Paras kasvovesi eri ihotyypeille – 7 x suositusta

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kasvovesi on yksi ihonhoitorutiinin tärkeimpiä tuotteita ja loistavia vaihtoehtoja on nykyään tarjolla ilahduttavan runsaasti. Kokosin yhteen seitsemän mielestäni parasta kasvovettä eri ihotyypeille. Mukana on omat purkkinsa mm. herkälle, samealle, kuivalle ja epäpuhtaallekin iholle!

Kasvovesi

Vastaava artikkelini kasvovoiteista oli kovin tykätty (pääset lukemaan sen tästä: Paras kasvovoide eri ihotyypeille – 7 x suositusta), joten jatketaan samaan tyyliin tänään kasvovesien kanssa.

Kasvovesi on mielestäni yksi tärkeimpiä ihonhoitotuotteita, jonka käytöstä ei kannata missään nimessä luistaa. Aiemmin se miellettiin vain puhdistuksen viimeistelijäksi, mutta modernit kasvovedet kosteuttavat todella tehokkaasti ja ovat omiaan taltuttamaan pintakuivuutta ja ihon janoisuutta. Käytä kasvovettä reippaasti aamuin illoin käsin taputtelemalla se iholle, jotta saat tuotteesta kaiken hyödyn irti.

Kosteuttava kasvovesi, joka on varma valinta monille

Suihkutettavista kasvovesistä monien suosikki on Bybin Mega Mist, joka on erinomainen kosteuttaja. Kukkaisvesiä ja hyaluronihappoa sisältävä suihke tekee ihosta hyvin kosteutetun ja pehmeän tuntuisen. Hinta on kalliihkon puoleinen, mutta mielestäni lopputulos on sen arvoinen. Tässä on joku taika, jonka ansiosta tuote on niin hyvä vaikutuksiltaan! Pullo on kaunis ja tuoksu on mielestäni miellyttävä. En oikein osaa kuvailla sitä tarkemmin, mutta se ei ole kovin voimakas eikä mikään selkeä tuoksu.

Tätä kasvovettä suosittelen kaikille ihotyypeille – se on tarpeeksi kosteuttava kuivalle iholle, muttei toisaalta ole liikaa pintakuivalle rasvaiselle tai sekaihollekaan. Loistava tuote, joka lukeutuu omiin kaikkien aikojen lemppareihini!

bybi mega mist

Paras kasvovesi herkälle iholle

Laponie of Scandinavia Balancing Essence Mist on suihkutettava kasvovesi, jonka ainesosalista on hyvin yksinkertainen. Tuote kosteuttaa minusta melko hyvin, ei superhyvin, mutta riittävästi useimpien ihotyyppien tarpeeseen. Rutikuivalle iholle tämä on kuitenkin turhankin kevyt. Tuotteen selkeänä etuna on sen rauhoittava vaikutus sekä hajusteettomuus. Simppeli ainesosalista takaa soveltuvuuden useimmille, haastavillekin ihoille.

Suosittelen Laponien kasvovettä ensisijaisesti ongelmalliselle iholle, jolle on muuten haastavaa löytää kasvovettä, joka ei ärsyttäisi ihoa tai olisi liian aktivoiva. Parhaimmillaan tämä on etenkin ruusufinni- ja POD-ihoilla sekä herkällä iholla. Mikäli iho kestää voimakkaampia tuotteita, kannattaa valita jokin kosteuttavampi tuote, erityisesti jos ihossa on kuivuutta.

Laponie Of Scandinavia Toner Spray

Hämmentävän hyvä edullinen kasvovesi

Laveran Hydro Sensation Face Mist on kerrassaan hämmentävä tuote. Sen ainesosalista on vähän outo ja hintaa on vain noin 10 €, mutta teho on erinomainen. Koostumus tuntuu iholla välittömästi kosteuttavalta ja iho jää ihanan pehmeäksi. Tuoksu on miellyttävä ja raikas, juuri sellainen mitä purkin ulkonäkökin antaa olettaa. Tämä on heittämällä paras edullinen kasvovesi, jota voin suositella. Mikäli sinulla on tiukka budjetti tai haluat hieman säästää, tämä kasvovesi on sinulle! Kosteuttavuus ei tietystikään ole parhaiden hoitonesteiden tasoa, mutta vähän yllättäenkin, se on kosteuttavien kasvovesien kärkipäätä.

Mikäli haluat oppia valitsemaan omalle ihollesi sopivan kasvoveden (ja muut hoitotuotteet) ainesosien perusteella (ei siis ainoastaan kauniin pullon tai kivan tuoksun – näillä asioilla on hyvin vähän tekemistä ihonHOIDON kanssa), toivotan sinut tervetulleeksi INCI-kurssilleni. Opetan sinulle muutamissa tunneissa kaiken, mitä sinun tarvitsee ymmärtää kosmetiikan ainesosalistoista, jotta voit jatkossa kurkata mitä tuote ihan oikeasti sisältää ja onko se yhtään sellainen, mitä mainos antaa ymmärtää ja millaista olet etsimässä. Lue kurssista lisää tästä!

Lavera Hydro Kasvovesi

Whamisan kasvovesi on kuningatartuote monenlaisille ihoille

Tiedättekin jo rakkauteni Whamisan kasvovesiä kohtaan. Ne ovat hoitavuudessaan aivan omassa sarjassaan ja onkin vähättelyä kutsua niitä kasvovesiksi, kyllä ne hoitonesteitä ovat. Whamisan teholiemet ovat kalliita, mutta riittoisia ja tehokkaita. Hinta on hyvin perusteltu ja käytössä hitaasti kuluva purkki ei lopulta ole niin mahdottoman hintainen, miltä se saattaa ensin vaikuttaa. Mikäli koet tarvitsevasi ihollesi täydet tehot, on Whamisa oikea valinta. Mikäli puolestasi kaipaat perushyvää kasvovettä, voit katsoa tämän jutun edullisempia vaihtoehtoja.

Whamisan kasvovedet eivät ole paras valinta herkälle ja helposti reagoivalle iholle, ne ovat melko aktivoivia ja voivat olla reagoivalle iholle liikaa. Mikäli haluat tällaisella tai ongelmallisella (esim ruusufinni) iholla niitä kuitenkin testata, hanki ehdottomasti ensin pieni pullokoko, joka on saatavilla jokaisesta kolmesta vaihtoehdosta. Aloita testailu varovasti ja käytä rinnalla jo aiemmin ihollesi sopivaksi havaittua tuotetta.

Whamisa Toner Refresh

Vaihtoehtoja on siis kolme, joista paras kasvovesi kuivalle iholle on Whamisa Toner Deep RichTämä täyteläinen hoitoneste sopii sekä kuivalle ihotyypille että pintakuivaksi päässeille muillekin ihoille. Täydellinen tuote monille etenkin talveen! Tuoksu on suht voimakkaan kukkainen ja mikäli se ei ole mieleesi, kannattaa kääntää katseet Toner Originalin suuntaan, joka on lähes yhtä kosteuttava, mutta neutraalimman tuoksuinen.

Toner Original on niin ikään hyvä kasvovesi kuivalle iholle, mutta se sopii erinomaisesti myös normaalille ja sekaiholle. Itse tykkään käyttää sitä omalle rasvaiselle iholleni talvisin. Se on siis erittäin kosteuttava ja samalla hieman heleyttävämpi iholle kuin Deep Rich. Deep Rich on kuitenkin kaikista hoitavin ja kosteuttavin.

Kirkastusta ja hieman kevyempää kosteutusta kaipaavalle iholle sopii puolestaan parhaiten Toner RefreshKevyemmällä kosteutuksella tarkoitan tässä yhteydessä edelleen oikein hyvää kosteutustehoa, mutta kevyempää verrattuna kahteen Whamisan muuhun kasvoveteen. Tämän purkin isoin vaikutus on siis kirkastava boosti, jonka se tuo. Erittäin hyvä kaikille ihotyypeille vaikkapa keväiseen ihon heleytykseen sekä sekaiholle ja rasvaiselle iholle ihan ympärivuotiseen käyttöön. Tässä on kaikista raikkain tuoksu näistä kolmesta, todella ihana!

Paras kasvovesi sekaiholle

Kasvovesi sekaiholle ja rasvaiselle ihotyypille voi olla mikä vaan tämän tekstin kosteuttava vaihtoehto, jos ihossa on pintakuivuutta. Mikäli iho on kuitenkin kovin tukkeutunut ja epäpuhdas, suosittelen vähintään kerran päivässä käytettäväksi jotakin tukkeumia avaavaa tuotetta. Kasvovesiä voi olla peilikaapissa myös kaksi erilaista, mikäli iho on sekä epäpuhdas että pintakuiva. Voit käyttää puhdistavaa tuotetta aamuisin ja kosteuttavampaa versiota iltaisin.

Salisyylihappo on loistava tukkeumia avaava ainesosa. Patyka Anti-Blemish Toner on huippu salisyylihappo-kasvovesi, joka on samalla hyvä suitsimaan ihon liiallista rasvaisuutta. Minttuinen koostumus on todella raikas aina tuoksuaan myöten, tämä on täydellinen kasvovesi erityisesti aamuun! Tuote ei ole erityisen kosteuttava, mutta en koe sitä kuitenkaan myöskään kuivattavana.

Zuii itseruskettava kasvovesi tuo kevyen sävyn

Zuii Itseruskettava

Zuii itseruskettava kasvovesi Gradual Face Tan Water on saatavilla kahdessa sävyssä, joista oma lempparini on tummempi Sunkissed Glow. Vaaleampi sävy sopii puolestaan sinulle, joka kaipaat hyvin hentoista päivetystä. Tuotteena kumpainenkin kasvovesistä on yllättävänkin kivasti kosteuttava ja sopii päivittäiseen käyttöön.

Tummempi Sunkissed Glow tekee omalle vaalealle iholleni kertalevityksellä jo todella kauniin ja luonnollisen sävyn, sen näköisen kuin olisin ollut viikon aurinkolomalla. Molemmissa on niin maltillisesti itseruskettavaa, ettei se tuoksu epämiellyttävästi. Mikäli et yhtään kestä tuota tyypillistä itseruskettavien tuoksua, pelaa varman päälle ja ota vaaleampi versio (vähemmän itseruskettavaa = vähemmän hajua). Sunkissed Glow on itselläni käytössä keväästä syksyyn muutamina kertoina viikossa kasvoille, kaulalle ja dekolteelle. Näin saan ylläpidettyä kevyttä päivettynyttä sävyä. Mahtava tuote!

Kuoriva kasvovesi ehkäisee sameutta ja pitää ihon elinvoimaisena

Nyr Wild Rose Aha Toner

Neal’s Yard Remedies Wild Rose AHA Toner pohjautuu nimensä veroisesti AHA-happoihin. Tämä on suosikkini happoja sisältävistä kasvovesistä, sillä kokonaisuus on todella toimiva! Tuote on selkeästi ihoa heleyttävä sekä sopivasti kosteuttava, tykkään lisäksi kovasti eteeristen öljyjen keskivahvasta tuoksusta, mikä tässä on. Pulloon kannattaa ihan ehdottomasti ostaa lisänä pumppu, jolloin käyttö on huomattavasti kätevämpää.

Suosittelen tätä kaikille kirkastusta kaipaaville ihoille, mutta herkän ihon kannattaa olla tämän (kuten kaikkien muidenkin AHA-kasvovesien) kanssa tarkkana. AHA Toner on mielestäni parhaimmillaan iltaisin käytettynä, aamuun voi valita jonkin kosteuttavan vaihtoehdon ilman happoja.

Lue myös vertailuni huulipunista: Mikä on luonnonkosmetiikan paras huulipuna? Vertailussa 5 suosikkiani

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

kosteuttava kasvosuihke
Vertailussa kosteuttavat kasvosuihkeet
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Paras Kasvovoide
Paras kasvovoide eri ihotyypeille – 7 x suositusta
Meikkivoide Kuivalle Iholle
Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5