Patyka sen teki! – Paras aurinkovoide kasvoille ja vartalolle

Kaupallinen yhteistyö: Patyka ja Jolie

Paras aurinkovoide kasvoille ja vartalolle on löytynyt! Olen erittäin iloinen voidessani esitellä teille Patykan huikeat aurinkosuojat, joiden koostumus on viety aivan uudelle tasolle. Ei enää kiiltävää ja tahmaista pintaa, vaan ohuita koostumuksia, joita on oikeasti ihana käyttää. Tutustutaan voiteisiin tarkemmin! Annan tässä jutussa myös parhaat vinkkini aurinkovoiteen poistoon sekä oikean suojakertoimen valintaan.

Paras Aurinkovoide Kasvoille

Olisittepa nähneet hölmistyneen ilmeeni, kun testasin ensimmäisen kerran Patykan uusia aurinkovoiteita. En voinut uskoa, että kädessäni oli aurinkovoide, sillä ihotuntuma oli kaikkea muuta, kuin mihin olin luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden kohdalla tottunut.

Aurinkovoiteista puhuttaessa keskitytään paljon tuotteiden jättämään vaaleaan pintaan, tai siis jääkö sitä, mutta itselleni jopa sitäkin tärkeämpää on voiteen ihotuntuma. En kestä jos aurinkovoide jää iholle tahmaisen tuntuiseksi kiiltäväksi kerrokseksi, minkä valitettavasti suurin osa voiteista tekee. Tahmeaan pintaan kiinni jäävä pikkukärpänen (tosi tarina!) laskee ainakin oman fiilikseni vielä tehokkaammin kuin kevyt vaalea sävy.

Patykan voiteiden kohdalla ei kuitenkaan tarvitse valita mahdollisimman huomaamattomaksi levittyvän ja loistavasti imeytyvän voiteen väliltä, kerrankin voi saada molemmat.

Patykan voiteet ovat vegaanisia ja niissä on miellyttävä, hieman makea tuoksu. Se ei ole kuitenkaan perinteinen äklömakea ja kookoksinen aurinkovoiteen tuoksu, vaan ennemminkin hienostunut ja hieman kukkainen. Mikäli olet Patykan vanha ystävä, muistat varmasti supersuositun kasvovoide Sacred Lotuksen – tuoksu on hyvin samanlainen sen kanssa.

Patyka Aurinkorasva

Fysikaalinen aurinkosuoja

Patykan aurinkovoiteet ovat ekosertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja niissä on fysikaalinen mineraalisuoja titaanidioksidista ja sinkkioksidista. Niissä ei ole käytetty nanoteknologiaa (kuten ei muissakaan ekosertifioiduissa suojissa), jonka vuoksi voide jää vaikuttamaan ihon pinnalle eikä imeydy (tai imeytyy hyvin vähän) siitä pidemmälle.

Nanoteknologiaa käytetään usein ei-sertifioiduissa tuotteissa, sillä se auttaa voidetta imeytymään ja näin häivyttämään fysikaalisen suojan vaaleuden. Kääntöpuolena nanopartikkelit imeyttävät ainesosat tarpeettoman syvälle. Mineraalifilttereiden tehtävänä on blokata auringonsäteet ihon pinnalta, joten niiden ei tarvitsekaan erityisesti imeytyä sen ihmeemmin.

Tässä siis tärkeä huomio ekosertifioiduista aurinkosuojista: ilman nanopartikkeleita on mahdotonta aikaansaada sellaista suojaa, joka ei lainkaan näkyisi tummemmallakaan iholla. Itse otan huomattavasti mielummin mahdollisen pienen vaaleuden kuin imeytän ihooni aurinkosuojaa.

Patyka on jotenkin onnistunut kehittämään ilman nanoteknologiaa hyvinkin huomaamattoman koostumuksen. Omalla vaalealla ihollani voidetta ei oikeastaan näe lainkaan, mutta tummemmalla iholla hentoinen vaalea huntu vääjäämättä näkyy. Kyseessä on kuitenkin siis huomaamattomin sävy, mihin olen itse törmännyt luonnonkosmetiikassa kattavalla kokemuksellani.

Paras Aurinkorasva Patyka Aurinkovoide Kasvoille

Paras aurinkovoide kasvoille (myös epäpuhtauksista kärsivälle iholle ja meikin alle!)

Patykalla on kaksi aurinkovoidetta kasvoille: suojakerroin 30 ja suojakerroin 50. Patykan kohdalla myös SPF 50 on ihana käyttää, monilla sarjoilla korkeat kertoimet kun ovat aikamoista jankkia. Itse suosin suojakerrointa 30 meikin alla ja korkeampaa suojaa sitten ilman meikkiä, kun oleilen suorassa auringonpaisteessa esimerkiksi lenkkeillessä tai merta ihmetellessä päiväkävelyllä.

SPF 30 on koostumukseltaan ohutta, vesimäisen raikasta fluidia. Tuote on helppo levittää, ja nyt seuraa tärkein osuus: se ei jätä iholle minkäänlaista tunnetta. Ei rasvaista tai tahmaista, ei kerrassaan minkäänlaista. Iho ei myöskään jää kiiltäväksi vaan pinta on ennemmin jopa mattainen. Asia, josta en aiemmin uskaltanut edes unelmoida aurinkovoiteen kohdalla.

Kaikista erikoisinta voiteessa on, että se tuntuu pidentävän meikin kestoa ainakin omalla kohdallani. Ei siis lyhentävän, kuten kokemukseni mukaan aurinkovoiteilla on yleensä ollut tapana, vaan pidentävän. En osaa sanoa onko efekti sama meikkivoiteella, sillä olen nyt jumiutunut komboon Patykan SPF 30 ja siihen päälle maailman paras mineraalimeikkipohja eli Alima Puren Satin Matte Foundation. Tuo kaksikko tekee meikistä mielettömän kauniin ja todella kestävän.

Lue myös: Kestävä meikkipohja sekaiholle ja rasvaiselle iholle

Patyka Aurinkorasva Kasvoille

Patykan SPF 50 kasvoille on hieman täyteläisempi kuin 30, mutta vain sen verran, että kutsuisin tätä voiteeksi (kun taas 30 on mielestäni ennemmin fluidi). Mikään tuhti koostumus ei siis tässäkään tapauksessa ole kyseessä ja kaikki aiemmin kertomani ominaisuudet pätevät myös tähän suojavoiteeseen.

Kumpikaan voiteista ei ole tukkinut omaa ihoani, ja tämän kokemuksen pohjalta uskallankin suositella voiteita myös epäpuhtauksiin taipuvalle ja akne-iholle. Toki jokainen iho reagoi eri tavalla, mutta Patykan voiteiden runsas vesipitoisuus on ainakin sieltä turvallisimmasta päästä tämän asian suhteen.

Joka tapauksessa suosittelen poistamaan voiteen aina heti kun sitä ei enää tarvita. En myöskään itse käytä aurinkosuojaa koskaan varmuuden vuoksi, ainoastaan silloin kun tiedän altistuvani varmasti auringonsäteille (tai oleilevani pidempään kirkkaassa pilvisessä säässä). Nämä kaksi asiaa yhdessä laadukkaan aurinkovoiteen kanssa auttavat jo minimoimaan ihon tukkeutumisen.

Patyka Aurinkovide Vartalolle

Silkkinen aurinkovoide myös vartalolle

Patykan vartalolle tarkoitettu suoja 30 on yhtä ohut ja vesimäinen kuin kasvosuoja, mielettömän fresh! Vartalon aurinkovoide on aina inci-listaa myöten hyvin samantyyppinen kasvosuojan kanssa, mutta kasvoille tarkoitetussa voiteessa on käytetty hieman enemmän hyaluronihappoa sekä vahvana antioksidanttina tunnettua vihreää mikrolevää. Korkea antioksidanttipitoisuus erityisesti kasvojen aurinkovoiteessa on tärkeä ehkäisemään auringon ihoa vanhentavaa vaikutusta.

Vartalon ihon 50 on saman suojakertoimen kasvoversion tavoin voidemaista, mutta levittyy kuitenkin hyvin. Tämä koostumus on kaikista Patykan aurinkorasvoista täyteläisintä, muttei siis kuitenkaan tuhtia. SPF 50 on ihan must-have helposti palavalle dekoltee-alueelle! Kerrankin myös tälle alueelle on miellyttävää levittää aurinkosuojaa ilman tahmaista tunnetta ja pelkoa, että hiusten latvat jäisivät kiinni aurinkovoiteeseen.

En näe varsinaisesti mitään syytä, miksei näitä vartalovoiteita voisi käyttää myös kasvoilla. Ideaaleinta toki on käyttää erillisiä voiteita, mutta mikäli haluat ainoastaan yhden tuotteen, suosittelen vartalolle tarkoitettua.

Paras Aurinkovoide Vartalolle

Näin valitset oikean suojakertoimen omalle ihollesi

Mieli tekisi valita mahdollisimman pieni suojakerroin sen parhaimman koostumuksen vuoksi, eikö? Tämä ei kuitenkaan ole se paras taktiikka suojakertoimen valintaan. Monelle vaaleaihoiselle ja herkästi palavalle nimittäin suojakerroin 50 on paras valinta myös Suomessa.

Mieti siis oman ihosi käyttäytymistä auringossa. Mikäli iho alkaa punoittamaan helposti, valitse SPF 50. Mikäli puolestaan ihosi ei ole niin herkkä palamaan tai oleilet vain hyvin lyhyitä aikoja auringossa, suojakerroin 30 riittää todennäköisesti.

Patykan SPF 50 on ensimmäinen näin korkea suoja, jota käytän mielelläni. Aikaa ennen Patykan voiteita käytin pitkin hampain suojakerrointa 30, koska siitä löysin edes jokseenkin siedettäviä vaihtoehtoja, joskin niiden jättämä kiiltävä ja rasvainen pinta meinasi olla todellinen kynnyskysymys minulle. En voinut edes harkita käyttäväni suojakerrointa 50, paitsi pakon edessä ulkomailla keskipäivällä.

Onneksi Patykan voiteet muuttivat kaiken ja nyt voin hyvillä mielin käyttää korkeaa suojaa, jota ihoni oikeasti kaipaa, myös Suomessa. Tiesithän, että kunnolla suojattu iho on paras tapa ehkäistä ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä ihossa?

Patyka Aurinkovoide 50 Luonnonkosmetiikka Aurinkorasva

Paraskaan aurinkovoide ei suojaa, mikäli levität sitä liian vähän

Yksi suurimmista virheistä aurinkovoiteen kanssa on levittää sitä liian vähän. Yllättävän harva malttaa laittaa voidetta tarpeeksi, jotta pullon kyljessä luvattu suojakerroin toteutuu. Tarvittava määrä on oikeastikin aika suuri ja varmasti enemmän kuin mitä käytät esimerkiksi tavallista kasvo- tai vartalovoidetta.

Sanotaan, että kasvoille sopiva määrä on noin teelusikallinen, se on todella reipas annos! Tästä riittää hieman myös kaulallekin, mutta pääasiassa tuo määrä tulisi siis levittää kasvoille. Helppo nyrkkisääntö on laittaa voidetta niin reilusti, että sitä vaikuttaa ensin olevan liikaa, mutta laadukkaan voiteen kanssa tuote kuitenkin levittyy ja imeytyy ihoon hyvin. Tällöin voit olla varma, että luvattu suoja toteutuu ja voidetta on riittävästi.

Patykan kohdalla ei tarvitse todellakaan pelätä suurenkaan määrän kanssa levitysongelmia. Erityisesti tummemmalla iholla, voit levittää voiteen muutamana kerroksena, jolloin saat tarvittavan määrän uppoamaan ihoon mahdollisimman huomaamattomasti.

Luonnonkosmetiikka Aurinkovoide

Näin poistat aurinkovoiteen helposti

Mineraalifilttereitä sisältävän aurinkovoiteen poistossa kannattaa ottaa huomioon, että tuote on öljyliukoista. Helpoin tapa poistaa voide on siis puhdistusöljy. Patykalla on kaksi erilaista öljyputsaria, joilla aurinkovoide on helppo poistaa kasvoilta.

Remarkable Cleansing Oil on ylellinen, anti-age -vaikutteinen öljy, joka on yksi kaikkein ihanimmista puhdistusöljyistä, mitä olen koskaan testannut. Sen koostumus on paksua ja samettista, tuntuu ihanalta ihoa vasten. Suosittelen tätä öljyä ihan erityisesti kuivalle ja/tai ikääntyvälle iholle, mutta se sopii loistavasti siis kaikille ihotyypeille.

Mikäli ostat öljyputsarin pelkästään aurinkovoiteen poistamista varten, siihen riittää hyvin myös Patykan edullisempi ja pelkistetty versio samasta tuotteesta, Melting Cleansing Oil. Ollakseni rehellinen, tämä öljy ei tunnu iholla ihan yhtä silkkiseltä kuin ensin mainittu, mutta hommansa se kyllä hoitaa moitteettomasti. Olen itse käyttänyt liian monta pulloa Remarkable Cleansing Oilia, jotta edullisempi öljy aiheuttaisi minussa ihastuksen tunteita (sen siitä saa, kun hemmottelee ihoaan!), mutta tiedän tämän edullisemman version olevan todella monien suosikki.

Patyka Aurinkovoide 30

Kumman öljyn valitsetkaan, pyörittele muutama pumppauksellinen tuotetta kuivin käsin kuiville kasvoille ja huuhtele sen jälkeen lämpimällä vedellä. Suosittelen aurinkovoiteen jälkeen aina kaksoispuhdistusta eli jatka puhdistusta vielä ihotyypillesi sopivalla puhdistusgeelillä, -vaahdolla tai -maidolla.

Patykalla on öljyjen pariksi suunnitellut vaahdot, joista oma suosikkini on mielettömän pehmeä Cleansing Perfection Foam. Tämä vaahto yhdessä Remarkable Cleansing Oilin kanssa on Patykan klassikko ja syystäkin monien (myös minun) rakastama tapa puhdistaa iholta aurinkovoiteen lisäksi vahva meikki ja auttaa ihohuokosia pysymään puhtaana. Vaahto sisältää yhdistelmän hyvin mietoja AHA-happoja, jotka auttavat kirkastamaan ihoa päivittäin käytettynä.

Toinen vaahto, Detox Cleansing Foam, on edullisempi ja jälleen riisutumpi versio ja se toimii loistavasti yhteen Melting Cleansing Oilin kanssa.

Lue myös: Näin poistat aurinkovoiteen vartalolta

Patyka Aurinkorasva 50

Tehopuhdista iho aurinkovoiteen jälkeen

Vielä loppuun todellinen timantti. Patyka lanseerasi aurinkovoiteiden kanssa samoihin aikoihin huikean ihanan Purifying Cleansing Gelin, josta kirjoitinkin jo kevään parhaiden uutuuksien tekstissäni. Tämä minttuisen raikkaalta tuoksuva geeli kiilasi suoraan putsarisuosikkieni joukkoon kertakokeilulla (rakkaus syventyy jokaisella käyttökerralla).

Tämä hämmentävän edullinen putsari on täydellinen aurinkovoiteen jälkeisen tuplapuhdistuksen toiseen vaiheeseen. Helposti vaahtoava geeli sisältää pienen pieniä hiilipalleroita, jotka iholle sulaessaan auttavat imemään itseensä likaa, ilmansaasteita, epäpuhtauksia ja muuta ei-niin-toivottua. Geeli itsessään on tehokkaasti puhdistavaa, muttei lainkaan niin kuivattavaa, mitä monet geelit tuppaavat olemaan.

Purifying Cleansing Gel on ehdoton hankita kesään erityisesti epäpuhtauksiin taipuvalle sekaiholle ja rasvaiselle iholle, suosittelen sitä myös miehille ja nuorelle iholle.

Vinkki: Käytä kasvoharjaa syväpuhdistavan geelin kanssa saadaksesi takuulla puhdasta! Lue tekstini parhaasta kasvoharjasta

Paras Aurinkovoide

Kaikkia Patykan tuotteita saat tilattua kätevästi Jolien verkkokaupasta. Kanta-asiakkaan (eli minun) vinkki: valitessasi Matkahuollon toimituksen, saat paketin yleensä todella nopeasti. Olen monesti saanut hakea aamulla tekemäni paketin jo seuraavana aamuna lähikaupasta. Toki toimitusajat voivat hieman vaihdella, mutta pääsääntöisesti kaikki omat tilaukseni ovat saapuneet todella vauhdilla!

Helsinkiläiset tai kaupungissa vierailevat voivat vaihtoehtoisesti suunnata myös Jolien myymälöihin, joissa koostumuksia pääsee halutessaan testailemaan vielä ennen ostamista.

Tein Patykan aurinkovoiteista myös YouTube-videon, joka kannattaa käydä kurkkaamassa. Näytän siellä koostumuksia tarkemmin sekä kasvo- että vartalovoiteista ja näet, kuinka ne levittyvät iholleni ja miltä lopputulos näyttää.

Aurinkoista kesää!

Lue myös tekstini parhaista itseruskettavista kasvoille ja vartalolle

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

kukkis

Ihanaa.... fiilistelinkin näitä Ruohonjuuressa.
Ostin Zuii itseruskettavan kasvoveden .... nyt olenkin pulman edessä, eli laitanko aamulla vai illalla. Ja missä kohtaa? Laitanko heti puhdistuksen jälkeen ja vasta sitten muut tuotteet, vai pitäisikö muut tuotteet jättää pois. Käytössäni on kosteutus, seerumi, silmänympärysvoide, (voude tousinaan) ja öljy. Millaista järjestystä sinä suosittelisit?

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Kivaa, että pääsit kokeilemaan koostumuksia ihan livenä, aika ihanan raikkaita, eikö :)

Mä suosittelen Zuiin itseruskettavaa kasvovettä iltakäyttöön ja heti puhdistuksen jälkeen ekaksi tuotteeksi. Itse annan itseruskettavan veden kuivua aina jokusen minuutin ja jatkan hoitorutiinia sen jälkeen aivan normaalisti eli seerumi, silmänympärysvoide, mahdollinen kasvovoide sekä öljy. Tässä rutiinissa siis oikeastaan muu ei muutu kuin tavallinen kasvovesi korvautuu tuolla itseruskettavalla kasvovedellä ja sen kannattaa antaa imeytyä iholle hyvin ennen muita tuotteita. Mikäli sinulla on kuiva iho, voit toki käyttää Zuiin alla vielä tavallistakin kasvovettä, mutta itse ainakin koen Zuiin riittävän hyvin :)

Vastaa
Assi

Minulla on kasvoille tuo spf 30 versio. Sen kanssa saa olla aika tarkkana, että alla on tarpeeksi kosteuttava ja sopivasti rasvoja sisältävä tuote. Muuten kasvoihin jää valkoinen kuulto ja kuivempiin kohtiin voide jämähtää kiinni. Ei levity kauniisti. Alle olen kerrostanut kasvovettä, laittanut kerroksen Bybin C-Caf voidetta ja Urangin sinistä öljyä. Jolloin valkoinen kuulto jää miedommaksi ja voide ei jämähdä kuivempiin kohtiin niin pahasti. Koostumus ei toimi minun iholleni optimaalisesti, mutta pidä todella paljon sen ohuesta tekstuurista. Harmi sinänsä, toivoin löytäneeni täydellisen aurinkovoiteen kasvoille.

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Harmi kuulla, ettei sinun ihollesi tuo toimi parhaalla mahdollisella tavalla! Kyse on varmaankin juuri siitä, että ohut, ei niin rasvainen koostumus nappaa helpommin ihon pintakuiviin kohtiin kuin sitten öljypitoisempi voide. Mietin kertomasi perusteella, että voisikohan pelkkä öljy olla itseasiassa kaikista paras sinulle tuohon alle? Jos kokeilisitkin jättää kasvovoiteen pois ja laittaisit vain kasvovettä ja hieman reilummin öljyä. Öljy on yleensä loistava tuote ehkäisemään minkä vaan kosmetiikkatuotteen levitysongelmia :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: puhdistustuotteet, kuorinnat ja naamiot kasvoille
Tehokas Deodorantti
Tehokas deodorantti – kolme tämän hetken suosikkiani
Kasvovesi
Paras kasvovesi eri ihotyypeille – 7 x suositusta
Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina