Piparkakkutryffelit

Pakkasen paukkeessa on mukava viivähtää, tosin onpa ihanaa palata myös takaisin villavilttien ja takkatulen lämpöön. Muistoksi jää punaiset posket ja raikas mieli. Lomaviikon herkutteluhetket kruunaa mausteinen raakaleivontatuokio, jonka seurauksena voi nautiskella suussasulavia piparkakkutryffeleitä. Nämä tryffelit ovat yksi kaikkien aikojen suosikkiresepteistäni, sillä ne maistuvat tismalleen samalta kuin piparkakkutaikina ja niissä on pehmeän sitkas koostumus!

raakaleivonnanABC_piparkakkutryffelit_glutenfree (1)

Piparkakkutryffelit

gluteeniton, maidoton, munaton, sokeriton, soijaton

15 kappaletta

TRYFFELITAIKINA

4 dl kuivia pekaanipähkinöitä
1 dl riisinlesejauhetta
1 1/2 dl hunajaa
3/4 dl chia-siemeniä + 1 dl vettä
2 rkl lucuma-jauhetta
2 rkl piparkakkumaustetta
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl ceyloninkanelia

LISÄKSI

1 dl lucuma-jauhetta

Tryffelit. Sekoita chia-siemenien sekaan vesi ja anna geelin tekeytyä vähintään 10 minuutin ajan. Mittaa pähkinät tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi jauhoksi. Kaavi pähkinäjauhot erilliseen kulhoon. Mittaa valmis chia-geeli tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes seos on sileää. Lisää pähkinäjauhojen joukkoon riisinlesejauhe, hunaja, sileä chiageeli, lucuma ja mausteet. Vaivaa seosta käsilläsi, kunnes se on tasaista. Anna taikinan tekeytyä vähintään 20 minuuttia ennen kuin alat pyöritellä seoksesta palloja. Tässä ajassa chia-geeli ehtii sitoa itseensä taikinassa olevaa nestettä ja taikinasta tulee helpommin käsiteltävää.

Koristelu. Mittaa pieneen kulhoon lucuma-jauhetta noin 1 dl. Pyöritä tryffelitaikinasta haluamasi kokoisia palloja ja pyöräytä ne lucuma-jauheessa. Säilytä jääkaapissa.

raakaleivonnanABC_piparkakkutryffelit_glutenfree (3)


Raakaleivonnan ABC – e-kirjan avulla opit korvaamaan helposti ja hauskasti prosessoidusta sokerista, gluteeniviljoista ja maidosta valmistetut herkut. Kirjassa opetetaan raakaleipomisen perusperiaatteet, näytetään millaisia raaka-aineita on mahdollisuus käyttää ja kerrotaan miten raakaleivonnaisia voidaan valmistaa.

Lisäksi kirja sisältää yli 40 herkullista reseptiä, joiden avulla pääset viemään oppimasi asiat heti käytäntöön ja tarjoamaan kehollesi parasta polttoainetta. Helpot valmistusohjeet ja maku edellä kehitetyt reseptit toimivat oivana tienviittana pysyvään hyvinvointiin. Kirjan päätarkoitus on innostaa kokeilemaan perinteisten sokerileivonnaisten ja makeisten tilalle jotain moninkertaisesti parempaa!

Tilaa oma kirjasi tästä!

raakaleivonnanABC_piparkakkutryffelit_glutenfree (2)

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Maailman paras linssikeitto
Mustikkajäätelö valkosuklaa-kardemummakastikkeella
Unelmanpehmeä mansikkaraakakakku
Mausteinen raakakakku