Kanapata

Kaupallinen yhteistyö Foodin.

Tämä kanapata on tehty kaikille teille, jotka olette vailla nopeaa ja ravitsevaa arkiruokaa. Yhdessä padassa syntyvästä ruoasta ei juuri tiskiä synny ja kaikki raaka-aineet löydät peruskaupan hyllyiltä. Koko perheelle sopiva vähähiilihydraattinen resepti maistuu myös perheen pienimmille, kunhan säätää tulisten mausteiden määrää hieman vähemmäksi.

Vahahiilihydraattinen Ja Ketogeeninen Kanapata Resepti 7 Vahahiilihydraattinen Ja Ketogeeninen Kanapata Resepti 4

Tuhtien makujen ystävänä olen tullut valmistaneeksi tätä kauniin väristä kanapataa useamman kerran viime kuukausien aikana. Usein pyöräytän kanapadan arkilounaaksi itselleni ja puolisolleni, toisinaan koko ystäväpoppoolle silloin kun olemme olleet heillä yökylässä.

Kaikista parasta tässä reseptissä on se, että pata syntyy aivan tavallisista raaka-aineista. Makumaailman tuntuva syvyys loihditaan luomumausteilla ja antamalla tuoreille raaka-aineille kuten sipuleille hetkisen verran aikaa pannulla. Entäs sitten se aikapolitiikka? No, parhaimmillaan sinulla on valmis kanapata edessäsi puolessa tunnissa.

Vahahiilihydraattinen Ja Ketogeeninen Kanapata Resepti 2 Foodin Alekoodi

4 x tapaa maksimoida kanapadan maku

1) Kuullota tunteella

Kanapadan pohja rakennetaan lempiaineksistani, jotka tekevät miltei mistä tahansa ruoasta herkullista: voista, sipulista ja valkosipulista. Anna tälle triolle siis hieman aikaa ja rakkauttasi ohjeen alkuvaiheilla, lupaan että se palkitsee sinut myöhemmin. Kun sipulit ovat miltei läpikuultavia, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

2) Mausta ronskisti

Kanapadan makumaailma pullistelee muhevia intialaisia nyansseja. Päävastuun tästä kantaa muhevan oranssi Foodin Madras Curryjauhe, joka on taivaallinen sekoitus mustapippuria, chiliä, korianteria, juustokuminaa, valkosipulia, inkivääriä, kurkumaa pienellä ripauksella merisuolaa. Omassa köökissäni tätä kultaa kuluu purkkitolkulla – mausteisuudesta huolimatta luonne on tasapainoinen ja raikas. Mikäli valmistat kanapadan vain aikuisille, tupsauta mukaan myös chilijauhetta ja hedelmäistä mustapippuria suoraan myllystä – ne antavat muutoin leppoisaan makumaailmaan vähän särmää. Reseptin loppuvaiheessa pataan lisätään vielä kermaisuutta taittavaa omenasiiderietikkaa, joskaan se ei ole pakollinen ainesosa – sinä päätät.

3) Laadukasta merisuolaa

Foodinin puhdistamaton merisuola on ollut yli vuosikymmenen verran keittiöni luottomauste. Hyvän merisuolan tunnistaa ennen kaikkea mausta: se ei ole pistävä tai ontto, vaan pehmeä, pyöreä, sekä täyteläinen. Sellainen, joka maistuu jokaisessa suun makureseptorissa. Puhdistamaton merisuola tuo jokaisesta raaka-aineesta esiin niiden hurmaavimman puolen ja riittää toisinaan simppeleihin arkiaterioihin jopa ainoaksi mausteeksi.

4) Täyteläistä

Lopuksi pata viimeistellään Foodinin kookosmaidolla. Nyt kuulolle kaikki te, jotka olette etsineet maailman parasta versiota tästä arjen luottotuotteesta: uskokaa kun sanon, että tässä se on! Tekstuuri on unelmaisen samettinen, maku raikkaan kookoksinen ja käyttömahdollisuuksien suhteen vain taivas on rajana! Kanapataan kookosmaito antaa säväyksen ruokaisuutta ja lempeyttä, mutta kokeile tätä ihmeessä myös erilaisiin kakkuihin, smoothieihin ja keittoihin. Jääkaapissa kookosmaito jähmettyy lusikoitavaksi kermaksi – maistuu ihanalta vaikkapa marjojen kanssa.

Vahahiilihydraattinen Ja Ketogeeninen Kanapata Resepti 8

Kanapata on lämmittävää, ruokaisaa, maukasta ja mutkatonta. Juuri sellaista ruokaa kuin kiireisenä arkipäivänä sopiikin nautiskella.

Vahahiilihydraattinen Ja Ketogeeninen Kanapata Resepti Vahahiilihydraattinen Ja Ketogeeninen Kanapata Resepti 6 Vahahiilihydraattinen Ja Ketogeeninen Kanapata Resepti 9

Kanapata

4 annosta

2 keskikokoista sipulia
10 valkosipulinkynttä
100 g voita tai neitsytoliiviöljyä
3 rkl Foodin Madras Curry -jauhetta
200 g kirsikkatomaatteja
800 g tomaattimurskaa
600 g kanasuikaleita
200 g maissia
400 g parsakaalia
2 rkl Foodin-omenasiiderietikkaa
2 tl Foodin-merisuolaa
½ tl Foodin-chilijauhetta
10 pyöräytystä Foodin-mustapippuria myllystä
200 ml Foodin-kookosmaitoa

1. Ota esille korkeareunainen kattila. Kuori ja pilko sipulit pieniksi kuutioiksi. Tee sama valkosipulille.

2. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sipulit sekä curryjauhe. Kuullota muutamien minuuttien ajan ja lisää joukkoon kokonaiset kirsikkatomaatit. Jatka kuullotusta viisi minuuttia.

3. Lisää sipuli-kirsikkatomaattiseokseen seuraavaksi tomaattimurska ja anna hautua kannen alla viiden minuutin ajan.

4. Leikkaa parsakaali haluamasi kokoisiksi paloiksi. Lisää kanasuikaleet, valutettu maissi, parsakaali, suola, chilijauhe, mustapippuri ja omenasiiderietikka tomaattiseokseen. Anna hautua 10 minuutin ajan kannen alla. Pata saa kuplia koko ajan kevyesti. Sekoita muutaman minuutin välein, jotta kanat ja parsakaalit kypsyvät tasaisesti. Tässä ajassa parsakaaleista tulee al dente, eli mikäli kaipaat hieman pehmeämpää tekstuuria, voit lisätä parsat pataan muutamaa minuuttia ennen kanasuikaleita.

5. Viimeistele pata sekoittamalla joukkoon kookosmaito ja nauti tuoreiden yrttien ja vaikkapa ketoleivän kanssa.

Vahahiilihydraattinen Ja Ketogeeninen Kanapata Resepti 11 Vahahiilihydraattinen Ja Ketogeeninen Kanapata Resepti 10

Instagram – @yellowmoodmedia

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Ketopizza kantarellilla ja rapealla pekonilla
Kesäkurpitsapastan valmistamisen ABC
Italialainen tomaattipiirakka
Kiireisen arjen pelastajat: 4 x helppoa ja vegaanista kasviskeittoreseptiä