Syksyn 2021 parhaat uutuudet: loistava kasvonaamio x 5

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Suurin osa postauksen tuotteista on saatu testiin maahantuojilta.

Tämän syksyn lanseerauksissa oli niin paljon loistavia purnukoita, että päätin jakaa postauksen kahteen osaan – aloitetaan tänään parhailla kasvonaamioilla. Vaihtoehtoja löytyy niin kuivalle, herkälle, samealle, ikääntyvälle kuin rasvaiselle ja epäpuhtaallekin iholle.

Paras Kasvonaamio

Supertehoja epäpuhtaalle iholle

Novexpert Triple Black Masque

Aloitetaan huimilla tehoilla! Ensimmäistä kertaa kokeillessani tätä Novexpertin epäpuhtaalle ja rasvaiselle/sekaiholle tarkoitetun sinkkilinjan uutuutta, Triple Black Maskia, jopa hieman hätkähdin sen tehoja. Olin odottanut erittäin hyvää, melko tavallista savinaamiota, mutta tämähän sisältää lisäksi rakeita ja alkaa iholle levityksen jälkeen hieman pistelemään (reaktion voimakkuus on täysin kiinni omasta ihosta) sisältämänsä ihoa hellästi kuorivan PHA-happo glukonolaktonin vuoksi. Rakeiden avulla voi kevyesti käydä erityisen tukkoiset kohdat (kuten leuan ja nenänpielet) läpi.

Iho jää tämän jäljiltä huomattavan mattaiseksi – sama efekti kuin pitkäaikaisella suosikillani Cattierin Green Clay Maskilla, jota käytän imemään ihostani liiallista talia. Mutta, Novexpertin naamion kanssa ei tarvitse olla aivan yhtä tarkkana vaikutusajalla, sillä tämä ei kuivu iholle ihan yhtä vauhdilla kuin Cattier. Tämän perusteella uskallan ehdottaa Novexpertin naamiota myös iholle, jossa voi olla hieman pintakuivuutta, ilman että se tekee ihosta entistä kuivemman. Herkkäihoisille en uskalla suositella näin tehoputsaavia naamioita lainkaan.

Triple Black Mask sopii tukkoiselle iholle puhdistamaan sekä öljyiselle iholle tasapainottamaan liiallista talineritystä. Kuin minikasvohoito, joka kiilasi itselläni puhdistavien naamioiden kärkikastiin nimenomaan tehojensa ansiosta. Aion jatkossa turvautua tähän erityisesti silloin kun tuntuu, että lempeämmät puhdistavat naamiot eivät ole tarpeeksi.

Kosteutta janoiselle ja kuivalle syysiholle

Paras Kosteuttava Kasvonaamio

Siirrytään seuraavaksi huomattavasti lempeämpiin tunnelmiin kahden ihan loistavan uuden kosteuttavan naamion myötä.

Absolutionin Anti-Soif Deep Hydration Mask on sisartuote rakastamalleni Anti-Soif Serumille. Niissä ei kuitenkaan lopulta ole kovinkaan paljoa samaa ihanaa geelikoostumusta lukuunottamatta. Molemmat toki kosteuttavat loistavasti, mutta seerumi sopii silti mielestäni vielä laajemmalla säteellä monille. Naamio on puolestaan parhaimmillaan kaikille janoisille ihoille. Varsinaiselle kuivalle ihotyypille suosittelen mieluummin täyteläisempää ja öljypitoisempaa kosteusnaamiota.

Omalle iholleni Anti-Soif Mask osoittautui juuri sopivasti kosteuttavaksi ja virkistäväksi, ihoni selkeästi nauttii tästä superraikkaasta geelikoostumuksesta. Iho tuntuu naamion jäljiltä pehmeältä ja vähemmän janoiselta sekä hieman heleämmältä. Ei siis samalla tavalla kuulaalta ja hehkuvalta kuin vaikkapa hedelmähappotuotteiden jälkeen, mutta selkeästi elpyneeltä.

Suosittelen tätä sinulle, joka huomaat ihoasi kiristelevän, mutta perinteisemmät kosteuttavat ja ravitsevat naamiot saattavat tuntua ihollasi liian hoitavilta tai ihoa tukkivilta. Tämä kevyt koostumus ei tuki! Kuivaihoisten kannattaa sen sijaan jatkaa lukemista Laponien uutuusnaamion pariin, se on täydellinen valinta kuivalle ihotyypille.

Absolution Anti Soif Mask

Kotimainen Laponie of Scandinavian Hydrating Mask on paras kasvonaamio, jonka voit hankkia kuivalle ja herkälle iholle. Tämä hajusteeton uutuus on erittäin mieluinen varmasti monille, sillä herkälle iholle aidosti sopivia kasvonaamioita ei ole tarjolla mitenkään ihan liiaksi. Erityisesti talvea ajatellen kunnon kosteusnaamio olisi kuitenkin hyvä löytyä melkeinpä jokaisen peilikaapista.⁠

Laponien lähestymistapa naamioon on supersimppeli. Tuote sisältää todella minimaalisen määrän ainesosia, joiden tehtävänä on kosteuttaa ja ravita ihoa. Toisinaan yksinkertaisuus kannattaa ja nyt on ehdottomasti se hetki, naamio on oikeasti todella hyvä. Yllätyin jopa siitä, kuinka tehokkaasti se pehmentää ja kosteuttaa ihon. Tämä on selkeästi hyvin ravitseva, mutta siis eri tavalla hoitava kuin Absolutionin vesikosteutta tarjoileva Anti-Soif.

Mikäli sinulla on kuiva ja herkkä iho, suosittelen tätä naamiota erittäin lämpimästi talvivoiteeksi. Ei ole mitään syytä, ettet voisi käyttää tätä kosteusvoiteen asemasta aamuin illoin. 75 millin tuubi on voidekäyttöön kaiken kukkuraksi ihanan suuri ja riittoisa. Tuote toimii siis loistavasti alkuperäistarkoituksessaan naamiona, mutta myös voiteena – joka tapauksessa se kannattaa jättää iholle vaikuttamaan. Naamiona käytettäessä tämä on ihanimmillaan yöksi iholle jätettynä.⁠

Lue myös: Paras meikkipohja herkälle ja ongelmaiholle

Laponie Hydrating Face Mask

Kaktusta aikuiselle iholle

Whamisa Cactus Naamio

Whamisan Cactus Mask on hämmentävin näistä kaikista tämän jutun naamioista. Se lupaa purkin kyljessä olevansa rauhoittava, mutta mikään muu naamio tai edes vahvempi hedelmähappokuorinta ei ole nipistellyt ihollani niin paljoa kuin tämä. En oikein ymmärrä miten tämä on edes mahdollista! Naamio sisältää kyllä lempeää PHA-happo glukonolaktonia, mutta melko pienellä pitoisuudella.

No, niin tai näin, lopputulos on kyllä erinomainen. Ihosta tulee kaikin puolin kuin parempi versio itsestään: se näyttää ja tuntuu napakammalta, tasaisemmalta ja jotenkin vain kauniimmalta, ihon pinta tuntuu lisäksi todella pehmeältä. Naamio on omiaan aikuiselle ja ikääntyvälle iholle, erityisesti mikäli iho tuntuu samealta ja nuutuneelta, juonteikkaalta ja epätasaisen sävyiseltä.

En allekirjoita lainkaan naamion tuotetekstin puheita naamion rauhoittavuudesta ja soveltuvuudesta eritoten herkälle iholle. Toki se saattaa sopia, mutta laajasti en uskalla tätä herkän ihon naamiona suositella eikä tämä ole mielestäni missään nimessä paras kasvonaamio herkkäihoisille.

Cactus Maskin viehätys piilee paitsi loistavassa lopputuloksessa, myös sen ihanassa vihreän raikkaassa tuoksussa (tuttu Cactus Serumista) sekä hauskassa geeli/hyytelökoostumuksessa. Mikäli tämä naamio vain sopii omalle ihollesi, ennustan välitöntä koukuttumista ja roihuavaa rakkautta!

Elvytystä samealle ja nuutuneelle iholle

Cattier Purple Mask

Cattierin savinaamioiden tarjonta laajeni kahden uuden naamion voimin, joista tässä jutussa paikkansa ansaitsi ihana Purple Clay Mask. Olen monet kerrat kirjoittanut aiemminkin Cattierin naamioista, jotka ovat käsittämättömän edullisia, huippulaadukkaita löytöjä. Niissä on vain ollut mielestäni se haaste, että ne on pitänyt todella tarkasti valita sopimaan juuri omalle iholle. Tämä uusi Purple Clay Mask pääsi tälle naamiolistalle kuitenkin sen universaalin sopivuuden myötä – se on helppo valinta todella monille.

Vaikutus on ennenkaikkea kirkastava ja piristävä sisältämiensä AHA-happojen ansiosta. Monesti savinaamioiden ajatellaan virheellisesti olevan sopivia ainoastaan epäpuhtaalle iholle, mutta savi on paljon tätä harhakuvaa monipuolisempi aineosa. Lisäksi savilaatuja on vaikka millä mitalla erilaisia ja näillä on keskenään eri vaikutuksia.

Tässä on ihan loistava yleisnaamio, jota suosittelen erityisesti sinulle, joka kaipaat iholle uutta elinvoimaa tai toisaalta jos et oikein osaa määritellä mitä ihosi tarvitsee juuri nyt. Purple Clay Mask sopii todella hyvin tuomaan heleyttä kaiken ikäisille, myös ikääntyvälle iholle, sekä piristämään silloin, kun koko olemus tuntuu vähän väsähtäneeltä.

Lue myös: Syksyn 2021 parhaat muut kosmetiikkauutuudet

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

piu

Whamisa Cactus naamiossa huomasin aivan saman, että nipisteli ja kihelmöi kasvoilla. Ajattelin että miten tämä sopii herkälle iholle, onneksi omani ei ole kovin herkkä.
Olen kokeillut naamiota vasta kerran ja siinä huomio kiinittyi kokonaan tähän nipistelyyn ja pois pesun jälkeen tarkastelin vain onko naama punainen. Seuraavalla kertaa sitten tarkastellaan muita ihon reaktioita ja tuloksia.
Luulen kyllä tykästyneeni naamioon ja tekisi mieli kokeilla myös cactus seerumia :)

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Toivotaan, että sulla kävisi kuten itselläni ja muilla keneltä olen kuullut samaa eli nipistely vähenee käyttökertojen myötä! Huomaan kyllä edelleen, että kovin lähelle silmiä en voi naamiota laittaa, siellä suunnalla tämä tuntuu edelleen liian voimakkaalta! Ensi kerralla tosiaan sitten muistat tarkastella ja ihastella tuloksia :) Jos tykkäsit Cactus naamion tuoksusta ja koostumuksesta niin takuuvarmasti ihastut siihen seerumiin! Siinä on sama ihana fiilis ja se on tosi kosteuttava ja silkkisen tuntuinen iholla <3

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Syksyn Uutuudet
Syksyn 2021 kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet
Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Arkikampaus
Helppo arkikampaus x 10
Meikkipohja
Paras meikkipohja herkälle ja ongelmaiholle