Ihonhoito-opas: epäpuhtauksien ehkäisy kesällä ja ohjeet aurinkorasvan poistamiseen

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

Aurinkovoide, lämpö ja hikoilu ovat yhdessä sellainen cocktail, joka saa monilla ihon tukkeutumaan pelkästä ajatuksestakin. Oikealla tavalla poistaa aurinkosuoja ja oikeanlaisella kesäihon hoitamisella on kuitenkin mahdollisuus taklata näpyt. Samalla saat ylläpidettyä ihon omaa kosteustasapainoa ja luonnollista hehkua, jottei iho muistuta kesän loputtua rusinaa. Jaan artikkelissa täsmäohjeet ja parhaat tuotetärpit kesäiseen ihonhoitoon.

Hyvin yleinen mielikuva kesäihon hoitamisesta on huoleton, mutta toisaalta hieman negatiivissävytteinen. Moni ajattelee, että aurinkorasva tukkii ihoa automaattisesti ja kesä, aurinkovoide ja finnit ikään kuin kuuluvat yhteen. Onneksi sen ei tarvitse olla niin! Suurimmassa osassa tapauksista epäpuhtaudet liittyvät aurinkorasvan hieman leväperäiseen poistamiseen ja ihon liian kepeään kosteuttamiseen. Syyllinen ei siis välttämättä olekaan varsinaisesti itse aurinkovoide.

Vaikka ihosi ei olisikaan helposti tukkeutuvaa sorttia, kannattaa tästä artikkelista ottaa muistiin oikea tekniikka aurinkosuojan poistamiseen. Ihon kosteuttamiseen liittyvät vinkit sopivat niin ikään kaikille ihotyypeille, ja ne kannattaa pitää mielessä, jotta iho säilyy kauniin heleänä ja hyvinvoivana kesän läpi. Lähdetään tutkimaan kesäistä ihonhoitoa tarkemmin! Kokosin tekstin loppuun vielä omien kesälemppareideni TOP 3 -listan.

Kesa Ihonhoito

Miksi iho tukkeutuu kesällä?

Kesän kynnyksellä iho huokaa helpotuksesta pitkän talven jälkeen. Kevät katupölyineen sekä ylös ja alas saahavine lämpötiloineen on sekin ollut ihonhoidollisesti vähän haastavaa aikaa. Alkukesästä iho saattaa vaikuttaa kuin uudestisyntyneeltä ja iho tuntuu kaipaavan aiempaa selvästi vähemmän huomiota.

Tässä piilee kuitenkin pieni vaara, sillä mikäli iho jää liiankin vähäiselle huomiolle, voi seurauksena olla ongelmia. Kesällä lisäämme kasvoille tuotteen, jota voisi pysyvyydeltään verrata jopa vedenkestävään ripsiväriin – sillä erotuksella, että laitamme tämän ripsien sijaan koko kasvoille. Puhun tietysti aurinkovoiteesta, joista etenkin fysikaaliset suojat tarraavat ihoon tiukasti. Ripsiväristä on helppo nähdä, onko se lähtenyt pesussa pois täydellisesti, mutta näetkö tämän saman aurinkovoiteesta?

Mikäli yrität poistaa aurinkovoidetta puhdistusvaahdolla, -geelillä tai -maidolla, on hyvin todennäköistä, ettei pesutulos ole kovinkaan kummoinen. Ongelmana on, ettei tätä välttämättä näe. Samaan aikaan lämmin sää hikoiluttaa, eikä kasvoille tee mieli laittaa oikein mitään kosteutusta.

Ihohuokosiin jääneet aurinkovoiteen jämät aiheuttavat jo itsessään epäpuhtauksia. Kun tähän lisätään auringon myötä janoinen iho, jota kosteutetaan liian kevyesti, on soppa valmis. Pintakuiva iho on kuin kilpi, joka ei päästä talia liikkumaan vapaasti. Tali jää tämän ”kilven” alle jumiin aiheuttaen epämääräistä pientä röhelömäistä näppyä.

Ihonhoito Kesalla

Kesän tullen epäpuhtaasta ihosta on helppoa, ja äkkiseltään ajateltuna loogistakin, syyttää aurinkovoidetta. Onhan se ainoa asia, joka rutiiniimme tulee lisää. Samaan aikaan rutiinista jää kuitenkin usein pois kosteutustuotteita tai niitä vaihdetaan liiankin kevyisiin versioihin. Lisäksi ei hoksata, että aurinkovoide vaatii tietynlaisen puhdistustavan.

On täysin mahdollista, että aurinkovoide tukkii ihoa, mutta todennäköisempää kuitenkin on, että sen poistotavoissa olisi viilaamista ja ettei kesän ihonhoitorutiinisi ole muutenkaan aivan viimeisen päälle kunnossa. Onneksi nämä seikat on kuitenkin helppo fiksata ja ne voivat tuoda avun hyvin nopeastikin.

Moni miettii, mikä on paras aurinkovoide akneiholle tai muuten tukkeumiin taipuvaiselle iholle. Se on ensisijaisesti sellainen, jonka poistat huolellisesti. Itse voiteeseen kiinnitetyn huomion rinnalla liian pieneen osaan jäävät sen poistotottumukset. Tähän tulee nyt muutos! Seuraavaksi siispä ohjeet oikeaoppiseen tapaan poistaa aurinkovoide erittäin tehokkaasti, mutta ihoa kuivattamatta tai ärsyttämättä.

Näin poistat aurinkovoiteen kasvoilta

1) Puhdistusöljy

Luonnonkosmetiikan fysikaalinen aurinkosuoja vaatii suosiolla iholta poistuakseen aina öljypohjaisen tuotteen. Suosittelen tähän hommaan vedellä poishuuhtoutuvaa puhdistusöljyä, joka on vaivaton käyttää. Huomaathan, että kaikki öljyt eivät lähde pois vedellä eli aivan mitä tahansa tuotetta ei kannata ostaa.

Minulla on muutamia lemppariöljyjä, joista nostan ykkösvaihtoehtona esiin Djusien Liquid Silk Perfect Cleansing Oilin, jonka pirtsakka mm. jasmiinia ja limeä yhdistelevä tuoksu johdattelee kesäisiin tunnelmiin. Nimensä veroisesti silkkinen öljy on takuuvarma valinta, joka poistaa täydellisesti myös meikin.

Tämä on kiva tuote juuri kesään, sillä sen sisältämän ruusukvitteninsiemenöljyn sanotaan rauhoittavan tulehduksia ja tasapainottavan ihon talineritystä. Greipin ja limen eteeriset öljyt niin ikään suitsivat talineritystä, greippi on lisäksi antiseptinen ja huokosia supistava.

Mikäli etsinnässäsi on edullinen, silti laadukas tuote, suosittelen uutta tuttavuuttani eli Laboratoires de Biarritzin puhdistusöljyä. Tässä on mainio, hinnaltaan maltillinen tuote, jonka koostumus on yksi parhaita. Se on notkeaa ja sulavaa, ei silti lirumaisen ohutta. Sulattaa aurinkovoiteen ja meikin todella tehokkaasti pois. Tuoksu on tässä ihan miellyttävä, joskin omaa nenääni kutkuttelee huomattavasti enemmän ihana Djusie.

Ohjeet puhdistusöljyn käyttöön: Hiero reilu määrä (sen verran, että öljy on vaivaton levittää koko kasvoille) öljyä kauttaaltaan kuiville kasvoille kuivin käsin. Hiero sormenpäillä napakoin ottein vähintään minuutin ajan käyden koko kasvot läpi. Sinun tehtävänäsi on varmistaa, että öljy pääsee jokaiseen ihohuokoseen. Huuhtele iho sitten vedellä ja taputtele kuivaksi.

Aurinkovoiteen Poisto

2) Puhdistusmaito (tai hellä geeli)

Mineraalifilttereillä varustettu aurinkovoide on oikeastikin aika pysyväistä sorttia, joten kannustan aivan ehdottomasti tekemään kaksoispuhdistuksen. Suosittelen tuplaputsausta tosin ympärivuotisesti myös kaikille meikkaaville. Se on ylivertainen tapa saada iho kunnolla puhdistetuksi, mutta lempeällä ja ihoystävällisellä tavalla – kunhan siis valitset hellävaraiset tuotteet.

Öljyn jäljiltä ihon pitäisi pääpiirteittäin olla jo puhdas, mutta tuplapesu varmistaa asian ja vie mukanaan myös mahdolliset öljyjäämät.

Valitse kakkosvaiheeseen mieluiten maitomainen puhdistaja, joka on usein varmin ihoa kuivattamaton valinta. Maidoista aina yhtä toimiva valinta on Laponie of Scandinavian Milk Cleanser, joka sopii kaikille ihotyypeille. Mikäli ihosi on hyvin tukkeutuvaa sorttia tai aivan ehdottomasti haluat geelin, saa saman merkin geeli suositukseni. Kaikessa hellävaraisuudessaan tätä on välillä hankala edes uskoa geeliksi, vaikka ehta geeli se siis on. Tämä on todellinen löytö!

Hellä kakkosvaiheen putsari kannattaa levittää niin ikään kuivin käsin kuiville kasvoille, jotta vesi ei laimenna putsarin tehoa. Pyörittele myös tätä tuotetta huolellisesti kasvoilla, voit loppuvaiheessa ottaa hieman vettä avuksi. Huuhtele lopuksi pois viileällä vedellä.

Aurinkorasva Finnit

3) Tehosta puhdistusta tarvittaessa

Vielä ekstravinkki kesäiseen ihonpuhdistukseen: konjac-sieni. Sitä voi käyttää yhdessä toisen vaiheen maidon tai geelin kanssa tai vaihtoehtoisesti aamulla pelkän veden kanssa. Konjac-sieni on iholle hellävarainen, mutta voi auttaa pitämään ihohuokoset puhtaampina ja ehkäisemään tukkeumia. Se sopii yleensä kaikista parhaiten sekaiholle, jossa se voi samalla olla avuksi pintakuivuuden torjunnassa. Päivittäinen ihon läpikäynti sienen avulla kuorii ihoa hyvin kevyesti.

SkinMoodin konjac-sieni on aloe veralla tehostettu pehmeä kasvosieni, joka sopii erinomaisesti kaikille ihotyypeille. Konjac-sieniä on moneen lähtöön, mutta tämä SkinMoodin sieni on laadukas ja kestävä. Pyörittele ihoa sienellä etenkin T-alueella, joka on tavallisesti se herkin tukkeutumaan. Älä paina, tämä ei ole voimalaji! Ote saa olla kevyt ja pyörivä.

Mikäli ihosi tuntuu paikallisesti hyvin tukkoiselta, voit kuoria sitä mekaanisesti. Laboratoires de Biarritzin kuorinta on erittäin tehokas, joten suosittelen tämän kanssa malttia. Kuori ainoastaan ongelma-alueet, noin puolentoista viikon välein on riittävästi. Mikäli ihossa on tulehtuneita näppyjä, kierrä nämä alueet. Levitä kuorintaa pienin pyörivin liikkein ja käytä hyvin kevyttä otetta.

Raekuorinta on parhaimmillaan mustapäiden ja pienen tukkeuman kanssa, jota voi olla muuten hankala karkottaa.

Iho kaipaa myös kesällä kosteutusta

Lotraa kasvosuihkeella ja seerumilla

Kuten ylempänä mainitsin, iso sudenkuoppa kesäisessä ihonhoidossa on jättää kosteutus liian vähiin. Moni sortuu tähän vähän vahingossakin, kun hikoillessa tuntuu helposti, ettei iho tarvitse juuri mitään tuotteita. Kesän loppupuolella ei ole ollenkaan tavatonta, että iho on muuttunut kosteusköyhäksi ja näyttää sen vuoksi aiempaa juonteikkaammalta.

Panosta kesällä kunnolliseen vesikosteutukseen. Suosi kevyitä ja raikkaita koostumuksia ja lotraa kasvosuihkeilla ja geeliseerumeilla. Voiteet voit jättää halutessasi kokonaan tauolle tai vaihtaa voiteen ohkaiseen emulsioon. Kevyet koostumukset eivät myöskään tuki ihoa. Älä siis yritä kuivattamalla nitistää epäpuhtauksia, vaan huolehdi ihon kosteustasapainosta. Kosteutus kyllä auttaa myös tukkeumien kanssa, kunhan se on vain oikeanlaista.

Halusin poimia tähän juttuun mukaan nimenomaan suihkepulloon pakatun kasvoveden, joka sopii kesään mahdollisimman monille helpoksi valinnaksi. Evolven Daily Defence Moisture Mist on kevyesti nerolilta tuoksuva suihke, joka kosteuttaa, rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa. Mukana on kosteuttavaa hyaluronihappoa ja ihon hyvää bakteerikantaa ruokkivia prebiootteja. Ihana ja toimiva kokonaisuus!

Tätä on helppo kerrostella omalle iholle tarvittava määrä. Joka tapauksessa suosittelen kaikille aamuin illoin vähintään kahta kerrosta. Suihki tuotetta kasvoille ja painele käsin, jotta se oikeasti imeytyykin eikä vain haihdu ihon pinnalta pois.

Ihonhoitorutiini Kesa

Kasvoveden kaveriksi suosittelen raikasta kosteuttavaa seerumia. Se tarjoilee iholle reilun tujauksen lisää vesikosteutusta, mutta miellyttävän kevyeltä tuntuvassa muodossa. Tällaisen seerumin kanssa iho ei jää tuntumaan tippaakaan rasvaiselta kesähelteelläkään.

Evolven Hyaluronihapposeerumi on klassikkovalinta, joka on helppo napata käyttöön oikeastaan lähes minkälaiselle iholle vaan. Inci on mukavan suoraviivainen ja simppeli, eikä sisällä mitään ylimääräistä. Mukana on rauhoittavaa ja kosteuttavaa aloe veraa ja ruusun kukkaisvettä sekä sopiva määrä hyaluronihappoa.

Tämä ei ole markkinoiden isoimmalla pitoisuudella varustettu hyaluronihapposeerumi, mutta mikäli etsinnässä on ensisijaisesti kosteuttava vaikutus, ei tarvitsekaan. Enemmän ei ole aina enemmän ja toisinaan reippaammin käytetty pienen molekyylipainon hyaluronihappo saattaa jopa hieman voimistaa tulehdusta ihossa. Evolven seerumissa määrä on sopivan maltillinen, silti toimiva.

Älä hylkää täysin kasvoöljyä kesälläkään

Pelkkä vesikosteutus ei kesälläkään kuitenkaan riitä. Kosteutusta on vaikea saada pysymään ihossa kunnolla ilman öljyjä. Lisäksi ihonhoidosta jää kokonaan puuttumaan öljyjen tärkeät rasvahapot, mikäli kosteutat ihoa ainoastaan kasvovedellä ja seerumilla.

Voit toki käyttää ohutta kasvovoidettakin, mutta suosittelen mieluiten kasvoöljyä, jota voit käyttää seerumin päälle tai sekoittaa seerumin joukkoon. Näin luot ikään kuin oman kosteusvoiteesi, jossa pystyt helposti räätälöimään seerumin ja öljyn määrää päivän tarpeeseen sopivaksi. Seoksessa öljy ei myöskään tunnu niin öljyiseltä, vaan hulahtaa ihoon seerumin siivellä. Laadukas kasvoöljy on myös aivan paras tuote pitämään iho elinvoimaisen näköisenä ja joustavana läpi kesän.

Ihan mitä tahansa öljyä ei kuitenkaan kannata napata – mieti oman ihon tarpeita. Djusien Fruit Glaze on täydellinen kesäöljy sen verrattain ohuen koostumuksen ansiosta. Silkkinen öljy sujahtaa myös meikin alle tehden ihon kauniin hehkuvaksi. Fruit Galze sisältää kombon bisabololia ja acai-marjaa, joka auttaa pigmenttiläiskien hoidossa hillitsemällä melaniinisynteesiä. Yhdiste ehkäisee pigmenttiläiskien muodostumista ja kirkastaa ihon sävyä, tehden tuotteesta loistavan valinnan juuri kesään.

Kasvooljy Kesa

Mainitsen toisena vaihtoehtona oman suursuosikkini ja kaikkien aikojen lemppariöljyni eli Moi Forestin Microbiome Magic Oilin. Jos et ole jostain syystä vielä ennättänyt tätä testaamaan, nyt on korkea aika! Koostumus on täyteläisempää kuin Djusiessa, mutta silti miellyttävää käyttää. Se imeytyy kyllä ihoon, mutta vaatii hieman enemmän aikaa (etenkin jos lotraat sitä samaan tapaan kuin minä…).

Tämä öljy on itselläni takuuvarma ihon rauhoittaja. Se sopii erityisen hyvin iltaan, etenkin jos iho on saanut aurinkoa ja tuntuu hieman ärtyneeltä. Microbiome Magic Oil on kasvoöljyistä itselläni ehdottomasti tehokkain suitsimaan epäpuhtauksia, samaa kommenttia olen saanut monilta muiltakin. Tämän kanssa ei siis todellakaan tarvitse pelätä ihon tukkeutumista, päinvastoin!

Moi Forestin öljy on kehitetty monitoimiöljyksi, jolloin sitä voi levittää myös vartalolle. Itse käytän sitä ensisijaisesti siis kasvoille, usein myös kaulalle ja decoltee-alueelle. Öljyn taika piilee tasapainoisessa kasviöljyjen seoksessa sekä metsäpölyssä, joka tutkitusti vahvistaa koko kehon mikrobiomia. Metsäpöly saattaa sanana kuulostaa vähän höpöhöpöltä, muttei sitä ole. Kyseessä on siis suomalaisten yliopistojen kehittämä Reconnecting Nature™-mikrobiuute, joka vaikuttaa positiivisesti ihon mikrobiston lisäksi myös suolistomikrobeihin.

Täsmänitistäjät epäpuhtauksille

Finnit Kesalla

Joskus epäpuhtauksia kuitenkin syntyy, syystä tai toisesta. Vinkkaan tässä muutaman täsmäpurkin niitä ajatellen.

Itselleni uusin, mutta mieluisaksi osoittautunut tuttavuus on Bioearthin Day by Day Purifying Concentrate, joka on pieneen tuubiin pakattua voidemaista tehotuotetta. Tätä levitetään paikallisesti ongelma-alueille kaksi kertaa päivässä. Tykkään laittaa tätä etenkin koko leuan alueelle, joka on itselläni hyvin herkkä tukkeutumaan.

Huomaan tehon selvästi, mutta mikään yhden yön taikatuote tämä ei tietenkään ole. Levitä voidetta hoidettavalle alueelle aamuin illoin ja sinun pitäisi huomata parin kerran jälkeen, kuinka näpyt rauhoittuvat ja muutaman päivän jälkeen alkavat lähtemään. Uusia epäpuhtauksia ei pitäisi myöskään syntyä. Tuote kannattaa ottaa käyttöön välittömästi, kun huomaat ihohuokosen tukkeutuvan.

Voiteessa on käytetty kaoliinisavea, teepuuöljyä sekä salviaa, jotka puhdistavat ja tasapainottavat ihoa sekä vähentävät liiallista talia. Voide ei oman kokemukseni mukaan kuivata ihoa, eikä muutenkaan ole liian voimakas tai ihoa ärsyttävä.

Samaisen merkin niasiiniamidia ja sinkkiä sisältävä boosteri sopii puolestaan käytettäväksi silloin, kun huomaat ihon rasvoittuvan normaalia selkeästi enemmän. Seerumimainen boosteri tasapainottaa liiallista talineritystä ja sen myötä auttaa vähentämään ihon tukkeutumista. Niasiiniamidi lisäksi ehkäisee tulehdusta ihossa, parantaa ihon kimmoisuutta ja sävyä sekä auttaa pienentämään suurentuneita ihohuokosia. Tämä boosteri onkin täydellinen lisä aikuiselle iholle kesäiseen ihonhoitorutiiniin.

Kesa Finnit

Evolven True Balance SOS Mask on ihoa tasapainottava kasvonaamio, joka on parhaimmillaan kuurina käytettäväksi 1-2 kertaa viikossa. Säännöllisesti käytettynä se auttaa pitämään ihohuokoset puhtaampina ja ihon kirkkaana. Kaukana ovat perinteiset ihoa kuivattavat puhdistavat naamiot tästä uuden ajan maskista!

Runsas koostumus ei saa ihoa kuivumaan, joten uskallan suositella tätä myös pinnastaan kuivalle epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle. Naamio kuorii ihoa hyvin kevyesti ja poistaa kuollutta ihosolukkoa. Purkillinen riittää juuri sopivasti tehokuuriksi kesän ajaksi ylläpitämään ihon kuntoa.

Kesän TOP 3 purkkitärpit

1) Sävyttävien aurinkovoiteiden ykkönen

Alga Maris sävyttävä aurinkovoide on mahtava, ihon sävyä kevyesti tasoittava tuote. Kirjoittelinkin tästä jo kasvoille tarkoitettujen aurinkovoiteiden tekstissäni, mutta otetaan pieni kertaus! Kauniisti levittyvässä voiteessa on siis väripigmenttejä, jotka ensinnäkin neutraloivat mineraalifilttereiden valkoisuuden, mutta myös tasoittavat ihon sävyeroja jonkin verran. Peittävyys riittää ainakin itselleni yllättävänkin kivasti.

Se vie pois enimmät punoitukset ja saa ihon hehkumaan kauniisti. Omalla rasvaisella ihotyypilläni lopputulos on hehkuvampi, kun taas kuivemmalla iholla pinta on ennemmin himmeä, vain pienellä kuullolla. Tunkkaista mattaisuutta ei pitäisi silti olla luvassa, eikä toisaalta rasvaista kiiltävyyttäkään.

Voide on huomattavan miellyttävän tuntuinen iholla, ei lainkaan tahmea tai raskas. Näette alla olevasta kuvasta, miltä voide näyttää kasvoillani (käytän sävyä Beige). Minulla ei ole kuvassa muuta meikkiä, kuin tätä sävyttävää aurinkovoidetta sekä Lily Lolon Lip & Cheek Creamia (tästä lisää seuraavaksi) poskilla ja huulilla.

Aurinkovoide Akneiholle

2) Kätevä värinappi kesään

Lily Lolo Lip & Cheek Cream on ihana uutuus, jota voi käyttää nimensä mukaisesti niin huulille kuin poskillekin. Tuotteessa on reipas pigmentti, joka levittyy kauniisti ja voimakkuus on helposti säädeltävissä. Yllä olevassa kuvassa minulla on raikasta ja kirkasta marjasävy Azaleaa vähän reippaammin huulilla sekä maltillisemmin poskilla.

Tykkään taputella sen sormin huulille vähän huolettomasti, jolloin se näyttää kivan luonnolliselta, kuten kuvassa. Monesti kerrostan värin vieläkin voimakkaammaksi, huulipunamaiseksi kerrokseksi. Kannattaa kurkata myös muut sävyt, itsekin taidan tilata vielä jonkin toisen kesäsävyn Azalean rinnalle.

Kesa Suosikkituotteet

3) Helpoista helpoin purkkipäivetys

Laboratoires de Biarritz Alga Maris Self Tanning Dropsit ovat maailman vaivattomimmat itseruskettavat tipat. Pullosta on helppo lorauttaa ainetta ihan minkä vaan käyttämäsi tuotteen joukkoon. Sekoita kämmenellä ja levitä seos kasvoille. Määrä on helppo annostella omaan makuun sopivaksi ja reipastakaan lurausta ei tarvitse jännittää, pigmentti on nimittäin hyvin maltillinen.

Käytän itse ihan kunnon tujauksen dropseja seerumin joukkoon sekoitettuna parisen kertaa viikossa. Kevyt sävy pysyy sopivasti yllä ilman sen kummempia ponnisteluja. Levitän samaisen seoksen kaulalle ja siitä epämääräisesti rintakehään asti, eikä rajojakaan synny.

Alla on ennen/jälkeen kuva, josta näet lopputuloksen. En jaksa laskea yksittäisiä tippoja vaan lorautan dropseja tosiaan seerumin joukkoon sen verran kuin sieltä sattuu tulemaan, yleensä aika paljon… Tykkään, että sävy on selkeä (mutta luonnollinen!), jolloin sitä on myös helppo ylläpitää vain muutaman kerran viikossa. Kuvaparista voi havaita, kuinka pieni purkkirusketus huijaa ihon punoitusta vähän piiloon. Tämä on itselleni se mieluisin vaikutus ja syy käyttää itseruskettavaa.

Itseruskettavat Tipat

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Aurinkovoide Kasvoille
Aurinkovoide kasvoille – neljä suosikkiani luonnonkosmetiikasta
Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Luonnonkosmetiikka Uutuudet Kevat
Kevään 2023 kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet
Puhdistusoljy
Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi