Nordic Natural Beauty Awards on kiinnostavinta, mitä luonnonkosmetiikassa tapahtuu juuri nyt

Kaupallinen yhteistyö: Nordic Natural Beauty Awards

Tällä hetkellä puhutaan paljon kotimaisten ja läheltä tulevien tuotteiden suosimisesta – ja ihan aiheesta. Mitä jos joku tarjoilisi eteesi kiinnostavaa, varmasti aitoa luonnonkosmetiikkaa Suomesta ja muista Pohjoismaista? Nordic Natural Beauty Awards tekee juuri näin ja siksi se on ehdottomasti parasta, mitä luonnonkosmetiikkarintamalla tapahtuu tällä hetkellä. Kerron tässä tekstissä tarkemmin mistä awardseissa on kyse ja miksi sinunkin kannattaa ehdottomasti pitää niitä silmällä. Nostan esiin myös  tärppituotteita voittajista ja paljastan parhaan kasvoveden ja -kuorinnan kesään.

Nordic Natural Beauty Awards

Mitä sinulle tulee mieleen pohjoismaisesta luonnonkosmetiikasta? Omilla verkkokalvoillani alkaa vilistä runsas joukko kotimaisia sarjoja, mukanaan myös muutamia pienempiä brändejä. Yrittäessäni kääntää ajatuksiani kohti läntisiä naapurimaitamme, purkkimeri hidastuu. Ruotsin kohdalla se osoittaa vielä elon merkkejä, mutta Norjan rajan ylityksen jälkeen aivoni lyövät tyhjää.

Se ei tarkoita, etteikö muista pohjoismaista tulisi laadukasta luonnonkosmetiikkaa. Se tarkoittaa sitä, että pienten brändien on haastavaa puskea itseään esille oman maan rajojen ulkopuolelle. Juuri tästä syystä suomalaisen Satu Mäkisen perustama Nordic Natural Beauty Awards on kiinnostava ja erittäin tarpeellinen ilmiö.

Maailmalla erilaiset awardsit ovat hyvin suosittuja, loistavia keinoja tuoda esille uusia innovaatioita. Kilpailut ovat tärkeä ponnahduslauta brändeille ja mahdollisuus saada tuotteille valtavasti näkyvyyttä sekä myös uskottavuutta ja luotettavuutta. Nordic Natural Beauty Awards on ensimmäinen ja ainoa pelkästään pohjoismaiseen luonnonkosmetiikkaan keskittyvä kilpailu, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2020. Vuoden 2021 parhaat tuotteet valitaan lokakuun lopussa ja juuri nyt on käsillä viimeiset hetket hakea mukaan tämän vuoden kisaan.

Nordic Natural Beauty Awards 7

Nordic Natural Beauty Awards on onnenpotku luonnonkosmetiikalle Pohjoismaissa muutenkin. Sen tuomaristossa nimittäin vaikuttaa 50 pohjoismaista, kansainvälisestikin tunnettua tähteä eri aloilta, mm. musiikin, elokuvien, urheilun ja muodin parista. Osa tämän vuoden tuomareista on jo julkistettu ja mukana on mm. sellaisia nimiä kuin Krista Kosonen, Saara Aalto, Ane Brun, Nooralotta Neziri, Josefin Asplund, Meeri Koutaniemi ja Josefine Frida Pettersen. Mikä tilaisuus tehdä luonnonkosmetiikkaa tunnetuksi laajemminkin!

Tämä hyödyttää myös meitä jo olemassa olevia luonnonkosmetiikan ystäviä. Mitä laajemmin luonnonkosmetiikka kiinnostaa, sen paremmaksi markkina muodostuu ja tuotteiden saatavuus helpottuu entisestään. Yksi suurimmista omista tavoitteistani on auttaa ihmisiä löytämään luonnonkosmetiikan pariin, minkä vuoksi olenkin näistä Awardseista enemmän kuin innoissani!

Nordic Natural Beauty Awards auttaa sinua löytämään kiinnostavaa luonnonkosmetiikkaa

Ajattelen itse, että luonnonkosmetiikka itsessään on jo useimmiten suht ekologinen valinta. Faktahan kuitenkin on, että tuotteiden seilaaminen ympäri maailmaa paikasta toiseen ei ole ympäristöystävällisintä mahdollista toimintaa. Mielelläni suosin läheltä tulevaa kosmetiikkaa aina timanttiseen tuotteeseen törmättyäni ja tässä asiassa Nordic Natural Beauty Awards auttaa huimasti. Se tuo tarjottimella eteemme myös niitä pienempiä, mutta silti erittäin kiinnostavia ja laadukkaita brändejä, joista emme muuten edes tietäisi.

Kosmetiikan sopiminen juuri omalle iholle ja omiin tarpeisiin on aina hyvin tapauskohtaista, mutta palkittujen, hyväksi havaittujen tuotteiden kohdalla todennäköisyys löytää nappivalintoja on tietysti suurempi.

Awardsien seuraaminen kannattaa myös siitä syystä, että kilpailuun pääsee mukaan ainoastaan aitoa luonnonkosmetiikkaa. Voit siis hyvillä mielin kurkata Nordic Natural Beauty Awardsien sivuilta vaikkapa viime vuoden voittajat (ja halutessasi myös ehdokkaat, jolloin tuotevalikoimaa on entistä enemmän!) ja valita minkä vaan tuotteen voiden olla varma sen olevan oikeasti luonnonkosmetiikkaa. Joskus kun voi olla hankalaa erottaa luonnollisella imagolla ratsastava tuote aidosti luonnollisesta.

Kannattaa ehdottomasti ottaa Awardsien oma Instagram-tili seurantaan, jotta olet kuulolla heti, kun tämän vuoden kisan suhteen alkaa tapahtumaan! Kevään aikana julkistetaan loputkin tuomaristosta ja kuulet lokakuussa Instagramissa heti ensimmäisenä tämän vuoden voittajat IG Live-tapahtuman kautta.

Pohjoisen kasveissa on potkua

Nordic Natural Beauty Awards 3

Kuten moni teistä ehkä tietääkin, olen raaka-ainenörtti ja kurkkaan uudesta purkista aina ensimmäisenä inci-listan. Sytyn taidokkaasta ainesosien yhdistelystä ja luovista raaka-ainevalinnoista. Pidän siitä, että oman maan tarjoamia aktiiviaineita suositaan silloin, kun se on mahdollista.

Pohjoisessa kasvavat kasvit joutuvat selviytymään haastavistakin ilmasto-olosuhteista, kuten siitä “pikkuseikasta”, että puolet vuodesta aurinko hädin tuskin vaivautuu näyttäytymään ja kesäisin asia on juuri päinvastoin. Auringon vihdoin paistaessa kasvit imevät itseensä valonsäteiden lisäksi ravinteita ja lopputuloksena tästä kaikesta, ne ovat ladattu täyteen antioksidantteja, vitamiineja ja flavonoideja. Tähän kun yhdistetään vielä maailman puhtaimpana pidetty ilma ja luonto, niin  todellakin olen kuulolla kosmetiikan suhteen, joka hyödyntää tätä mieletöntä voimavaraa.

Kuten mainittua, tämän vuoden Awardsit ovat lokakuussa, mutta tutustutaan muutamiin vuoden 2020 voittajatuotteisiin ainesosien kautta.

Soley Exfoliator

Yrttien taikaa Islannista

Islantilainen Sóley on yksi pohjoismaisista suosikkibrändeistäni. Sarja käyttää tuotteissaan omaa yrttisekoitustaan, joka poimitaan käsin. Seoksen siankärsämö, hieskoivu, paju ja sianpuolukka tarjoilevat ihoa rauhoittavan, tasapainottavan ja kirkastavan vaikutuksen.

Sóleyn GLÓey Exfoliator on mielettömän ihana, piparmintun tuoksuinen ja tuntuinen kasvokuorinta, joka palkittiin Awardseissa parhaan kuorinnan tittelillä. Piparmintun viilentävä vaikutus tuo iholle välittömästi raikkautta samalla kun juuri sopivan kokoinen rae heittää hyvästit samealle, karhealle ja nuutuneen näköiselle iholle. Sóleyn oma yrttiseos tehostaa hehkua tuovaa ja ihoa tasapainottavaa efektiä, joten kuorintaa kannattaakin pyöritellä kasvoille viipyillen, ihan kaikessa rauhassa, jotta ainesosat pääsevät kunnolla vaikuttamaan.

Olen käyttänyt tätä kuorintaa useita purkillisia monta vuotta sitten, mutta syystä tai toisesta se oli jäänyt uusien kuorintojen jalkoihin. Olen erittäin onnellinen löydettyäni sen nyt uudelleen (tai jos tarkkoja ollaan, enhän minä mitään löytänyt vaan Nordic Natural Beauty Awards toi sen suoraan nenäni eteen). Vielä näiden välissä olleiden vuosienkin ja kymmenien uusien kuorintojenkin jälkeen Sóley on ehdottomasti parhaiden kuorintojen top kolmosessa itselläni – se on superhyvä! Sóleyn tuotteita saa tilattua Suomessa ainakin Ecco-Verdestä.

Palataan Islannista hetkeksi Suomen Kyröskoskelle kotimaisen Frantsilan luomuyrttiviljelmille. Näen Sóleyssä ja Frantsilassa hyvin paljon samaa henkeä ja yhtäläisyyksiä. Frantsila luottaa tuotteidensa aktiiviaineina uutteisiin, joita se valmistaa itseviljellyistä luomuyrteistä. Sóleylla ja Frantsilalla on jopa joitakin samoja yrttejä käytössään, mutta niiden kasvuolosuhteet antavat kasveille oman leimansa. Lisäksi molemmilla sarjoilla on toisistaan poikkeavia, omille mailleen tyypillisiä kasvivalintoja. Vaikka henki on molemmissa sarjoissa hyvin samantyylinen, tuotteissa on paljonkin eroavaisuuksia ja niitä yhdistää oikeastaan lopulta ainoastaan loistava laatu ja se tietty fiilis.

Frantsila Red Clover Cleansing Gel

Pullotettua kesän tuoksua

Frantsilan uusi pakkausilme on sanalla sanoen upea! Tunnen valtavaa ylpeyttä, että kotimaani kosmetiikkaa tuo esille Nordic Natural Beauty Awardseissa näin huikea brändi. Awardseissa palkitut Frantsilan tuotteet tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen, eikä vähiten siksi, että niissä tuoksuu Suomen alkukesä ja juhannussauna.

Parhaaksi puhdistustuotteeksi valittu Puna-apila Puhdistusgeeli on oppikirjaesimerkki iholle lempeästä, mutta ihohuokoset tehokkaasti puhdistavasta uuden ajan tuotteesta. Tämän putsarin kanssa ei tarvitse pelätä kuivana kiristelevää ihoa! Nimikkoainesosa puna-apilan lisäksi mm. karpaloa, ratamoa, siankärsämöä sekä lehmusta uutteiden muodossa sisältävä geeli tasapainottaa liiallista talineritystä ja soveltuu ihan erityisen hyvin helposti kiiltelevälle iholle. Se sopii loistavasti kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen sekä sellaisenaankin kevyen meikin poistamiseen. Rasvaiselle iholle se on lisäksi erinomainen aamupuhdistaja.

Frantsilan toinen voitokas tuote on parhaan kasvoveden tittelin napannut Kehäkukka Kasvovesi, joka on ihanuudessaan sitä tasoa, että aloin suremaan pullollisen tulevaa loppumista jo ennen kuin puoliväli oli edes ylitetty. Kehäkukan lisäksi kasvovedessä on mm. keto-orvokkia, ratamoa ja lehmusta, ja ne yhdessä muodostavat hyvin rauhoittavan kokonaisuuden, joka sopii erityisen hyvin kiukuttelevalle ja ongelmallisellekin iholle. Tuotetta voi kuitenkin hyvin käyttää aikalailla kaikille ihotyypeille.

Tässä kasvovedessä on jotain käsittämätöntä taikaa ja se on erinomainen valinta kevääseen ja kesään niin kesäisen yrttituoksunsa kuin tehojensakin puolesta. Se kosteuttaa juuri sopivasti olematta liian hoitava, lisäksi se rauhoittaa ihoa auringon jälkeen.

Kotimaisia suosikkisarjoja

Kotimaisista voittajista voisin nostaa esiin myös Four Reasons Naturen, jonka shampoita olenkin jo aiemmin kehunut edullisten hiustuotteiden tekstissäni. Sarjan palkittu sininen Moisture Shampoo on helppo valinta lähes kaikille. Sen miedon tuoksuinen, hyvin vaahtoava koostumus jättää hiukset ilmavan puhtaiksi, pehmeiksi ja kauniin kiiltäviksi. Aikalailla täydellinen jokapäivän shampoo!

Viimeinen nosto suomalaisista sarjoista on suosittu huulipunasarja Havu Cosmetics, joka rohmusi itselleen peräti kaksi palkintoa: parhaan pakkausdesignin sekä parhaan huulipunan nimitykset. Oma Havu-suosikkini on täydellinen nudesävy Rose, jonka näet in action esimerkiksi nudepunista kertovassa tekstissäni.

Havun tunnistettava puupakkaus on puoliksi leppää, puoliksi haapaa. Sisäpuoli on biohajoavaa PLA:ta, joten koko pakkauksen voi heittää punan loputtua biojätteeseen! Havun valikoima laajenee koko ajan ja jään jännityksellä odottamaan heidän maailmanvalloitustaan – Pohjoismaista on varmasti hyvä aloittaa.

Havu Lipstick

Löytöjä Norjasta ja Ruotsista

Puisten pakkausten teemaan sopii toinenkin huulituote: norjalaisen Lykke by Julien Kyss Lip Balm, joka on pakattu kauniiseen puukorkkiseen ja huurrelasiseen rasiaan. Tämä tuote on myös sisältönsä puolesta todellinen löytö, johon en olisi varmastikaan ilman Awardseja törmännyt.

Vahamainen koostumus muistuttaa pitkäaikaista suosikkihuulivoidettani pysyvyydellään ja huikealla hoitavuudellaan. Olen ehdottomasti tällaisten tuhtien voiteiden ystävä. Levitän niitä yöksi reilun kerroksen ja päivällä huuleni ovat pehmeät huulipunaa varten – hyväksi havaittu tekniikka jo noin 20 vuoden ajan!

Lykke by Julie alkoi tämän loistavan huulivoiteen ansiosta kiinnostamaan minua kovasti. Heillä on muitakin houkuttelevan näköisiä, yhtä kauniita tuotteita, joita toivon näkeväni laajemminkin tämän vuoden Awardseissa. Sarjan nettisivut ovat toistaiseksi vain norjaksi, mutta ainakin omalla auttavalla ruotsin kielen taidollani siellä pärjää kyllä sen verran, että pystyy selailemaan kompaktia valikoimaa.

Loelle Argan Oil Face Oil

Ruotsalainen Loelle on voittanut useita palkintoja muissakin awardseissa – enkä ihmettele. Kultakorkkisiin lasipulloihin pakatut luksusöljyt ovat korumaisen kauniita, ja sisältö on maltettu pitää yksinkertaisena ja antaa muutaman huolella valitun ainesosan loistaa kerrallaan.

Loellen lähestymistapa luonnonkosmetiikkaan on täydellinen vastakohta vaikkapa Sóleyn ja Frantsilan maanläheiseen fiilikseen. Ja sekös on ihan mahtavaa! Juuri tästä Nordic Natural Beauty Awardseissa on parhaimmillaan kyse: tuoda esille huikeita luonnonkosmetiikkabrändejä ja -tuotteita jokaiseen makuun.

Minulla oli testissä Loellen parhaana kasvoöljynä palkittu seos arganöljystä ja trendikkäästä kaktusviikunasta. Miedon tuoksuinen, ohut ja nopeasti imeytyvä öljy on täydellinen primer meikin alle kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Toisaalta se sopii loistavasti myös rasvaiselle ja epäpuhtaallekin iholle joko sellaisenaan tai esimerkiksi kevyen voiteen tai vesimäisen seerumin joukkoon sekoitettuna.

Molemmat öljyn ainesosista sisältävät paljon antioksidantteja ja vitamiineja. Ne rauhoittavat ihoa sekä tuovat siihen pehmeyttä, sileyttä ja nuorekasta hehkua. Ihan loistava kombinaatio, joka sopii monille. Suomessa voit ostaa Loellen öljyjä esimerkiksi Elevenistä.

Nordic Natural Beauty Awards Arvonta

Tanska ei tarjonnut Pohjoismaiden pikakierroksellemme yhtään ainoaa tuotetta, mutta toivon todella, että tämän vuoden Awardseissa nähtäisin myös tanskalaista osaamista. Haku kisaan on siis vielä auki toukokuun 2021 loppuun saakka. Mikäli olet pohjoismaisen luonnonkosmetiikkabrändin edustaja, nyt sukkelaan hakemaan mukaan! Tämä on ihan mieletön tilaisuus saada uusia silmäpareja sarjallesi.

Mitään tarkkoja, kiveen hakattuja kategorioita ei ole, joten kaikenlaisen kosmetiikan kanssa voi osallistua, kunhan se on siis pohjoismaista, 100 % luonnonkosmetiikkaa. Lisätietoa ja hakuohjeet Nordic Natural Beauty Awardsin nettisivuilta. Heille voi laittaa viestiä myös Instagramissa suomeksikin @nordicnaturalbeautyawards.

En malta odottaa lokakuun loppua, jolloin tämän vuoden voittajat julkistetaan. Toivon löytäväni sieltä jälleen uusia ihania sarjoja ja tuotteita, jotka tuovat esille pohjoismaisia kasveja, osaamista ja innovaatioita. Niitä on takuuvarmasti luvassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

edulliset hiustuotteet
Luonnonkosmetiikan edulliset hiustuotteet ja kampaajan tuotetärpit
paras nudepuna
My lips but better eli täydellinen nudepuna x5
kosteuttava kasvosuihke
Vertailussa kosteuttavat kasvosuihkeet
paras silmänympärysvoide
Paras silmänympärysvoide – tuotesuositukset eri ihotyypeille