Valmiina kesään? Aurinkoiset purkkitärpit päästä varpaisiin

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Jatketaan tänään kesäjutuilla. Kesä kun ihan oikeasti vaikuttaisi viimein olevan täällä! Kokosin yhteen kesäiset tärpit päästä varpaisiin. Mukana on mm. parhaat C-vitamiinituotteet, pysyvin meikkipohja, muutama kesäinen huulipunasävy, kynsilakkoja, itseruskettavia, aurinkovoiteita ja vaikka mitä muuta. Tämä olkoon muistilistasi kesään!

Ihonhoito Kesalla

Ihonhoito kesällä

Aloitetaan C-vitamiinituotteista ja muista ihon pigmenttimuutoksille kyytiä antavista purnukoista. Nämä ovat tarpeen, mikäli ihosi on maksaläiskiin ja muihin ihon sävyn epätasaisuuksiin taipuvaista sorttia. C-vitamiini on tehokas ainesosa tasoittamaan ihon värieroja sekä kirkastamaan ihoa. Aurinko tekee ihosta helposti samean ja vähän nuupahtaneen näköisen, joten C-vitamiinikuuri on monille senkin puolesta tarpeen.

Itselläni on kolme lempparia, joista se tunnetuin ja suosituin on tietysti Novexpertin C-vitamiiniboosteri. Tämän seerumin etu on sen vahva C-vitamiinipitoisuus, joka on onnistuttu formuloimaan taitavasti, jotta C-vitamiini pysyy stabiilina pitkään. Koostumus on tässä miellyttävä ja kosteuttava. Sopii mielestäni mainiosti kaikille ihotyypeille. Jos haluat C-vitamiinituotteiden kuningattaren, valitse tämä.

Neal’s Yard Remediesin uusi Vitamin C Brightening Booster on sekin mainio kokonaisuus, jonka muodostavat simppelin toimivat ainesosat ja ihanan kosteuttava geelikoostumus. Kirjoitin tästä tarkemmin kevään uutuuksien tekstissäni.

Viimeisenä nostona vielä edullinen Bioearthin Vitamin C Booster, joka on näistä kolmesta mainitsemastani purnukasta se suoraviivaisin. Tarkoitus on tuoda iholle C-vitamiinin hyödyt, siinä missä kaksi edellä mainittua ovat selkeästi seerumimaisempia ja samalla myös kosteuttavia tuotteita. Tykkään laittaa tämän kasvoveden jälkeen ja jatkaa hoitoa vielä kosteuttavalla seerumilla. Hyvä valinta kaikille ihotyypeille, mikäli sinulla on jo mieleisesi tuotteet käytössä, mutta kaipaat lisäksi C-vitamiinia.

C Vitamiini Seerumi Luonnonkosmetiikka

Maksaläiskiä ehkäisemään suosittelen C-vitamiinin ohella Novexpertin Polyphenols -tuotteita, joista olen kirjoittanut kokonaisen artikkelin aiemmin keväällä. Tuoteperheeseen kuuluu kolme tehokasta purkkia. Glow Mist kasvovesi sekä seerumi sopivat kaikille, jotka kaipaavat vahvaa antioksidanttisuojaa sekä heleyttä ja kosteutta iholle. Tällä kaksikolla ihoni kirjaimellisesti hehkui ja tuotteiden loppuminen näkyi selkeästi ihon kunnossa negatiivisesti.

Polyphenolsien kolmas purnukka on jo syntyneitä pigmenttimuutoksia häivyttävä täsmätuote, joka kannattaa ottaa käyttöön välittömästi maksaläiskän havaittuasi.

Muutenhan ihonhoito kesällä tulisi olla vesikosteutukseen panostamista. Voit lukea aiheesta lisää muutaman viikon takaisesta artikkelistani, jossa kerroin myös tarkemmin epäpuhtauksien ehkäisystä kesällä. Siellä on lisäksi tarkat ohjeet aurinkovoiteen poistamiseen kasvoilta.

Maksalaiska Hoito Luonnonkosmetiikka

Kesällä voi olla hyvä idea tehostaa ihonpuhdistusta jollakin apuvälineellä. Konjac-sieni ja kasvoharja ovat tähän mielestäni parhaat välineet. Sienen kanssa iho pyöritellään läpi, kun taas harjan värinä hoitaa isoimman työn. Harja on ehkäpä vielä tehokkaampi puhdistamaan ihohuokosia syvältä kun taas sieni toimii loistavasti ihon pinnassa ja voi olla hyvä apu erityisesti pintakuivuuden selättämiseen.

Kasvoharjastakin olen kirjoittanut aiemmin tekstin, voit lukea sen tästä.

Kasvoharja Konjac Sieni

Kirkkaat sävyt ovat kesän ykkösjuttu

Kesa Huulipuna

Kesäiset meikit hurmaavat kirkkailla sävyillään. Huulipuna on mielestäni kesän ehdoton ykkösmeikki, sillä yhdessä aurinkolasien kanssa se tekee jo ilmeestä laitetun. Tykkään käyttää kesällä räiskyvän raikkaita sävyjä, kuten Kjaer Weisin upeaa punaista Confidencea tai Couleur Caramelin uutta kirkkaan korallia Coral Charmia.

Monitoimiset, sekä huulille että poskille sujahtavat sävyt ovat kesäisen meikkipussin kulmakiviä. Olen innostunut kovasti Lily Lolon kevään uutuudesta, Lip & Cheek Creamista, josta on useita kauniita sävyjä. Pigmenttinen, mutta hyvin levittyvä koostumus on helppo kerrostaa oman maun ja tarpeen mukaisesti.

Kirkkaista sävyistä puheen ollen, silmämeikissä kesäjuttu on tietysti värilliset rajaukset. Kurkkaa esimerkiksi Korennon kynät, joista rakastan turkoosia Oceania ja metsäisen vihreää Forestia. Kynsiä varten kannattaa tutustua Kia-Charlottaan ja Avriliin, joista löytyy laajimmat valikoimat herkkusävyjä. Myös Couleur Caramelin uusien lakkojen sävyt sopivat täydellisesti kesään: peittävä valkoinen, paahteinen kinuski ja täydellinen vaalea karkkipinkki.

Couleur Caramel Huulipuna

Mikäli ihosi rasvoittuu kesällä normaalia enemmän ja ripsiväri ei tästä syystä tunnu pysyvän, muistathan valita tuotteeksi ihan tavallisen ripsivärin, ei vedenkestävää! Vedenkestävä kestää nimensä mukaisesti vettä, mutta on tehty liukenemaan öljyllä. Ihon oma öljy siis sulattaa vedenkestävää hiljalleen päivän mittaan ja saa sen levähtämään luomille.

Meikkipohjista pysyvin on mineraalimeikkipohja, josta suosittelen Alima Puren Satin Matte Foundationia. Tämä pysyy suurimmalla osalla kauniina ihan sellaisenaankin, mutta ainakin rasvoittuvalle iholle ja sekaiholle voi olla hyvä idea laittaa alle vielä primer. Couleur Caramelin mattapinnan antava pohjustusvoide pidentää meikin kestoa ja toimii loistavasti yhdessä mineraalipohjan kanssa.

Olen aiemminkin kertonut kesäniksini meikkipohjaan: Patykan aurinkovoide on täydellinen kaveri Aliman pohjalle! Tästä on olemassa sekä SPF 30 että SPF 50. Aurinkovoide tuo iholle suojan ja jotenkin tämä Patykan koostumus onnistuu tekemään mitä parhaimman pinnan mineraalipohjaa varten. Pohja levittyy siihen todella kauniisti ja pysyy erinomaisesti koko päivän. Hämmentävän tehokas kombo!

Meikkipohja Kesa

Suojaudu auringolta

Kesätuotteiden tärkein teema on kuitenkin aurinkosuoja. Vartalolle oma lempparini on Patykan SPF 30, joka on vähiten tahmainen tuote, johon olen törmännyt. Kaikin puolin miellyttävä koostumus levittyy hyvin eikä tunnu kuivattavan ihoa.

Vaaleutta jää hieman, kuten kaikissa sävyttämättömissä fysikaalisissa suojissa, joissa on laajakirjoinen UVA- ja UVB-suoja. Vaaleus ei ole kuitenkaan lainkaan sieltä pahimmasta päästä – se on niin vähäistä, ettei häiritse minua. Häiritsevämpänä kokisin tahmaisen ja rasvaisen tunteen, mitä ei onneksi tällä voiteella tule.

Kasvoja silmällä pitäen olenkin koonnut yhteen tekstiin kaikki SPF-suosikkini, pääset lukemaan jutun tästä. Olen listannut sinne myös vähän meikkivoiteenkin asemasta käyvän sävyllisen aurinkosuojatuotteen.

Luonnonkosmetiikka Aurinkovoide Vartalolle

Muistathan, että aurinkovoiteen poistamiseen vartalolta pätee sama tekniikka kuin kasvoillekin: ensin öljypohjainen putsari ja sitten viimeistely toisella puhdistusaineella. Valitse vartalolle ensimmäiseksi tuotteeksi suihkuöljy ja toiseksi pesijäksi suihkugeeli tai -voide.

Suihkuöljy levitetään aurinkovoiteen päälle kuivin käsin kuivalle iholle. Testaa vaikkapa Pure = Beautyn tämän vuoden uutuutta, jossa on ihanan hoitava koostumus ja mieto, hieman trooppinen tuoksu. Kurkkaa muut suihkuöljysuosikkini: Vertailussa suihkuöljyt x 3

Suihkuoljy Luonnonkosmetiikka

Sävyä kasvoille ja vartalolle purkista

Mikäli toivot pientä sävyä ihollesi, on varmasti sanomattakin selvää sen olevan suositeltavampaa olla peräisin purkista kuin auringosta. Tykkään ylläpitää kasvoilla ja dekolteella kevyttä sävyä, joka kätevästi tasoittaa ihon pieniä punoituksia ja muutenkin punertavaa ihonsävyäni.

Olen ihastunut itseruskettaviin tippoihin, joita on niin kätevää sekoittaa minkä vaan tuotteen joukkoon. Itse sekoittelen useimmiten seerumiin tai oikein hurjalle päälle sattuessani, käytän niitä kasvoille sellaisenaan. Minulla on sekä Joikin että Laboratoires de Biarritzin (Alga Maris) tipat, jotka toimivat käytännössä aivan yhtä hyvin.

Väri on ehkä aivan aavistuksen vielä luonnollisempi sävyltään LDB:n tipoissa, joten ehkäpä kallistun nyt niihin. Ero ei ole kuitenkaan suuren suuri. Joikin Sun Dropsien väri on aivan himpun verran voimakkaampi, joskin määrällä saa kummankin tuotteen kohdalla säädettyä lopputuloksen voimakkuutta. Mikäli toivot kerrasta selkeää sävyä tai olet luonnostaan tummempi, voit hyvin laittaa kumpaa vaan laimentamattomana sellaisenaan kasvoille.

Vartalolle suosikkini on Joikin itseruskettava voide sävyssä Medium. Tämä ei ole kalpealle iholleni nimestään huolimatta mitenkään liikaa. Tykkään, että saan kerralla sopivan näkyvän sävyn, eikä voiteen kanssa tarvitse läträtä joka ilta.

Lue lisää itseruskettavista: Parhaat itseruskettavat kasvoille ja vartalolle.

Paras Itseruskettava Luonnonkosmetiikka

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Jenni

C-vitamiinia sisältävistä tuotteista Novexpert on ihan ykkönen myös minun mielestä. Se sopii minulle ympärivuoden, mutta erityisesti keväästä kesän loppuun saakka. Toimii myös meikin alla ja en lisää kasvoveden ja tämän lisäksi muuta kosteutta kasvoille. Alima Puren mineraalimeikki ja Couleur Caramelin pohjustusvoide on aivan loistava kompo. Meikki pysyy kauniina koko päivän, myös Patykan aurinkovoiteen kasvoille hankin sinun suosituksesta ja se on loistava itse tuotteena mutta myös mineraalimeikin alla.
Noita vartaloöljyjä täytyy hankkia jotta lähtee aurinkosuojat kunnolla iholta, Pure+ tuote alkoi kiinnostaa. Tykkään heidän jojobaöljystä, käytän sitä pohjaöljynä tehdessäni eteerisistä öljyistä tuoksuja itselle. Kesällä vaan pitää olla tarkkana mitä käyttää, ettei tule reaktiota iholla auringon kans.

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Novexpertin C-vitamiini on kyllä supertehokas, siinä seerumissa on kokonaisuus kunnossa! Suihkuöljyistä Pure is Beautyn vaihtoehto on musta sellainen helpoin ja varmin, jonka kanssa ei oikein voi mennä vikaan :) Jos kaipaa taas vähän aromaterapeuttisempaa tapausta niin sitten NYR. Mutta en ole ihan hirveästi huomannut noissa eroa toiminnassa keskenään, enemmän on musta tuoksuhommia niiden valinta!

Vastaa
Oukkidoukki

Ihania tuotteita, meillä lapsillakin käytetään vain fysikaalisia turvallisia aurinkotuotteita!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Itseruskettava
Kevyen sävyn tuova itseruskettava piristää ilmettä keväällä – parhaat tuotteet kasvoille ja vartalolle
Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Aurinkovoide Kasvoille
Aurinkovoide kasvoille – neljä suosikkiani luonnonkosmetiikasta
Luonnonkosmetiikan Suosikit
Kaikkien aikojen luonnonkosmetiikan suosikit