2 x hurmaava DIY-vartalokuorinta

Vapaa-aikana koen terapeuttiseksi syventyä näpräämään jotain keittiössä. Usein kehitän siellä mitä mielikuvituksellisimpia raakaherkkuja, mutta toisinaan haluan vetää kotikemistin hatun päähäni ja valmistaa helppoa kosmetiikkaa. Vartalonkuorinnat ovat tuotteita, jotka valmistan itse niiden helppouden sekä lukuisien variaatiomahdollisuuksien vuoksi – saan valmistaa juuri sellaisen kuorinnan, jollaisen sillä hetkellä tahdon käyttööni.

DIYkuorinta_DIYluonnonkosmetiikka_yellowmood_hannamarirahkonen_cosmetic1

Talvisin keho ja mieli kaipaavat usein kahta asiaa: lämpöä ja virkistystä. Valmistin tällä kertaa kaksi erilaista kuorintaa nämä nimenomaiset kehon tarpeet mielessäni. Ensimmäisessä versiossa rouhittu kardemumma kohtaa raikkaan limetin mehun. Toisessa versio on piristävämpi sekä puhdistavampi ja siinä on käytetty appelsiinia, teepuuöljyä sekä sitruunaa.

Mikäli sinulta ei löydy näissä resepteissä käytettyjä eteerisiä öljyjä, nappaa kuitenkin kuorinnan pohjaresepti talteen (2 dl sokeria, 1 dl hunajaa) ja valmista juuri sellainen kuorinta kuin haluat. Voit käyttää eteeristen öljyjen tilalla maustamiseen muun muassa kanelia, kardemummaa, kuivattua persiljaa, kuivattua seljankukkaa, kuivattua minttua, käytettyjä kahvinpuruja, kuivattuja ruusunuppuja, marjajauheita sekä viherjauheita.

DIYkuorinta_DIYluonnonkosmetiikka_yellowmood_hannamarirahkonen_cosmetic2

Rentouttava ja tasapainoittava kuorinta

2 dl sokeria

1 dl juoksevaa/puolijuoksevaa hunajaa

2 rkl limemehua

1/2 limen kuori raastettuna

15 tippaa kardemummaöljyä

1 tl aitoa vaniljajauhetta

2 tl rouhittua kardemummaa

Mittaa kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita, kunnes kuorinta on tasaista. Kaada desinfioituun lasipurkkiin.

DIYkuorinta_DIYluonnonkosmetiikka_yellowmood_hannamarirahkonen_cosmetic3

Antiseptinen kuorinta

2,5 dl sokeria

1,25 dl juoksevaa/puolijuoksevaa hunajaa

5 tippaa Tea tree -öljyä

20 tippaa appelsiiniöljyä

20 tippaa sitruunaöljyä

Mittaa kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita, kunnes kuorinta on tasaista. Kaada desinfioituun lasipurkkiin.

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Mari Vee

Ah miten ihanat reseptit, kiitos!! Näitä pitää kokeilla, koska rakastan kardemummaa. Ja miten kauniit kuvat ja asettelut, olet loistokuvaaja! Itse joskus aikanaan sekoittelin kuorintoja, mutta kun ei ollut hyvää pohjareseptiä, niin jäi sitten ja olen ostanut valmiina. Sokeri on loustava kuorinta-aine ja kun siihen sitten sekoittelee valikoidusti lempituoksujani, joita ovat mm. frankincense-, neroli-, kaneli-, patsuli- ja saksankuusiöljy sekä ylang ylang ja rosmariini jne jne niin voin vaan kuvitella miten ihania kuorintatuotteita saan aikaiseksi. Pidän tällaisesta voimakkaan tuoksuisesta DIY kosmetiikasta erityisesti vartalonhoidossa ja siksi mm Neal’s Yard Remediesin Create Your Own sarjaa odotan tänne Suomeen saapuvaksi jossain vaiheessa (toivotaan että tulee). Osaatko muuten vinkata, mitkä noista luettelemistani öljyistä sopisi keskenään hyvin eli pari varmasti keskenään ettei tule liian sekaisin kaikkea? Erityisesti olen rakastunut rosmariiniin ja tuollaisiin yrttisiin tuoksuihin. Liian maskuliiniset tuoksut eivät ole hyviä, jos ovat liian miehisiä, mutta ripaus saa olla. Samoin pidän reseptissäsi olevista sitrusmaisen raikkaista tuoksuista myös kuten myös rentouttavista ja rauhoittavista. Mutta jotenkin tuollaiset rosmariinin kaltaiset stimuloivat tuoksut sytyttävät eniten.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ole hyvä, on aina kiva lukea näiden kotikosmetiikan reseptienkin tulevan käyttöön :) Jos iho on kuiva, pohjassa voi käyttää 50/50 suhteella neitsytkookosöljyä ja hunajaa.

Olen huomannut, että erityisesti seuraavat tuoksuyhdistelmät toimivat ainakin omaan nenääni: rosmariini-sitrukset, rosmariini-minttu, neroli-ylang ylang. Yhdistelen itse sekoituksissani maksimissaan yhtä tai kahta voimakasta tuoksua (rosmariini, laventeli, tea tree, kuusi, frankincense) joidenkin raikkaampien tuoksujen kanssa (minttu, appelsiini, sitruuna, mandariini). Nämä ovat varmasti makukysymyksiä, koska itselläni liian voimakkaat tuoksut epätasapainoittavat :)

Vastaa
Mari Vee

Kiitos vinkeistä. Joulun pyhinä aion olla kosmetiikkakemisti. Myös tuo Tiian vastaukseen antamasi linkki teemaviikon juttuihin oli tosi hyvä. Lisäksi on kiva kun tänne on tullut viime aikoina myös paljon ihania ruokareseptejäsi. En ole ehtinyt kokeilla vielä mitään, mutta varmasti aion leivontainspiraation iskiessä kokeilla noita herkkuja myös. Monissa resepteissä käytetään blenderiä. Käykö myös tehosekoitin tai vastaava kun meillä sellainen kenwoodin metallikannuinen tehosekoitin, jolla kyllä tehty pirtelöitä ja kaikenlaista eli sellainen varmaan käy.

Jenni

Minä kanssa rakastan rosmariinia, myös keittiössä :)

Hannamarin tuoksuehdotukset kuullostaa hyviltä. Ainakin John Mastersin shampoossa yhdistelmä rosmariini-laventeli on huippu, mutta siinähän on varmaan muitakin tuoksuja. Mutta nuo kaksi ovat nimessä ja ne kyllä hyvin tuoksustakin tunnistaa.

Kiitos resptistä - taidan tehdä kaardemummakuorintaa joulusaunaan :)

Vastaa
Tiia

Kiitos taas hienosta jutusta! Malttamattomana odotan, että pääsen testailemaan omia kuorinta sekoituksia.
Joskus ois kiva jos vain ehdit, jaksat tai viitsit tehdä jutun DIY kasvonaamioista ja hiuspohjan ja hiusten hoidoista.
(Mielestäni jonkun kirjoittamasi jutun naamioista olenkin lukenut, mutta en millään sitä löytänyt... muistelenkohan väärin.)
Mitenhän voisi hyödyntää eri viher-ja marjajauheita tms. ihon ulkoisessa hoidossa....
Ja kuten edellä jo kehuttiin, blogisi kuvat ovat kyllä huippulaatua!!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Voi, ole hyvä :) Toki voin tehdä enemmänkin juttuja näistä DIY-kosmetiikkatuotteista. Pidin vuosi sitten Halo-blogini puolella ihan teemaviikonkin kotikosmetiikkaan liittyen, pääset kurkkaamaan kaikki nuo reseptit alla olevasta linkistä:

http://www.lily.fi/avainsanat/diy-kosmetiikka

Kiitos todella paljon kauniista sanoistasi kuvieni suhteen, lämmittää mieltäni kovasti :)

Vastaa
Tiia

Ou jes! Sieltähän ne reseptit löytyikin... yritin etsiä tosiaan Yellow moodin puolelta mut nehän olikin jo noooin "vanhoja" juttuja et löytyivät tuolta :)
Menee heti testiin ... nyt löytyis kookos-ja hamppuöljyä, mantelijauhoa,msmää ja Puhdistamon viherjauhetta. Eiköhän niistä ensiapunaamion kehittele saunaillan iloksi.
Kiitos linkistä! Ja lissää vaan samanlaisa juttuja jos intoa riittää kirjoitella niistä... ;)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Arvelin heti, että puhuit noista Halon aikaisesta teemaviikosta, koska en ole täällä Yellow moodissa vielä teemaviikkoja ennättänyt toteuttamaan :) Eiköhän uusia DIY-reseptejä tupsahtele tässä alkuvuoden tohinoissa tännekin puolelle.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Suloinen suklaatuorepuuro
5 x parasta kaakaojuomareseptiä
Vesimeloni-kardemummasorbetti
Mausteinen banaanikakku