Paras gluteeniton kasvispiirakkaresepti
Tässä kasvispiirakkareseptissä on ihanan rapea ja voinen pohja, joka taipuu monenlaisten täytteiden kantajaksi. Kokeile helppoa gluteenitonta piirakkareseptiä!
Paras gluteeniton piirakkapohjan resepti
26 cm irtopohjavuoka
Piirakkataikinan resepti:
Lämmitä uuni 200°C asteeseen. Sulata voi pannulla, sammuta levy ja sekoita vesi joukkoon. Lisää jauhot, leivinjauhe ja suola joukkoon taikinaksi vaivaten. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia uunin keskiosassa.
Kasvispiirakan täyte:
Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Pilko kesäkurpitsa, valkosipuli, sipuli ja paprika terävällä veitsellä mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Vihannesten pieneksi pilkkominen tuo piiraaseen aivan mahtavaa mehevyyttä ja täyteläisyyttä. Sekoita sen jälkeen joukkoon kananmunatmunat, kermaviili tai ranskankerma ja mausteet. Sekoita hyvin ja tarkista suolan määrä. Levitä täyte pohjan päälle ja murustele fetajuusto päälle. Paista 200 asteessa n. 35-45 minuuttia (riippuen uunin tehosta). Anna piiraan vetäytyä uunista ottamisen jälkeen n. 15-20 minuuttia ja nauti vihersalaatin kanssa.