Paras gluteeniton kasvispiirakkaresepti

Tässä kasvispiirakkareseptissä on ihanan rapea ja voinen pohja, joka taipuu monenlaisten täytteiden kantajaksi. Kokeile helppoa gluteenitonta piirakkareseptiä!

Italian Vegetable Pie (glutenfree) by Yellow Mood Kitchen

Paras gluteeniton piirakkapohjan resepti

26 cm irtopohjavuoka

Piirakkataikinan resepti:

4 dl tattarijauhoja
120 g voita
1 dl vettä
1 tl merisuolaa
2 tl leivinjauhetta

Lämmitä uuni 200°C asteeseen. Sulata voi pannulla, sammuta levy ja sekoita vesi joukkoon. Lisää jauhot, leivinjauhe ja suola joukkoon taikinaksi vaivaten. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia uunin keskiosassa.

Kasvispiirakan täyte:

150 g kirsikkatomaatteja
1 pieni kesäkurpitsa
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 keltainen paprika
1 pkt fetajuustoa
2 kananmunaa
200 g kermaviiliä tai ranskankermaa
2 rkl Bruschetta-mausteseosta
2 rkl balsamicoa
1 tl rouhittua mustapippuria
2-3 tl merisuolaa

Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Pilko kesäkurpitsa, valkosipuli, sipuli ja paprika terävällä veitsellä mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Vihannesten pieneksi pilkkominen tuo piiraaseen aivan mahtavaa mehevyyttä ja täyteläisyyttä. Sekoita sen jälkeen joukkoon kananmunatmunat, kermaviili tai ranskankerma ja mausteet. Sekoita hyvin ja tarkista suolan määrä. Levitä täyte pohjan päälle ja murustele fetajuusto päälle. Paista 200 asteessa n. 35-45 minuuttia (riippuen uunin tehosta). Anna piiraan vetäytyä uunista ottamisen jälkeen n. 15-20 minuuttia ja nauti vihersalaatin kanssa.

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Sokeriton Lemon curd -tahna
Banaani-suklaaneliöt
Vesimeloni-kardemummasorbetti
Kerrosvanukas tyrnillä ja mustikalla