Taivaallinen mantelisuolavoi
Yhteistyössä Foodin.
Pari kourallista soman pullukoita manteleita, kevyt paahto ja hippunen täyteläistä merisuolaa. Kotitekoinen mantelivoi on juuri niin herkullista ja monikäyttöistä kuin kuvitella saattaa! Uunin lämmössä paahtuneet mantelit saavat syntisen täyteläisen maun, jonka merisuola johdattaa vielä korkeampiin sfääreihin.
Mantelisuolavoi lukeutuu siihen suloiseen herkkujen kastiin, jota moni tuttu maku täydentää – kokeile lisätä voin sekaan kaakaojauhetta, hunajaa, kanelia, kardemummaa tai vaniljaa. Paahdettu mantelivoi tuo aivan omanlaisen sävähdyksensä myös raakakakkujen ja raakapatukoiden täytteisiin, antaa ripauksen luksusta aamupuuron seassa nautittuna ja sen yhdistää enemmän kuin mielellään raikkaiden omena- ja päärynäviipaleiden kanssa. Paahdetun mantelin ja merisuolan liitto on asia, joka jokaisen tulisi kokea edes kerran elämässään.
Taivaallinen mantelivoi
4 dl manteleita
1/2 tl laadukasta merisuolaa
Levitä mantelit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita mantelit paahtumaan uunin keskitasolle 5-8 minuutin ajaksi (aika riippuu uunisi tehosta). Mantelit saavat paahtua tummiksi, mutta vahdi ettei pinta kuitenkaan pala. (Voit halutessasi valmistaa mantelivoin ilman paahtamista, silloin maku on makeampi ja pehmeämpi).
Anna manteleiden jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja pyöritä ne sitten blenderissä tai monitoimikoneessa yhdessä suolan kanssa silkkisen sileäksi voiksi. (Mitä lämpimämpiä mantelit ovat, sitä nopeammin ne muuttuvat blenderissä voiksi.) Mantelivoi on valmiina kohtuullisen juoksevaa, joten se kannattaa siirtää lasiastiassa jääkaappiin jähmettymään. Pähkinävoi säilyy hyvänä viiden päivän ajan viileässä säilytettynä.
Saat koodilla yellowmood 15 % alennuksen Foodinin verkkokaupassa
Ihanaa elokuun viimeistä viikkoa! Välillä on ihanaa aloittaa arki herkutellen, vai kuinka.
Terve,
Onko juuri manteli pakollinen, vai voinko tehdä toimivan maapähkinöistä, niitä on aina kaapissa aamupalan vuoksi.
Eikö tuossa tarvita vettä tai mitään, (paahdetut) mantelit/pähkinät ja blenderiin pyörimään.
Ripaus suolaa ja lisää kierroksia.
Ja sitten se on juoksevaa?
Vastatkaa ainakin sähöpostiin, kiitos :)
Moi Jarkko!
Voit tehdä pähkinävoita mistä tahansa pähkinöistä, myös maapähkinöistä (ne tosin ovat virallisesti palkokasveja, eivät pähkinöitä). Vettä ei tarvita, lämpimät pähkinät ovat itsessään niin rasvaisia, että niistä tulee juoksevahkoa pienen tehosekoituksen jälkeen.
Tää on kyllä tosi hyvää. Muuten, mantelikaan ei oikeasti oo pähkinä vaan luumarja :)