Mikä on luonnonkosmetiikan paras huulipuna? Vertailussa 5 suosikkiani

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kuten moni teistä tietääkin, olen huulipunien suuri ystävä. Huulipuna on ylivoimaisesti eniten käyttämäni meikkituote, ollut sitä jo yli 20 vuoden ajan. Rakastan vahvapigmenttisiä ja pitkäkestoisia mattapunia, mutta käytän myös muita. Jaan tässä artikkelissa viisi luonnonkosmetiikan suosikkimerkkiäni huulipunista, sävysuosituksineen tietysti!

Paras Huulipuna

Kjaer Weis huulipuna – vahva pigmentti ja paras pysyvyys

Mikäli haluat mahdollisimman huulipunamaisen tuotteen, valitse Kjaer Weis. Tässä on menty kestävyys ja vahva pigmentti edellä. Mikään maailman historian kosteuttavin tuote tämä ei missään nimessä ole. Paras punainen huulipuna on mielestäni ehdottomasti Kjaerin valmistama. Se pysyy loistavasti ja näyttää kirkkaalta ja voimakkaalta, juuri sillä tapaa kuin punaisen huulipunani toivonkin.

Värien välillä on jonkin verran eroja ja esimerkiksi Nude-kokoelman punat ovat aavistuksen joustavampia ja pehmeämpiä koostumukseltaan. Kjaer Weis huulipuna on kaikin puolin luksusvalinta, joka tuo välittömästi ylellisen fiiliksen. Tämä on mielestäni parhaimmillaan huulipunien superystäville. Heille, jotka käyttävät punaa päivittäin tai ainakin viikoittain. Ylellinen hylsy luo erityisen fiiliksen ja huulipunan ominaisuudet tuovat helppoutta käyttöön. Kunnolla kestävä huulipuna pysyy paikoillaan ilman jatkuvaa lisäilyä ja värit ovat toinen toistaan upeampia.

Matta huulipuna on tyylikäs valinta, joka hieman sävystä riippuen, ei ole kuitenkaan aivan täysin kiilloton. Monessa punassa on pientä satiinisuutta ja jopa kevyttä kiiltoa, vaikka mitään kiiltopunia nämä eivät todellakaan siis ole. Mikäli etsit oikein kosteuttavaa punaa, ehdotan suoraan jatkamaan lukemista tämän jutun muihin vaihtoehtoihin. Tämänkin punan alle voi toki laittaa huulivoiteen, mutta se aina hieman heikentää pysyvyyttä ja kestävyys on se Kjaerin juttu…

Kjaer Weis huulipuna on saatavilla siis peruskokoelman sävyissä, punaisissa väreissä sekä nude-kokoelmana. Kaikkiin puniin voi ostaa täyttöpakkauksen jatkossa, jolloin hinta on maltillisempi.

Kjaer Weis Punainen Huulipuna

Vasemmalla Kjaer Weisin punaisista huulipunista Confidence ja oikealla Fearless

Sävysuositukset Kjaer Weisiltä

Olen fanittanut Kjaer Weisin punia siitä asti, kun ne useita vuosia sitten rantautuivat Suomeen. Minulla onkin ollut matkan varrella melkoinen kokoelma eri värejä. Tässä joitakin suosikkejani ja suosituksiani:

Punainen huulipuna: Confidence on tämän hetken lempparini. Se on kunnolla kirkas ja näyttävä, kevyesti oranssiin taittava puhdas sävy. Aiempi suosikkini Amour Rouge on puolestaan asteen verran oranssimpi, tätä kuvailisin sanalla oranssinpunainen. Fearless on juhlava ja ylväs, pienellä kultaisella hehkulla varustettu hieman tummempi (silti kirkas) punainen.

Nude huulipuna: Toughtful on persikkainen, huulia kevyesti vaalentava pehmeä nude, joka on kaunis tumman silmämeikin kaveriksi. Gracious on tämän sävyn vaaleanpunaiseen taittava sisar. Genuine on puolestaan selkeästi kylmän viileä marjasävy, jossa on ripaus enemmän väriä kuin kahdessa aiemmin mainitsemassani, luokittelen tämän tummuus(tai siis vaaleus)asteeltaan silti nudepuniin.

Affection on puolestaan kaunis, monille sopiva ”my lips but better” -sävy. Tämä on suht neutraalin ruusuinen väri, joka voimistaa monilla huulten omaa sävyä, vaikka mikään perinteinen punainen ei siis olekaan kyseessä. Hyvin luonnollinen, tyylikäs ja ”aikuismainen” sävy joka tapauksessa. Vielä työskennellessäni Kjaer Weisin parissa, muistan tämän sävyn olleen yksi niistä lähes kaikkien rakastamista suosikeista.

Kjaer Weis Nude Huulipuna

Kjaer Weisin huulipunia ylhäältä alas: Genuine, Gracious, Toughtful, Affection

Paras huulipuna arkeen

Lavera huulipuna, siis tämä uusi versio, on mielestäni mainio valinta monille. Siinä on harvinaisen onnistunut koostumus tarjoten jokaiselle jotakin. Pinta on kauniin satiininen ja uskoisin sen olevan sekä mattapunien että kiiltopunien ystävien mieleen. Pysyvyys on mielestäni luonnonkosmetiikan mittapuulla keskivertoa parempi, ei silti yhtä hyvä kuin Kjaer Weisillä ja ILIAlla.

Punan koostumus on todella ihana käyttää, sillä se ei tunnu huulilla oikeastaan miltään. Sävyt tarjoilevat pehmeää ja helposti lähestyttävää värimaailmaa. Oma suursuosikkini, Tea Rose, on luonnollinen huulipuna, joka on helppo napata osaksi mitä vaan meikkiä. Laitan tätä kauppaan lähtiessä ilman muuta meikkiä, kevyen arkimeikin viimeistelyyn sekä tummemman silmämeikin kaveriksi juhliin. Pehmeän raikas vaaleanpunainen ruususävy sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen!

Sävy on kaunis myös poskipunana. Tämä on sellainen superhelppo, harmiton ja suht huomaamaton sävy, joka kuitenkin tuo pientä piristystä kasvoille. Mikäli kaipaat vielä vähän raikkaampaa, pohjasävyltään neutraalimpaa ja aavistuksen näkyvämpää sävyä, voisi Couleur Caramelin Nude Love olla makuusi. Siitä lisää alempana tässä artikkelissa.

Lavera Tea Rose

Lavera huulipuna sävyssä Tea Rose

Lily Lolo huulipuna on helppo ja hyvä valinta

Lily Lolo huulipuna tulee useissa superkauniissa sävyissä, on edullinen ja kaikin puolin kiva vaihtoehto. Tässä on laaja sävyvalikoima. Tykkäänkin katsastaa sävyt aika ajoin ja melkein aina sieltä löytyy jokin meikkipussiani täydentävä väri.

Koostumus on mielestäni hyvä kompromissi kaikkea, se ei erityisesti loista millään osa-alueella, mutta mikään sen ominaisuuksista ei myöskään erotu negatiivisesti. Kuvaisin punaa kokonaisuutena perushyväksi, hinta-laatusuhteeltaan mainioksi. Tämä puna on helppo valinta myös vegaaneille – kaikki sävyt ovat vegaanisia.

Yksi eniten käyttämistäni huulipunista on Lily Lolon Coral Crush, joka on monipuolinen sävy niin arkeen kuin juhliinkin. Tätä on helppo taputella kevyeksi korallisen raikkaaksi häivähdykseksi tai laittaa kunnon kirkas kerros. Sävy on korallinen punainen, kertakaikkisen pirteä ja kesäinen tapaus.

Toinen suosikkini sarjalta on hyvin lähellä huulteni omaa sävyä oleva In the Altogether. Tässä on hauska hyvin pieni metallinen hehku, joka näkyy auringon osuessa tuoden pienen kivan efektin. Itse sävy on hyvin luonnollinen ja tavallaan jopa huomaamaton. Koostumus on hieman kuivempi (mistä itse pidänkin!) kuin Coral Crushissa eli pieniä koostumuseroja sävyistä löytyy.

Kosteuttava huulipuna Couleur Caramelilta

Couleur Caramelin puna on paras kosteuttava huulipuna, jonka tiedän. Mitään huulivoidemaista superliukkautta tältäkään ei kuitenkaan kannata odottaa. En tykkää itse käyttää ollenkaan perinteisiä kiiltopunia, sillä niiden pysyvyys on makuuni usein onneton. Runsaasti kosteuttavaa vaihtoehtoa kaivatessani valitsen mieluummin sävytetyn huulivoiteen ja tykkään pitää huulipunan huulipunana.

Yhtä kaikki, tämä on silti tämän joukon kiiltävin ja pehmein koostumus. Pysyvyys on aivan hyvä, ei kuitenkaan verrattavissa esimerkiksi Kjaer Weisiin. Huulilla miellyttävämpi koostumus vähän ”kostautuu” tosiaan kestävyydessä, vaikka mielestäni kestävyys riittävän hyvä onkin.

Huulituntuma on erittäin kiva, etenkin näin kuivakoihin koostumuksiin tottuneelle. Joustava pinta myös näyttää imartelevalta olematta liian kiiltävä. Myös tässä huulipunassa on laaja sävyvalikoima ja ahh, miten kauniita sävyjä näistä löytyykään!

Couleur Caramel Nude Love Huulipuna

Couleur Caramelin Nude Love huulilla ja poskilla

Sarjan Nude Love on yksi kauneimmista huulipunista, joita olen koskaan nähnyt (ja olen sentään käyttänyt huulipunaa lähes päivittäin yli 20 vuotta). Sävy on täydellisesti onnistunut, huulten omaa sävyä korostava raikas ja ilmettä piristävä sävy. Omilla huulillani sävy on selkeästi näkyvä, ei kuitenkaan päälle hyökkäävä, räiskyvä tai kaiken huomioon itseensä vetävä. Pinta on livenä hieman kiiltävämpi, kuin se tässä kuvassa huulillani näyttää.

Nude Love sopii kaikille, jotka etsivät raikasta ja väsynyttä ilmettä häivyttävää luonnollista punaa. Minulla on tätä sävyä myös poskilla kaikissa tämän jutun kuvissa – erittäin kaunis sävy myös siis poskipunana!

Toinen suosikkini on puhdas koralli huulipuna, Coral Charm. Sävy on hyvinkin kirkas ja kunnon kerroksena laitettuna jopa räiskyvä, täydellinen kesään! Tämä on niitä sävyjä, jotka näyttävät iiiihanilta aurinkolasien kanssa päivällä ja vaikkapa mustien häivytettyjen silmänrajausten parina kesäillan meikissä.

Sävyt kuuluvat Couleur Caramelin uuteen kevätkokoelmaan, jota voit tutkia tarkemmin tästä artikkelistani.

Couleur Caramel Coral Charm

Couleur Caramel huulipuna sävyssä Coral Charm

Vahvoja värejä miellyttävällä koostumuksella

ILIA Beautyn huulipunat ovat kokonaisvaltaisen ihania ja toimivia. Niissä on sopivan voidemainen ja helposti levittyvä, huulilla miellyttävä koostumus, joka on yllättävänkin pysyväistä sorttia. Koostumus on yksi onnistuneimmista, ellei jopa se kirkkain ykkönen! Kestävyys ei ole aivan yhtä hyvä kuin Kjaer Weisillä, joka pysyy itselläni selkeästi parhaiten, mutta ei ILIA kovin kauas jää.

Sävyt ovat vahvoja ja räiskyviä. Valikoimassa on hieman maltillisempiakin vaihtoehtoja, mutta suosittelen merkin punia kuitenkin ensisijaisesti kirkkaiden sävyjen ystäville. Punaisen lisäksi lempparini on vuosikausia ollut pinkki huulipuna. ILIA tarjoaa aivan täydellisen vaihtoehdon – sävy Knockout on upea kirkas pinkki, joka ei takuulla jää huomaamatta.

Tämä on mielestäni paras huulipuna heti Kjaerin jälkeen, vaikkakin punat ovat lopulta aika erilaiset keskenään. Yhdistävänä tekijänä on kuitenkin supervahva pigmentti ja erinomainen kestävyys. Kjaerin koostumus on selvästi kuivempi kautta linjan (vaikka sävyjen välillä eroja onkin) kun taas ILIA on kiiltävämpi ja huomattavasti voidemaisempi. Ihania molemmat!

Ilia Pinkki Huulipuna

ILIA huulipuna sävyssä Knockout

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Heidi

Ihania punia. Kiitos!! Olen niin väritön, että pelkään käyttää kunnon punaa. Mutta ikää on tullut, niin ehkä uskallan tänä kesänä säväyttää!!

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Moi Heidi! Rohkeasti vaan, huulipuna on aina takuuvarma ilmeen piristäjä :) Mullahan on itselläni kanssa suht värittömät piirteet ilman meikkiä, mutta koen että huulipuna tulee oikeastaan juuri siksi aika kivasti esille ja tuo juuri sitä puuttuvaa särmää! Alkuun värikäs puna voi tuntua vähän vaikealta käyttää, mutta lupaan että siihen tottuu tosi nopeasti <3

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Varikas Silmameikki
Kuinka tehdä maltillisen värikäs silmämeikki ja muita vinkkejä värien käyttöön
Huulipuna
Huulipuna poskipunana ja neljä muuta tapaa saada huulipunasta kaikki irti
Huulipunan valinta – opas onnistuneeseen huulimeikkiin
Kestava Meikki
Kestävä meikki 2/2: silmä- ja huulimeikki