Kaikkien aikojen luonnonkosmetiikan suosikit

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Olen saanut työskennellä luonnonkosmetiikan purnukoiden parissa jo kymmenisen vuotta. Mitkä ovat ne tuotteet, jotka jaksavat sykähdyttää vielä tuhansien testattujen tuotteidenkin jälkeen? Mitkä ovat minun ultimaattiset luonnonkosmetiikan suosikit? Kokosin tähän juttuun sekalaisen listan purkkeja, joihin luotan omassa arjessani ja joihin palaan aina uudelleen ja vielä uudelleen.

Olen testannut urani aikana satoja (luonnon)kosmetiikkasarjoja ja tuhansia purkkeja niin oman kiinnostukseni kautta, nykyisessä työssäni tuotteista kirjoittaessani ja kertoessani kuin entisessä työssäni luonnonkosmetiikan verkkokauppojen valikoimapäällikkönäkin. Olen ollut mukana avaamassa kansainvälistä verkkokauppaa, jota varten olen tutustunut ja kokeillut läpi valtavan määrän sarjoja – myös sellaisia, joita ei Suomesta saa.

Olen työskennellyt vuosia kosmetiikkamyyjänä ja nähnyt ja kuullut läheltä ihmisten palautteita ja tuntemuksia eri tuotteista. Sanoisin, että kokemukseni kosmetiikkapurnukoista on sangen mittava ja kattaa jos jonkinlaista purkkia. Mitkä ovat ne tuotteet, jotka kaiken tämän kokemuksen jälkeen ovat tehneet minuun suurimman vaikutuksen ja minkä pariin palaan aina uudelleen?

Luonnonkosmetiikan Suosikit

Listan miettiminen ei ollut mitenkään erityisen helppo tehtävä, sillä luonnonkosmetiikan viime vuosien kehitysaskeleet ovat olleet huimia ja tarjonta alkaa olla loistavalla tasolla. Suosikkini eivät ole enää niin selviä kuin ne olivat vielä vaikkapa viisi vuotta sitten. Tuolloin kun itselleen sopivan, kaikin puolin erinomaisesti toimivan purnukan löysi, oli sitä ostettava purkki toisensa jälkeen, sillä yhtä hyviä vaihtoehtoja ei yksinkertaisesti ollut tarjolla.

Nyt asiat ovat toisin. Osaan nimetä tältä istumalta kahden käden sormin laskettavat määrät itselleni erittäin mieluisia kasvovesiä, vesiseerumeita ja putsareita. Yksittäisten purkkien esiin nostaminen on huomattavasti hankalampaa. Miten ihana, positiivinen ”ongelma”!

Tämän artikkelin lista ei siis ole todellakaan mikään minun kaikki mahdolliset luonnonkosmetiikan suosikit kattava luettelo. Ihonhoidon suhteen oli erityisen hankalaa, kun taas meikkien kohdalla ylivoimaiset lempparini ovat huomattavasti selkeämmät. Sillä saralla valinnanvaraa ei ole suhteessa vielä aivan yhtä paljon, vaikka tarjontaa mukavasti nykyään onkin.

Lähdetään kurkistamaan, millaisiin tuotteisiin lopulta päädyin.

Ihonhoidon suosikit

Puhdistustuotteet

Ihonhoidon saralla minulla oli tosiaan lähes ylitsepääsemättömän suuria ongelmia nimetä ultimaattiset suosikkini, sillä loistavia tuotteita on luonnonkosmetiikassa iloksemme nykyään niin paljon. Etenkin putsarit ja kasvovedet osoittautuivat lähes mahdottomaksi valinnaksi, sillä olen löytänyt vuosien saatossa mieleisiäni purnukoita vaikka kuinka. Mainintoja tulee nyt useita ja silti moni suosikki jää listan ulkopuolelle.

Puhdistustuotteista olisin voinut nimetä esimerkiksi minkä tahansa Laponien putsarin, Luonkosin Miracle Puhdistusmaitopalan, Sapienicin uniikin saviputsarin tai vaikkapa Djusien puhdistusöljyn. Valinta osuu kuitenkin nyt Evolven Kalahari Cleansing Oiliin, jossa on kaikki osaset enemmän kuin kohdillaan.

Tuoksu on ihanan kesäinen ja melko makea, muttei häiritsevällä tavalla. Erotan siitä ehkäpä häivähdyksen kirsikkaa? Koostumus on suloisen vaaleanpunaista ja sopivan notkeaa, jotta se on helppo levittää kasvoille. Puhdistusteho on loistava ja tuote huuhtoutuu vaivattomasti ja ilman temppuilua vedellä pois. Tämän tehoon voin luottaa, olipa minulla kuinka vahva meikki vaan – kaikki meikki lähtee varmasti. Hinta on mukavan maltillinen verrattuna luonnonkosmetiikan muihin öljyputsareihin.

Luonnonkosmetiikka Suosikit

Kasvovedet

Kasvovesistä minun on aivan pakko mainita kolme tuotetta, tämäkään lempparilista ei ole silti kattava. Ihoni rakastaa Juice Beautyn Green Apple Brightening Essenceä, joka on samaan aikaan erittäin kosteuttava, kirkastava ja ihoa tasapainottava. Täyteläinen koostumus on ihana taputella iholle, pieni määrä kerrallaan riittää ja iso pullo kestää pienen ikuisuuden. Käytän tätä mietoja hedelmähappoja sisältävää teholientä iltaisin.

Toisena kasvovesisuosikkina mainitsen Fiinin Kaura-kamomilla Hoitoveden, joka on koostumukseltaan niin ikään hieman täyteläisempää sorttia. Tämä on mahtava kotimainen kosteuttaja, jota käytän ihon tuntuessa pinnastaan tavallista kuivemmalta. Tämän hoitoveden kerrostaminen iholle korjaa tilanteen parissa päivässä!

Viimeisenä uusin tuttavuuteni eli Novexpertin Perfect Glow Mist, joka hurmasi minut välittömästi. Nimensä veroisesti suihke tuo iholle kauniin hehkun ja on yllätyksekseni oikeinkin kosteuttava. Tykkään tässä purkissa kaikesta! Jopa tuoksusta, joka oli ensin mielestäni aavistuksen keinotekoisen makea, mutta jonka koen lopulta nykyään hyvin miellyttävänä. Ensimmäinen pullolliseni loppui juuri tällä viikolla – pakko suunnata ostoksille, sillä onnistuin koukuttumaan tähän melkoisen vahvasti.

Seerumit ja öljy

Olen vesimäisten seerumeiden suurkuluttaja ja seerumi onkin ihonhoidossani ehdottomasti yksi tärkeimmistä tuotteista. En kuitenkaan pysty nimeämään ykkössuosikkiani, sillä hyviä purkkeja on niin monta. Kompromissina nostan esiin yhden vuosikausia kylppäriäni (tai siis ihoani) ilahduttaneen seerumin sekä yhden uunituoreen tuttavuuden.

Vanha lempparini Absolutionin Anti-Soif on nerokas tuote, joka paitsi kosteuttaa tehokkaasti, myös tasapainottaa ihon toimintoja. Lisäksi se rauhoittaa ihon kenkkuiluja sekä on kaikin puolin ilahduttavan raikas. Pullokoko on suuri ja hinta puolestaan laatuunsa nähden matala. Mitä muuta sitä voisi enää toivoa! Helppo luottotuote tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Uutena tulokkaana mainitsen Novexpertin Polyphenols -linjan Booster Serumin, joka on täydellinen käytettäväksi yhdessä aiemmin mainitun Glow Mistin kanssa. Tämä kaksikko todella saa ihon hehkumaan! Seerumissa on harvinaisen miellyttävä koostumus, joka ei ole perinteinen ihoon hulahtava geeli. Se on pehmeän tuntuista ja myös ihon pehmeäksi jättävää, silti hyvin imeytyvää. Ihoni sävy on parantunut huimasti suihkeen ja seerumin ansiosta ja tykkäänkin käyttää niitä nimenomaan yhdessä. Tämä kaksikko on täydellinen epätasaisen sävyiselle ja/tai samealle ja nuutuneelle iholle sekä iholle, jossa on pigmenttimuutoksia (kuten maksaläiskiä tai aknen jättämiä jälkiä).

Yhdestä kategoriasta on ihonhoidossakin sentään helppoa nimetä selkeä lemppari: öljysuosikkini on Moi Forestin Microbiome Magic Oil. Luonnonkosmetiikka (ja peilikaappini) on pullollaan huippuhyviä kasvoöljyjä, mutta niin vaan tämä kotimainen metsäpöly-öljy sopii omalle iholleni kaikista parhaiten. Koostumus on periaatteessa hieman täyteläisempää, mitä omat preferenssini ja rasvaisen ihotyyppini tarpeet normaalisti olisivat, mutta ihoni tuntuu silti pitävän tästä kaikista eniten. Tämä saa ihoni aina tasapainoon ja epäpuhtauksien syntymisen kuriin! Ihosta tulee pehmeä ja luonnollisen hyvinvoivan näköinen.

Luonnonkosmetiikan Suosikit Ihonhoito

Meikkipussin lempparit

Meikkipohja

Meikkipuolelta suosikit ovat suht selviä. Aloitetaan Tash Sisterhoodin Epic DD Glow sävyseerumilla, johon et ole voinut olla törmäämättä, mikäli olet seuraillut juttujani täällä blogin puolella tai Instagramissa. Tämä ohut, hyvin kevyesti ihon sävyä tasoittava seerumi tuo iholle ihanan luonnollisen hehkun ja kaunistaa ihoa juuri sopivasti. Se riittää makuuni mainiosti kevyeen, parin tuotteen kotitoimiston meikkiin. Lisäksi käytän sitä pohjana vahvemmalle meikille. Tällöin levitän seerumin päälle kevyelti vielä mineraalimeikkipuuteria, josta päästäänkin kätevällä aasinsillalla seuraavaan suosikkiini.

Alima Puren Satin Matte Foundation mineraalimeikkipohja on ollut käytössäni pitkälti yli 10 vuotta ja olen tyhjentänyt näitä purnukoita kymmenittäin. Tämän voi hyvin helposti todeta olevan yksi eniten käyttämistäni ja rakkaimmistani kosmetiikkatuotteista. Pidän tässä eniten kauniin samettisesta (ei kiiltävä eikä matta) lopputuloksesta, sekä helposti itse säädeltävästä peittävyydestä. Sopii mainiosti niin arkeen kuin juhlaankin. Käytän talvisin sävyä Beige 2, kesällä sävyä Beige 3 ja keväällä ja syksyllä niiden sekoitusta.

Jatketaan klassikoilla. Couleur Caramelin Silkkipuuteri oli käytössäni monta vuotta takavuosina, mutta sen saatavuus Suomessa oli tässä välissä hieman heikko. Koko sarja koki täydellisen uudistumisen ja uusi Silkkipuuteri on ollut minulla nyt reilun puoli vuotta ahkerassa käytössä. Tämäkin tuote on ehdottomasti nimensä veroinen – lopputulos on toden totta hyvin silkkinen ja luonnollinen. Paras puuteri, mitä olen koskaan testannut!

Highlightereista mainitsen uudehkon tuttavuuteni eli niin ikään Couleur Caramelin Magic Touch korostusvoiteen. Koostumus on miellyttävän helppo levittää, muttei lainkaan rasvainen tai tahmea. Sävy on imarteleva, kevyesti vaaleanpunaista heijasteleva vaalea. Tämä saa ihon näyttämään yksinkertaisesti todella kauniilta. Taputtelen tätä ihan vaan sormin poskipäille, amorinkaaren päälle sekä nenänvarteen.

Lemppari Meikit Luonnonkosmetiikka

Poskipuna sekä silmä- ja huulimeikki

Alima Puren voidemainen poskipuna sävyssä Blossom on useimmin käyttämäni poskipuna. Sävy on heleän ruusuinen ja koostumus on napakymppi. Valitsen tämän lähes jokaiseen arkimeikkiini, sillä tiedän voivani luottaa tämän ilmettä piristävään vaikutukseen joka kerta.

Voit lukea muista suosikeistani tästä: Vertailussa voidemainen poskipuna x 6

Luomiväreistä vaakakuppini kallistuu ILIA Beautyn mahtaviin nestemäisiin luomiväreihin. Näiden uniikki koostumus jaksaa hämmentää minua päivä toisensa jälkeen. Nestemäinen (tai oikeammin ehkä voidemainen) koostumus kuivuu iholle puuterimaiseksi ja pysyy jopa ilman pohjustusta. Käytän eniten sävyä Glaze, joka on vaalea, kauniisti hohtava sävy. Tämä kätevästi tasoittaa samalla luomien sävyn ja tuo pientä säihkettä tehden meikistä viimeistellyn näköisen.

Meikeistä valitsin tähän juttuun mukaan vielä muutaman huulituotteen, olenhan huulimeikin suuri ystävä. Perusarjessa kotitoimistolla eniten käyttämäni huulituote on ihan ylivoimaisesti Laveran Tinted Lip Balm sävyssä Pink Smoothie. Hoitava koostumus tekee huulista kauniin mehukkaan näköiset (laita reipas kerros sävyä!), väriä tulee mukavasti ja pysyvyyskin on tällaiseksi tuotteeksi mainio.

Rakastan myös kunnon huulipunia ja lemppareitani ovat Kjaer Weisin erinomaisesti pysyvät, vahvapigmenttiset punat. Eniten käyttämäni sävy on näyttävä kirkkaan punainen Confidence. Mikäli tykkäät perinteisistä, vahvoista huulipunista, ovat Kjaerin punat luonnonkosmetiikan ehdotonta eliittiä.

Suosikki Meikit Luonnonkosmetiikka

Sekalaiset luonnonkosmetiikan suosikit

Suosikit hiuksille

Hiuksille minulla on kaksi monivuotista suosikkia, joille ei ole löytynyt korvaajaa (eikä onneksi tarvitsekaan!). Less is Moren hiustuotteet ovat kautta linjan priimaa ja heidän muotoilutuotteissaan on pari aivan timanttista löytöä hiuksilleni. Olen käyttänyt kumpaistakin hiusteni ollessa mallia polkka sekä ultrapitkä ja kaikkea siltä väliltä.

Mascobadogel on helppo valinta minkä vaan kampauksen pohjalle. Mikäli tiedän, että aion laittaa hiuksiani jotenkin, tartun pesun jälkeen Mascobadogeliin ja levitän sitä pyyhekuivien hiusten tyvestä alkaen koko pituuksiin ja latvoihin saakka. Se toimii mainiosti föönin kanssa tuoden tuuheutta, rakennetta ja maltillista pitoa. Se myös muodostaa hyvän pohjan mille vaan kiharakampaukselle.

Toinen suosikkini on hiusten viimeistelyyn: Limesoufflé sopii antamaan oikeastaan mille vaan kampaukselle loppusilauksen. Se tarvittaessa silottaa hiusten pinnan, mutta sillä voi tuoda myös kuohkeutta ja nostetta tyveen. Käytän sitä useimmiten jakauksen kohdalta omia aikojaan töröttelevien pikkuhiusten kaitsemiseen sekä apuna kiharoiden avaamiseen.

Luonnokosmetiikan Lempparit

Suosikit suihkuun ja käsien pesuun

Vartalolle mainitsen Weledan suihkuvoiteet, joihin ihastuin tänä vuonna uudelleen. Ne olivat jostain syystä hieman unohtuneetkin minulta, mutta sitä virhettä en aio toistaa! Vitality (tyrni) on ihana hedelmäinen tuoksu aamuun ja Relax sopii puolestaan iltasuihkuun mieltä rentouttavaksi seuralaiseksi. Koostumus on molemmissa täyteläisen voidemaista ja iholle lempeää, silti puhdistavan oloista ja vedellä helposti huuhtoutuvaa.

Ikisuosikkeihini kuuluu myös Taikan käsisaippua, josta olen miljoona kertaa aiemminkin kirjoitellut. Käsisaippuasta en ole valmis maksamaan kovinkaan paljoa, joten hinnan ohjaamana olen päätynyt Taikan pariin. Tykkään tuotteesta muutenkin; se vaahtoaa sopivasti, tuoksuu raikkaalta (ei liian voimakkaalta), eikä kuivata ihoa. Täydellinen arkituote siis! Minulle on myös ensiarvoisen tärkeää, että kovan kulutuksen tuotteesta on saatavilla täyttöpussi, jottei joka kerta tarvitse ostaa aivan turhaa koko pulloa.

Luonnokosmetiikka Lempparit

Sekalaiset suosikit

Suosikkilistani loppu häämöttää, raja on nimittäin aivan pakko vetää johonkin, muuten tästä tulisi kokonainen kirja… Patykan aurinkovoiteet niin kasvoille kuin vartalollekin pääsevät kuitenkin vielä mukaan. Ehdottomasti parhaat aurinkovoiteet, johon olen luonnonkosmetiikassa törmännyt.

Ei ole lempparilistaa ilman hyvin monivuotista huulirasvojen suursuosikkiani eli Absolutionin Le Baumea. Tuhti koostumus pysyy huulilla täydellisesti, eikä tarvetta jatkuvalle lisäilylle ole. Vaikutus on runsaan hoitava ja korjaava. Tätä voi käyttää myös muualle kuiville ihoalueille ympäri kehoa, mutta itse olen pyhittänyt Baumen ainoastaan huulille, niin loistava se siihen tarkoitukseen on.

Vielä yksi tuote ja sitten lopetan. Humblen hiilihammastahna on nimittäin myös ansainnut paikkansa tällä listalla, sen verran monta tuubillista sitä on meidän taloudessa kulunut vuosien saatossa. Tällä on hauska ja ainakin itselleni erittäin mieluinen ominaisuus: tahna saa nimittäin hampaat näyttämään välittömästi hieman vaaleammilta. Tästä syystä tartunkin tähän tahnaan erityisesti aamuisin.

 

Lue myös lemppari ihonhoitovälineistäni:

Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona

Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

kukkis

Tash Sisterhood Epic DD Glow Seerumi kiinostaa, mutta kokeilin sitä myymälässä ja vaikutti kovin keltaiselta ja koostumus kuivalta. Taidan odottaa niin kauan että jostain tupsahtaa näyte jolla voi kokeilla koko kasvoille. Teen meikeissä niin paljon huti ostoksia varsinkin huulipunissa. Sävyt ovat verkkokaupan sivuilla ihan muuta mitä sitten kotona. Rms huuli / poskipuna ovat ihania, pysyviä ja eivät kuivata eikä karkaile huulilta, ainoa vika on että sävyjä vähän ja heikko saatavuus.

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Tashin koostumus on vähän jopa kuivaöljymäinen jollain tapaa, vaikka tuo ei siis olekaan öljy! Mutta siinä on samaa tiettyä kuivakkaa tuntumaa, mitä kuivaöljyissä. Ei ole silti siis mitenkään kuivan tuntuinen kasvoilla, mutta ei musta missään nimessä mikään erityisen kosteuttavakaan. Laitan alle aina samat ihonhoitotuotteet kuin muutenkin ja tuo levittyy kyllä kauniisti. Jos on kovasti pintakuivuutta, voi tilanne olla toinen... Keltainen tuo ei musta iholla ole, mutta lämpöä siinä on jonkin verran. Mun omalla iholla kaikki kellertävä näyttää tosi keltaiselta, mutta tuo siis ei! Eli siinä mielessä musta sitä keltaisuutta ei tarvitse pelätä :) Parasta tietysti on jos pääset kokeilemaan kasvoille asti! RMS Lip2Cheekit on kyllä ihania, mulla on itselläkin sieltä pari lempparisävyä <3

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Edullinen Kosmetiikka
Arjen edulliset kosmetiikkatuotteet
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Pintakuiva Iho
Pintakuiva iho – mitä tehdä?
Nopea Arkimeikki
Nopea arkimeikki muutamalla tuotteella