Arkimeikki 2.0 – ohje huoliteltuun meikkiin

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Tehdään tänään viritetty ja asteen verran huolitellumpi versio pelkistetystä arkimeikistä. Sellainen meikki, joka näyttää luonnolliselta, mutta korostaa kivasti kasvojen piirteitä. Tämä meikki sopii minusta erityisesti siistiksi arkimeikiksi, mutta miksei myös raikkaaksi ja kevyeksi lookiksi juhliin.

Arkimeikki Ohje Luonnonkosmetiikka

Tavallinen arkimeikki koostuu monilla jonkinlaisesta meikkipohjasta, kulma- ja huulituotteesta sekä ripsiväristä. Suunnilleen näin – kuulostaako tutulta? Katsotaan tänään, mitä meikille voi vielä tehdä, mikäli tuntuu että nykyinen ilme kaipaisi vähän piristystä. Mahdollisesti myös joihinkin (työ)tilanteisiin olisi kiva saada erityisen huoliteltu meikki, joka ei kuitenkaan näytä liian meikatulta. Alla on ohje arkimeikkiin, joka on viimeistely, muttei vahva.

Meikkipohja kuntoon

Ihon meikkaamiseen kannattaa nähdä mielestäni hieman vaivaa, jotta lopputulos on raikas, pysyvä ja ihonsävy on tasoittunut. Tämä ei missään nimessä tarkoita kuitenkaan paksua meikkipohjaa. Suosittelen arkimeikkiin kätevää ja monikäyttöistä mineraalimeikkipuuteria, joista suosikkini on Alima Pure. Mikäli etsit kotimaista tai kevyempää vaihtoehtoa, kannattaa kurkata Korento, joka tarjoaa sekä mattaisempaa, että hehkuvampaa lopputulosta.

Mineraalimeikki on täydellinen valinta myös herkälle iholle. Lue lisää: Paras meikkipohja herkälle ja ongelmaiholle

Mineraalipohja pysyy useimmilla ihoilla ihan ilman primereita kauniin koko päivän ajan. Työstä pieni määrä mineraalipuuteria kasvoille laadukkaalla siveltimellä, ykkössuositukseni on loistava Alima Pure Foundation Brush. Kerrosta tarvittaessa vähän kerrallaan lisää, mikäli kaipaat enemmän peittävyyttä.

Mineraalimeikkipohjan kanssa ei ole pakko käyttää erillistä puuteria, mutta mikäli ihosi kiiltää häiritsevästi tai meikki ei pysy kaikissa kohdissa toivotulla tavalla, levitä pienellä siveltimellä (Real Techniquesin Setting Brush on loistava tähän) kevyttä puuteria. Suosittelen Kjaer Weisin sävytöntä puuteria, joka ei tee ihosta tunkkaisen näköistä, mutta vie liian kiillon mennessään.

Arkimeikki Meikkipohja

Yllä oleva kuvasarja selventää meikkipohjan merkitystä. Vasemmalla olevassa kuvassa minulla ei ole lainkaan meikkiä, keskellä olen tehnyt meikkipohjan valmiiksi ja oikealla suihkinut päälle kasvosuihkeen ja lisännyt highlighterin ja poskipunan (näistä lisää alempana).

Silmänaluset ja pienet ihovirheet voi peittää joko samaisella mineraalipohjalla, mitä laitoit muualle kasvoille, tai sitten erillisellä peitevoiteella. Kannattaa kurkata ainakin Mádaran ja Absolutionin nestemäiset peittäjät sekä Laveran kätevä peitepuikko, joka on erityisen hyvä näppyjen päälle.

Kun meikkipohja on valmis, suihkauta iholle kasvovettä, jotta mineraalipohja sulautuu ja kiinnittyy iholle, saat lisäksi ihanan hehkun. Voit käyttää toki mitä vaan kasvovettä, mutta suosittelen lämmöllä Novexpertin suihkeita niiden tasaisen sumun ansiosta. Vaaleanpunainen Magnesium Mist sopii ihan kaikille (myös herkälle iholle), mintunvärinen Sinkkisuihke on puolestaan loistava rasvaiselle ja sekaiholle hillitsemään ihon kiiltelyä päivän mittaan.

Mineraalimeikkipohja on mielestäni ylivertainen sen helppo- ja nopeakäyttöisyyden, peittokyvyn säädeltävyyden sekä kestävyyden suhteen. Mikäli kuitenkin haluat käyttää meikkivoidetta, suosittelen valitsemaan kauniin kuulaan vaihtoehdon, esimerkiksi Zuiin Lux Luminescent meikkivoiteen.

Lue lisää meikkivoiteista: Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5

Väriä kasvoille

Poskipuna tekee ratkaisevan eron meikkiin, enkä suosittele kenenkään jättävän sitä välistä. Meikkipohjalla tasaväriseksi tehty iho näyttää ilman poskipunaa etenkin vähän kauempaa helposti todella elottomalta ja tunkkaiselta.

Poskipunaksi suosittelen ihan kaikille voidemaista vaihtoehtoa, joka tuo kasvoille eloa puuterimaista punaa vielä tehokkaammin. Voidemaisuus saa ihon näyttämään luonnollisen hehkuvalta. Suosittelen Kjaer Weisin poskipunia, sillä niiden koostumus on juuri sopivat notkea, jotta puna on helppo taputella paikoillensa ihan vaan sormin, mutta kuitenkin tarpeeksi pysyvä.

Sävyksi kannattaa valita jokin mahdollisimman raikas vaihtoehto. Blushing on upea korallin sävy, joka pukee monia. Happy on puolestaan kirkas pinkki, joka kevyesti taputeltuna on nappivalinta viileänsävyiselle iholle. Blossoming on takuuvarma ja aikalailla kaikille sopiva luonnollinen sävy. Se ei tosin ole ihan niin raikas kuin kaksi edeltä mainittua, mutta ihana valinta silti, mikäli vierastat poskipunaa.

Kjaer Weis on luksusmerkki, jonka tuotteet ovat arvokkaita. Hieman budjettiystävällisempänä vinkkinä suosittelen ostamaan punasta täyttöpakkauksen ja sille edulliset punaiset kuoret sarjan ikonisten (ja kalliiden) hopeakuorien sijaan.

Poskipuna kannattaa asetella kasvoille melko ylös, jolloin saat samalla hieman liftaavan efektin. Häivytä rajat hyvin ja tarkista sopiva määrä vielä luonnonvalossa, mikäli sellaista on tarjolla (marraskuu, hyi sinua).

Arkimeikit

Poskipunan lisäksi ehdotan highlighteria. Se tekee ihosta ihanan näköisen ja sitä voi mainiosti käyttää myös luomille luomivärin sijasta. Ykkössuosikkini on Kjaer Weisin upea Ravishing, jonka kevyesti kultaan taittava sävy tekee ihosta säteilevän olematta yhtään hileinen tai glitterinen, hehku on täysin tasaista.

Taputtele highlighteria nenänvarteen, amorinkaarelle, poskipäille (poskipunan yläreunan kohdille) sekä luomille, etenkin silmän sisänurkkiin.

Kulmakarvat

Kulmakarvojen meikkaaminen riippuu pitkälti omista kulmistasi – osalle riittää mainiosti kulmageeli, osa kaipaa järeämpiä aseita. Joka tapauksessa kulmat tuovat ryhtiä koko kasvoille, eikä niitä kannata jättää laittamatta.

Mikäli kulmasi ovat mallia hailakat kaksi karvaa ristissä (kuten itselläni ja hyvin monilla Pohjoisen kanssasisaristani) paras tulos syntyy käyttämällä sekä kulmakynää että -geeliä. Värittele kynällä haluamasi muoto esille ja pehmennä jälki kierreharjalla. Benecosin kynät ovat käteviä, sillä niissä on harja toisessa päässä.

Levitä kulmiin lopuksi sävyllistä kulmageeliä, jotta saat värin myös kulmakarvoihin, kynä kun piirtää karvojen sijaan enimmäkseen ihoon. Laveran klassikkogeeli on klassikko syystä: edullinen hinta, lähes kaikille sopiva sävy (Hazel Blonde) ja luonnollinen jälki. Harjaa kulmat edestä ylöspäin tai yläviistoon ja loppumatka kulman linjaa noudattaen.

Alla vertailu kulmistani ilman mitään väriä (oikealla) ja vasemmalla valmis kulma kynällä ja geelillä väritettynä, aika huikea ero!

Arkimeikki Kulmakarvat

Silmämeikki

Silmämeikissä tärkeintä on ripset. Hyvin taivutetut ripset ja ripsiväri yhdessä skarppien kulmakarvojen kanssa tekevät ilmeestä ryhdikkään. Highlighterilla tuotu valo luomille ja vaalea rajaus sisäluomella kirkastavat katsetta ja häivyttävät mahdollisia väsymyksen merkkejä (hyviä yöunia ei kuitenkaan voita mikään!).

Valitse rajauskynäksi mieluiten nude, joka on huomattavasti luonnollisemman näköinen kuin täysin valkoinen. Oma lempparini on Kjaer Weisin osuvasti nimetty sävy Bright.

Silmiin ei mielestäni ole lainkaan pakollista tehdä varsinaisia rajauksia, niihin saa vain helposti tuhriintumaan liikaa aikaa ja energiaa. Sen sijaan voit kokeilla värittää ruskealla luomivärillä ja kapeakärkisellä kynäsiveltimellä ripsien tyveä erityisesti ulkoreunoissa, sekä ylä- että alapuolella. Tämä tuo katseeseen intensiivisyyttä sekä saa silmät näyttämään suuremmilta.

Valitse luomiväri, jossa on neutraalihko ruskean sävy, mielummin vaaleampi kuin tumma. Ihanteellinen sävy on keskitumma, joka tuo väriä, mutta on helppo häivyttää. Tarkoitus ei ole, että väri näyttää tarkalta rajaukselta, ennemminkin varjolta ripsien tyvessä.

Kjaer Weisin luomiväri Magnetic on täydellinen tähän tarkoitukseen. Lisäksi tämä väri on todella kaunis koko luomelle levitettynä esimerkiksi juhlameikkiä ajatellen. Budjettivaihtoehtona kannattaa katsastaa Bohon luomivärivalikoima, heillä on useita ruskean sävyjä.

Allaolevasta kuvasta näet, mitä tämä kevytkin silmämeikki tekee katseelle.

Arkimeikki Silmameikki

Huulet

Huuliin voi valita juuri sen sävyn, mikä itseä miellyttää. Helppo valinta on kuitenkin ottaa huulipuna, joka on lähellä huulten omaa sävyä. Lue näistä my lips but better -punista tarkemmin aihetta käsittelevästä tekstistäni. Tämän tyylisen punan kanssa ei tarvita huultenrajauskyniä tai muuta kikkailua, pelkkä puna riittää. Syömisen jälkeen olisi suotavaa lisätä punaa, mutta muuten sen kanssa voi olla hyvin huolettomasti.

Kuvissa on minulla on Lily Lolon raikas nudesävy In The Altogether.

Huoliteltu Arkimeikki

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

piu

Alima pure on niin ihana. Käytän myös saman sarjan viimeistelypuuteria Olympia 👍
Kevyt meikki näyttää mielestäni itselläni nuorekkaammalta.
Poskipunan sävyn valinta on todella vaikeaa. Käytössäni on Nars sävyssä Orgasm, kun en ole luonnonkosmetiikan puolelta löytänyt yhtä ihanaa. Kaikki muut meikkini onkin sitten jo luonnonkosmetiikkaa.
Voidemaista poskipunaa haluaisin myös kokeilla. Odotankin innolla että pääsisi niitä ihan livenä kokeilemaan. Meikkejä en juurikaan uskalla netin kautta tilata.
Kesän kunniaksi kuitenkin päätin tilata Absolution huulipunan sävyssä Dusty rose, se oli valtava pettymys sävyltään. Luulin saavani raikkaan sävyn mutta omilla huulillani sävy oli tumma, tunkkainen ja jopa hieman rusehtava.

Olisi ihanaa päästä meikkiopastukseen (sellaiseen kunnolliseen, ei tavaratalon nopeaan huitaisuun, jossa värien ja sävyjen valintaa ei ole kuitenkaan mietitty tarpeeksi).
Kjaer Weis kiinostaa todella paljon, mutta korkean hinnan vuoksi pitäisi ihan livenä päästä tutustumaan.
Ihana on näitä suosituksiasi lukea. 😊

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Kiitos kommentistasi<3 Olet erittäin oikeassa, että kevyt meikki näyttää tosi monilla nuorekkaammalta. Etenkin ihon meikkaamisen kohdalla pienempi määrä ja kevyempi tuote on useimmiten tosi paljon parempi kuin täysin peittävä pinta. Aliman Olympia on ihana, etenkin isolla siveltimellä koko kasvoille levitettynä :) Asutko Helsingissä tai pääsetkö käymään siellä? Joliessa on myynnissä Kjaer Weis ja he tekevät myös meikkiopastuksia, joissa voi katsoa värisävyt kuntoon! Olen ihan varma, että Kjaerilta löytyisi sulle sopiva poskipunasävy, valikoima on nykyään laaja ja sieltä löytyy monenlaisia sävyjä :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita
Luonnonkosmetiikka Ripsivari
Vertailussa luonnonkosmetiikan ripsivärit
Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Meikkivoide Kuivalle Iholle
Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5