Key Lime Pie -limeraakakakku
Jos minua pyydettäisiin valitsemaan leivos, joka kuvastaisi kesää kaikista autenttisimmalla tavalla, kallistaisin vaakakuppini klassisen Key Lime -piirakan suuntaan. Kesähelteiden kuumuudessa sitrusten raikkaus on aivan omaa luokkaansa ja siksipä mansikkakakut saavat odottaa tässä herkkumittelössä heinäkuuta.
Limeraakakakku ei ole värityksineen aivan sieltä perinteisimmästä päästä, vaan sen hupsu vihreys herättää väkisinkin mielenkiintoa ja huomiota. Tummanpuhuvan suklaakuoren sisuksiin mahtuu sametinpehmeä täyte, jossa on tylsyyden ja synkkyyden sijasta ronskisti herättelevää terävyyttä. Säväyttävä kirpeys jättää taatusti muistijälkensä makuaistin syvimpiin sopukoihin. Olemuksensa on virkeitä ajatuksia herättävä ja energisoiva, liekö siis ihme, että kyseinen kulkija jättää lähes aina hymyn maistajiensa huulille. Resepti on luontaisesti gluteeniton, maidoton ja pähkinätön.
KEY LIME PIE -RAAKAKAKKU
Pohja (20 cm irtopohjavuoka):
Voit valmistaa pohjan kahdella eri tavalla. Vitamixilla voit laittaa kaikki ainekset suoraan blenderiin ja tampata pohjasta sileän sekä tiiviin taikinan. Mikäli sinulla ei ole käytettävissäsi edellä mainittua laitetta, suosittelen blendaamaan kaurahiutaleet jauhoksi blenderissä, kaatamaan kaurajauhot kulhoon, sekoittamaan joukkoon raakakaakaojauheen, lisäämään sen jälkeen nestemäiset raaka-aineet ja sekoittamaan käsin tasaiseksi massaksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä keksipohja irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille. Voit halutessasi tasoittaa reunat veitsellä viimeistellyn lopputuloksen aikaansaamiseksi.
Key Lime Pie -täyte:
Mittaa kaikki ainekset blenderinkannuun ja pyöritä tasaiseksi mousseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja siirrä kakku hyytymään 1 tunnin ajaksi pakastimeen. Voit koristella kakun syötävillä kukilla, pistaasimurulla tai vaikka vatkatulla vanilja-kookoskermalla.
Instagram – @hannamariyellowmood
Facebook – Yellow Mood
Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani
Liity Keho-valmennukseni odotuslistalle
Saat 20 % alennuksen Foodinin valikoimasta koodilla yellowmood20
Olen käyttänyt Foodinin tuotteita jo vuosia niiden tuoreuden, maun, korkean laadu ja loistavan hinta-laatusuhteen vuoksi. Meidän keittiöstämme löytyy säännöllisesti mm. Foodinin luomupähkinöitä, luonnollisia makeuttajia, gluteenittomia jauhoja, luomumausteita, raakasuklaata, pähkinävoita, neitsytkookosöljyä, kookosvettä ja pakuriuutetta. Heidän valikoimissaan on myös liuta herkullisia vähähiilihydraattiseen ja ketogeeniseen ruokavalioon sopivia raaka-aineita.
Oj, miten kauniit kuvat taas ja herkullisen kuuloinen resepti! Tätä täytyy testata vaikka synttärikahvien kaverina perinteisen key lime pien, ikilempparini, tilalla :D
Kiitos mr! Jos haluat, voit myös vatkata piiraan päälle kookoskermaa, jotta saat kakkuun hieman enemmän alkuperäisen version tuntua.
Sinä olet kyllä ehtymätön inspiraation lähde! :) Ihanaa!
Voi että, niin kauniisti sanottu - kiitos!
Aivan napakymppi taas! Lähes koko kakku tuli just syötyä kolmeenpekkaan :D Kiitos ja ihanaa kesää Rovaniemelle!
Kiitos Elina, vaikkakin tämä vastaukseni tulee nyt tosi myöhässä <3
Ihana ohje. Pakko kuitenkin kysyä, että onko kuvissa oleva kakku tehty 22cm vuokaan?
Moi Siru! Hyvä huomio, vuokahan oli tosiaan 20 cm, korjaan tämän tekstiin.
Oiskohan avokadoa mahdollista korvata jollain (ei banaanilla) ? Terveisin allerginen key limen himoitsija ! :)
Moikka Ella! Voit korvata avokadon paksulla kookoskermalla (valuta vesi tölkistä pois ja käytä vain paksu osa, hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Biona ja Pirkka). Toinen vaihtoehto voisi olla mango, tosin silloin hunajan määrää pitää ehkä säätää hieman pienemmäksi :)
Vihdoin pääsin tätä kokeilemaan eilen nimipäiväni kunniaksi -ihanan raikas ja helppo herkku todella! Kiitos ihanasta ohjeesta :)
Aivan mahtavaa, tosi kiva kuulla että nautit!
Tämä on varmasti super hyvä valinta kesäkakuksi pirtsakkuutensa ja raikkautensa vuoksi, mutta kyllä tästä nauttii näin syksylläkin! Tänään kokeilin tätä ekaa kertaa ja oli niin herkkua, et varmasti tulee tehtyä vielä monet kerrat lisää. Mmm. Laitoin päälle pistaasipähkinöitä tällä kertaa, mutta toi vanilja-kookoskerma kuulostaa kanssa kokeilemisen arvoiselta. Ja ehkä sit kesällä vois laittaa niitä kukkasiakin.
Voi kyllä, limekakku sopii kaamosaikaan kuin nappi silmään! Ihanaa kuulla, että pidit reseptistä.
Kuulostaa todella herkulliselta ohjeelta. Tulen testaamaan tämän synttäreilläni tammikuussa, vaikka onkin enempi kesäkakku. Mitähän avokado tykkää pakastamisesta, tummuuko kun sulaa tms? Tapaan tehdä raakakakut pakastimeen hyvissä ajoin kiireen minimoimiseksi. Salty caramel -raakasuklaakakku taitaa päästä tämän kaveriksi. :)
En ole itse kokeillut pakastaa juuri tätä nimenomaista kakkua, mutta uskoisin ettei kakun koostumus tai ulkonäkö kärsi kyseisestä toimenpiteestä. Limemehu ainakin estää avokadotäytteen tummumisen. Mukavia juhlia :)
Hei!
Ajattelin tämän keväisen kakun pyöräyttää pääsiäiseksi. Sellainen aisa askarruttaa, että onkohan kakulle ok matkustaa pakastamisen jälkeen puolitoista tuntia autossa? Kookoskerman vatkaan vasta paikan päällä.
Kiitos näistä ihanista ja yksinkertaisista ohjeista!!
Heippa Titityy!
Kuulostaapa hyvältä suunnitelmalta, tämä kakku onkin oikein passeli keväiseen herkutteluun :) Kakku kestää matkustamisen oikein hyvin, kunhan pakkaat sen siten, ettei se joudu tekemisiin auringon kanssa.
Kiitos nopeasta vastauksesta! Mulla ois kyllä lisäkysymys.. :) Olen aloittelija mitä raakaleivontaan tulee, ja semmonenkin askarruttaa, että jos kakku pääsee mielestäni liikaa lämpenemään ja jopa vetistymään (kerran yhdestä kakusta valui ihan nestettä jääkaappisäilytyksessä), voiko sen laittaa uudelleen pakastimeen? Tapahtuuko tässä jokin ikävä kemiallinen reaktio, vai onko näin ok toimia?
Ihanaa ja mämmistä pääsiäistä!
Jos kakun jähmettävien ja nestemäisten raaka-aineiden suhteet ovat kunnossa, näin ei pitäisi milloinkaan käydä. Yleensä kuvailemasi ilmiö tapahtuu silloin, kun reseptissä ei ole riittävästi jähmettäviä raaka-aineita (kuten kookosöljyä, psylliumia, chia-siemeniä jne.) suhteessa nestemäisiin aineisiin (kuten marjat, hedelmät, kasvimaidot).
Jos kakku on jo kertaalleen pakastettu ja sitten siirretty jääkaappiin, en pakastaisi kakkua sulamisen jälkeen uudelleen. Jos kakku on jähmetetty jääkaapissa, sen voi siirtää pakastimeen esim. paloina, jolloin sitä on helppo ottaa tarvittava määrä sulamaan :) Tämä kaikki siis hygienian ja turhien bakteerien aktivoimisen estämiseksi.
Moi!
Kiitos (taas) ihanasta ohjeesta, tästä tuli uusi suosikki!
Ihanaa että maistui sielläkin! <3
Hei,
Ajattelin kokeilla tätä kakkua vegaanisena, olisiko sinulla suositusta millä korvata hunaja tässä reseptissä? Ja koska olen aloitteleva raakaleipuri, niin onko idea siis se, että pakastushyydytyksen jälkeen kakkua voi säilyttää jääkaapissa? Siis jos esimerkiksi haluaisin valmistaa sen jo edellisenä iltana tulevia juhlia varten?
Kiitos reseptistä!
Moikka Meeri! Hunajan voi korvata esimerkiksi pehmeillä Medjool-taateleilla. Olet ymmärtänyt pakastehyydytyksen tismalleen oikein: sen jälkeen kakku on valmis säilytettäväksi jääkaapissa ja se säilyttää muotonsa. Kakun voi hyydyttää myös kokonaan jääkaapissa, silloin hyytyminen vain vie noin 2-3 tuntia pidempään :)
Aivan ihanaa kakkua❤ Tehty useamman kerran? kiitos reseptistäsi. Niin pirtsakka ja sopiva makeus,nam,nam❣
Hei,
Kestääköhän pohja paistamisen? Ajattelin tehdä paistettavan juustokakun ja etsin digestive-kekseille parempaa vaihtoehtoa.
Ahh niin ihana kakku! <3 Kasvatin täytettä cashew-pähkinöillä, koska minulla oli niin iso piirakkavuoka, eikä ollut kuin 2 kypsää avokadoa. Lisäksi korvasin puolet kookosöljystä kaakaovoilla, kun sitä sattui olemaan. Niin ihanan makuista! <3<3<3