KISS KISS: neljä keinoa, joiden avulla teet kestävän huulimeikin

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.

KISSKISS2 2

Kesän suosikkipunani? Käyttökertojen perusteella kruunu kuuluu ehdottomasti Absolutionin Powerful Pink -huulipunan ylle. Täydellisen kirkas pinkki toimii muutoin yksinkertaisen meikin kanssa yhteen täydellisesti ja korostaa päivetystäkin kauniisti.

Koko kesän meikkireseptini on kutakuinkin ollut tällainen: meikkipohja pidetään kevyenä ja kuulaana, poskipäihin sipaistaan hieman persikkaa, silmäluomille suditaan nuden sävyistä luomiväriä ja yläripsiin kevyt kerros ripsiväriä.

absolutioncosmetics-kisskiss-lipstick-luonnonkosmetiikka (1)

Entäs sitten se huulipunan pysyvyys? Asia tuntuu kauhistuttavan varsinkin monia luonnonkosmetiikan huulipuniin tutustuvia, joten ajattelin jakaa omat kikkani tässä postauksessa! Merkitystä ei ole niinkään itse punalla (joskin sekin vaikuttaa lopputulokseen jonkin verran), vaan pohjatyöllä. Olen itsekin sitä mieltä, että huulipunaan pitää pystyä luottamaan. Omat lempimerkkini ovat Zuii ja Absolution, molempien punat olen todennut luotettaviksi.

Absolutionin valikoimissa on kuusi erilaista sävyä, omat suosikkini ovat Powerful Pinkin lisäksi kirkkaan punainen Poppy Red ja kohtalokkaan punainen Theatre Red. Punien pysyvyys on aivan omaa luokkaansa ja sävyt ovat kerrassaan herkullisia!

absolutioncosmetics-kisskiss-hannamarirahkonen-lipstick-luonnonkosmetiikka (1)

NÄIN MEIKKAAT ITSELLESI KESTÄVÄN HUULIMEIKIN:

1) Valitse huulipunasävyysi sopiva rajauskynä

Suosittelen rajaamiseen Zuii-huultenrajauskyniä, sillä ne ovat tarpeeksi kuivia, tarttuvat huulten pintaan kuin magneetti ja saavat huulipunan kiinnittymään kestävästi. Käytän yleensä sävyä Sienna, joka sopii yhteen useimpien pinkkiin taittavien huulipunien kanssa. Nude sopii nimensä mukaisesti nuden sekä persikkaisten sävyjen kanssa, Berry tummeman punaisten ja violettiin taittavien punien kanssa ja Spice ruskeaan taittavien sävyjen kanssa.

2) Rajaus alkaa huulten reunoista

Rajaa ensin huulten reunat kevyesti, kuvittele vetäväsi kevyitä siveltimen vetoja, vaikka kädessäsi onkin kynä. Huolellisella ensirajauksella saat reunoista symmetriset. Toista rajaus hieman vahvempana painamalla kynää tällä kertaa hieman lujemmin huulten reuhoihin. Väritä tämän jälkeen koko huulet tasaisesti rajauskynällä, kevyehkö kerros riittää. Huulten tulisi olla tässä vaiheessa kuivahkot. Reunojen huolellinen rajaus estää huulipunan karkaamisen.

3) Huulipunan levitys

Levitä huulipuna huulillesi oikeanlaisella siveltimellä.Oma suosikkisiveltimeni on synteettisestä karvasta valmistettu ja metallikuorinen Kjaer Weis -huulipunasivellin, jolla saa tehtyä uskomattoman tarkkaa jälkeä. Aloitan huulipunan levityksen aina amorinkaaresta ja sen jälkeen jatkan alahuulen reunoihin. Täytän viimeisenä huulten keskiosan. Varo levittämästä väriä yli rajauksen, jotta huulipuna ei karkaisi juonteisiin päivän mittaan.

Laita lopuksi kahtia taiteltu vessapaperin pala huulten väliin, sulje suusi kevyesti paperia vasten ja heitä paperi pois. Ylimääräinen puna tarttuu paperiin ja huulimeikki kiinnittyy paremmin.

4) Huulipunaa hampaissa? 

Jos haluat estää huulipunan menemisen hampaisiin, tämä hassu kikka auttaa: laita etusormesi suuhusi, purista huulilla sormea kevyesti ja vedä sormi samalla ulos suusta. Ylimääräinen huulipuna on tarttunut sormeen eikä puna voi enää päätyä hampaisiin. 

absolutioncosmetics-kisskiss-lipstick-luonnonkosmetiikkaKISSKISS2 1

KISS KISS, toivottavasti näistä vinkeistä oli apua!

Mikä on sinun lempihuulipunamerkki- ja sävy?

Tuija Rajala

Hyvän näköinen. Mä käytän huulikiillettä jonka ostan ekokampaajaltani. Se muuten pysyy älyttömän hyvin huulissa.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos Tuija! Mitä huulikiiltomerkkiä käytät?

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Suoliston mikrobiomi
Viikonlopun pihahommia
Hyvin eletty – näin kulutat kestävästi
Kesäkattaus puutarhassa