Aurinkovoide kasvoille – neljä suosikkiani luonnonkosmetiikasta

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Etsinnässä aurinkovoide kasvoille? Luonnonkosmetiikasta löytyy edelleen vähänlaisesti hyviä vaihtoehtoja, mutta onneksi muutamia loistavia voiteta sentään on! Jaan tässä artikkelissa neljä omaa suositustani erilaisiin tarpeisiin. Tarjolla on värillistä aurinkosuojaa, perinteisempää voidetta sekä miellyttävän ohutta ja silkkistä koostumusta.

Aurinkovoide Kasvoille

Millainen on paras aurinkovoide kasvoille?

Suora vastaus otsikon kysymykseen: paras aurinkovoide kasvoille on sellainen, jota käytät. Yritä siis löytää juuri omiin tarpeisiisi ja omalle ihotyypillesi sopiva tuote. Käytätkö tuotetta meikin alla vai sellaisenaan? Mikäli päälle tulee meikkiä, ei ehkäpä ole niin kriittistä, mikäli voiteesta jää hieman vaaleaa pintaa (meikki kyllä tasoittaa tämän). Sen sijaan kriittistä on, että meikki levittyy voiteen päälle kauniisti ja pysyy hyvin, eikä kerrokset iholla tunnu raskailta.

Ilman meikkiä taas saatat toivoa, että aurinkovoiteessa olisi pieni sävy, tai ainakin vähän väripigmenttiä, joka häivyttäisi enimmän vaaleuden voiteesta.

En ole aurinkosuojallisten kosteusvoiteiden ylin ystävä, sillä niissä ei oikein ole järkeä. Itse ainakin toivon päivävoiteelta kunnollista hoitovaikutusta, mutta aurinkoa suojaavat ainesosat haukkaavat voiteen koostumuksesta ison osan. Tämä osa on aina suoraan pois kosteuttavilta raaka-aineilta. Aurinkosuojalliset päivävoiteet ovat näin inci-listan näkökulmasta huonoja kosteusvoiteita ihan puhtaasti siis siksi, ettei mukaan mahdu yhtä reippaasti hoitavia ainesosia kuin aurinkosuojattomissa versioissa.

Suosittelenkin siis ehdottomasti ajattelemaan aurinkosuojan ihan omana tuotteenaan. Laita alle normaali kosteutus ja pyri löytämään aurinkovoide, jonka alle tämä normaali kosteutus sujahtaa miellyttävästi. Näin saat maksimoitua ihonhoidon ja samalla suojattua ihosi parhaalla mahdollisella tavalla.

Aurinkosuoja Luonnonkosmetiikka

Omat suosikkini TOP 4

Alga Maris sävyttävä aurinkovoide kasvoille on meikin kaltainen ja ahh, niin ihana!

Alga Marisin sävyttävä aurinkovoide on varmasti yksi luonnonkosmetiikan rakastetuimpia SPF-tuotteita! Kyseessä on siis värillinen aurinkovoide kasvoille ja tämä onkin ainoa meikin kaltainen aurinkotuote, jota suosittelen. Tavallisesti en kannusta käyttämään suojakertoimellista meikkivoidetta ainoana aurinkosuojana, sillä harva levittää meikkivoidetta niin reipasta kerrosta tasaisesti koko kasvoille, että purkin kyljessä luvattu suoja toteutuisi.

Alga Marisin sävyttävä aurinkovoide kasvoille on kuitenkin hieman toista maata. Peittävyys ei ole aivan sitä luokkaa kuin meikkivoiteissa yleensä, vaikka yllättävän kivasti tämä ihon pieniä sävyeroja tasoittaakin. Parasta voiteessa on sen loistava levittyvyys ja luonnollisen näköinen lopputulos, joka ei ole aurinkovoidemaisen kiiltävä, vaan himmeän kuulas, vähän omasta ihotyypistä toki riippuen.

Voidetta voi käyttää sellaisenaan, yhdessä peitevoiteen kanssa tai jatkaa meikkipohjaa vielä esimerkiksi mineraalimeikkipuuterin voimin. Ainoa sudenkuoppa tämän värivoiteen kanssa on muistaa laittaa voidetta tarpeeksi. Voide ei missään nimessä suojaa tarkoitetulla tavalla, jos laitat sitä vain hyvin ohuelti, saati jos et laita sitä kauttaaltaan ihan koko kasvoille. Sitä täytyy siis laittaa reilummin verrattuna meikkivoiteeseen.

Voiteesta on olemassa kertoimet 30 sekä 50, joista siis omassa käytössäni on 30. Sävy Beige on minulle juuri nyt sopiva. Se ei ole aivan kalpean vaalea, mutta vaalea kuitenkin. Sävy Ivory on hyvä valinta, mikäli olet ympäri vuoden selkeästi vaalea sävyltäsi ja käytät tavallisestikin meikeistä aina sitä vaaleinta vaihtoehtoa. Golden sopii huomattavasti tummemmalle ihon sävylle ja Amber onkin sitten jo melko tumma.

Alga Maris Savyttava Aurinkovoide Kasvoille

Mádaran aurinkovoide kasvoille ei tee valkoista pintaa

Mádara Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen SPF30 ei ole varsinainen sävyttävä aurinkovoide, vaikka mukana onkin väripigmenttejä. Pigmentit ovat neutraloimassa voiteen valkoisuutta, eivät varsinaisesti tuomassa kasvoille sävyä. Tämä on mainio valinta etenkin silloin, kun et aio laittaa meikkiä. Voide ei jätä valkoista, eikä minkään muunkaan väristä pintaa, vaikka saattaa etenkin vaaleaihoisesta näyttää tuubista tullessaan tummalta. Ei huolta, tämä sopii kyllä mainiosti kaiken sävyisille ihoille!

Miinuspuolena voide kiiltää jonkin verran. Itse saan kiillon kuriin taputtelemalla ihoa aivan kevyesti paperilla. Myös huiskauksen puuteria voi toki laittaa. Kiilto on hyvä uutinen kuivalle iholle, jolloin pinta on ennemmin kauniilla tavalla hehkuva. Voide on koostumukseltaan myös suht täyteläistä ja miellyttävän joustavaksi ihon tekevää.

Tämä sopii kaikille ihotyypeille, mutta rasvaisen ihotyypin kanssa kannattaa tiedostaa tuo kermainen koostumus ja kaukana mattaisesta oleva lopputulos. Ihanteellisin tämä voide onkin normaalista kuivalle iholle, jolle tämä on todellinen löytö!

Patyka tarjoaa muutaman erilaisen vaihtoehdon – mainioita molemmat

Patykalla on aurinkosuojia siis kahta eri sorttia, aloitetaan siitä perinteisemmästä. Nämä ovat ihan rehelliset aurinkovoiteet ilman mitään väripigmenttejä tai hienosteluja. Tarjolla on kahta eri suojakerrointa, 30 ja 50, joista olen käyttänyt tyytyväisenä molempia, joskin 30 on myös Patykan kohdalla koostumukseltaan vielä miellyttävämpi.

Koska voiteessa ei ole lisättyä väriä, eikä nano-teknologiaa ole käytetty, jättää tämä sekä titaanidioksidia että sinkkioksidia sisältävä voide jonkin verran vaaleaa pintaa. Riippuu omasta sävystäsi kuinka paljon. Omalla ihollani etenkään SPF 30 jättämä vaaleus ei ole millään muotoa ylitsepääsemätöntä ja voin käyttää sitä aivan mainiosti ulkoillessani. Vaaleus on luonnonkosmetiikan sävyttämättömistä voiteista sieltä maltillisimmasta päästä.

Eniten käytän tätä voidetta kuitenkin mineraalimeikkipohjan alla, sillä tällä kaksikolla syntyy aivan täydellinen meikkipohja! Mineraalipuuteri tasoittaa aurinkosuojan jättämän pienen vaaleuden ja asettuu jotenkin mielettömän hyvin voiteen päälle. Voide toimii ikään kuin primerina ja lopputulos on erinomainen. Olen käyttänyt Patykan aurinkovoidetta välillä keskellä pimeintä talveakin mineraalipohjan alla ihan vaan pohjustajana, niin hyvä se siinä tarkoituksessa on.

Patykan aurinkovoide kasvoille on mattaisimman pinnan jättävä aurinkosuoja, johon olen koskaan törmännyt. Mikäli siis aurinkovoiteiden kiilto tai/ja tahmaisuus on ollut sinulle aiemmin ongelmana, tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Kauniisti levittyvä, rasvattoman tuntuinen ja himmeän pinnan jättävä koostumus onkin tässä parasta.

Patyka Aurinkovoide Kasvoille

Patykan High Protection Dark Spot Correcting Fluid SPF 30 on puolestaan ohuempi fluidi, joka paitsi sisältää aurinkosuojan, auttaa myös ennaltaehkäisemään pigmenttiläiskien ja ennenaikaisten ikääntymisen merkkien syntyä. Kyseessä on siis paitsi aurinkosuoja, myös hoitotuote. Itse käytän tuotetta kuitenkin ihan vaan aurinkovoiteen tavoin eli laitan alle normaalit kosteutusjutut. En ole kokenut fluidia omalle janoiselle iholleni mitenkään erityisen kosteuttavana. Hoitovaikutukset keskittyvät ennemmin pigmenttiläiskiin ja anti-age -hommiin, eivät niinkään kosteuttamiseen.

Koostumus on tässäkin loistava, niin sulava ja helposti levittyvä. On omasta sävystä kiinni, kuinka vaaleana tämä iholla näkyy, mutta mielestäni selkeästi vähiten vaalea näistä luonnonkosmetiikan vaihtoehdoista. Näkymättömämpi siis vielä kuin Patykan aiemmin mainitsemani vaihtoehto. Pinta on luonnollisen hehkuva, ei kuitenkaan kiiltävä.

Muistathan, että aurinkovoide lähtee helpoiten pois öljyputsarilla. Kurkkaa artikkelini parhaista puhdistusöljyistä.

Apua tuloksia tuovaan ihonhoitoon tarjoaa ihonhoidon kuningatarkurssini Unelmien iho, tutustu tarkemmin tästä!

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

kukkis

Ostin viime kesänä Patyka 30, hyvä mutta jättää ihoni valkoiseksi. Patyka on kuitenkin tosi hyvä Alima pure pohjan alla.
Tänä keväänä ostin Alga Maris sävyssä Ivory 30..... ai että on ihana 😊 levittyi kuin unelma, tosi vaalea sävy joten kesäksi aion hankkia sävyn Beige.
Vielä kun löytyis vartalolle jotain yhtä ihanaa. Vuosia olen käyttänyt P20 suojakertoimella 50, kerta levitys antaa suojan koko päiväksi ja tällä en ole koskaan palanut, en edes merellä. Mieluiten kuitenkin käyttäisin fysikaalista suojaa. Viime kesänä ostin myös vartalolle Patyka 50, mutta tosi valkoinen ja levittyi huonosti ja oli tahmea.

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Patyka toimii kyllä tosiaan hämmästyttävän hyvin Aliman pohjan kanssa yhteen!:) Vartalolle mulla ei taida harmi kyllä olla vinkata mitään muuta, kuin Patykan 30, joka on sulavampi kuin tuo 50. Se on mulla itsellä käytössä ja olen kokenut sen vähiten tahmaisena ja valkoisena. Monet ovat tykänneet myös kovasti Alga Marisin spray-mallin voiteista vartalolle, mustakin ne on hyviä, vaikka oma lemppari on tosiaan Patykan 30.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Itseruskettava
Kevyen sävyn tuova itseruskettava piristää ilmettä keväällä – parhaat tuotteet kasvoille ja vartalolle
Luonnonkosmetiikan Suosikit
Kaikkien aikojen luonnonkosmetiikan suosikit
Puhdistusoljy
Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi
Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina