Tehokas deodorantti – kolme tämän hetken suosikkiani

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Luonnonkosmetiikan deodoranttivalikoima on kasvanut viime vuosien aikana räjähdysmäisesti ja erittäin hyvä niin. Tehokas deodorantti ei ole todellakaan mikään itsestäänselvyys ja omille kainaloille toimivinta dödöä voi joutua etsimään pitkäänkin. Olen testannut luonnonkosmetiikan deodorantteja hyvin laajalla säteellä ja tällä hetkellä voin suositella ainoastaan kolmea dödöä, lue artikkelista mitkä nämä tehokkaat tapaukset ovat!

Tehokas Deodorantti

Tehokas deodorantti, joka toimii juuri itselle parhaalla mahdollisella tavalla, on yksi vaikeimmista tuotteista löytää, erityisesti luonnonkosmetiikassa. Kymmeniä dödöjä testattuani jumituin moneksi vuodeksi True Organic of Swedenin Undercover Agentiin, joka toimi minulla erittäin hyvin. Niin, toimi – jostain syystä se on alkanut kutittamaan kainaloitani. Sittemmin olen löytänyt kaksi uudempaa, ihan huipputehokasta dödöä, joiden rinnalla käytän satunnaisesti vielä yhtä vanhaa tuttavuuttani. Tykkään nimittäin vaihdella dödöjä tilanteen mukaan. Kaikki kolme suosikkiani ovat hauskasti vielä eri koostumuksia keskenään, jolloin ne toimivat kukin vähän eri hetkessä. Deodoranttien vaihtelu myös ehkäisee harmillisen yleistä vaivaa – kun ennen tehokas deodorantti lakkaa yhtäkkiä toimimasta.

Tilasin tätä juttua varten neljää eri sorttia itselleni uusia deodorantteja, sillä olisin mielelläni nostanut mukaan lisää toimivia vaihtoehtoja. Yksikään niistä ei päätynyt mukaan. Sama kohtalo on pitkällä rivillä vuosien varrella testaamiani dödöjä. Kymmentä huonoa dödöä kohtaan löytyy ehkä juuri ja juuri yksi hyvä. Deodorantin sopiminen on hyvin henkilökohtainen asia, eikä näistä tämän jutun dödöistä välttämättä mikään ole paras juuri sinulle.

Kaikki kolme nostoani ovat kuitenkin saaneet erittäin hyvää palautetta laajasti ja voisivat olla testaamisen arvoisia, mikäli sinulla on vielä oma lemppari etsinnässä. Voit lukea lisää luonnonkosmetiikan deodoranttien toimintamekanismista ja sopivuudesta juuri itselle tästä parin vuoden takaisesta dödö-artikkelistani.

Laveran deodorantti on helppo arkisuosikkini

Lavera Strong deodorantti on arkidödöjen nro 1! Roll-on on helppo- ja nopeakäyttöisin, tuoksu on raikas ja mikä tärkeintä, tämä dödö pitää erittäin hyvin! Alumiiniton ja soodaton deodorantti on Strong-nimestään kainaloystävällinen, eikä ole saanut ainakaan omia kainaloitani kutiamaan tai muutenkaan ärsyyntymään. Tässä tuotteessa on kaikki kohdillaan, hintakin on oikein sopiva paljon kuluvalle arkituotteelle. Purkki voisi olla kauniimpi, mutta se onkin oikeastaan ainoa miinus.

Samaa tuotetta on saatavina myös suihkeena ja voiteena, jotka nekin pelittävät oikein hyvin. Itse pidän kuitenkin nimenomaan tässä tuotteessa eniten roll-onin käyttöliittymästä. Tämä dödö pitää itselläni noin 98 % varmuudella, ainoastaan muutaman kerran olen salilla huomannut hien tuoksahtavan dödön läpi. Suoritus on erinomainen, sillä hikoilen suht paljon ja lähes aina tämä kuitenkin pitää myös hikiliikunnan aikana täydellisesti.

Lavera Strong Deodorantti

Ohm deodorantti pitää tiukassakin tilanteessa

Ohm Collectionin deodorantti on jauhemaista ja omissa kainaloissani 100 % varmasti pitävää. Tätä käytän ainoastaan aivan erityisissä tilanteissa, joissa haluan olla täysin varma, että dödö pitää. Useammin en oikeastaan voikaan tuotetta käyttää, sillä dödön sisältämä reilu määrä soodaa saa kainaloni ärtymään useamman päivän peräkkäin käytettynä. Tämä on siis tuotteen suuri miinus, mutta toisaalta suuri osa ihmisistä pystyy käyttämään tuotetta yhtäjaksoisesti täysin ongelmitta. Asia selviää ainoastaan kokeilemalla, harmi kyllä.

Hyvä puoli on se, että jauhemainen koostumus kestää aikaa eikä mene miksikään, vaikka sitä käyttäisikin yhtä harvakseltaan kuin minä. En kehtaa edes sanoa, miltä vuodelta omat Ohmin dödöt ovat, sitä ei huomaa mistään, sillä jauhe on edelleen tismalleen samanlaista kuin uutena. Ohm deodorantti on saatavilla useissa superhyvissä tuoksuissa. Omat lempparini ovat kukkaiset Jasmine sekä Gardenia.

Ohm Deodorantti

Pulpe De Vien voidemainen deodorantti on uusi, tehokas yllättäjä

Uusin ihastukseni on Pulpe De Vien voidemainen deodorantti, joka pitää erinomaisesti. Tämän etu on sen kyky pitää kainalot aavistuksen kuivempina verrattuna vaikkapa roll-on dödöihin. Valitsenkin Pulpen dödön tilanteisiin, jolloin tiedän hikoilevani paljon. Haluan korostaa vielä, ettei tämäkään tietenkään blokkaa hikeä kokonaan, mutta mielestäni kainalot pysyvät silti hieman kuivempina kuin muiden luonnonkosmetiikan dödöjen kanssa.

Tuoksuvaihtoehtoja on kolme: persikka (oma lempparini), greippi sekä avokado/manteli. Näissä ei käytännössä ole siis juuri muuta eroa kuin tuoksu, joka on kaikissa miellyttävän miedohko. Pahvinen pakkaus ei ole kaikista kätevin käyttää kiireessä, siitä ainoa miinus.

Pulpe De Vie Deodorantti

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Mona

Itsellä kanssa kaikki soodapohjaiset ärsyttävät heti ja ne olen joutunut hylkäämään kokonaan käytöstä. Lavera oli ihan täydellisesti toimiva dödö, kunnes noin kuukauden yhtäjaksoisen käytön jälkeen kainalot oli yhtäkkiä (muutamassa päivässä) todella ärtyneet ja pientä näppyä täynnä, jotka kutisivat ja kuumottivat.... Sen jälkeen oli pakko laittaa taas stoppi kaikille ja käydä hakemassa tuttu markettidödö, että tilanne rauhoittui.

Nyt on iso kynnys taas lähteä testailemaan mitään uutta :( Tuo Pulpe De Vie kiinnostaisi kyllä kovasti. Ehkä tässä ajan kuluessa mieli taas rohkaistuu ;)

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Dödö on kyllä niin hankala löytää! Sulle ehkä saattaisi toimia niin, että vaihtelisit vaikka parin dödön välillä ja vielä sellaisten, missä olisi keskenään aika eri ainesosat. Tämä voisi ehkäistä tuota kainaloiden ärtymistä. Tässä on vaan toki se, että ne pari toimivaa tapausta pitäisi ensin löytää... Pulpessa on myös soodaa, mutta vähän pienempänä pitoisuutena, eikä se ole aiheuttanut mulle mitään oireita, vaikka tosiaan itsekin reagoin lähes kaikkiin muihin soodallisiin. Mutta nää on nyt niin näitä että miten kukakin reagoi. Ootko kokeillut Rimita Greenin dödöä? Se on laajasti tosi tykätty soodaton deodorantti. Se on mustakin melko hyvä, mutta en nostanut sitä tähän juttuun mukaan kun se ei mulle itselleni ole paras mahdollinen. Siinä on tosi ihanan raikas unisex-tuoksu, joka on kuitenkin melko voimakas ja jää kainaloihin. Se on lisäksi aika märkää ja nopeasti kuluvaa. Pito on kuitenkin hyvä (ei täydellinen, mutta parhaasta päästä). Jos et ole sitä vielä kokeillut niin on mielestäni testaamisen arvoinen :)

Vastaa
Helinää

Vuosien aikana on tullut todella paljon huteja, kun haluaisin käyttää muutakin kuin kristallikiveä. Markettidödöjä en ole pystynyt käyttämään enää vuosikausiin.
Olen huomannut suoliston kunnon vaikuttavan myös siihen mikä käy. (Luultavasti happamoittavalla ravinnolla on asian kanssa tekemistä ) Ostaessani frantsilan rollonin pystyin käyttämään sitä muutaman kerran, sitten alkoi kutina. Kokelin puoli vuotta myöhemmin uudelleen, kun olin muuttanut ruokavaliotani, ja pystyin käyttämään dödön loppuun. Mitään soodallista en pysty nytkään käyttämään, mutta valikoima on kasvanut :)

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Tosi mielenkiintoinen havainto! Ja tosiaan onneksi soodattomia dödöjä on nykyään tosi paljon markkinoilla myös, saisi kyllä tulla vieläkin lisää. Itsekin kaipaisin ehkä vielä toista luotto roll-onia tuon Laveran Strongin rinnalle, että voisin vähän vaihdella. Oon kuitenkin kiitollinen, että olen näinkin monta itselle sopivaa onnistunut löytämään! Vaikka huteja onkin joutunut sietämään kymmenittäin testailuiden lomassa...

Vastaa
Katri

Oletko kokeillut Salt of the Earth -merkin deodorantteja? Mulla ovat noin kolmen vuoden kokemuksella olleet todella toimivia, vaikka olenkin melko kova hikoilemaan enkä valitettavasti hajutta. Plussaa ihanista tuoksuista, jotka eivät häiritse lainkaan melko hajusteherkkää nenääni 😍

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

En muuten ole kokeillut ja nyt alkoi kovasti kiinnostamaan! Eli ehdottomasti menevät testiin, kiitos vinkistä <3

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Luonnonkosmetiikan paras deodorantti
Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet
Kasvonaamio
Kasvonaamioiden ABC ja liuta naamiovinkkejä eri ihotyypeille
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona