Kasvonaamioiden ABC ja liuta naamiovinkkejä eri ihotyypeille

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Tämä jättipostaus kasvonaamioista vastaa toivottavasti kaikkiin mahdollisiin pohdintoihin, mitä sinulla vaan voi aiheeseen liittyen olla. Käyn tekstissä läpi niin puhdistavia, kosteuttavia, kirkastavia kuin ikääntyvän sekä herkän ihonkin naamioita ja jaan lisäksi ohjeen heleyttävään DIY-kasvonaamioon. Asiaa on paljon, joten eiköhän aloiteta!

Kasvonaamio

Kasvonaamio ei ole missään nimessä pakollinen tuote, mutta se voi olla erittäin hyödyllinen, mikäli ihossa on esimerkiksi itsepäistä pintakuivuutta, tukkeumia tai sameutta. Yleinen ohje on käyttää naamiota kerran viikossa kuorinnan jälkeen. Hyvä vinkki säännölliseen ihon tehohoitoon on valita itselle parhaiten sopiva viikonpäivä ja tehdä kuorinta ja naamio aina tuona samaisena päivänä. Mikäli ihossa on useita eri tarpeita, voi naamiota käyttää useamminkin. Itse tykkään laittaa kerran viikossa puhdistavaa kasvonaamiota ja kerran viikossa kosteuttavaa versiota, käytän siis naamion noin 3-4 päivän välein.

Naamio on vähän saman tyylinen tuote kuin seerumi. Molempien avulla voi keskittyä johonkin tiettyyn asiaan ihonhoidossa, esimerkiksi kosteuttavaan, rauhoittavaan, kirkastavaan, kiinteyttävään tai puhdistavaan vaikutukseen. Ne tukevat ihonhoidon perusrutiinia ja voivat olla se puuttuva pala matkalla oikeasti näkyviin tuloksiin. Huolehdi kuitenkin ensin päivittäinen ihonhoitorutiini kuntoon ja täydennä sitä tarpeen mukaan vasta sitten naamiolla.

Kosteuttava kasvonaamio tuo helpotusta ihon kuivuuteen kaikille ihotyypeille

Kosteuttava kasvonaamio on seuraava askel omalle iholle sopivan päivittäisen hoitorutiinin löydyttyä. Kosteusnaamiota voi käyttää säännöllisesti kerran viikossa tai aina tarpeen mukaan. Se tuo pikaisen avun ihon pintakuivuuteen esimerkiksi säätilan muuttuessa nopeasti. Kosteuttavaa kasvonaamiota voi käyttää tarpeen mukaan tehokuurina vaikka viikon ajan joka ilta. Suurin osa kosteusnaamioista sopii yön yli jätettäväksi ja osa naamioista onkin nimetty jo valmiiksi ”sleeping maskeiksi”. Kosteuttava naamio on hyvä valinta oikeastaan lähes kaikille ihotyypeille, ei siis ainoastaan kuivalle iholle. Mikäli ihosi on helposti tukkeutuvaa sorttia, kiinnitä erityistä huomiota kosteusnaamion koostumukseen ja valitse mahdollisimman ohut, mieluiten geelimäinen vaihtoehto.

Paras kasvonaamio vastaa ihosi tarpeisiin ja siihen, miten aiot naamiota käyttää. Minulla on kaksi suositusta yön yli jätettäviksi, kevyen koostumusten naamioiksi. Patykan Intensive Moisturizing Mask on nimensä veroisesti intensiivinen. Tässä on mielestäni kaikista parhaat kosteutustehot ja tiedän todella monen käyttävän tuotetta talvella yövoiteen tavoin. Koostumus on miellyttävä kevyehkön voidemainen ja imeytyy ihoon hyviin, mikäli tuotetta käyttää ohuemmin voiteena. Naamiota ei ole varsinaisesti nimetty yönaamioksi, mutta siinä tarkoituksessa se on mielestäni ehdottomasti parhaimmillaan. Rakastettu klassikko, jonka saama palaute on ylistävää.

Toinen ihana yöksi jätettävä naamio on Kora Organicsin Noni Glow Sleeping Maskjonka geelimäinen koostumus sopii kaikille ihotyypeille. Vaikutus on tehokkaan kosteutuksen lisäksi ihoa heleyttävä. Mielettömän ihana naamio, joka sopii erityisen hyvin janoiselle ja pintakuivalle iholle. Tämä naamio on kaiken hyvän lisäksi budjettivaihtoehto, sillä 100 ml jättituubi on tuplasti isompi kuin naamiot yleensä tehden Noni Glowsta edullisimman oikeasti supertehokkaan kosteuttavan naamion, minkä tiedän.

Kora Noni Glow Sleeping Mask

Siinä missä kaksi edellä mainittua naamiota ovat ihanteellisia yön yli jätettäväksi, Absolution Le Masque Anti-Soif Hydratant sopii mielestäni parhaiten perinteisemmin, lyhyemmällä vaikutusajalla käytettäväksi. Kyseessä on ihanan raikas, merensininen geeli joka on näistä kosteuttavista naamiosta mielestäni monipuolisin ja parhaiten ihon yleistä ulkonäköä ja elinvoimaisuutta parantava. Se kosteuttaa, rauhoittaa, silottaa ja heleyttää ihoa. Kosteutusteho ei ole aivan yhtä hyvä kuin Koran ja etenkin Patykan naamioissa, mutta toisaalta se on monivaikutteisin. Suosittelen tätä naamiota kauneusnaamioksi oikeastaan kaikille. Mikäli ihosi huutaa nimenomaan kosteutta, valitse kuitenkin mieluummin Patyka tai Kora.

Mikäli ihosi on hyvin herkkä tai/ja kiristävä, voisi Laponie of Scandinavian Hydrating Face Mask olla paras valinta. Siinä on täyteläisempi ja öljypitoisempi koostumus, kuin tämän kappaleen muissa kosteusnaamioissa. Laponien naamiosta lisää myöhemmin tässä tekstissä saunanaamioiden kohdalla.

Absolution Anti Soif Hydrating Mask

Syväpuhdistava kasvonaamio on nimeään ja mainettaan monipuolisempi tehotuote

Varoitan etukäteen: nyt tulee paljon tärppejä! Minulla on itselläni helposti tukkeutuva rasvainen iho ja olen testannut elämäni aikana kolminumeroisen määrän puhdistavia naamioita, joten joukosta on tarttunut mukaan tärppi jos toinenkin. Ensiarvoisen tärkeää on ymmärtää, että puhdistavat naamiot voidaan jakaa moneen alakategoriaan. Ne eivät ole suinkaan kaikki samanlaisia, eikä niillä ole edes samaa tarkoitusta, vaikka kaikki olisivatkin yleisnimeltään puhdistavia. Monet puhdistavat kasvonaamiot lisäksi kirkastavat ja tasapainottavat ihoa.

Aloitetaan epäpuhtaasta ihosta. Tämän kategorian tuotteet ovat parhaimmillaan iholle, joka tukkeutuu helposti ja siihen tulee näppyjä. Se ei kuitenkaan ole välttämättä automaattisesti tyypiltään rasvainen ja onkin tärkeää, ettei naamio kuivata mahdollisesti jo ennestään pintakuivaa ihoa lisää. Paras kasvonaamio epäpuhtaalle iholle on Evolve True Balance SOS Mask, joka toimii parhaiten säännöllisesti, pari kertaa viikossa käytettynä. Tämä on loistava nimenomaan iholle, joka on samanaikaisesti epäpuhdas ja pintakuiva. Huolehdi hyvästä kosteutuksesta silti tämän jälkeen!

Toinen erinomainen valinta on Bybi Super Greens Purifying Face Mask, joka puhdistaa ihoa, mutta sisältää lisäksi ravitsevia kasviöljyjä, jotka huolehtivat ihon pysymisestä elastisena. Tätäkin naamiota suosittelen käyttämään säännöllisesti, sillä tarkoitus ei ole räjäyttää ihohuokosia voimakkaasti kerralla auki. Tämä naamio rauhoittaa ihoa myös hyvin ja jättää sen oikeasti todella pehmeäksi.

Novexpert Trio-Zinc Triple Black Mask on puolestaan aivan toista maata kahden edellä mainitun kanssa. Tämä on todella tujakka tapaus, joka sisältää samassa tuotteessa kuorivaa raetta. Tämä kannattaa valita kaikista itsepäisimmin tukkeutuneelle iholle. Mikäli ihosi on kovin herkkä tai tulehtuneessa tilassa, tämä on liikaa. Käytän itse pahoina päivinä kun tuntuu, ettei mikään muu auta tukkeumiin.

Evolve True Balance Sos Mask Novexpert Triple Black Mask

Seuraavaksi sitten rasvaiselle ihotyypille sopiva puhdistava kasvonaamio, joka on erityisen hyvä imemään ihosta liiallista öljyisyyttä. Cattier Green Clay Mask on aivan paras tähän tarkoitukseen! Huomioithan, että en suosittele tätä millekään muulle ihotyypille, sillä se on yksinkertaisesti liian kuivattava muille. Rasvaisen ihonkin kannattaa olla vaikutusajan kanssa tarkkana ja pitää naamio kosteana suihkimalla iholle kasvosuihketta. Rasvaiselle ihotyypille käytettynä kyseessä on ihan loistava ja kaiken lisäksi superedullinen tuote. Käytän itse kerran viikossa kaikkina muina vuodenaikoina, paitsi talvella. Naamio nappaa juuri sopivasti liian talin ihosta, kunhan on tosiaan hyvin tarkkana käytön kanssa, tämä on voimakas tuote!

Syvapuhdistava Kasvonaamio

Viimeisenä vielä hyvin lempeät, kevyesti puhdistavat ja kirkastavat, lähes kaikille ihotyypeille sopivat puhdistavat kasvonaamiot. Niitä voi käyttää ylläpitämään ihon kuntoa ja ehkäisemään ihon tukkeutumista etenkin normaalilla ja sekaiholla. Rutikuivalla iholla, jossa ei esiinny epäpuhtauksia, ne ovat tarpeettomia.

Patyka Detox Charcoal Mask on hiilipohjainen puhdistava kasvonaamio, joka on pitkällä vaikutusajalla pidettynä ihanan kirkastava. Mikäli iho tuntuu tykkäävän naamiosta, kannattaa sitä pitää reippaasti ohjetta kauemmin (esimerkiksi puolisen tuntia), jolloin kirkastava efekti alkaa mielestäni näkymään. Hiili on erityisen hyvä puhdistamaan ihosta mm. ilmansaasteita.

Frantsila Herbal Clay Mask on täysin eri ainesosin toimiva ja oikeastaan ihan eri fiiliksen kasvonaamio, joka sopii Patykan hiilimaskin tavoin monille. Frantsilan yrttinaamio on savipohjainen, mutta ei lainkaan kuivattava. Se puhdistaa hellästi ja tekee ihosta elinvoimaisen näköisen. Plussaa yllättävän edullisesta hinnasta!

Frantsilan naamion kevyesti viilentävä vaikutus muistuttaa minua ikisuosikistani, Absolutionin Purifiant -naamiosta, joka tunnetaan nykyään nimellä Masque Pureté Détoxifiant. En ole ennättänyt vielä kokeilemaan tätä uutta versiota, mutta siinä on onneksi hyvin minimaaliset muutokset inci-listassa, joten vaikutusten pitäisi olla ennallaan! Absolutionin naamiolta on lupa odottaa paitsi puhdistavaa, myös heleyttävää ja rauhoittavaa vaikutusta. Se onkin mielestäni paras puhdistava kasvonaamio, mikäli ihossa on ärtyneitä näppyjä tai iho kiukuttelee muuten.

Patyka Detox Charcoal Mask

Kasvonaamio ikääntyvälle iholle

Tämän kategorian naamiot sopivat käytettäväksi siitä eteenpäin, kun huomaat ikääntymisen merkkejä ihossasi. Ikääntyvän ihon naamiot ovat usein monitehoisia ja tekevät ihosta heti vähän heleämmän ja virkeämmän näköisen. Niistä monet sopivat kuuriluontoisesti käytettäväksi myös samealle ja väsyneelle iholle tuomaan elinvoimaa ja ryhtiä. Muista ikääntyvän ihon naamiota valitessasi myös oma ihotyyppisi ja ihosi muut tarpeet (kosteutus, puhdistus…).

Patykan Pro-Collagen Lift Mask pyrkii kohottamaan, kosteuttamaan ja kirkastamaan ikääntyvää ihoa. Naamio on näissä tehtävissään yksi tehokkaimmista. Se on loistava tehotuote veltostuneelle ja elinvoimansa menettäneelle, samealle aikuiselle iholle. Täyteläinen voidekoostumus imeytyy ihoon kermaisen voiteen tavoin jättäen ihon heti miellyttävän joustavaksi ja superpehmeäksi. Pinta ei ole kuitenkaan tahmainen, kunhan annostelet maskia maltilla. Naamio jätetäänkin vaikuttamaan iholle koko yön ajaksi. Aamulla herätessä iho on todella miellyttävän tuntuinen ja selkeästi hoidetun näköinen. Parhaan tuloksen saat käyttämällä naamiota 2-3 kertaa viikossa kuurina. Suosittelen erityisesti kuivuuteen taipuvaiselle aikuiselle iholle.

Joik Chocolate & Pink Clay Firm & Lift Facial Mask on ikääntyvän ihon kiinteyttävä kasvonaamio, jossa on savipohja. Se sisältää lisäksi antioksidanttirikasta kaakaojauhetta, joka tuo naamioon herkullisen suklaisen tuoksun. Ainesosina on loistava kombo ihoa napakoittavia, virkistäviä, puhdistavia ja ravitsevia ainesosia ja voisin suositellakin naamiota lähes kaikille ihotyypeille, ainoastaan erityisen kuivalle aikuiselle iholle kannattaa valita mieluummin kosteuttavampi vaihtoehto, esimerkiksi yllä esittelemäni Patykan naamio.

Ikaantyva Iho Kasvonaamio

Evolven Gold Mask on hauska kultainen naamio, joka tarjoaa käyttäjälleen samalla viihdearvoa. Siinä, missä Patykan naamio on säännöllisesti käytettävä tehohoito, miellän Evolven kultamaskin ennemmin satunnaiseen hemmotteluun. Niihin hetkiin, kun taivaalta tulee yhtenä iltana koko talven lumet tai kun pitkän työviikon jälkeen pääsee vihdoin rauhoittumaan viikonlopun viettoon. Toki tätäkin naamiota voi käyttää säännöllisesti, mutta se on kaikessa erikoisuudessaan mielestäni parhaimmillaan taikapurkkina, jonka voi noukkia kaapista kaivatessaan pientä koti-spa -hetkeä tai vaikkapa ennen juhlia. Täyteläinen koostumus tekee ihosta joustavan ja pehmeän, samalla kuitenkin kivan napakan ja heleän. Monivaikutteinen kauneusnaamio siis!

Suojaa iho löylyissä – kasvonaamio saunaan

Laponie Of Scandinavia Hydrating Face Mask

Rakastatko saunaa, mutta iho tuntuu herkältä sen jälkeen? Suosittelen oikeastaan kaikille, mutta aivan erityisesti ohuelle, herkälle ja couperoottiselle iholle naamiota saunaan suojaamaan ihoa kuumuudelta. Voidemainen kosteusnaamio on paras valinta. Vältä ohuita koostumuksia, voimakkaita ainesosia ja hedelmähappoja, jotka eivät ilahduta silmiä, mikäli naamio valahtaa hikoilun vuoksi. Lempeä voidekoostumus suojaa parhaiten, eikä ole niin suuri uhka silmille, se myös pysyy iholla yleensä parhaiten.

Aiemminkin hehkuttamani Laponie of Scandinavia Hydrating Face Mask on juuri tällainen hellä, kosteuttava ja ravitseva sekä ihoa rauhoittava kasvonaamio, joka sopii myös ongelmaiholle. Tämä naamio on täydellinen ihan ilman saunaakin käytettäväksi yönaamion tai -voiteen tavoin. Naamiona se on omimmillaan, kun iho tuntuu syystä tai toisesta erityisen herkältä ja kiukuttelevalta sekä kiristävän kuivalta. Laponien naamio tuo iholle välittömästi tosi miellyttävän tunteen. Oma peilikaappini perustuote, johon turvaudun vähän silloin sun tällöin joko sellaisenaan tai tuunaamalla sitä esimerkiksi kirkastavalla kasvovedellä. Näin saan lisättyä naamion vaikutuksia ja koostumuksesta samalla ohuemman ja omalle rasvaiselle ihotyypilleni paremmin sopivan. Tämän naamion kanssa voi hyvin kokeilla luoviakin ratkaisuja, ainesosat ovat hyvin simppelit!

Lue myös: Syksyn 2021 parhaat uutuusnaamiot

Sheet mask eli kangasnaamio

Sheet mask eli kangasnaamio on kätevä napata mukaan reissuun tai mökille ja se auttaa silloin, kun mikään muu ei tunnu tepsivän. En kuitenkaan suosittele yksittäispakattuja naamioita jatkuvaan käyttöön niiden aiheuttaman roskan vuoksi, tulevathan ne lisäksi säännöllisesti käytettynä kalliiksikin!

Kosteuttava sheet mask on täydellinen tapa pumpata ihoon kosteutta ja se sopii yleensä myös silloin, vaikka iho tukkeutuisi muista kosteuttavista kasvonaamioista. Sen avulla ihoon saa imeytettyä kosteutta erittäin tehokkaasti – monet kokevatkin sheet maskien olevan avuksi erittäin pahoissa (pinta)kuivuustapauksissa.

Omat suosikkini löytyvät Pulpe De Vieltä sekä Whamisalta. Pulpelta tykkään oikeastaan kaikista heidän vaihtoehdoista, eikä niissä ole yhtä poikkeusta lukuunottamatta mielestäni niin suurta eroa, minkä valitsee. Pina Tomata on epäpuhtauksia suitsiva, ihoa tasapainottava versio, kaikki muut kosteuttavat ja kirkastavat ja niistä voi mielestäni valita oikeastaan minkä vaan. Itse tykkään ihanan tuoksun vuoksi erityisesti Margar’eclatista.

Whamisa Fruits & Tomato Hydrogel Facial Mask asteen verran vielä tehokkaampi (ja kalliimpi) vaihtoehto, joka silminnähden kirkastaa ja kosteuttaa ihoa superhyvin. Tämä on oma taikanaamioni ennen juhlia!

Sheet Mask Luonnonkosmetiikka

DIY-kasvonaamio

Miten olisi itse tehty kasvonaamio? Ohjeita on netti pullollaan, omaan lemppariini kuuluu aina hunajapohja. Hunaja on erittäin hyödyllinen monenlaisille ihoille, sillä se on antibakteerinen, kevyesti kuoriva ja lisäksi se ehkäisee kosteuden haihtumista. Tykkään itse terästää hunajaa mausteilla sekä pienellä ripauksella sitruunamehua tai omenasiiderietikkaa. Muita hyviä kotitekoisen kasvonaamion ainesosia ovat esimerkiksi luonnonjogurtti, eri savilaadut sekä avokado. Itse tehty kasvonaamio kannattaa aina käyttää heti tuoreena, joten valmista sitä vain sen verran kuin tarvitset yhdellä käyttökerralla.

DIY-kasvonaamion ohje kirkastavaan, ihonsävyä tasoittavaan ja epäpuhtauksia suitsivaan naamioon:

1 rkl hunajaa

1 tl kurkumaa

1/2 tl kanelia

pieni loraus (alle puoli tl) sitruunamehua

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä puhtaille, kuiville kasvoille. Anna vaikuttaa noin 20 minuuttia ja huuhtele pois.

Diy Kasvonaamio

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Paras Kasvonaamio
Syksyn 2021 parhaat uutuudet: loistava kasvonaamio x 5
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Paras Kasvovoide
Paras kasvovoide eri ihotyypeille – 7 x suositusta
Meikkivoide Kuivalle Iholle
Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5