Pihistä ja panosta: puhdistustuotteet, kuorinnat ja naamiot kasvoille

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Tästä starttaa uusi juttusarja, jonka tarkoituksena on selvittää kannattaako rahallinen panostaminen kosmetiikkaan. Tutkin kategoria kerrallaan, minkä tuotteiden kohdalla pikkurahallakin saa laatua ja missä tuotteissa puolestaan panostaminen kannattaa ja rahoilleen saa selkeästi vastinetta. Aloitetaan tänään kasvojen puhdistustuotteista, kuorinnoista ja naamioista ja jatketaan seuraavalla kerralla seerumeiden ja voiteiden parissa.

Pihista Ja Panosta

Missä tuotteissa voi huoletta pihistellä ja vetää kukkaron nyöriä tiukemmalle? Entä minkä purkkien kohdalla rahallinen panostaminen palkitsee selkeästi paremman käyttökokemuksen tai lopputuloksen muodossa? Otetaan selvää! Valitsin tuotteiksi mahdollisimman saman tyyliset purkit, jotta vertailu olisi reilu. Koitin siis kaivaa tuotteita, jotka on suunniteltu samaan tarkoitukseen ja suunnattu saman tyylisille ihoille. Kalliimpien tuotteiden kohdalla halusin, että ne tuovat edulliseen vaihtoehtoon nähden selkeästi jotakin lisäarvoa joko toimivuuden, pakkauksen, ihotuntuman tai lopputuloksen (tai näiden kaikkien!) muodossa.

Koitin valita panostustuotteiksi sellaisia vaihtoehtoja, joiden tiedän olevan suosittuja ja monien rakastamia. Nämäkään eivät ole sieltä kaikista kalleimmasta mahdollisesta päästä (en näe järkeä verrata 10 € ja 100 € tuotteita toisiinsa, niillä on täysin eri kohderyhmät), vaan ne ovat ennemminkin keskihintaisia ja sellaisia, että käyttäjäkunta voisi olla sekä pihistä- että panosta-vaihtoehdolla sama. Toivon tämän juttusarjan helpottavan sinua ostoksilla ja tilanteissa, joissa koet säästämisen tarvetta, mutta et ole silti valmis tinkimään laadusta.

Puhdistustuotteet

Puhdistusöljy

Pihistä: Feel Free Rose & Berries Balmy Cleanser on ainoa oikeasti edullinen öljypohjainen puhdistusaine, jota voin suositella. Geelejä ja maitoja löytyy edullisesta hintaryhmästä helpommin, mutta öljyt ovat enemmän kiven alla. Onneksi on kuitenkin tämä yksi hyvä! Balmy Cleanser on hyvin täyteläistä öljyä/balmia, jossa on miedohko ruusuinen tuoksu. Se on mielestäni aavistuksen tunkkainen, muttei mitenkään häiritsevästi, sillä se on tosiaan mieto ja poishan tuote joka tapauksessa huuhdotaan! Tuote on kokonaisuutena hintaansa nähden erinomainen, ainoa pieni miinus siis tuoksusta sekä ei aivan täydellisestä huuhtoutumisesta.

Balmy Cleanser nappaa kaiken meikin mukaansa ja huuhtoutuu suurimmaksi osaksi vedellä. Ei täydellisesti, mutta ihan riittävän hyvin omiin tarpeisiin. Teen joka tapauksessa aina kaksoispuhdistuksen eli jatkan putsausta geelillä tai maidolla. Ainoaksi puhdistajaksi tämä ei ole paras, mutta meikinpoistoon erittäin hyvä edullinen vaihtoehto. Plussaa kauniista pullosta, josta ei ikinä uskoisi, miten pienen rahan tuote on kyseessä!

Pihista Ja Panosta Puhdistusoljy

Panosta: Valitsin tähän tuotteen, joka erityisesti loistaa osa-alueilla, joissa pihistelypurkki jätti hieman toivomisen varaa. Djusien Liquid Silk Perfect Cleansing Oil lunastaa reippaasti (noin kolme kertaa!) Feel Freen putsaria kalliimman hintansa aivan täydellisellä ja täydellisesti pois huuhtoutuvalla koostumuksellaan sekä ihanalla tuoksullaan. Mikäli haluat öljyputsarin ainoaksi tuotteeksi puhdistukseen, tämä on ehdottomasti paras valinta. Samaten panostus kannattaa, mikäli arvostat vaivatonta huuhtoutumista ja kivaa tuoksua. Kovin tuoksuherkille Feel Freen mieto tuoksu on kuitenkin parempi valinta. Pitää vielä erikseen mainita, että myös tässä Djusiessa on huomattavan kaunis pullo.

Lue lisää öljyputsareista: Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi

Puhdistusmaito

Pihistä: Taika Sensitive Puhdistusemulsio on hajusteeton vaihtoehto, jossa on hauska ja aika erilainen koostumus. Ohuehko emulsio tuntuu yllättävän hyvin puhdistavalta ja huuhtoutuu hyvin kasvoilta pois. Tykkään tästä itse todella paljon erityisesti aamukäytössä. Tämä on varmasti myös geeleihin tottuneelle mieleen! Pakkaus on yllättävän söpö ollakseen markettihintainen. Suosittelen laajasti kaikille, myös ei-herkkäihoisille.

Pihista Ja Panosta Puhdistusmaito

Panosta: Verrokiksi valitsin niin ikään hajusteettoman ja herkälle sekä ongelmalliselle iholle sopivan tuotteen. Laponie of Scandinavia Milk Cleanser on selkeästi täyteläisempää koostumukseltaan kuin ohut Taika. Tähän panostaminen kannattaa, mikäli ihossasi on paljon kuivuutta – täyteläinen koostumus tuntuu miellyttävämmältä iholla. Samaten jos ihosi on kovin reaktiivinen, ongelmainen ja herkkä, luottaisin Laponien pelkistettyihin tuotteisiin. Tämä on hyvin tykätty ja varma valinta erityisesti kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen laajalla säteellä monille. Hinta on yllättävän maltillinen (alle 20 €) eli mikään aivan valtava panostus tämäkään ei rahallisesti ole!

Lue lisää maitoputsareista: Vertailussa puhdistusmaito x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi

Puhdistusgeeli

Pihistä: Pulpe De Vie The Cleanser on kaikin puolin mielestäni täydellinen puhdistusgeeli. Se tuoksuu ihanalta, vaahtoaa juuri sopivasti, puhdistaa erinomaisesti, eikä kuivata ihoa. Erinomainen valinta aivan kaikille, joille geeli ylipäätään sopii. Tässä on ihan kaikki kohdallaan ja onkin vaikea ajatella mitä muuta puhdistusgeeli voisi vielä tarjota. Ehkäpä aromaterapeuttisempaa tuoksua tai ainesosapuolella jotakin enemmän, kuten panosta -vaihtoehto tekeekin.

Pihista Ja Panosta Puhdistusgeeli

Panosta: Pulpen geeliin verrattuna rahalla ei saa parempaa toimivuutta (se on jo niin huippu!), joten verrokkia oli lähdettävä hakemaan ainesosien kautta. Patyka Purifying Cleansing Gel sisältää pieniä hiilipalleroita, jotka poksahtavat iholla ja hiilen likaa ja epäpuhtauksia itseensä imevä vaikutus aktivoituu. Tämä tuote onkin erityisen hyvä helposti tukkeutuvalle iholle sekä kausittaiseen tehopuhdistukseen, esimerkiksi kesällä aurinkovoiteiden kulta-aikaan. Mintun tuoksuinen raikas geeli on muutenkin hyvin kesäinen. Hinta on Patykaksi edullinen, mutta jonkin verran kuitenkin kalliimpi kuin Pulpella. Hinta on mielestäni erittäin hyvin linjassa laatuun ja on pienen panostuksen arvoinen, mikäli kaipaat perusgeeliä puhdistavampaa vaikutusta.

Helposti tukkeutuvalle iholle suosittelen aina värisevää kasvoharjaa puhdistusgeelin tai -maidon kaveriksi. Lue lisää: Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina

Kasvovedet

Suihkutettava kasvovesi

Pihistä: Lavera Hydro Sensation Face Mististä olen kertonut useasti aiemminkin. Valitsin sen mukaan nytkin, sillä kyseessä on monille sopiva kosteuttava tuote. Tämä on helppo valinta lähes kaikille. Tuoksu on todella raikas ja vaikutus hämmästyttävän hyvin kosteuttava. Tässä on kaikki kohdillaan, samasta hintaluokasta (noin 10 €) on todella vaikea löytää hyviä kasvovesiä ja tämä erottuu ehdottomasti edukseen.

Pihista Ja Panosta Kasvovesi

Panosta: Koostumukseltaan ja vaikutukseltaan lähimmäs pääsee Bybin Mega Mist. Tämä on itseasiassa litrahinnaltaan melko kallis tapaus, mutta kokonaisuus nostaa tuotteen hintansa arvoiseksi silti. Kosteuttava vaikutus on erittäin hyvä, tuoksu on kiva ja melko mieto, pakkaus on kaunis myös. Suoraan hintaa ajatellen tässä ei missään nimessä ole Laveran tuotteeseen nähden hintaeron vertaa lisää hoitotehoja, silti kokonaisuus vaan toimii hyvin ja mielelläni maksan Mega Mistin hinnan. En ehkä joka kerta, mutta ainakin silloin tällöin! Myönnän kuitenkin, että hinnassa on hieman Bybi-lisää ja Laverallakin pärjäisi.

Hoitoneste

Pihistä: Alkuun täytyy jo todeta, tämä on yksi haastavimmista tuotteista löytää edullisesti. Tullaan myös siihen, mikä on hoitoneste ja mikä ”vain” kasvovesi. Otin nyt huomioon täyteläisemmät ei-suihkepulloihin pakatut koostumukset. Patykan Soothing Milky Toner on ainoita tuotteita, joita pystyin vakavissani miettimään edullisemmaksi vaihtoehdoksi. Absoluuttiselta kosteutusteholtaan tämä kyllä jää selkeästi kalliimmille verrokeille, mutta ihotuntuma on erittäin kohdillaan. Tuote tekee ihon pehmeäksi ja helpottaa kiristävyyttä. Tuoksu on miellyttävä ja tätä on kaiken kaikkiaan tosi kiva käyttää!

Pihista Ja Panosta Kasvovesi

Panosta: Valitsin tähän itseoikeutetusti Whamisan hoitonesteet. Ne ovat parhaat ja hinta ei lopulta mielestäni ole niin paha kun ottaa huomioon ison pullokoon riittoisuuden ja hoitotehot, mitä rahalla saa. Panostaminen kannattaa aivan ehdottomasti, mikäli haluat kunnolla vesikosteutta. Whamisa Toner Deep Rich on se kaikista kosteuttavin ja paras valinta kuivalle iholle sekä reilusti pintakuivuudesta kärsivälle iholle. Aavistuksen kevyempi Original-versio sopii hyvin muille ihotyypeille sekä heille, jotka vierastavat Deep Richin suht voimakasta kukkaistuoksua.

Mikäli budjettisi ei missään nimessä taivu Whamisalle, Patykan Milky Toner on hyvä vaihtoehto. Panostamalla saat kuitenkin todella reippaasti tehoja lisää, ero on isoin tämän vertailun tuotteista. Huomaathan, että Patyka saattaa sopia herkälle iholle paremmin, sillä Whamisa on aika aktivoiva ja voi olla joissain tapauksissa reagoivalle iholle liikaa.

Lue lisää kasvovesistä: Paras kasvovesi eri ihotyypeille – 7 x suositusta

Kuorinnat ja naamiot

Hedelmähappokuorinta

Pihistä: Tähän kategoriaan on aika mahdotonta löytää superedullista tuotetta. Valitsin siis edullisimman, jota voin suositella. Mádaran Brightening AHA Peel Mask on erittäin hyvä perustason hedelmähappokuorinta, joka riittää useimmille oikein hyvin. Tämä on sopivan mieto ja siksikin helposti lähestyttävä. Vaikutuksen huomaa silti heti. Tämä on erinomainen tuote aloittaa AHA-kuorintojen käyttö kotona. Suosittelen laajalla säteellä kaikille, hedelmähapoista hyötyy aivan erityisesti epätasaisen sävyinen, samea, helposti tukkeutuva ja/tai ikääntyvä iho.

Hedelmahappokuorinta

Panosta: Tähän valitsin tuotteen, josta löytyy enemmän tehoa kuin edullisemmasta vaihtoehdosta eli happopitoisuus on korkeampi. Juice Beautyn Green Apple Peel Full Strength on vahvin kotihoitotuote, jota suosittelen. Sopii parhaiten hieman paksummalle iholle, erinomainen esimerkiksi helposti tukkeutuvalle rasvaiselle ihotyypille ja sekaiholle. Sopii myös osaksi ihonsävyä tasoittavaa hoitorutiinia. Tästä on olemassa myös hieman miedompi Sensitive-versio, joka on erittäin hyvä sekin. Panostaisin Juice Beautyyn ihan erityisesti kuitenkin tuon vahvemman version kohdalla.

Rakeellinen kuorinta

Pihistä: Cattierin White Clay Scrub on aivan lyömätön edullinen kuorinta, mikäli kaipaat tuotteelta lähinnä ainoastaan rakeita. Vertailun kalliimpi tuote toimittaa samalla vähän naamionkin virkaa, mutta tämä Cattier on suoraviivainen ja perinteinen raekuorinta – erittäin hyvä sellainen! Jättikokoinen 100 ml tuubi tekee tuotteesta suorastaan halvan, rae on sopivan pientä, koostumus erittäin miellyttävää ja helppokäyttöistä ja tuoksukin on kivan raikas ja hieman minttuinen. Loistava peruskuorinta!

Kasvokuorinta

Panosta: Koska pelkkiä rakeita saa edullisestikin, tarvittiin tähän tuote, joka tarjoaa muutakin. Absolutionin La Crème Gommante on ehdottomasti tällainen tuote! Se sisältää juuri sopivan pienen rakeen lisäksi mietoja hedelmähappoja eli kuorii kaksivaikutteisesti. Se sisältää lisäksi savea ja toimii samalla mininaamionakin. Suosittelen ottamaan tästä kaiken tehon irti ja jättämään iholle vaikuttamaan noin 5-10 minuutin ajaksi. Ihana, monitehoinen kirkastaja on ehdottomasti panostuksen arvoinen, kun kaipaat kuorinnalta muutakin kuin vain rakeita. Paikallaan erityisesti samealle ja tukkoiselle iholle sekä sinulle, joka et halua erillistä naamiota. Tämä ajaa vähän molempien (kuorinta ja naamio) asiaa, mutta itse käytän silti tämän kanssa vielä naamiota. Yksistäänkin tällä saa kuitenkin jo tavallista kuorintaa paremman vaikutuksen.

Kasvonaamio

Valitsin tähän kategoriaan ihanat kauneusnaamiot, jotka tekevät ”vähän kaikkea”. En kokenut tarpeelliseksi alkaa erottelemaan puhdistavia ja kosteuttavia naamioita, sillä minulta on hetki sitten tullut kattava artikkeli erilaisista kasvonaamioista. Siellä on eri hintaisia vaihtoehtoja lisää! Pääset lukemaan tekstin tästä: Kasvonaamioiden ABC

Pihistä: Feel Free Mineral Clay Beauty Mask on nimensä veroisesti savipohjainen naamio, mutta ei sellainen kuivattava versio. Mukana on reippaasti kasviöljyjä, jotka auttavat säilyttämään ihon joustavuuden. Tuote puhdistaa, heleyttää, tasoittaa ihonsävyä sekä rauhoittaakin ihoa. Suosittelen oikeastaan kaikille, ainoastaan kuivalle iholle valitsisin ensisijaisesti kosteuttavan naamion. Kuivallakin iholla tätä toki voi käyttää pikaheleyttäjänä silloin tällöin, etenkin keväällä ja kesällä. Tuotteen edullisuutta lisää ennestään kookas 75 ml pakkauskoko. Todella laadukas kokonaisuus, joka voisi maksaa triplastikin hintansa verran. Suosittelen lämmöllä!

Pihista Ja Panosta Kasvonaamio

Panosta: Valitsin tähän tuotteen, joka on vaikutuksiltaan Feel Freen naamion tavoin mahdollisimman monipuolinen ja sellainen, joka hyödyttää lähes kaikkia. Dr. Hauschka Revitalising Mask on ihana monivaikutteinen naamio, jota uskallan suositella myös ongelmalliselle iholle. Tämä on verrokkiaan vielä rauhoittavampi, johon kannattaa panostaa erityisesti couperoottisella ja ärtyneellä iholla. Jos ihossa ei ole sen kummempia isoja haasteita, riittää Feel Free mainiosti.

Lue myös: Pihistä ja panosta seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Paras Kasvonaamio
Syksyn 2021 parhaat uutuudet: loistava kasvonaamio x 5
Kasvovesi
Paras kasvovesi eri ihotyypeille – 7 x suositusta
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Paras Kasvovoide
Paras kasvovoide eri ihotyypeille – 7 x suositusta