetun Refresh -tuotelinjan kanssa sopii saumattomasti yhteen Urangin aurinkoisen keltainen Yuja Vita Ampoule. Sekä tässä seerumissa että Whamisan Refresheissä on käytetty tehoaineena C-vitamiinirikasta Yuzu-hedelmää. Seerumi on koostumukseltaan ohutta fluidia, joka tuo iholle juuri sopivasti kosteutusta sekä auttaa ihoa säilyttämään heleytensä ja ehkäisemään tukkeumia.

Mikäli ihosi on kovin epäpuhdas, valitse seerumiksi mielummin Whamisan Sebum Treatment. Tätä voi käyttää toki myös Urangin ampullin kanssa vuorokerroin, esimerkiksi toista aamuisin ja toista iltaisin. Sebum Treatmentiä voi käyttää myös vain paikallisesti pahimmille ongelma-alueille ja muualle kasvoille sitten Urangia. Sebum Treatment rauhoittaa kenkuttelevaa ihoa ja auttaa tasapainottamaan liiallista kiiltelyä sekä vähentämään tukkeumia. Tässä tarkoituksessa se on mielestäni Urangin ampullia tehokkaampi, mutta Urang puolestaan kosteuttaa paremmin.

Whamisa Sebum Treatment 1

5) KASVOVOIDE: Tämä kohta ei ole must-have rasvaisella iholla, mutta pintakuiva sekaiho saattaa pitää kovastikin voiteesta. Hyvällä kasvovedellä, seerumilla ja kasvoöljylläkin pääsee kuitenkin jo pitkälle ja suosittelenkin kokeilemaan, nauttisiko iho pelkästään niistä, etenkin näin kesäaikaan.

Mikäli iho tuntuu kuitenkin vähääkään kiristävältä, on kasvovoide paikallaan. Whamisan Refresh Lotion on ihana raikas ja ohut voide, joka on ihanteellinen meikin alle, mutta sitä voi mainiosti käyttää myös iltaisin. Vaikutuksiltaan se tukee mukavasti muiden Refresh -linjan tuotteiden ihoa tasapainottavia ominaisuuksia. Toinen vaihtoehto voiteeksi on Whamisan kuuluisa Water Cream, joka sopii erityisesti pintakuivalle sekaiholle. Rasvaiselle iholle kesällä se voi olla hieman liikaa, varmempi valinta tällöin on mielestäni Refresh Lotion.

6) KASVOÖLJY: Tämä kohta saattaisi tuntua ensi alkuun luontevalta hypätä kokonaan yli, mutta sitä ei kannata missään nimessä tehdä. Myös rasvaisempi iho kaipaa öljyjä, ja sen oma öljyisyys voi itse asiassa tasapainottua oikein valitun kasvoöljyn kanssa. Suositukseni on Whamisan Refresh Oil, jota käyttäisin itse ihan jo sen taivaallisen sitrustuoksun vuoksi, mutta öljynäkin se on loistava. Ei liian rasvainen tai tuhti, vaan juuri sopiva sekaihon ja rasvaisen ihon tarpeisiin.

Urang Clarifying Blue Mask

TEHOHOITO: Kerran viikossa on hyvä hetki naamioida iho. Urangin hauska sininen Clarifying Blue Mask on oppikirjaesimerkki kauneusnaamiosta, joka “tekee vähän kaikkea”. Sen sisältämät pyöreät jojobahelmet kuorivat ihoa hyvin hellästi ja itse naamio puhdistaa, kirkastaa ja jättää ihon yksinkertaisesti mielettömän kuulaaksi ja pehmeäksi. Naamio on mielestäni yllättävänkin tehokas, enkä suosittele sitä aivan kaikista herkimmälle iholle. Mikäli ihossasi on vain pientä herkkyyttä, voit käyttää tuotteen pelkän naamion tavoin ja jättää kuorivat jojobapallerot hyödyntämättä. Levitä naamio tällöin pakkauksessa mukana tulevan siveltimen avulla.

Haluatko oppia hoitamaan ihoasi näkyviä tuloksia tuovalla tavalla? Verkkokurssini Unelmien iho opettaa sinulle kaiken tarvitsemasi ihonhoidosta, jotta saat rakennettua itsellesi hoitorutiinin, joka aidosti sopii ihollesi ja tuo esiin ihostasi sen parhaan version. Ihotyyppisi ja ihon haasteesi voivat olla mitä vaan, sillä kurssilla opit räätälöimään hoidon juuri omalle ihollesi. Ihosi saattaa olla vaikkapa pintakuiva, epäpuhdas, samea… Ehkäpä siitä puuttuu nuorekas elinvoimaisuus ja hehku tai se tuntuu aina vaan kuivalta, vaikka tekisit mitä? Tutustu kurssiin tarkemmin tästä.

Korealainen ihonhoitorutiini herkälle iholle

Urang

Urang on korealaisen luonnonkosmetiikan sarjoista mielestäni kokonaisuutena varmin valinta herkälle ja helposti reagoivalle iholle. Hankalissa herkkyystapauksissa kannattaa kuitenkin lähteä varovasti liikkeelle ja testata ensin yhtä tuotetta, kosmetiikan sopivuus kun on aina lopulta hyvin yksilöllinen asia. Ota herkän ihon hoidossa huomioon aina oma ihotyyppisi ja hoida sitä sen mukaisesti. Kasvovettä kerrostamalla voit vastata juuri oman ihosi kosteuden tarpeeseen.

1) Urang Puhdistusöljy
2) Urang Daily Mist
3) Urang Cica Soothing Ampoule TAI Urang Blue Power Ampoule
4) Urang Glow Oil
Tehotuote: Urang Cica x Opuntia Mask

1) PUHDISTUS: suosittelen pelkkää öljypuhdistusta ja tuotteeksi Urangin öljypuhdistajaa. Erittäin miedon tuoksuinen, täyteläinen öljy on miellyttävä käyttää ja sillä lähtee myös silmämeikki. Levitä öljy kuivin käsin kuiville kasvoille ja huuhdo runsaalla vedellä. Aamuisin ihon voi tarvittaessa huuhdella viileällä/haalealla vedellä ja suihkia perään kasvovettä. Varsinaista puhdistusainetta en aamuun suosittele.

2) KASVOVESI: Ainesosiltaan todella simppeli Urangin kasvosuihke kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Suihkuttele muutama painallus iholle ja taputtele sitten hellästi käsin imeyttääksesi sen kunnolla ihoon. Mikäli suihke tuntuu sopivan sinulle, kokeile sen kerrostamista ainakin muutamana iltana viikossa.

Urang Ampulli

3) SEERUMI: Tämä on todella tehokas tapa tuoda ihoon kosteutusta, mutta seerumin valinnan kanssa kannattaa olla hyvin tarkkana. Osa tuotteista voi olla aivan liian aktivoivia herkälle iholle. Valitse tuote, joka lupaa kosteuttamisen lisäksi myös rauhoittaa ihoa. Paras yleisvalinta on Urangin Cica Soothing Ampoule, joka sopii todella monenlaiselle iholle. Mikäli ihosi on erityisen ärtynyt, ohut, ihossasi on couperosaa tai se kaipaa vahvistamista, voit valita saman sarjan Blue Power Ampoulen. Se rauhoittaa Cica-seerumin tavoin, mutta on vielä vahvistavampi iholle.

4) KASVOÖLJY: Suosittelen ihon ravitsemiseen ja kosteutukseen herkälle iholle ainoastaan seerumia ja öljyä (kasvovoiteen sijaan), sillä näiden avulla saat paitsi erittäin monipuolista hoitoa, myös minimoitua iholle vietävät ainesosat. Oikein herkällä iholla voit jopa aloittaa ensin ainoastaan kasvovedellä ja öljyllä. Seerumi on kuitenkin usein erittäin tehokas tapa rauhoittaa ihoa, joten sen soveltuvuutta omalle iholle kannattaa ainakin kokeilla. Käytä seerumia ja öljyä perinteiseen tyyliin eli levitä kasvoille seerumi ja sen päälle öljy tai kokeile sekoittaa öljyä seerumin joukkoon ja levittää seos kasvoille.

Öljyistä suosittelen Urangin Glow Oilia, joka sisältää ihoa rauhoittavaa kehäkukkaa ja kamomillaa. Aamuin illoin käytettynä Glow Oil auttaa lievittämään ihon ärtyneisyyttä, tuo pehmeyttä ja hehkua sekä ravitsee ja vahvistaa ihoa.

Urang Cica Ampoule

TEHOTUOTE: Noin kerran viikossa voit hemmotella ihoa kosteuttavalla ja rauhoittavalla naamiolla. Urang Cica x Opuntia Sheet Mask on lempeä harsonaamio, joka auttaa lievittämään ihoärsytyksiä ja punoituksia. Urangin sheet maskit ovat todella monien lemppareita, enkä ihmettele! Voit säästää pakkaukseen jääneen seerumin ja hyödyntää sen vielä seuraavana aamuna.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Paras Aurinkovoide Kasvoille
Patyka sen teki! – Paras aurinkovoide kasvoille ja vartalolle
Luonnonkosmetiikka Ripsivari
Vertailussa luonnonkosmetiikan ripsivärit
Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
paras nudepuna
My lips but better eli täydellinen nudepuna x5