Onnistuneet juhlat 3/6: Juhlavat pikakeksit
Jokaiselle juhlia järjestäneelle on taatusti käynyt niin, että suunnitelmien tarkkuudesta huolimatta huomaa kellon tikittävän pikakelauksella eteenpäin ja aika uhkaa loppua kesken. Mutta tiedätkös, kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Nykyään kaupoista saa jo mukavasti erilaisia luontaisesti gluteenittomia ja maidottomia valmiita tuotteita, jotka ovat jokaisen emännän ja isännän apu.
Siispä, huoli ja turha stressi pois. Tämän reseptin avulla oikaiset tyylillä, mausta ja esteettisyydestä tinkimättä.
JUHLAVAT PIKAKEKSIT
24 kappaletta
gluteeniton, viljaton, maidoton, soijaton ja sokeriton
Keksipohjat
6 kpl Le Pain des fleurs -suklaakeksejä
6 kpl Le Pain des fleurs -viikunakeksejä
Leikkaa keksit kahtia terävällä veitsellä. Valmista seuraavaksi täytteet. Keksit kannattaa täyttää ja koristella vasta juhlapäivän aamuna.
Kookoskerma
4 dl kookosmaidon kovaa osaa (jääkaappikylmää)
1 rkl hunajaa
½ tl vaniljajauhetta
Mittaa kookosmaito, hunaja ja vanilja kulhoon. Vatkaa seosta vatkaimella, kunnes vaahto on kovaa.
Toffeevaahto
2 dl vatkattua kookoskermaa
1 ½ rkl lucuma-jauhetta
Sekoita raaka-aineet sekaisin vatkaimella. Anna jähmettyä noin puoli tuntia ennen pursottamista.
Suklaavaahto
2 dl vatkattua kookoskermaa
1 ½ rkl tummaa kaakaojauhetta
Sekoita raaka-aineet sekaisin vatkaimella. Anna jähmettyä noin puoli tuntia ennen pursottamista.
Koristeluun
tuoreita marjoja
rouhittua raakasuklaata tai tummaa suklaata
Juttusarjan aiemmat osat löydät täältä: