EFT Tapping avuksi kriisin ja ahdistuksen keskellä

Nykyinen tilanne on aktivoinut monissa pelkoja, stressiä sekä huolta. Tänään Yellow Moodissa vieraskynäilee psykofyysinen fysioterapeutti ja kirjailija Karita Palomäki, joka opettaa myös EFT Tapping -metodia. Tässä tekstissä hän avaa kompaktisti mistä menetelmässä on kyse ja miten naputtelun voi ottaa osaksi omaa tunnetyöskentelyä. Voin suositella EFT Tapping -metodia sekä Karitan kanssa työskentelyä lämpimästi – asiakkaanaan voin kertoa hänen olevan erittäin empaattinen, osaava ja läsnäoleva terapeutti.

Tällaiset haastavat tilanteet toimivat hienona mahdollisuutena tarkastella omaa ajatusmaailmaa ja löytää keinoja hankalien tunteiden kanssa selviämiseen – suosittelen siis kokeilemaan ennakkoluulottomasti Karitan lempeää EFT Tapping -harjoitusvideota, jonka löydät postauksen lopusta.

Lämpöisin ja turvallisin terveisin,

Yellow Moodin luotsi Hannamari

Kirsikankukat

Mitä on EFT Tapping, eli naputtelu?

Suomi ja koko maailma elää tällä hetkellä hyvin haastavia aikoja koronapandemian keskellä. Uskoakseni jokainen meistä kokee ainakin ajoittaista ahdistusta ja pelkoakin tilanteesta, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Perusluottamus alkaa horjua, turvaton olo valtaa kehon ja mielen. Haluan tässä kirjoituksessani kertoa helposta stressinpurkukeinosta, jota lähes jokainen voi itsehoidollisesti käyttää. EFT (Emotional Freedom Techniques) on tutkittu kehomielimenetelmä erilaisten fyysisten ja psyykkisten stressien purkuun.

Olen itse tutustunut menetelmään ensimmäisen kerran jo vuonna 2008, mutta toden teolla aloin opiskella sitä vuonna 2012, ja 2013 kävin EFT:n virallisen koulutuksen Tanskassa.

EFT:tä kutsutaan arkikielellä myös tappingiksi, koska siinä naputellaan/taputellaan valikoituja akupisteitä tietyn protokollan kautta. EFT-prosessi sisältää myös elementtejä mindfulnessista (ollaan läsnä omien tunteiden ja kehontuntemusten kanssa) sekä hyväksymisterapiasta. Tappingia voi myös hyödyntää vapaasti siten, että yhdistää akupisteiden naputteluun tietoisen hyväksyvän läsnäolon ja vain seuraa, miten keho osaa päästää luonnollisesti irti kuormittavista jännityksistä ja tunteista.

Tappingissa ei ole tarkoitus päästä eroon hankalista tunteista, vaan kohdata ne kehon kautta hyväksyvästi. Kun kuuntelet kehossasi olevia tuntemuksia, tunteitasi ja ajatuksiasi ja samalla naputtelet akupisteitä, stressi ja kehoon sitoutunut jännitys alkaa helpottua ja tunnet kehossasi jälleen rentoutta ja jopa turvaa olla tässä hetkessä.

”Tappingissa ei ole tarkoitus päästä eroon hankalista tunteista, vaan kohdata ne kehon kautta hyväksyvästi. Kun kuuntelet kehossasi olevia tuntemuksia, tunteitasi ja ajatuksiasi ja samalla naputtelet akupisteitä, stressi ja kehoon sitoutunut jännitys alkaa helpottua ja tunnet kehossasi jälleen rentoutta ja jopa turvaa olla tässä hetkessä.”

85015774 3180453108762062 8991199621095096320 O

EFT:tä ja muita vastaavia menetelmiä on tutkittu 90-luvulta asti. Vahva vaikuttavuusnäyttö on erityisesti ahdistuspohjaisten oireiden hoitoon, traumaperäiseen stressiin sekä fyysisten kipu/jännitystilojen hoitoon.

EFT tutkitusti laskee kortisolitasoja, vähentää aivojen pelkokeskuksen eli mantelitumakkeen yliaktiivisuutta sekä lisää immuunipuolustusmarkkereita peräti 113 %!  Tutkimuksista löydät lisätietoa tästä linkistä.

Olen opettanut EFT:tä jo vuosia psykofyysisen fysioterapian ja coaching-asiakkailleni sekä kouluttanut menetelmää eri alojen auttamistyötä tekeville. Olen myös tehnyt verkkokursseja EFT-teemalla vuodesta 2015 alkaen.

Tutustu Karitan Bodysense Coaching -palveluihin täällä.

Lue myös: Miten EFT Tapping toimii?

Hannamari Kirsikankukat

Tutustu EFT tapping -menetelmään Karitan video-opastuksen kautta:

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Teksti Karita Palomäki

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Yellow Moodin suuri flunssan itsehoito-opas
26 x merkittävintä hyvinvointivinkkiä vuodelta 2019 ja suurimmat trendit vuodelle 2020
Luovan yrittäjän tärkein pääoma
Opettele vastaanottamaan kiitos