Loistavaa kiiltoa ja intensiivistä sävyä – testissä Radico hiusväri

Kaupallinen yhteistyö: Waku Organics

Olen jo vuosia sävyttänyt hiuksiani kasviväreillä, mutta olen hyvin valikoiva uusien värimerkkien suhteen. Miten kävi, kun sain testiin Radicon hiusvärin, josta olin kuullut valtavasti positiivista? No hyvinhän siinä kävi! Lopputulos on intensiivinen, huikaisevan hehkuva ja tismalleen sellainen kuin toivoinkin. Jaan tässä artikkelissa tarkemmin kokemuksiani Radicon kasviväreistä ja yrttijauheista ennen/jälkeen -kuvineen. 

Radico Hiusvari Kokemuksia

Radicon hiusväri ilmiselvästi hurmaa käyttäjänsä, niin ylistävää palautetta olen vähän joka suunnalta näistä kasviväreistä kuullut. Kaikkia kuulemiani kokemuksia yhdistää neljä asiaa: värimassan helppo levitettävyys, värin huomattavan hyvä tarttuminen (myös hiuksiin, jossa on muiden merkkien värien kanssa ollut tarttumisongelmia), upean intensiivinen lopputulos sekä loistava kiilto. Eihän näillä meriiteillä ratsastavaa väriä voi jättää testaamatta!

Oma kokemukseni on täysin linjassa palautteiden kanssa – ihastuin välittömästi superkauniiseen lopputulokseen, jonka värillä sain aikaan. Minua kiehtoo kovasti myös Radicon yrttijauheet, sillä olen aiemmin saanut mielettömän hyviä, kampaamotasoisia vaikutuksia hiuksiini vastaavien jauheiden avulla. Radicon valikoima on kuitenkin omaa luokkaansa ja tarjolla on monia vaihtoehtoja, joita en ollut aiemmin kokeillut. Otetaan tämän jutun lopuksi pieni katsaus myös näihin yrttijauheisiin, jotka ovat edullisia ja hämmentävän tehokkaita tapoja hoitaa hiuspohjaa (mm. hilsettä!), hiuksia ja jopa kasvoja. Niillä voi antaa myös ekstrapotkua Radicon jo valmiiksi leiskuviin väreihin.

Paras syväpuhdistaja ennen kasviväriä

En tee milloinkaan värjäystä ilman kunnollista syväpuhdistusta ensin. Hiusvärin tarttuminen on parempaa, lisäksi hiukset ja hiuspohja on hyvä puhdistaa aika ajoin oikein kunnolla. Yrttijauhe on tähän tarkoitukseen kaikista paras – lopputulos on joka kerta huikean hyvä, siis oikeasti hämmästyttävä.

Odotin Radicon Hair Treatment Powder puhdistusjauheen olevan loistava, kuten aiemminkin muilta merkeiltä kokeilemani vastaavat tuotteet. Olihan se, tosin vieläkin parempi! Hiukset jäävät tämän käsittelyn jäljiltä superkiiltäviksi ja ryhdikkäiksi. Volyymia tuli enemmän kuin verrokeilla – asia, minkä vuoksi aion käyttää tätä syväpuhdistajaa silloin tällöin myös ilman värjäystäkin.

Syväputsarijauhe ylipäätään on yksi kaikkien aikojen kauneudenhoitosuosikeistani ja tämä Radicon versio on kyllä vielä omaa luokkaansa. Pieni varoituksen sana koskien ihan minkä merkin vaan putsarijauheita: älä hätkähdä hiusten mahdollista takkuista fiilistä märkinä. Ne siliävät kyllä helposti sitten kuivana. Radicon syväpuhdistus koostuu kolmesta yrttijauheesta: amlasta, reethasta ja shikakaista. Niiden määrät on saatu tismalleen kohdillensa, sillä lopputulos on i-ha-na!

Radico Syvapuhdistus

Tyvikasvun värjäys Radico hiusvärillä

Kun hiukset on puhdistettu muotoilu- ja hoitotuotteiden jäämistä, päästään itse värjäyksen pariin. Hiusteni lähtötilanteena oli suht näkyvä jokusen sentin tyvikasvu sekä hieman kulahtaneet pituudet ja latvat. Rakastan kasviväreissä sitä, että hiukset näyttävät vielä muutamankin kuukauden jälkeen värjäyksestä kiiltäviltä ja oikein kivoilta. Paras terä väristä toki taittuu pesujen myötä, mutta väri pysyy silti mielestäni kauniina todella pitkään.

Kaipasin siis tyveen ihan kunnon värjäystä, mutta muualle hiuksiin riitti mainiosti pieni värin piristäminen. Valitsin Radico hiusväreistä itselleni testiin sävyt Light Brown ja Strawberry Blonde, sillä ne vastaavat parhaiten hiusteni kuparinruskeaa sävymaailmaa. Käytän harvoin mitään kasvivärejä suoraan sellaisenaan, tykkään sekoitella aina muutamaa sävyä yhteen. Tämä ei ole missään nimessä pakollista, vaan Radicon sävyjä voi käyttää mainiosti myös yksistään!

Vinkki: tee testitupsut

Kun kokeilet itsellesi uutta hiusväriä, värjää ensin testitupsut! Tämä on pieni, mutta monelta pulmalta säästävä toimenpide. Hiusvärin lopputulos riippuu aina ihan valtavasti omien hiusten lähtötilanteesta, eikä pakkausten kuvia kannata milloinkaan pitää ainoana totuutena. Niistä voi saada osviittaa lopputuloksesta, mutta harvoin väri toistuu omissa hiuksissa tismalleen samanlaisena. Ota myös huomioon, että eri merkkien samanlaiset tai saman tyyliset nimet eivät tarkoita, että väri olisi täsmällisesti sama.

Testissa Radico Hiusvari Radico Kasvivari Kokemuksia

Koska Radicon hiusvärien sävyt olivat minulle uusia, tein värjäystä edeltävänä päivänä pienet testisuortuvat. Otin niskan sivuilta kummaltakin puolelta ihan reippaan kaistaleen, sellaisen, josta tiesin ettei se hukkuisi hiusmassaan, vaan erottaisin sen myös hiusten kuivuttua. Värjäsin toisen tupsun Light Brownilla ja toisen Strawberry Blondella, jotta näin millaisen sävyn ne antavat hiuksiini sellaisenaan. Kuten todettua, lopputulos riippuu paljolti hiusten lähtötilanteesta.

Light Brownin jälki oli hiuksiini nähden yllättävän tummaa ja viileää, Strawberry Blonde oli puolestaan selkeästi kuparisempi ja kirkkaampi kuin aiemmin käyttämäni kuparin vivahde. Onneksi tein testitupsut, jotta sain sekoitussuhteen kohdilleen! Olisin ilman testausta sekoittanut mitä luultavimmin joko puolet ja puolet kumpaakin sävyä tai suuremman osan Light Brownia, jolloin lopputulos olisi ollut varmasti liian tumma.

Testitupsuista viisastuneena, sekoitin tyveä varten ⅓ Light Brownia, ⅔ Strawberry Blondea ja ripottelin lopuksi joukkoon hieman Cassiaa, joka hieman ”laimentaa” seosta. Cassia eli neutraali henna ei varsinaisesti värjää, mutta se korostaa hiusten lämpöä vaalean sävyisissä hiuksissa. Käytän sitä itse miedontamaan värisekoituksia, mikäli haluan lopputuloksesta kevyemmän. Sitä voi käyttää myös sellaisenaan tehohoidon tavoin tuomaan hiuksiin kiiltoa.

Radicon eduksi on heti sanottava, että värimassa on huomattavan helppo levittää hiuksiin, aivan kuten olin kuullutkin. Siinä on muihin testaamiini kasviväreihin verrattuna jotenkin ”ryhdikkäämpi” massa, mikä on erittäin iso plussa kotiväriin. Se ei myöskään valu yhtä helposti kuin aiemmin käyttämäni värit.

Radico Kasvivari

Lopputuloksesta tuli mielestäni täydellinen! Tyvi oli heti värjäyksen jälkeen liiankin kirkkaan kuparin hehkuinen, mutta aavistelin tämän tasoittuvan seuraavien päivien aikana. Kasviväri kehittyy useamman päivän ajan hiuksissa ja sen kannattaa antaa ihan rauhassa muuntautua lopulliseen muotoonsa pesemättä ainakaan kahteen ensimmäiseen päivään. Pesin hiukset kolmen päivän jälkeen ja aivan kuten olin toivonutkin, räiskyvin kurparisuus oli tyvestä tasoittunut. Nämä artikkelin kuvat on otettu tuosta hetkestä. Lopputulos parani vielä seuraavan pesun jälkeen, jolloin viimeisinkin kirkkaus hälveni ja tyvi sulautui saumattomasti pituuksiin.

Pituuksien ja latvan sävytys

Radico Strawberry Blonde

Kaipasin muualle hiuksiin lähinnä kuparista hehkua, en niinkään vahvaa ja peittävää väriä, sillä sävy oli mielestäni valmiiksi jo kiva. Värin paras terä oli kuitenkin kadonnut jo aika päiviä sitten ja testitupsun vahva kuparisuus houkutteli kovasti syksyä piristämään. Päädyinkin tekemään normaalia hieman vahvemman seoksen hiusten pituuksiin. Tavallisesti sekoitan latvavärin joukkoon reilulla kädellä Cassiaa, jolloin kuparia tulee vain häivähdys, mutta nyt halusin nähdä, millaisen sävyn Strawberry Blonde minulle antaa. Sekoitin siis massan, jossa oli ⅔ Strawberry Blondea ja loput ⅓ Cassiaa miedontamassa seosta ja korostamassa kiiltoa.

Kas vain, lopputulos oli jälleen tismalleen se mitä hainkin. Alla olevassa kuvaparissa näet vasemmalla aiemman, hieman kulahtaneen sävyni sekä oikealla uuden kuparisen loisteen, joka ei ole kuitenkaan makuuni liian oranssi. Rakastan lopputulosta, ja ilokseni se on pysynyt hiuksissa oikein hyvin. Radico hiusväri on tämän kokemukseni mukaan selkeästi intensiivinen, huikean kiillon jättävä ja pysyvä väri. Toki enin kuparisuus tästäkin häviää pesujen myötä, mutta väri on silti säilynyt mielestäni huomattavankin hyvänä nyt jo toista kuukautta.

Radico Hiusvari

Tykästyin Radicoon kovasti ja tässä taisi käydä nyt niin, että aiempi kasvivärisuosikkini on syrjäytetty valtaistuimeltaan. Suosittelen Radicoa erityisesti kirkkaiden ja vahvojen värien ystäville. Etenkin siis kaikki punaisten tai ruskeiden värien käyttäjät: tämä värimerkki on varmasti mieleenne! Värin tarttuvuus on huippuluokkaa ja mielestäni selkeästi parempi kuin muilla merkeillä. Mikäli sinulla on ollut minkäänlaisia haasteita saada kasviväriä tarttumaan hiuksiin, Radicolle kannattaa antaa mahdollisuus ennen hanskojen tiskiin heittämistä.

Radicon valikoiman erikoisuus on erilaiset yrttijauheet, joita se tarjoaa värien lisäksi. Tutustutaan seuraavaksi niihin tarkemmin, tarjolla on nimittäin huikeita vaihtoehtoja hiuspohjan ongelmiin sekä hiusvärien tehostamiseen.

Punaisiin ja ruskeisiin sävyihin potkua Radicon yrttijauheiden avulla

Radico yrtti

Radico hiusvärit koostuvat kasvi- ja yrttijauheista ja niitä voi oikein hyvin käyttää sellaisenaan ja aikaansaada loistavan kirkkaita lopputuloksia. Radicon valikoima sisältää lisänä muutamia jauheita, jotka eivät itsessään varsinaisesti värjää, mutta joita voi käyttää värin seassa tehostamaan ja syventämään haluttuja vaikutuksia. Nämä kannattaa ehdottomasti kurkata, mikäli haluat kampaamotasoisen lopputuloksen kotona. Jauheet lisäävät kiiltoa ja hiusten pehmeyttä sekä voimistavat väriä. Näet kaikki yrttijauheet tästä, tähän alle kokosin muutaman oman suosikkini, joista monia käytän myös kasvoille!

Manjistha

Manjistha eli värimatara on sävyttävä yrtti, jota voi sekoittaa hiusvärin joukkoon luomaan uniikkeja lopputuloksia. Riippuen omista hiuksista sekä vaikutusajasta, sen avulla voi luoda joko kylmiä tai lämpimiä vivahteita. Manjistha on täydellinen apu, mikäli et saa hiusvärillä aivan haluamaasi lopputulosta, tällöin kannattaa testailla manjisthan kanssa muutamaa eri sekoitussuhdetta ja/tai vaikutusaikaa testitupsuun ennen koko hiusten värjäämistä. Manjisthalla voi parhaimmillaan saada kauniita viileän luumun ja kirsikan sävyjä punertavien värien joukkoon sekoitettuna.

Hibiskus

C-vitamiini- ja antioksidanttirikas Hibiskus-jauhe sopii sekoitettavaksi Hennan ja muiden hennapohjaisten punaisten sävyjen kanssa. Se syventää punaisuutta ja saa aikaan viileänsävyisiä vivahteita. Se on samalla erinomainen hiuspohjan hoitaja ja hilseilyn vähentäjä. Sitä voi käyttää myös sellaisenaan stimuloimaan hiusjuuria ja boostaamaan hiustenkasvua.

Mikäli puhdas henna tekee hiuksiisi haluamaasi oranssimman lopputuloksen, voit sekoittaa joukkoon sekä manjisthaa että hibiskusta syventämään ja viilentämään väriä. Muista kuitenkin aina kokeilla väriä ensin testiosioon, jotta saat varmasti mieleisesi lopputuloksen koko hiuksiin.

Kaiken hyvän lisäksi, hibiskus sopii myös kasvoille, jossa sillä on anti-age -vaikutus. Hibiskus on luonnollinen AHA-happojen lähde, joka auttaa kirkastamaan ja uudistamaan ihoa, tasoittamaan ihonsävyä sekä ehkäisemään ihon tukkeutumista. Hibiskus-jauheesta saa superihanan ja tehokkaan naamion! Kokeile sekoittaa sitä hunajan kanssa kosteuttavaksi ikääntyvän ihon naamioksi tai yhdessä Amla-jauheen kanssa akneihon ja tukkeumiin taipuvaisen ihon tehohoidoksi.

Amla

Amla sisältää hibiskuksen tavoin runsaasti antioksidantteja ja C-vitamiinia. Se sopii vahvistamaan ja syventämään kahvinruskeita sävyjä ruskean hiusvärin joukkoon sekoitettuna. Lue Hannamarin kokemus Amla-jauheen käytöstä kasvivärin joukossa. Myös Amlaa voi käyttää vähentämään hennan oranssiin taittavia vivahteita, kun sitä sekoittaa hennavärin mukaan.

Amla ei yksistään käytettynä värjää hiuksia, joten sitä voi käyttää säännöllisesti tukemaan hiusten elinvoimaisuutta. Amla on täydellinen yrtti luomaan hiuksiin kiiltoa ja runsasta vaikutelmaa. Se auttaa lisäksi boostaamaan hiustenkasvua ja vähentämään hilseilyä. Huippuhyvä erityisesti öljyiselle hiuspohjalle sekä hauraille ja sameille hiuksille. Iholle käytettynä Amlalla on puhdistavia ja heleyttäviä vaikutuksia ja se sopii etenkin rasvaiselle ja sekaiholle sekä väsyneelle, hehkunsa menettäneelle ja ikääntyvälle iholle. Amlaa ei syyttä suotta kutsuta ayurvedan ykkösyrtiksi!

Radico Neem

Neem

Tämä viimeinen tärppini ei varsinaisesti liity millään tapaan hiusten värjäämiseen, mutta minun on aivan pakko vinkata siitä kun kerran Radicosta on kyse. Neem-jauhetta kannattaa testata, mikäli hiuspohja tuntuu tukkoiselta, rasvaiselta, hilseilevältä tai jopa hieman tulehtuneelta. Se kannattaa ottaa käyttöön myös, mikäli hiustenlähtö vaivaa ja hiukset tuntuvat ohentuneen. Voit käyttää neemiä hiuspohjan naamiona tai shampoon joukkoon sekoitettuna.

Olihan sitä kokeiltava myös kasvoille ja niin älyttömältä kuin se tuntuukin, tämä 8,90 € maksava jauhe voittaa monet kalliit puhdistavat naamiot mennen tullen. Vaikutus kasvoilla on sama kuin hiuspohjassakin eli tehokkaasti puhdistava ja näppyjä rauhoittava. Samalla iho jää pehmeäksi eikä lainkaan kiristäväksi tai kuivaksi. Neem-jauheen sekaan voi lorautella kasvovettä ja -öljyä veden lisäksi, savi voisi olla myös mahtava lisä!

Radico hiusvärit ja valikoima yrttijauheita on saatavilla Waku Organicsin verkkokaupan lisäksi Sokoksista ja Emotioneista kautta maan.

Radico Yrttijauhe

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Helppo Arkikampaus
Vinkkejä hiusten muotoiluun Gyadalla ja helppo arkikampaus x 3
Hiusten kasvivärjäys kotona – Radicon auyrvedaan pohjautuvilla kasviväreillä saa ensiluokkaisen lopputuloksen
Arkimeikki Ohje
Arkimeikki 2.0 – ohje huoliteltuun meikkiin
Täydellinen Iho
Täydellinen iho? Sinulla voi huomaamattasi olla sellainen!