Herkullista brittikosmetiikkaa Bybi Beautylta

Kaupallinen yhteistyö House of Organic (sisältää 10 % alennuksen).

Bybi Beauty Luonnonkosmetiikka Yellowmood Hannamarirahkonen 3 Bybi Beauty Luonnonkosmetiikka Yellowmood Hannamarirahkonen 4 Bybi Beauty Luonnonkosmetiikka Yellowmood Hannamarirahkonen 2

Kevät ei voisi enää paremmilla arvioilla jatkua kun Bybi Beauty valloittaa tänään Yellow Moodin näillä syötävän suloisilla purnukoillaan! Luulenpa, että sain vangittua myös kuviin ehdan kevättunnelman – täällä ollaan valmiina kesään, lumesta viis.

Bybi Beauty rantautui Suomeen viime vuonna ja muistan ihmetelleeni, että mistä ihmeestä tällainen kosmetiikkabrändi tupsahti. Mintunvihreän, persikan ja vaaleanpunaisen sävyillä kuorrutetut kosmetiikkatuubit tuntuivat raikkaalla tavalla erilaiselta kuin moni muu. Kultafolioisten kirjaimien ja lasipullojen lisänä pakkausdesignissa oli mukana leikkisyyttä, joka muistutti hieman H&M:n nuorille tytöille suunnattuja kosmetiikkapurnukoita.

Kun aloin selvittämään sarjan olemusta tarkemmin, kävi ilmi että kyseessä on kahden inspiroivan kolmekymppisen nuoren naisen aikaansaannos. Elsie Rutterford ja Dominika Minarovic tapasivat toisensa vuonna 2013 työskennellessään samassa markkinointifirmassa Lontoossa ja huomasivat tutustuessaan, että heitä yhdisti palo terveelliseen syömiseen ja leivontaan. Pikkuhiljaa he alkoivat kokeilla myös DIY-kosmetiikan valmistamista, jäivät koukkuun raaka-aineiden ihmeelliseen maailmaan ja syntyi luonnolliseen kauneuteen painottunut Clean Beauty Collection -sivuston, josta on sittemmin kirjoitettu mm. Marie Clairessa ja MailOnlinessa.

Naisten alkuperäinen tarkoitus oli tehdä blogia vain harrastukseksi – kummallakaan ei ollut tarkoitusta luoda harrastuksesta omaa kosmetiikkabrändiä tai start-up -bisnestä, jollaiseksi se on myöhemmin kasvanut.

Sivustoprojekti pääsi hyvään nosteeseen ja synnytti lopulta idean yhteisestä kosmetiikkabrändistä – se olisi erinomainen jatkumo suuren suosion saavuttaneelle kauneussivustolle. Kauneustuotteiden suurkuluttajina he tiesivät tasan tarkkaan mitä he halusivat kosmetiikkatuotteiltaan ja mitä eivät, joten sen pohjalta alkoi kehitystyö, jonka lopputulos konkretisoituu Bybi Beautyn syötävän suloisissa purnukoissa.

”We are beauty bloggers, formulators and consumers and create products based on what we want and what we know doesn’t yet exist.”

– Elsie Rutterford & Dominika Minarovic

Bybi Beauty Luonnonkosmetiikkaa Netista Hannamarirahkonen Bybi Beauty Luonnonkosmetiikka Yellowmood Hannamarirahkonen 15

BYBI Beauty lanseerattiin koko maailmalla viime vuonna ja siihen kuuluu tällä hetkellä seitsemän kasvoille tarkoitettua kosmetiikkatuotetta hedelmähappokuorinnoista superseerumiin ja kasvovedestä monitoimibalmiin. Nimi on lyhenne sanoista By Beauty Insiders.

Elsielle ja Domille oli alusta saakka selvää, että sarja tulisi olemaan täysin vegaaninen (Cruelty Free -sertifioitu), luonnollinen eikä tuotteisiin laitettaisi turhia täyteaineita. Perinteisten kasviöljyjen- ja vahojen rinnalla nähdään liuta erikoisempia kasviuutteita- ja öljyjä kuten intianlootusta, siberian gingengiä, vesimeloninsiementä, kaktusviikunaa, unikonsiementä, valkohilppaa ja öljymaniköynnöstä.

Otin kokeilun alle sarjan viisi suosituinta tuotetta: limettikarkin tuoksuisen Prime Time -hedelmähappokuorintavoiteen, hyaluronihappoa sisältävän Mega Mist -happokasvoveden, syväpuhdistavan Detox Dust -savinaamiojauheen, sarjan best selleriksi nousseen Babe Balm -monitoimibalmin sekä aivan lyömättömän Supercharge-seerumin.

Mikäli DIY-kosmetiikka kiinnostaa laajemmalti, Elsien ja Dominikan viime vuonna julkaistu Clean Beauty -kirja on täynnään mitä huikeimpia vinkkejä kotikosmetiikan kokkailuun.

Bybi Beauty Luonnonkosmetiikka Yellowmood Hannamarirahkonen 8 Bybi Beauty Luonnonkosmetiikka Yellowmood Hannamarirahkonen 9

1

Mistähän aloittaisin tämän omenakarkin tuoksuisen hedelmähappokuorinnan suhteen? Prime Time -kuorintavoide on valloittava 2 in 1 -tuote, joka toimii myös putsarina. Omenan ja ananaksen sisältämän hedelmähapot kuorivat ihon pintaa entsymaattisesti ja hellävaraiset jojobahelmet viimeistelevät kuorinnan mekaanisesti. Voidepohjassa on kasviglyseriiniä, manteli-, auringonkukka-, jojoba ja -viinirypäleensiemenöljyjä, shea- ja kaakaovoita sekä rohtosalkojuurta.

Tuoksu on peräisin aidosta vaniljauutteesta sekä limeöljystä. Rakastan palavasti kaikkia sitrushedelmiä, joten ei ihmekään että tämä onnistui hullaannuttamaan raikkaalla tuoksumaailmallaan. Kuorintavoide on tuubista tullessaan tujakkaa, joten siihen kannattaa ehdottomasti sekoittaa hieman vettä notkistamiseksi. Vesi tekee koostumuksesta maitomaista ja kuorintanaamio on helppo levittää. Kuorintavoidetta saa myös 30 ml koossa, joka on kätevä etenkin kesän matkoilla.

Bybin Prime Time on todella hellävarainen hedelmähappokuorinta – jojobahelmet kuorivat pehmoisesti ja hedelmähapot kuulauttavat ihoa näkyvästi. Itse en saanut tästä lainkaan paloautoefektiä, vaan iho oli ennemminkin kirkas ja erittäin pehmennetyn tuntuinen. Kuorintavoide sisältää luonnonkosmetiikan perinteisten yrtticocktailien sijaan hattaraisen tuoksumaailman, joten jos sinulla on kotona peruskosmetiikan karkkituoksuihin mieltynyt teini-ikäinen, tämä on yksi erittäin potentiaalinen valinta nuoren iholle luonnonkosmetiikan puolelta.

Bybi Beauty Luonnonkosmetiikka Yellowmood Hannamarirahkonen 19 Bybi Beauty Luonnonkosmetiikkaa Netista Hannamarirahkonen 3

2

Jauhemuodossa oleva Detox Dust Powder -kasvonaamio on ihohuokosten syväpuhdistaja, joka sisältää kaurajauhoa, hellävaraisesti puhdistavaa kaoliinisavea, kookoksesta valmistettua aktiivihiiltä, intianlootusta, siberian gingengiä, entsymaattisesti kuoritvaa papaiinia, palmarosaöljyä ja mustaherukkauutetta.

Konseptina naamiojauhe on ihana: lasipulloon pakattu puhdistuspöly on kevyt kuljettaa mukana vaikka mökille ja se on riittoisuudessaan omaa luokkaansa. Suosittelen ihotyypistä riippumatta sekoittamaan naamiojauheen ensisijaisesti entsyymipitoiseen ja pastöroimattomaan hunajaan, koska se toimii myös tehokkaana humektanttina ja ennaltaehkäisee ihon kuivumista. Toinen hyvä vaihtoehto on jogurtti, joka samalla viilentää ja kosteuttaa ihoa. Jos saatavilla on turvetta, vielä parempi! Pelkästään veteen sekoitettuna jauheseoksesta tulee aivan liian kuivattava ja kiristävä – se tarvitsee rinnalleen kosteuttavia elementtejä.

Detox-jauhe sopii noin kerran viikossa käytettäväksi rasvoittuvalle iholle ja kesäaikana se on hyvä tapa ihohuokosten supistamiseen ja ylipäätään ylimääräisen rasvoittumisen hillitsemiseen.

Bybi Beauty Luonnonkosmetiikka Yellowmood Hannamarirahkonen 13

3

Karvasappelsiinin tuoksuinen Mega Mist on hyaluronihappoa sisältävä kasvovesi hellii etenkin kuivuuteen taipuvaista ihoa. Monissa hyaluronihappoa sisältävissä kasvovesissä on koostumus, joka jättää ihon tahmaiseksi sumutuksen jälkeen, mutta Bybi imeytyy hyvin ja jättää pinnan tasaisen kosteuteuksi. Iholle tulee todella miellyttävän pehmeä tuntuma.

Kasvovesicocktail sisältää ruusuvettä, karvasappelsiinia, sitruunamelissaa, kasviglyseriiniä, kasviperäistä propanediolia, hyaluronihappoa, aloe veraa, antioksidanttista granaattiomenaa ja maitohappoa. Teepuun lehdet suojaavat ilmansaasteilta ja merilevä sisältää runsaasti ihon tarvitsemia mineraaleja.

Lasipullossa oleva sumutinosa tekee täydellisen hienoa ja pehmeää kasvovesisumua, joka kannattaa sumuttaa noin 5 cm etäisyydeltä. Kasvovesi toimi ihanteellisesti myös meikin päällä, sillä se muodostaa aivan ihanan kuullon!

Bybi Beauty Luonnonkosmetiikka Yellowmood Hannamarirahkonen 10 Bybi Beauty Luonnonkosmetiikka Yellowmood Hannamarirahkonen 12 Bybi Beauty Luonnonkosmetiikka Yellowmood Hannamarirahkonen 11

4

Kun tutustuin Bybi Beautyyn ensimmäistä kertaa, halusin heti kokeilla sarjan monitoimibalmia. Jos siis olet kaivannut vegaanista tai hieman kevyempää, mutta yhtä hoitavaa vaihtoehtoa Skin Foodille, kokeilehan tätä sulatettua persikkakarkkia!

Babe Balm -monitoimivoide toimii kuivien kyynärpäiden, polvien, huulien, jalkapohjien ja kynsinauhojen kosteutuksen lisäksi myös loistavana korostustuotteena kasvojen korkeimmilla kohdilla sekä hellävaraisena putsarina yhdessä musliiniliinan kanssa. Onneksi tuubia saa myös 30 ml koossa, sillä tiedän todellakin mitä pakkaan mukaan seuraavalle reissulle! Persikkabalmi on kerrassaan ihana tuote ja vähentää painolastia ainakin kahden muun purnukan verran.

Monitoimibalmi on koostumukseltaan tiivistä, paksuhkoa voidetta joka sulaa ihon lämmön vaikutuksesta. Omat kyynärpääni kuivahtivat ja aukesivat lähes vereslihalle noin viikko sitten, joten sain hyvän mahdollisuuden tosielämän testiin. Levitin Babe Balmia kyynärpäille yhden paksuhkon kerroksen ja seuraavana päivänä iho ei ollut enää auki! Olin ihan ällikällä lyöty. Karheutta löytyi vielä, mutta sekin oli vain muro-osa edellispäivän kuivuuden määrästä. Toimii siis yllättävissä Hard Core -tilanteissakin!

Bataatilla värjätty balmi on täynnä mitä monipuolisimpia raaka-aineita kuten vernissapuun marjoista valmistettua pehmeää vahaa, oliiveista johdettua skvalaania, hapettumista estävää ja emollienttina toimivaa kokum-voita, kamelia-, kookos- auringonkukkaöljyjä, kehäkukkauutetta, Tahitian Monoi -uutetta, vaniljaa, hibiscusta, ruususavea, valkoista savea ja hapetusstressiä ehkäisevää ubiqinonia.

Brazilian sademetsistä saatava pequiöljy nopeuttaa ihon paranemista etenkin tulehtuneella iholla ja itse asiassa balmin persikkainen tuoksu on peräisin juuri tästä öljystä.

Jos kokeilet Bybiltä ainoastaan yhtä tuotetta, suosittelen nimenomaan tätä monitoimibalmia. Se hoitaa rikkinäistä ja kuivaa ihoa, mutta antaa myös vastustamattoman kuullon poskipäille.

Bybi Beauty Luonnonkosmetiikka Yellowmood Hannamarirahkonen 7 Bybi Beauty Luonnonkosmetiikkaa Netista Hannamarirahkonen 2 Bybi Beauty Luonnonkosmetiikka Yellowmood Hannamarirahkonen 5

5

Keväisen vihreä Supercharge -öljyseerumi on kuin nestemäistä silkkiä – se nousi aivan heittämällä yhdeksi TOP3-seerumisuosikeistani. Seerumit ovat vaativa taiteenlaji, mutta Bybi Beautyn naiset ovat osuneet tuotekehityksessä tismalleen kultasuoneen! Vaikka pidänkin täyteläisistä öljyseerumeista, olen jo pitkään kaivannut aamukäyttöön nopeasti imeytyvää ja kuulauttavaa kasvoöljyä, joka ei jäisi pyörimään ihon pinnalle rasvakalvona.

Bybin Supercharge toimii nimensä mukaisesti, iho todellakin latautuu kosteudella, antioksidanteilla ja kuulaudella! Tästä on kiittäminen erittäin taidokasta kasviöljycocktailia, jota yhdistää yksi asia: lähes jokainen kasviöljy toimii tehokkaana emollienttina ja omaa kevyen molekyylikoostumuksen, jonka ansiosta iho saa kosteutta heti eikä huomenna.

Seerumi sisältää muun muassa skvalaania, retiisinsiemenuutetta, superkosteuttavaa vesimeloniöljyä, E-vitamiinipitoista kaktusviikunaöljyä, unikonsiemenöljyä sekä arpikudosta vaalentavaa ja kukuiöljyä. Höyhenen kevyt kameliaöljy oli muinoin geishojen ihonhoidon salaisuus – sen molekyylipaino mahdollistaa nopean imeytymisen ja se sisältää antioksidantteja enemmän kuin lähes mikään muu kasviöljy. Valkohilppaöljy (luhtalitukkaöljy) on todella tehokas emollientti, joka vähentää kosteuden haihtumista iholta ja se sisältää jopa 98 % pitkiä rasvahappoja.

Tuoksu on huumaavan raikas ja naisellinen sekoitus geraniumin kukkaa, jasmiinia, sitruunaruohoa ja rosmariinia. Ensimmäinen mielleyhtymäni oli ranskalaisten palatsien vehreät puutarhat ja lempeän kesäpuutarhamainen tuoksumaailma osui niin syvälle omiin mieltymyksiini, että voisin vaikka uida tässä cocktailissa! Koostumus on ohuen öljymäinen, joten 1-2 tippaa riittää vallan mainiosti koko kasvoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Suuri luonnonkosmetiikan aurinkosuojaopas
40 usein kysyttyä kysymystä luonnonkosmetiikan aurinkosuojista
Mineraalimeikkien ABC – kaikki mitä olet halunnut tietää mineraalimeikeistä
Huikaisevia kevätuutuuksia – 100 % Puren fermentoidut luonnonkosmetiikkatuotteet