Algamaris – luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuotteiden timantti

Kaupallinen yhteistyö House of Organic.

Luonnonkosmetiikka Paras Aurinkosuoja Algamaris Hannamarirahkonen Yellowmood 13 Luonnonkosmetiikka Paras Aurinkosuojavoide Algamaris Hannamarirahkonen Yellowmood Luonnonkosmetiikka Paras Aurinkosuoja Algamaris Hannamarirahkonen Yellowmood

Meillä on ihan kesä!

En odottanut viime kesän perusteella yhtään mitään tämän kevään lämpöasteilta, mutta niinpä vain mittari on hilannut itsensä 25 asteeseen jo useamman päivän ajan ja viime viikonloppuna sai todellakin kaivaa aurinkosuojat käyttöön. Koska kevät jäi tässä rytäkässä käytännössä kokonaan välistä, iho ei ole ehtinyt muodostaa vielä omaa suojamekanismia enkä itse herkkähipiäisenä pärjäisi todellakaan ilman suojausta.

Käytännössä ihon oma suojamekanismi aktivoituu vähitellen ja optimaalisin tulos saavutetaan noin kolmen viikon päivittäisellä 5-15 minuutin auringonotolla. Ihon sarveiskerros ei ole vielä muodostanut vastustuskykyään täyteen mittaansa ja on siksi erityisen herkkä palamaan – tämän vuoksi auringossa on oltava varovainen etenkin nyt alkukeväästä- ja kesästä.

Jos olet lukenut Yellow Moodia pidempään, fysikaaliset aurinkosuojat ovat varmasti tuttuakin tutumpi juttu, mutta mikäli vielä pohdit miksi ihmeessä kannattaisi valita luonnonkosmetiikan aurinkosuoja, kertaan tässä alla pari hyvää syytä. Fysikaalisella aurinkosuojalla tarkoitetaan sellaista tuotetta, jonka auringonsäteiltä suojaavat filtterit ovat peräisin laboratoriossa synnytetyn synteettisten raaka-aineiden sijaan luonnollisista lähteistä, Algamariksen kohdalla maamineraaleista.

Fysikaalisissa suojissa käytetään muun muassa titaani ja -sinkkioksideja, jotka heijastavat säteilyn pois iholta ja joiden molekyylikoko on riittävän iso, jotta ne eivät pääse imeytymään ihon syvempiin kerroksiin. Luonnonkosmetiikan sertifioiduissa aurinkosuojissa ei myöskään koskaan käytetä kiisteltyä nanoteknologiaa, meren ekosysteemiä ja koralleja tuhoavia synteettisiä filttereitä tai hormonitoimintaa häiritseviä kemikaaleja kuten parabeeneja, EDTA:ta tai muovia sisältävää PEG:ia. Lisäksi mineraalifiltterit ovat tutkitusti turvallisia myös aivan pienille lapsille.

 Lue myös: 40 usein kysyttyä kysymystä luonnonkosmetiikan aurinkosuojista

Luonnonkosmetiikka Paras Aurinkosuoja Algamaris Hannamarirahkonen Yellowmood 12

Entä jos kaapissa odottaa viime vuonna avatut luonnonkosmetiikan aurinkosuojat? Valmistajat suosittelevat tuotteiden uusimista 6-8 kuukauden kuluttua avaamisesta, mutta itse olen soveltanut tässä ihan maalaisjärkeä. Henkilökohtainen kokemukseni on se, että fysikaaliset aurinkosuojat eivät menetä tehoaan tuossa ajassa eikä niitä ole välttämättä syytä uusia joka kesä, ellei tuote ole härskiintyneen tuoksuinen ja se on säilytetty asianmukaisesti.

Tärkeintä on pitää huolta siitä, että aurinkovoide- tai spray suojataan rajuilta lämpötilavaihteluilta, tuoksu on edelleen yhtä raikas kuin avatessa (tuoksu kertoo ennen kaikkea siitä onko rasvahapot härskiintyneet vai ei). Aurinkosuojavoiteen säilyvyyttä voi parantaa säilyttämällä sitä rannalla ollessa mahdollisimman varjoisassa tai viileässä paikassa. Itselläni on vaalea, helposti kärähtävä ihotyyppi ja olen käyttänyt onnistuneesti yhtä aurinkosuojaspraytä kahden kesän ajan. Mikäli huomaat tuoksussa mitään eroa edelliseen kesään, osta suosiolla uusi tuote tilalle.

Kokosin tähän postaukseen seitsemän erilaista aurinkosuojatuotetta aikuisten ja lasten iholle sekä erilaisiin sääolosuhteisiin. Jos olet etsinyt maailman parasta aurinkosuojallista meikkivoidetta, sekin löytyy tuolta alempaa – kyseinen puteli oli ihan huikea juttu ulkomailla viime vuonna! House of Organic tarjoaa kaikki tuotteensa 10 % alennuksella kun käytät koodia yellowmood. Jos suojaputelit tai muuta kosmetiikkaa on vielä hankkimatta, valikoiman voi tsekata verkkokaupastaan.

Lue myös: Suuri luonnonkosmetiikan aurinkosuojaopas ja 5 x suosikkia Acorellelta

Luonnonkosmetiikka Paras Aurinkosuoja Algamaris Hannamarirahkonen Yellowmood 11

1

SK30 & SK50 -aurinkosuojasprayt

Moni luonnonkosmetiikan aurinkosuojabrändi on tuonut valikoimiinsa aurinkosuojasuihkeita, mutta rakastan Algamariksen kookoksen ja kesän tuoksuista SK30 -aurinkosuojasprayta kuin hullu puuroa! Levitän vedenkestävän ja vesimäisen koostumuksen omaavan spray-suihkeen aina kämmenen kautta ja se jättää ihon pinnan sopivan mattaiseksi. Sprayn suihkepää toimii kuin unelma ja koostumus mahdollistaa levittyvyyden laajoille alueille. Perussääntö aurinkosuojan lisäämiseen on se, että uusi kerros levitetään vähintään kahden tunnin välein ja aina uinnin jälkeen. Aurinkosuoja pitää ehdottomasti pestä pois illalla ja helpoiten sekä hellävaraisimmin sen saa poistettua kookosöljyllä, sillä rasvaliukoiset raaka-aineet ovat hellävaraisia, kosteuttavia eivätkä ärsytä ihoa. Pese iho tämän jälkeen normaalisti saippualla, huuhtele ja levitä kosteusvoide tai After Sun -voide.

Pakkasin viime kesänä Portugalin ja Italian kesälomallemme mukaan SK50 -suojakertoimen sprayn, joka on koostumukseltaan hieman paksumpaa kuin SK30-spray. Oleskelimme todella paljon suorassa auringonvalossa, mutta huomasin SK30-sprayn ajavan asiansa myös ja vahvempi suojakerroin jäi käyttämättä. Jos olisimme olleet enemmän veden äärellä, SK50 -suihke olisi ollut ehdottomasti turvallisin vaihtoehto. Vahvempi aurinkosuojakerroin kannattaa valita trooppiseen ilmastoon matkustaessa tai veden ja lumen äärelle.

Molemmissa aurinkosuojasuihkeissa on käytetty  titaani- ja sinkkioksideja, auringon aiheuttamilta ihovaurioilta suojaavaa, punalevästä saatavaa Alga-gorria
-antioksidanttia sekä auringonkukka-, ja kookosöljyjä.

Luonnonkosmetiikka Paras Aurinkosuoja Algamaris Hannamarirahkonen Yellowmood 6

2

SK30 & SK30 -aurinkosuojavoiteet

Voidemuotoiset aurinkosuojat toimivat erityisen hyvin silloin, jos et halua olla lisäämässä aurinkosuojaa iholle montaa kertaa päivän aikana. Voidemainen suoja on koostumukseltaan paksumpi, hoitaa ihoa tehokkaammin ja antaa etenkin uidessa tai veden äärellä paremman suojan säteiltä kuin kevyemmät suihkemuotoiset suojat. Kookoksen tuoksuinen SK30 -aurinkosuojavoide sisältää kamomillavettä, kosteuttavaa kasviglyseriiniä, punalevästä saatavaa antioksidanttia, ihoa kosteuttavia humektantteja, lihaskramppeja ennaltaehkäisevää magnesiumsulfaattia ja auringonkukkaöljyä. Voiteesta löytyy myös suojakerroin 50.

3

50SK-aurinkosuojapuikko

Äärimmäisiin sääolosuhteisiin suunniteltu voidemainen 50SK -suojapuikko sopii paikallisesti käytettynä kasvojen herkästi palaville alueille kuten huulille, nenään, luomille, korvalehtiin, leukaan ja kaulaan. Aurinkosuojapuikko on Algamariksen ainoa ei-vegaaninen tuote, sillä mineraalifilttereiden lisäksi stick sisältää punalevästä uutettua Alga-gorria -antioksidanttia, joka estää auringonsäteiden aiheuttamia ihovaurioita, suojaavaa mehiläisvahaa ja hoitavaa sheavoita. Koostumukseltaan aurinkosuojastick on erittäin kiinteä ja tiivis, siksi se pitää ”lämmittää” ihokontaktissa, jotta sen saa levitettyä iholle. Stick jättää ihon mattapintaiseksi eikä aiheuta muumiefektiä.

Luonnonkosmetiikka Paras Aurinkosuoja Algamaris Hannamarirahkonen Yellowmood 8 Luonnonkosmetiikka Paras Aurinkosuoja Algamaris Hannamarirahkonen Yellowmood 10

4

SK30 -aurinkosuojan sisältävä meikkivoide

Algamariksen huikea aurinkosuojallinen SK30-meikkivoide on oikeasti maailman paras kesätuote kasvoille, sillä se antaa luotettavan suojan, levittyy täydellisesti, ei todellakaan rullaa iholla, peittää riittävästi, on kerrostettavissa, ei tahmaa tai rasvoita ihoa, tuoksuu kevyesti vaniljalta ja antaa hipiälle kauniin hehkun. Voide sisältää ihoa vahvistavaa piitä, kosteuttavaa kasviglyseriiniä, magnesiumsulfaattia, Alga-gorria -antioksidanttia, kosteustasapainoa tukevia humektantteja, aloe vera -uutetta, jojobaestereitä ja auringonkukkaöljyä. Koostumus on omaan makuuni sopivan täyteläisen kevyt ja pieni nokare riittää koko kasvoille.

Levittämisen jälkeen iho on mattainen ja samaan aikaan kuultava – hieman sen näköinen kuin meikkiä ei olisi ollenkaan, mutta iho on silti levänneen ja raikkaan näköinen! Tämä BB-voide oli jokapäiväisessä käytössä viime kesänä Portugalin 40 asteen paahteessa eivätkä kasvoni kärähtäneet kertaakaan (toki käytin osan ajasta lisäsuojana myös lierihattua). Sävyjä löytyy kaksi: vaalealle suomalaiselle iholle sopiva Light ja tummasävyiselle tai todella ruskettuneelle iholle sopiva Medium.

Mikäli et kaipaa meikkivoiteen ominaisuuksia, Algamariksella on valikoimissaan varta vasten kasvoille kehitetyt ja meikin alle sopivat SK30 ja SK50 -aurinkosuojavoiteet.

Luonnonkosmetiikka Paras Aurinkosuoja Algamaris Hannamarirahkonen Yellowmood 5

5

SK30 -aurinkosuojan sisältävä huulivoide

Viime viikonloppuna unohdin suojata huulet – ei todellakaan tullut mieleen laittaa niille erikseen huulivoidetta ja illalla huulet tuntuivat hieman herkiltä, onneksi eivät sentään palaneet kuten pari vuotta takaperin pääsi käymään. Algamariksen voidemainen huulivoide on todella valkoista ja täyteläistä, joten  sitä riittää pieni määrä kerrallaan – itse levitän noin nuppineulanpään kokoisen määrän huulille ja hieron sen hyvin, jolloin valkoisuus häviää.

Huulirasvan voidepohja sisältää humektantteja, pitkäkestoisesti kosteuttavia kasvivahoja kuten jojobaa, mimosaa ja auringonkukkaa sekä kosteuttavaa vaikutusta vahvistavaa neitsytkookosöljyä. Must have kesän ensipäiville ja etenkin kaikille veneilijöille tai veden ääressä viihtyville!

Luonnonkosmetiikka Paras Aurinkosuoja Algamaris Hannamarirahkonen Yellowmood 7

6

Aurinkovoide lapsille SK50+

Lasten ihon rakenne on aikuisen ihoon verrattuna ohut eikä sarveiskerroksen soluväleissä olevia lipidejä ole vielä riittävästi suojaamaan UV-säteilyltä, siksi heidän ihonsa suojataan ensisijaisesti vaatetuksella, aurinkolaseilla ja hatuilla. Näiden lisäksi käytössä on tärkeää olla korkean suojakertoimen aurinkosuoja, mikäli aikaa vietetään auringossa tai veden äärellä.

Suosittelen lapsille käytettäväksi ainoastaan fysikaalisia aurinkosuojia, koska ne ovat tutkitusti turvallisia ja tehokkaita. Pienten ihmisten ihon pinta-ala suhteessa painoon on lähes kolme kertaa suurempi kuin aikuisella, joka tarkoittaa että lapsen ihon läpäisevyys on kolme kertaa suurempi kuin aikuisen iholla ja näin ollen myös myrkytysriski on suurempi. Algamariksen lapsille valmistava aurinkovoide sisältää SK50 -suojakertoimen ja voiteen sisältämät luonnolliset mineraalifiltterit muodostavat lapsen herkälle iholle suojaavan pintakalvon, jotka heijastavat UV-säteilyä pois ihon pinnalta. Voide levittyy erinomaisesti, antaa tehokkaan ja turvallisen suojan, sisältää runsaasti ihoa hoitavia rasvahappoja ja antioksidantteja. Aurinkosuojan voi poistaa lapsen iholta samaan tapaan kuin omalta, eli puhdistusöljyllä ja pehmeällä sienellä.

Alle kuuden kuukauden ikäisille vauvoille ei saa missään nimessä käyttää minkäänlaisia aurinkosuojia, sillä vauva ei osaa vielä tuossa iässä hikoilla ja rasvaus voi estää ihoa hengittämästä normaalisti. Pieni vauva saa parhaan suojan vaaleilla, luonnonmateriaaleista valmistetuilla vaatteilla, lierihatulla ja varjon suosimisella. Yli kuuden kuukauden ikäiselle vauvoille fysikaalisia aurinkosuojia voi käyttää vapaammin ja lisätä muutaman tunnin välein, mutta suositus on se, että alle 3-vuotiaiden pääsuoja on vaatetus sekä varjo.

Luonnonkosmetiikka Paras Aurinkosuoja Algamaris Hannamarirahkonen Yellowmood 3 Luonnonkosmetiikka Paras Aurinkosuoja Algamaris Hannamarirahkonen Yellowmood 2

6

Algamaris After Sun Emulsio

Tiesitkö, että luonnonkosmetiikan After Sun -voiteet on koostettu mahdollisimman kosteuttaviksi, solukorjausta aktivoiviksi, hoitaviksi ja viilentäviksi? Voiteen käyttö on suositeltavaa aina auringossa oleilun jälkeen, koska UV-säteily ja kuumuus kuivattaa ihoa, vaikkei se palaisikaan. Algamariksen After Sun -voiteessa on käytetty vesimäisten kosteuttajien lisäksi karitevoita sekä kookos- ja auringonkukkaöljyjä, jotka palauttavat tehokkaasti ihon omaa kosteustasapainoa, punalevästä johdettua Alga-gorria -molekyyliyhdistettä, joka sisältää runsaasti ihoa suojaavia flavonoideja, aminohappoja, karotenoideja sekä mineraalisuoloja. Aloe vera puolestaan pehmittää, kosteuttaa, rauhoittaa kutinaa, viilentävää ja korjaa auringon aiheuttamia ihovaurioita. Bisabolol hillitsee UV-säteilyn aiheuttamaa punoitusta ja polysakkaridit lukitsevat kosteuden iholle sekä estävät voiteen haihtumista.

Mikäli ihosi on palanut, huolehdi riittävästä viilennyksestä (kehonlämpöinen suihku tai viileät pyyhkeet), ihon suojaamisesta vaatteilla ja kosteuttamisesta. Lisää After Sun -voidekerroksia kannattaa lisätä heti kun edellinen kerros on kuivunut iholle.

House of Organic tarjoaa koko valikoimansa 10 % alennuksella kun käytät koodia yellowmood– tutustu valikoimaan TÄSTÄ!

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Suuri luonnonkosmetiikan aurinkosuojaopas
Miten saada luovasta työstä taloudellisesti tuottavaa?
40 usein kysyttyä kysymystä luonnonkosmetiikan aurinkosuojista
Skin Food, luonnonkosmetiikan Bepanthen