Kysymys-vastauspostaus 2/4: Konjac Spongen käyttö ja hoito

 Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Mistä tunnistat laadukkaan Konjac Spongen?

1) Onkohan ne tosi halvat, esim. Jyskissä myytävät konjac-sienet mistään kotoisin?

Itse en ole käyttänyt Jyskin kasvojenhoitosieniä, mutta jos niiden valmistusaine on 100 % konjac-kasvin juuri, ei suurempia laadullisia eroja pitäisi olla.

2) Olen käyttänyt Dermosilin sientä. Onkohan näissä eroa (Ekovistan uutettuihin konjac-sieniin)?

Ei näissä ole sen suurempia eroja, ellei välttämättä halua noita kasviuutteilla tehostettuja ihonhoitosieniä käyttää. Pärjäät aivan hyvin Dermosilin sienellä, valmistusraaka-aine on kuitenkin sama. Kasviuutteet antavat toki oman pienen tukensa ihonhoidolliselta näkökulmalta, mutta niitä suurempi merkitys on muilla kasvoille käytetyillä tuotteilla kuten kasvovedellä, seerumilla ja kasvoöljyllä.

3) Pysyykö nuo uutejauheet sienessä, vaikka sientä huuhtelee päivittäin? Olen aina miettinyt kuinka monta pesua nuo aktiiviset ainesosat pysyvät sienessä?

Ajan saatossa uutejauheet toki vähentyvät, mutta niidenkin osalta sieni pysyy hyvänä käyttöikänsä, eli 2-3 kuukauden ajan. Kuten tuossa yllä totesinkin, uutteet ovat sienissä hyvä lisä, mutta merkityksellisempiä ovat muut ihonhoitotuotteet.

Konjac Spongen käyttö: puhdistustuotteilla vai ilman?

4) Voiko sientä käyttää sellaisenaan ilman puhdistussainetta esim. aamulla kun ei ole meikkiä?

Konjac Spongea voi käyttää ilman puhdistusainetta, jos iholla ei ole meikkiä. Sientä voi käyttää myös naamioiden poistamiseen. Jos et käytä puhdistusainetta, suosittelen että lisäät vedessä turvotetulle kostealle sienelle hiukan kasvovettä, jotta ihon pH tasapainottuu (vedellä on eri pH kuin iholla) tai käyt kasvot läpi kasvovedellä konjac-sienen käytön jälkeen.

5) Voiko tätä sientä käyttää pelkkään kuorintaan, ilman puhdistusainetta?

Kyllä voi, oikein hyvin, jos iholla ei ole meikkiä. Sieni on koostumukseltaan huokoinen ja pehmeä, joten jos ihosi on kovin tukkeutunut, sieni alkaa tyhjentää ihohuokosten epäpuhtauksia vain säännöllisesti käytettynä. Jos ihosi tukkiutuu helposti tai haluat tehostaa kuorivaa vaikutusta, käytä lisäksi luonnonkosmetiikan kasvojenkuorinta-ainetta kuten Evolven Radiant Glow -kuorintanaamiota. Huolehdi myös siitä, että kuorinnan jälkeen levität vielä ihotyypillesi sopivan kasvoveden, seerumin ja/tai öljyseerumin.

6) Onko Konjac-sienen kanssa hyvä käyttää myös kasvovettä ja kosteusvoidetta?

Ehdottomasti, Konjac Sponge ei sellaisenaan riitä (etenkään jos meikkaa tai asuu kaupungissa, jossa iholle tarttuu ilmansaasteita), vaan se on erinomainen lisä tehostamaan kasvojenpuhdistusta. Sieni ei korvaa muita ihonhoitotuotteita. Suosittelen valitsemaan ihonhoitosienen käytön rinnalle omalle ihotyypille sopivan kasvoveden ja seerumin, kosteusvoiteen ja/tai kasvoöljyn.

Konjac Spongen käyttö

7) Onko kasvot pakko huuhdella vedellä Konjac-sienen käytön jälkeen vai riittääkö pyyhkiminen esim. puuvillaisella musliiniliinalla? Kasvot kuivuu niin pahasti aina raanavettä käyttäessä.

Kasvoja ei ole pakko huuhdella vedellä käytön jälkeen, vaan puhdistusaineen ja meikinjäämät voi poistaa esimerkiksi kevyesti kasvovedellä kostutetulla musliiniliinalla.Jos kostutat musliiniliinan vedellä, muista tasapainoittaa ihon pH kasvovedellä.

8) Voiko sientä käyttää joka päivä sekä aamulla että illalla, vai onko se liian usein?

Tämä riippuu täysin ihotyypistä. Yleisesti ottaen sientä voi käyttää aivan hyvin joka päivä aamuin illoin, mutta esimerkiksi rosacea/couperosa -iholla kannattaa aloittaa ensin noin kahdesta käyttökerrasta viikossa ja lisätä määrää, jos iho tuntuu sen kestävän. Konjac Spongen käytöllä on periaatteessa vain positiivisia sivuvaikutuksia: hoitotuotteet imeytyvät paremmin, iho pysyy kimmoisampana, puhtaampana ja tasaisempana, jolloin se on myös helpompi meikata.

9) Itsellä menossa eka sieni, aivan loistava! Sitä vaan mietin, että onko hyväksi käyttää aamuin, illoin vai kerran päivässä vai harvemmin? Riippuu varmasti ihosta…itsellä sekaiho.

Konjac Spongea voi käyttää sekaiholle vallan mainiosti aamuin ja illoin, mutta myös yksi kerta päivässä riittää – riippuu ehkä enemmänkin siitä kuinka usein itse tykkää sientä käyttää. Mitään rajoituksia sen käytölle ei kuitenkaan ole, jos kyseessä on normaali/seka tai rasvoittuva iho.

10) Kysyisin ensinnäkin tähän postauksen aiheeseen liittyen, että käytätkö sä siis aina sienen kanssa jotain puhdistustuotetta? Vai voisiko sientä käyttää puhdistamiseen ihan vain vedenkin kanssa? 

Käytän puhdistustuotetta Konjac Spongen kanssa vain iltaisin (lue kysymyksestä 13 lisää siitä miten). Käytän sientä aamuisin kasvojen puhdistamiseen ilman mitään erillistä puhdistustuotetta, jonka jälkeen levitän iholle kasvoveden ja kirkastavan seerumin.

11) Minua kiinnostaisi, että kuinka usein sientä pitäisi käyttää kasvojenpesurutiinissa, jotta sieni vaikuttaisi ihon kuntoon? Tarvitseeko käytön olla päivittäistä? 

Päivittäinen käyttö on suositeltavaa siksi, että silloin sieni pääsee kuorimaan ihoa säännöllisesti ja tulokset ovat nähtävillä nopeammin. On hyvin ihokohtaista milloin sienen käyttö alkaa vaikuttaa ja miten. Useimmilla iho alkaa puhdistua Konjac Spongen ihoa stimuloivan vaikutuksen johdosta pikkuhiljaa, jolloin ihossa voi alkaa nk. puhdistuskriisi (tätä ei tapahtu kaikille). Iho voi siis alkaa pukata epäpuhtauksia ulos paljon tai vähän, mutta kyseessä on väliaikainen tila, joka rauhoittuu ajan kanssa. Kaikessa ihonhoidossa suosittelen aina päivittäisiä rutiineja, sillä jatkuva hoito takaa aina parhaan lopputuloksen ja laiskempi hoito taas kehnomman, erityisesti jos on iho-ongelmia.

12) Millaista kasvojenpuhdistustuotetta suosittelisit käytettäväksi yhdessä Konjac-sienen kanssa? Puhdistukseen voi varmaankin yhdistää myös öljypuhdistuksen ennen sienen käyttöä?

Ihonhoitosienen kanssa voi käyttää kaikenlaisia puhdistusaineita, mutta maitomaiset ja geelimäiset toimivat parhaiten. Henkilökohtaisesti suosittelen kuitenkin aina levittämään ensin puhdistusmaidon/öljyn ensin kuiville kasvoille, hieromaan sen siihen ja poistamaan vasta sen jälkeen Konjac Spongella. Tämä on toki makuasia. Toisaalta sieni ja puhdistusaine yhdessä muodostavat yleensä kevyen vaahdon, joka helpottaa ja tehostaa puhdistamista/puhdistusaineen levittämistä. Öljypuhdistustakin voi käyttää, mutta suosittelen, että toimit sen kanssa samaan tapaan kuin minä maidon kanssa, eli levität öljyn ensin kuiville kasvoille, annat vaikuttaa muutaman minuutin ja poistat kostealla Konjac Spongella.

13) Oletko käyttänyt enää muuta kuorintaa tämän Konjac-sienen käytön lisäksi?

Käytän noin kerran viikossa Evolven Radiant Glow Mask -naamiokuorintaa. Varsinkin nyt kevään mittaan iho voi alkaa puskemaan yhtäkkiä epäpuhtauksia ja tukkeutua herkemmin, joten koen että rinnalla on ainakin tällä hetkellä oltava myös mekaanisesti kuoriva tuote. Tässä Evolven suklaakakun tuoksuisessa kuorintanaamiossa on todella runsaasti ultrapieniä kuorivia siemenenhiukkasia ja unelmanomaisesti levittyvä koostumus, joka mahdollistaa niin hellävaraisemman kuin tehokkaammankin kuorinnan. Annan kuorinnan vaikuttaa iholla 5-10 minuuttia ennen kuin pesen sen pois.

14) Mikä sieni/sienet sopivat parhaiten pintakuivalle, mutta kuitenkin päivän mittaan kiiltelevälle iholle? Onko hyviä suosituksia kosteuttavasta ja kiinteyttävästä seerumista? Entä seerumin päälle tulevasta päivävoiteesta?

Pintakuivalle iholle sopii kaikille ihotyypeille sopiva vihreää teetä sisältävä Konjac-sieni. Hyaluronihappo on yksi parhaista kosteuttavista raaka-aineista, joten suosittelen sen pohjalta Naturativin Ecoampoule1, joka on todella hyvin imeytyvä hyaluronihapposeerumi. Jos haluat hieman huokeamman, mutta silti laadukkaan hyaluronihapposeerumin, myös Evolvelta löytyy toimiva vaihtoehto. Päivävoiteista suosittelen Absolution La Créme du Jouria, jossa on meikin alle sopiva nopeasti imeytyvä koostumus ja kosteuttavia raaka-aineita kuten hyaluronihappoa, kurkku-uutetta, seesamöljyä ja mehiläisvahaa.

15) Onko konjac-sientä mahdollista käyttää liian usein todella herkällä ja atooppisella iholla? Itse olen käyttänyt useamman kuukauden ajan jopa 2 krt/pv koska se on ainoa kuoriva tuote joka tuntunut hyvältä, mutta olen myös miettinyt onko näin tiheä kuorinta pidemmän päälle haitaksi.

Tämä on hyvin yksilöllistä ja riippuu ihosta. Jos ihosi ei näytä mitään ärtymisen merkkejä, ei mainitsemasi kaltaisesta säännöllisestä käytöstä ole mitään haittaa. Sienihän on itsessään superpehmeä ja todella hellävarainen, joten se käy myös atooppiselle iholle – kuinka usein, onkin sitten ihokohtainen kysymys.

Konjac Spongen puhdistus, koko, hinta, saatavuus ja soveltuvuus

16) Miksi sienen kanssa käytetään puhdistusainetta? Ylipäätään tarvitaanko sitä? Eikö sienen oma puhdistava ”voima” riitä sellaisenaan?

Jos et käytä meikkiä, sienen oma puhdistava ja kuoriva teho riittää. Sen sijaan meikki tulee aina pestä pois puhdistusaineella, käyttipä tukihoitona Konjac Spongea tai ei. Ihonhoitosienen tarkoitus on aktivoida ihosolujen tuotantoa ja sen käyttö yhdessä puhdistusaineiden kanssa tehostaa niiden sisältämien raaka-aineiden imeytymistä.

17) Millä saippualla/puhdistusaineella Konjac-sieni kannattaa pestä?

Suosittelen sienen pesuun luonnonkosmetiikan suihkugeeliä tai shampoota. Niiden hellävaraiset, mutta silti tehokkaat tensidit irrottavat hyvin sieneen kertyneen talin ja meikinjäämät, jolloin sieni pysyy hygieenisempänä. Sieni kannattaa pestä suihkugeelillä vähintään parin käyttökerran välein, etenkin jos käytät runsaasti meikkiä.

18) Kuinka suuri Konjac-sieni on?

Konjac-sieniä löytyy sekä puolipallon muotoisina ja ne ovat yleensä kosteana halkaisijaltaan noin 5-8 cm (kuivana noin 1/3 pienempi). Markkinoilla on myös suorakaiteen muotoisia konjac-sieniä, jotka ovat kooltaan noin 10 x 5 cm.

19) Minkä hintainen yksittäinen kuorintasieni on?

Konjac-sienien hinta pyörii 9-15 euron välissä.

20) Missä näitä Konjac-sieniä myydään?

Tuotteita jälleenmyy ainakin House of Organic, Hyvinvoinnin Tavarataloja PUR-kauppa.

Lue myös: 

15 + 1 vastausta Konjac Spongea koskevaan kysymykseen

Organic Shop  ja edullisen luonnonkosmetiikan vallankumous

Lempeän ihonhoidon 3 kulmakiveä

Ida

Miten ja missä Konjac-sieni kannattaa säilyttää käyttöjen välissä?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Sientä voi säilyttää esimerkiksi kylpyhuoneen laatikossa tai seinäkoukussa :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Luonnonkosmetiikan kosteuttavat kasvoseerumit 3 x hintaluokasta
Korealainen 7 Skin Method on mehukkaan ihon salaisuus
Suoliston mikrobiomi
Haapapenkillä olisi tarina kerrottavanaan