Nutella-kuppikakut

Kaupallinen yhteistyö Earth Control & Asennemedia.

Nutella Cupcakes Hannamarirahkonen Earthcontrol Yellowmood Gluteeniton 9 Nutella Cupcakes Hannamarirahkonen Earthcontrol Yellowmood Gluteeniton 5 Nutella Cupcakes Hannamarirahkonen Earthcontrol Yellowmood Gluteeniton 7

Kiinnostaa juuri nyt: leppoisat aamut, oikein hyvä espresso, täyteläiset maut, villasukat, kalenterin tyhjennys, arki, matalammat silmäpussit, tanssitunnit, leipominen ja pitkät metsälenkit koirien kanssa (voihan pakkanen!). Tuntuu, että rauhallinen vuoden alku on tehnyt ihmeitä ja naksauttanut aivoissa oikeammille urille siellä pitkään hanganneita mun pitää -nappuloita.

Leipominen on toiminut omalla kohdallani siinä mielessä aina hyvänä elämänlaadun mittarina, että tiedän kaiken olevan reilassa, jos löydän itseni pöllyyttämästä jauhoja köökistä. Nämä kuppikakut muistuttivat tosi olennaisesti leipomisen terapeuttisesta vaikutuksesta ja lopputulos oli – vaikka itse sanonkin – täydellisyyttä hipova.

Katoamistempun nämä ihanan möhöt ameriikan malliin leivotut nutella-kuppikakut osaavat kuin vanha tekijä. Earth Control haastoi minut loihtimaan jotain herkullista hasselpähkinöistä ja tovin tuumailtuani päätin kokeilla jotain mitä en ole kuluneen 29 vuoden elinikäni aikana tehnyt ikinä ennen: itsetehtyä nutellaa. Ajatus ja ideat alkoivat paisumaan päässäni kuin mikäkin pullataikina ja pian jo suunnittelin mihin kaikkeen tuota ihanaa pähkinäsuklaatahnaa voisi käyttää. Vastaus on: kaikkeen.

Nutella Cupcake Hannamarirahkonen Earthcontrol Yellowmood Glutenfree Nutella Cupcakes Hannamarirahkonen Earthcontrol Yellowmood Gluteeniton 3 Nutella Cupcake Hannamarirahkonen Earthcontrol Yellowmood Glutenfree 2

Muistan syöneeni äklömakeaa Nutellan originaaliversiota viimeksi varmaan teini-iässä, jolloin kokeilu jäi muutamaan kertaan. Suolaisen ruoan ystävänä tuo tahmea ja aivan liian sokerinen hasselpähkinä-suklaatahna ei ollut minun juttuni. Siksipä oli alusta asti selvää, että omaan nutellaani ei tule mitään ylimääräistä eikä siitä tule liian makeaa. Tahna syntyi simppeleistä raaka-aineista ilman valkoista sokeria: Earth Controlin pulleista hasselpähkinöistä, kookospalmusokerista, tummasta kaakaojauheesta, kaakaovoista ja merisuolasta. Enpä olisi uskonut, että nutellan valmistus on loppupeleissä näin helppoa, vaikka olen valmistanut pähkinävoita kerran jos toisenkin.

Mitä tulee itse reseptiin, suosittelen valmistamaan nutellan ohjeen mukaisella määrällä, koska muuten massaa on liian vaikea saada pyörimään tehosekoittimessa eikä siitä välttämättä tule tasaista. Reseptin mukaisilla määrillä valmista nutellaa tulee rapiat 3 dl, eli kuppikakkuihin ja nutellamousseen käytetyn määrän jälkeen sitä jää vielä yli noin desin verran (onneksi ei ole hankalaa keksiä mihin tätä sujauttaisi).

Luontaisesti gluteenittomat ja maidottomat suklaakuppikakut ovat todella meheviä ja menevät alas sellaisenaankin, jos ei jaksa valmistaa erillistä kuorrutusta. Käytin omiin kuppikakkuihini riisijauhoa, pari kananmunaa, kookospalmusokeria, tummaa kaakaojauhetta, nutellaa ja kauramaitoa. Kaikki ainekset vain vatkataan sekaisin ja annostellaan suuren maailman malliin L-kokoisiin muffinssivuokiin. Riisijauhon sijasta voi käyttää myös kaurajauhoja eikä suklaarouheenkaan lisääminen ole kiellettyä. Lisää resepti-inspiraatiota löytyy Earth Controlin Facebook-sivuilta, joka on täynnään mitä erilaisempaa reseptiikkaa.

Ennen reseptin paljastamista mainittakoon, että tällä kertaa leivontahetken lopputuloksena oli muutakin kuin kuppikakkuja: kuvauspuuhissa allani ollut tuoli halkesi keskeltä kahtia, mutta mitäs pienistä. Tärkeintä, etten minä tai kamera ottaneet suuntaa kohti lattiaa, jälkimmäisen onnettomuus olisi nimittäin saattanut pistää itkettämään.

Kauan eläköön nutella, kuppikakut ja etenkin nuo kaksi yhdessä!

Nutella Cupcakes Hannamarirahkonen Earthcontrol Yellowmood Gluteeniton 4

NUTELLA-LEVITE

6 dl Earth Control -hasselpähkinöitä
1 ½ dl  kookospalmusokeria
¾ dl tummaa kaakaojauhetta
½ dl  neitsytkookosöljyä tai kaakaovoita sulatettuna
¼ tl merisuolaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Aseta pähkinät tasaisesti leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paahda noin 7-10 minuutin ajan riippuen uunisi tehosta. Itse käytin kiertoilma-toimintoa ja pähkinät paahtuivat tismalleen sopiviksi 7 minuutissa. Sekoita kuivat aineet keskenään pienessä kulhossa.

Asettele kuumat pähkinät pellavapyyhkeen päälle ja hiero niitä pyyhkeellä, kunnes suurin osa kuorista on irronnut. Mitä vähemmän kuoria, sitä pehmeämpi maku nutellaan tulee. Laita kuoritut hasselpähkinät tehosekoittimeen. Jos tehosekoittimessasi on tampperi, tässä kohtaa siitä on hyvä apu – muussa tapauksessa avaa kantta välillä ja käytä nuolijaa tiputtaaksesi pähkinäseoksen reunoilta kohti teriä. Sekoitin pähkinöitä Vitamixissani aluksi pienimmällä teholla koko ajan tampaten ja noin minuutin kuluttua pähkinämurun muututtua nestemäisempään muotoon nostin kierroksia puoleenväliin. Suosittelen, että pähkinävoin antaa pyöriä koneessa vähintään viiden minuutin ajan, jotta siitä tulisi mahdollisimman sileää.

Kun pähkinät ovat muuttuneet juoksevaksi ja sileäksi voiksi, lisää vielä kuivat ainesosat: kookospalmusokeri, kaakaojauhe, kookosöljy- tai kaakavoi ja merisuola (minä käytin kaakaovoita). Sekoita pähkinävoi ja kuivat ainesosat nopeasti tasaiseksi ja annostele nutella tiiviiseen lasipurkkiin. Laita nutella jääkaappiin jäähtymään kuppikakkujen ja moussen valmistuksen ajaksi.

Nutella Cupcakes Hannamarirahkonen Earthcontrol Yellowmood Gluteeniton 8 Nutella Cupcakes Hannamarirahkonen Earthcontrol Yellowmood Gluteeniton 4

GLUTEENITON SUKLAAKUPPIKAKKU

(6 kpl)

2 dl riisijauhoja
1 ½ dl  nutellaa
1 dl kauramaitoa
2 kananmunaa
¾ dl kookospalmusokeria
½ dl  tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Riko munaan kananmunat ja mittaa kauramaito. Vatkaa vatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Annostele taikinaa muffinssivuokiin siten, että ¾ vuoasta täyttyy – nämä kohoavat uunissa tosi kauniisti. Paista kuppikakkuja uunin keskitasossa 200 asteessa noin 8-10 minuutin ajan. Omiani paistoin kiertoilmalla 8 minuuttia ja sisuksiin jäi ihanan tahmea ja suklaisen pehmeä kohta. Anna kuppikakkujen jäähtyä ennen nutellamoussen pursotusta.

Nutella Cupcakes Hannamarirahkonen Earthcontrol Yellowmood Gluteeniton 5

NUTELLAMOUSSE

5 dl kookosmaidon paksua osaa
1 ½ dl itsetehtyä nutellaa
2 rkl kookospalmusokeria

Mittaa kulhoon jääkaappikylmän kookosmaidon paksu osa ja kookospalmusokeri. Vaahdota seos vatkaimella paksuksi ja tasaiseksi kermaksi. Lisää joukkoon jäähtynyt nutella ja vatkaa, kunnes nutella on sekoittunut kookos-sokeri -seokseen tasaisesti.

Anna moussen kovettua jääkaapissa noin 15-20 minuuttia ennen kuin pursotat sen jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Itse sihtasin kuorrutteen pursotuksen jälkeen vielä tummaa kaakaojauhetta ja lucuma-jauhetta sekä annostelin pienellä lusikalla ylijäänyttä nutella-kastiketta kuppikakkujen päälle. Nam!

Nutella Cupcakes Hannamarirahkonen Earthcontrol Yellowmood Gluteeniton 6

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Sanna

Ah, miten herkulliselta näyttää, täytyypä kokeilla reseptiä, jotta pääsee maistamaankin näitä täyteläisiä ihanuuksia!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Nämä olivat kyllä tosi ihania, kokeile ihmeessä! :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Piparileivokset
Kesäpöydässä: Vaaleat keto-lohileipäset ja raikas mansikkakakku
Lakritsitoffee
Rapeapohjainen ketopizza