Hyvästi maksaläiskät ja epätasaisen sävyinen iho!

Kaupallinen yhteistyö: Novexpert ja Jolie

Maksaläiskä on ihon pigmenttimuutos, jonka syntyyn vaikuttaa paitsi auringon UV-säteily, myös perintötekijät ja hormonaaliset muutokset. Pigmenttimuutoksia on paljon muitakin, esimerkiksi tulehduksellisen aknen jättämät jäljet ihossa. Tutustutaan aiheeseen tarkemmin tässä artikkelissa, jossa jaan myös vinkit kolmesta tehotuotteesta pigmenttimuutosten hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Nämä purkit sopivat aivan kaikille kauniin hehkuvaa ihoa havitteleville!

Maksalaiska Pigmenttimuutos

Mistä maksaläiskä johtuu?

Maksaläiskä (tai pigmenttiläiskä, melasma) syntyy auringon säteilylle altistumisen seurauksena, mutta myös perintötekijät sekä hormonit vaikuttavat. Maksaläiskät ilmaantuvat ihoon usein raskauden tai vaihdevuosien, usein myös ehkäisypillereiden käytön aikana. Raskaus, ehkäisypillerit ja hormonihoidot voimistavat pigmenttisolujen aktiivisuutta, jolloin ihoon syntyy maksaläiskä auringon vaikutuksesta. Joskus vähäinenkin määrä UV-säteilyä voi vahvistaa ihon liikapigmenttiä.

Pigmenttimuutokset ovat yleisempiä yli 40-vuotiailla, mutta etenkin hormonien vaikutuksesta syntyneet pigmenttiläiskät ovat tavallisia myös nuoremmilla. Muutoksia ihon pigmentissä voivat aiheuttaa myös esimerkiksi sairaudet ja lääkitykset. Maksaläiskien lisäksi muita yleisiä pigmenttihäiriöitä ovat mm. tulehduksellisen aknen jättämät tummanpunaiset jäljet kasvoissa.

Pigmenttimuutosten syntymisestä on hyvä tiedostaa muutama asia. Ihon pigmenttiä, joka määrittää ihonvärin, kutsutaan melaniiniksi. Ihon erilaiset pigmenttimuutokset johtuvat joko melaniinin määrän tai sitä tuottavien melanosyyttien määrän muutoksista. Maksaläiskiä voikin ajatella melaniinin liikakertyminä. Tavallisesti melaniini sijaitsee ihon uloimman kerroksen (epidermis) alueella, mutta hyperpigmentaatiossa sitä voi olla myös alemmassa kerroksessa (dermis). Mitä syvemmällä ihossa pigmenttimuutos on, sitä hankalampaa sitä on saada pois. Kosmetiikkatuotteilla pystytään vaikuttamaan ihon uloimpaan kerrokseen.

Maksalaiska Novexpert Polyphenols

Näin ehkäiset ja hoidat pigmenttimuutoksia

Kuten edellisessä kappaleessa käytiinkin jo läpi, vaikuttaa liikapigmentin sijainti ihon kerroksissa kovasti siihen, kuinka helppo tai vaikea ihon sävyeroja on tasoittaa. Tämän vuoksi kaikki pigmenttimuutokset eivät vaalene yhtä tehokkaasti. Tähän on hyvä varautua myös hoitoa aloittaessa. Pienemmät aurinkokesakot ja muut ihon uloimman kerroksen hyperpigmentaatiot on tavallisesti helpompi saada vaalenemaan, kun taas hormonaalisista syistä syntynyt maksaläiskä voi olla haastavampi tapaus.

Paras ehkäisy pigmenttimuutoksilta on auringolta suojautuminen. Korkean (SPF 50) aurinkovoiteen käyttö on tärkeää, mutta myös fyysinen suojautuminen vaattein sekä yksinkertaisesti liiallisen auringossa oleilun välttäminen ovat kaikista tehokkaimpia keinoja. Mikäli taipumus pigmenttimuutoksille on vahvana, ei isoinkaan suojakerroin välttämättä riitä ehkäisemään pigmenttimuutosten syntyä aivan kokonaan.

Lue suosittelemistani aurinkovoiteista tästä.

Novexpert Polyphenols

Käytä ympärivuotisesti voimakkaan antioksidanttisia ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät myös ihon sävyä tasoittavia ja värieroja vaalentavia raaka-aineita. Huolehdi lisäksi riittävästä kosteutuksesta, jotta ihosi pysyy vastaanottavaisena ja pääsee hyödyntämään optimaalisesti sille tarjoamasi tehoraaka-aineet. Tällaisten tuotteiden käyttö yhdistettynä maltilliseen aurinkoaltistukseen ja korkeaan suojakertoimeen on omiaan paitsi ehkäisemään maksaläiskien syntyä, myös ennaltaehkäisemään muita auringon aiheuttamia ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä.

Maksaläiskien ja  muiden pigmenttimuutosten vaalentamiseen tarkoitettujen tuotteiden säännöllinen ja jatkuva käyttö on avainasemassa. Tuloksia on turha odottaa, jos hoitoon ei sitoudu. Iho uusiutuu noin kuukaudessa ja vasta tämän jälkeen voi arvioida ensimmäisiä näkyviä hoitotuloksia. Monesti vaaditaan useamman kuukauden päivittäistä hoitoa, jotta tulokset pääsevät kunnolla esiin. Parhaaseen lopputulokseen päästään, kun tehotuotteiden käyttö aloitetaan heti pigmenttimuutosten ilmaannuttua.

Novexpertin Polyphenols tarjoaa tehokasta apua pigmenttimuutosten hoitoon ja ennaltaehkäisyyn

Heti kärkeen varoitus, nimittäin hehkuvaroitus! Ihanaa hehkua on luvassa iholle, mikäli näihin purkkeihin tarraa.

Luonnonkosmetiikan tieteisnörttisarja Novexpertin uusin tuotelinja, Polyphenols, on kehitetty ihon pigmenttihäiriöt tiukasti mielessä. Kolmen tehotuotteen kokonaisuus pohjautuu vihreän teen polyfenoleihin, joilla on voimakkaan antioksidanttinen vaikutus. Tarkemmin ottaen Novexpert käyttää vihreän teen sisältämää polyfenoli EGCG:tä eli nimihirviö epigallokatekiinigallaattia, jonka vaikutus on ihon sävyä tasoittava, antioksidanttinen sekä tulehduksia ja ikääntymisen merkkejä ehkäisevä ja hoitava.

Tuotelinja tähtääkin kolmeen asiaan: pigmenttimuutosten tasoitukseen ja ennaltaehkäisyyn, ihon heleyttämiseen sekä ikääntymisen merkkien suitsimiseen. Tuotteiden välitön vaikutus on selkeä kuulaus ja hehku, minkä ne ihoon tuovat. En muista, että mitkään muut tuotteet aiemmin olisivat saaneet yhtä voimakasta efektiä aikaan (lukuunottamatta hedelmähappotuotteita).

Omassa ihossani on pigmenttimuutosten osalta tulehtuneiden epäpuhtauksien jättämiä jälkiä ja niihin polyfenoli-tuotteet ovat tepsineet hyvin. Vaaditaan vielä pidempää säännöllistä käyttöä, että ne kaikkoavat kokonaan, mutta suunta on selkeästi tasoittumaan päin. Epämääräinen pienempi punoitus niiden ympäriltä on jo kadonnut ja tummimmankin punaiset jäljet ovat vaalenneet niin paljon, että huomaan sen itse selvästi, ilman suurennuslasilla tiirailua.

Iho on kauttaaltaan yhtä heleä kuin olisi hedelmähappojen superkuurin jälkeen. Pidin tarkoituksella kaikesta kuorivasta taukoa testijakson aikana, jotta näen näiden tuotteiden vaikutukset kunnolla. Nyt olen kuitenkin muutaman kerran käyttänyt mietoja hedelmähappoja ja huh, on nimittäin kirkas iho! Polyfenolien kaveriksi sopiikin mainiosti esimerkiksi tämä kuoriva yövoide parina iltana viikossa käytettäväksi.

Novexpert Polyphenols Kokemuksia

Kaikkiin pigmenttimuutoksien hälventämistä lupaileviin tuotteisiin kannattaa suhtautua realistisesti ja muistaa aiemmin kertomani. Riippuu omien pigmenttimuutosten syntysyystä ja sijainnista ihon kerroksissa, kuinka tehokkaasti kosmetiikkatuotteet niihin tepsivät. Tykkäänkin tämän vuoksi suositella tuotteita, jotka ovat loistavia ihon kosteuttajia ja heleyttäjiä, tepsivätpä ne lopulta juuri sinun pigmenttimuutoksiisi tai eivät. Uskon vakaasti, että ihastut Novexpertin polyfenoli-tuotteisiin ihan jo niiden muiden ominaisuuksien ansiosta!

Mahdollinen pigmenttiläiskiä vaalentava vaikutus on sitten plussaa. On kuitenkin todennäköistä, että tuotteet ainakin jonkin verran tasoittavat sävyeroja. Voimakkaan antioksidanttisina ne myös suojelevat ihoa ulkoisten tekijöiden (ilmansaasteet, aurinko…) haittavaikutuksilta, kuten ihon ennenaikaiselta ikääntymiseltä ja epätasaisuuksilta ihon sävyssä.

Myös siis ilmansaasteilla on oma vaikutuksensa ihon pigmenttimuutoksissa. Ilmansaasteiden seurauksena syntyvät epävakaat molekyylit lisäävät melaniinin määrää aiheuttaen liikapigmentoitumista. Novexpertin käyttämä EGCG kykenee vahvana antioksidanttina neutraloimaan nämä molekyylit, ennen kuin ne ehtivät kiihdyttämään melaniinin tuotantoa.

Nimensä veroinen Perfect Glow Mist

Nyt on osuva nimi tuotteella, Perfect Glow Mist – sitä tämä todella on! Hienojakoinen suihke laskeutuu iholle tarjoten reippaasti kosteutta sekä iiiiihanan hehkun. Jos tuntuu, että jonkun pitäisi sytyttää ihollesi valot, tämä on oikea purkki sinulle. Kirkkaus on taattu! Suihketta voi käyttää kasvoveden tavoin aamuin illoin sekä suihkia meikin päälle. Arvaattekin varmasti mitä se meikille tekee… Taikoo meikkipohjaan u-p-e-a-n kuulauden, joka saa ihon näyttämään mielettömän kauniilta. Must-have etenkin mineraalimeikin päälle ja kuivalle iholle minkä vaan meikkipohjan kaveriksi.

Olin ennen testaamista vähän epäileväinen niinköhän kosteutusteho mahtaisi riittää janoiselle iholleni, mutta epäilykseni osoittautuivat täysin turhiksi. Glyseriinin nojaava kosteuttava vaikutus on erinomainen. Suihketta on helppo kerrostaa, mutta ilokseni jo yksikin kerros tuntuu kosteuttavan mukavasti. Plussaa erittäin riittoisasta koostumuksesta ja loistavasta suihkepullosta.

Novexpert Perfect Glow Mist

Tiedättekö, kun joissain tuotteissa on vaan ihan kaikki kohdillaan? Tämä on tismalleen sellainen purnukka. Suosittelen tätä aivan kaikille, joilla on minkäänlaisia pigmenttimuutoksia iholla. Tuote on lisäksi mainio apu ennaltaehkäisemään uusien läiskien, etenkin ilmansaasteista johtuvien, syntyä.

Glow Mist on heittämällä yksi parhaista kasvovesistä, johon olen törmännyt eli annan sille supersuosituksen, vaikkei ihossasi olisi lainkaan pigmenttimuutoksia. Ihastut tähän takuulla! Tuoksu on tunnistettavasti novexpertmainen eli suht mieto ja vähän makea, silti miellyttävä ja nopeasti haihtuva.

Tutustu Glow Mistiin tarkemmin tästä.

Novexpert Polyphenols Glow Mist

Anti-Spot Booster Serum tasoittaa ihon sävyä, tuo heleyttä ja toimii anti-age -vaikutteisesti

Ahh olen oikein odottanut, että pääsen esittelemään tämän tuotteen teille! Polyphenols-seerumi on koostumukseltaan yksi miellyttävimmistä seerumeista, jonka tiedän. Ohuen maitomainen koostumus tuntuu iholla mielettömän ihanalta ja pehmeältä. Tähän rakastuvat varmasti myös kaikki he, joille geeliseerumit tuntuvat liian kevyiltä.

Anti-Spot Booster Serumin koostumus tuo iholle heti joustavan ja kosteutetun tunteen. Tuote imeytyy kyllä ihoon, mutta ei samalla tapaa hulahda ihon syövereihin, kuten useimmilla geeleillä on tapana. Hoidettu tunne on jopa niin vahva, ettei omalla ihollani ole välitöntä tarvetta millekään muulle hoitotuotteelle. Suosittelen kuitenkin jatkamaan hoitoa vielä voiteella tai öljyllä, jotta iho saa varmasti monipuolista hoivaa ja riittävästi myös rasvahappoja (niitä seerumi ei juurikaan sisällä).

Seerumi tuo iholle välittömästi ihanan hehkun, mutta myös pitkäaikaiset vaikutukset viittaavat samaan suuntaan. Ihoni on totta tosiaan ollut erityisen kuulas testijakson aikana. Uskallan sanoa seerumin jäävän suihkeen ohella peilikaappini vakkariksi. Etenkin aurinkoiseen vuodenaikaan, jolloin toivon sen auttavan (yhdessä aurinkovoiteen kanssa!) ehkäisemään auringon aiheuttamia ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä.

Novexpert Polyphenols Booster Serum

Ajattelin etukäteen, että niin loistavia kuin Novexpertin muut seerumit (maailman paras C-vitamiiniseerumi sekä hyaluronihapposeerumeiden kuningatar) ovatkin, ei tämä seerumi olisi omalle mitenkään erityisen sopiva match. Olin ilokseni väärässä, tämä seerumi on mahtava tuote paljon laajemmalle kohderyhmälle kuin toivoinkaan.

Suosittelen sitä nimittäin oikeastaan aivan kaikille aikuisille ihoille, jotka toivovat hehkua, kosteutusta, elinvoimaa ja ihonsävyä tasoittavaa vaikutusta. Seerumi on erityisen hyödyllinen, mikäli ihosi on sameuteen ja ”nuupahtamiseen” taipuvainen. Se on siis hyödyllinen myös, vaikkei sinulla olisikaan maksaläiskiä tai muita pigmenttihäiriöitä. Seerumi sopii mainiosti etenkin pintakuivalle ja kuivalle ihotyypille, mutta tosiaan myös oma rasvainen ihotyyppini on ollut siitä hyvin mielissään.

Kuten mainitsinkin aiemmin, omalla ihollani ei varsinaisia maksaläiskiä ole, mutta pigmenttimuutokset tulehtuneista finneistä ovat silminnähden tasoittuneet testijakson aikana. Sanoisinkin, että Glow Mist + seerumi -kombo kannattaa ottaa aamuin illoin käyttöön, mikäli ihossa on pigmenttimuutoksia. Käytä niitä uskollisesti vähintään yhdet purkilliset loppuun. Ihonsävy varmuudella kirkastuu ja toivottavasti myös tasoittuu ainakin jonkin verran. Selkeisiin pigmenttimuutoksiin kannattaa ottaa avuksi lisäksi linjan kolmas tuote, siitä lisää seuraavaksi.

Tutustu seerumiin tarkemmin tästä.

Täsmätuote maksaläiskän ja muiden pigmenttimuutosten vaalentamiseen

Maksalaiska Hoito

Polyfenoli-hoitolinjan kolmas purkki on linjan tähtituote (vaikka erittäin kirkkaasti tuikkivia tähtiä ovat kyllä myös kaksi edellä mainittuakin…). Targeted Dark-Spot Corrector on valokynästä tuttuun kierreputkiloon pakattu täsmätuote kaikenlaisille pigmenttimuutoksille. Siitä saattaisi hyötyä siis paitsi maksaläiskä, myös esimerkiksi tulehduksellisesta aknesta jäänyt tummanpunainen jälki. Tuote lupaa vaalentaa läiskiä jopa 84 % 28 päivässä.

Koostumus on ohutta geeliä, jota on vaivatonta sivellä suoraan hoidettavan ihoalueen päälle paikallisesti. Tätä tuotetta on erityisen tärkeää käyttää säännöllisesti aamuin illoin vähintään kuukauden (mieluiten useammankin) ajan, jotta näet tulokset.

Mikäli ihosi on vain hieman epätasaisen sävyinen, riittävät linjan suihke ja seerumi varmasti siihen. Mikäli sinulla on kuitenkin selkeitä yksittäisiä maksaläiskiä tai muita pigmenttimuutoksia, kannattaa tämä täsmäapu ottaa heti suoraan käyttöön, jotta saat varmasti parhaat mahdolliset tulokset.

Correctoria voi toki käyttää myös yhdistettynä olemassa olevaan hoitorutiiniisi, mikäli sinulla on mielestäsi jo toimivat hoitotuotteet ja vain yksittäinen maksaläiskä. Itse en kuitenkaan missään nimessä hyppäisi suihkeen ja seerumin yli, kyseessä on sen verran timanttiset löydöt! Takuulla optimaalisin hoitotulos syntyykin, kun nappaat käyttöön kaikki kolme tuotetta ja sitoudut niiden käyttöön aamuin illoin aivan vähintään yksien purkillisten ajaksi.

Tutustu Dark-Spot Correctoriin tarkemmin tästä.

Aurinko Maksalaiska

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Puhdistusmaito
Vertailussa puhdistusmaito x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi
Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita
Arkikampaus
Helppo arkikampaus x 10