Kestävä meikki rasvaiselle iholle ja sekaiholle 1/2

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kestävä meikki rasvaiselle iholle ja sekaiholle ei ole itsestäänselvyys, mutta mahdollista saavuttaa. Jaan tässä artikkelissa parhaat vinkkini, joita voi tietysti hyödyntää ihan kaikille ihotyypeille. Meikin pysyvyys on monen tekijän summa ja huomioon tulee ottaa paitsi itse meikkituotteet, myös ihonhoito ja se, miten tuotteet levität.

Kestava Meikki Rasvaiselle Iholle

Onko edes mahdollista saavuttaa kestävä meikki rasvaiselle iholle? Meikin kuluminen päivän mittaan on täysin normaalia, eikä ole edes tarkoituksenmukaista lähteä tavoittelemaan meikkiä, joka pysyy täysin liikahtamattomana aamusta iltaan. Rasvaisen ihotyypin omistajana ymmärrän kuitenkin erittäin hyvin, kuinka turhauttavaa on, jos meikki ei pysy kauniina edes paria tuntia. Mielestäni on eri asia, elääkö meikki päivän mittaan, mutta pienillä korjailuilla pysyy silti kivan näköisenä pitkään vai levähtääkö ja sulaako se kokonaan epätasaiseksi.

Vaikka otsikon mukaisesti tämä juttu on suunnattu ensisijaisesti rasvaiselle ihotyypille sekä sekaiholle, joilla meikki yleensä pysyy huonommin, voit hyödyntää vinkkejä ja tuotetärppejä aivan kaikille ihoille. Erityisesti tuotteiden levittämiseen kannattaa kiinnittää huomiota kaikilla ihotyypeillä. Se on nimittäin suuri pysyvyyteen vaikuttava seikka – aina ei tarvitse vaihtaa tuotteita, joskus pelkkä oman tekniikan terästäminen tuo halutun lopputuloksen.

Käyn tässä osassa läpi kestävän meikkipohjan salat, lue jatko-osasta vinkit pysyvään silmä- ja huulimeikkiin.

Kestävä meikki rasvaiselle iholle – noudata näitä 5 askelta

1) Ihonhoito ennen meikkiä

Vääränlainen ihonhoito ennen meikkiä voi aiheuttaa suuria ongelmia meikin pysyvyyteen. Sekä liiallinen että liian vähäinen hoitaminen ovat ongelmallisia paitsi ihon hyvinvoinnin, myös meikin kestävyyden kannalta. Olisikin tärkeää löytää omalle iholle sopiva kultainen keskitie.

Meikin alle on hyvä laittaa se kaikista kepein hoito, joka kuitenkin riittää kosteuttamaan. Ihotuntuma on helppo indikaattori sille, onko kosteutus riittävää. Iho ei missään nimessä saa jäädä kuivan tai kiristävän tuntuiseksi, kädellä kokeiltaessa sen tulisi tuntua pehmeältä, muttei tahmaiselta tai rasvaiselta.

Mikäli kosteutus on puutteellista, alkaa iho paikkaamaan kosteusvajetta tuottamalla entistä enemmän talia. Tämä saa ihon kiiltelemään ja meikin sulamaan. Panosta meikin alle runsaaseen vesikosteutukseen ja valitse lisäksi pienempi ripaus öljymäistä ravitsevuutta. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi kosteuttavaa kasvovettä, geelimäistä kosteusseerumia sekä ohuehkoa kasvovoidetta. Muista kuitenkin kuulostella oman ihosi tarpeita! Huolehdi, että kaikki tuotteet imeytyvät ihoon kunnolla ja valitse mieluummin useampi ohut ja raikas koostumus kuin yksi paksu tuote. Levitä tuotteet ihoon huolellisesti hieroen ja anna imeytyä aivan vähintään muutama minuutti ennen meikkiä, mieluiten vähintään 5-10 minuuttia.

Kun etsit optimaalisinta kosteutusta meikin alle, kannattaa havaintoja ja testejä tehdä myös päivinä, jolloin et meikkaa. Tarkkaile päivän mittaan sekä ihotuntumaa (pysyykö iho koko päivän joustavana eikä kiristä) että ihon rasvaisuutta. Kun ihossa ei ole meikkiä, näet ihon rasvoittumisen paremmin ja pystyt vertailemaan mikä tuote tai kombo toimii parhaiten.

Kestava Meikkipohja Rasvaiselle Iholle

Tykkään tehdä meikkipohjasta vähän mattaisemman silloin, kun haen erityisen hyvää pysyvyyttä

Kosteutuksen lisäksi kiinnitä huomiota pesutuotteisiin. Älä koskaan pese ihoa aamuisin millään puhdistusmaitoa vahvemmalla. Maito sopii aamuputsariksi rasvaiselle ja helposti tukkeutuvalle sekaiholle, muille ihotyypeille riittää pelkkä ihon pyyhkiminen kasvo- tai misellivedellä. Jos peset ihon aamulla kuivaksi ja kosteutat puutteellisesti, voit olla aivan varma, että iho vastaa hädissään muodostamalla entistä enemmän talia.

Juhlameikkipoikkeus rasvaiselle iholle: mikäli ihosi on hyvin öljyinen luonnostaan, voit tarpeen vaatiessa esimerkiksi juhlameikin alla käyttää ainoastaan kasvovettä. En suosittele tätä kuitenkaan säännölliseen käyttöön, sillä öljyisen rasvainenkin iho kaipaa vesikosteutusta ja mikäli et tarjoa sitä tarpeeksi, se alkaa muuttumaan helposti pinnastaan karheaksi ja voi myös tukkeutua.

2) Pohjusta ainoastaan tarvittaessa

On tärkeää ymmärtää, että kaikkien meikinpohjustustuotteiden tavoite ei ole saada meikkiä kestämään pitkään. Etenkin luonnonkosmetiikassa on öljyjä sisältäviä tuotteita, jotka auttavat meikkivoidetta levittymään paremmin ja tekemään meikistä kauniin kuulaan, tasaisen. Tällaiset tuotteet kannattaa jättää kuivemmille ihoille, rasvaisella iholle ne saattavat vain edesauttaa meikin huonoa pysyvyyttä. Tarkista aina käyttämäsi primerin inci – mitä enemmän siellä on öljyjä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä se auttaa meikin levityksessä, muttei ainakaan auta (saattaa jopa huonontaa) meikin pysyvyyttä.

Ensisijaisesti suosittelen huolehtimaan kuntoon kaikki muut tämän jutun ohjeet ja vasta viimeisenä vaihtoehtona turvautumaan primeriin. Hyviä primereita on luonnonkosmetiikassa nimittäin hyvin kitsaasti. Itse käytän kahta tuotetta, mutta näitäkin ainoastaan puuterimaisen mineraalimeikkipohjan kanssa. Meikkivoiteelle täydellistä primeria en ole vielä löytänyt enkä halua lisätä turhaan voidemaisia kerroksia iholle.

Alima Puren Smooth + Prime on ihan huippuhyvä nimenomaan siis mineraalimeikin alle. Levitän sitä ohuelti ainoastaan nenän ympärille ja leukaan eli niihin kohtiin, missä tiedän meikin minulla nopeimmin lähtevän liikenteeseen. Ohut kerros kuivuu iholle nopeasti ja voin laittaa mineraalipohjan oikeastaan heti siihen päälle. Tätä tuotetta olen käyttänyt useita tuubillisia, superhyvä!

Uudempi löytöni on vähän erikoisempi tapaus, tästäkin olen ainakin Instagramissani kyllä vinkannut. Patykan aurinkovoide toimii jostain syystä aivan täydellisesti mineraalimeikkipohjan alla. Se pidentää pysyvyyttä ja lisäksi pohjasta tulee erityisen kaunis! Siivellä saa tietysti suojakertoimen, tätä löytyy sekä SPF 30 että SPF 50, joista 30 on vielä himpun verran miellyttävämpi ja ohuempi, mutta kummatkin toimivat. Patykan aurinkovoiteen myötä vanha suosikkini Aliman primer on jäänyt selkeästi vähemmälle käytölle tai olen käyttänyt sitä lähinnä talvella, jolloin en ole erityistä tarvetta aurinkosuojalle kokenut.

Kestava Meikki Rasvaiselle Iholle Meikinpohjustus

3) Valitse meikkipohja huolella

Tuotevalinnoista tämä kohta on tietysti se kaikista kriittisin! Mikäli sinulle tärkein asia meikkipohjaa valitessa on hyvä pysyvyys, tulee tämä seikka priorisoida, eikä silloin voi valita sitä upean kostean glown jättävää supervoidemaista tuotetta. Pysyvä meikkipohja harvoin on kovin öljypitoinen.

Kaikista pitkäkestoisin pohja syntyy mineraalimeikillä, samaan pysyvyyteen eivät voidemaiset tuotteet oikeastaan pääse. Synteettisen kosmetiikan puolelta tuttuja mattameikkivoiteita ei luonnonkosmetiikassa samaan tapaan ole tai ne eivät ainakaan ole yhtä pitkäkestoisia ja selkeän mattaisia iholla. Parhaimmin pysyvät meikkivoiteet ovat mielestäni Und Gretelin Lieth sekä Zuiin Lux Flawless Liquid Foundation.

Suosittelen kuitenkin ensisijaisesti mineraalipohjaa kaikille ihon rasvoittumisesta ja kiiltelystä päivän mittaan kärsiville. Se voi vaatia hieman totuttelua, mutta on ehdottomasti sen arvoista! Käytän itse muutamaa eri merkkiä vähän vaihdellen, mutta pysyvin on Alima Puren Satin Matte Foundation. Pinta on kauniin himmeä, ei tunkkaisen mattainen, mutta kuitenkin kallellaan enemmän mattaan kuin kiiltävään. Tämä pysyy suurimmalla osalla loistavasti ihan sellaisenaan ja käytän sitä itsekin usein arjessa kotitoimistolla niin. Oma rasvainen ihoni kaipaa kuitenkin primerin alle, mikäli havittelen koko päivän kestoa. Kannattaa silti testata ensin ilman pohjustajaa – saatat yllättyä!

Mineraalimeikkipohja

4) Levitä meikkipohja ohuelti ja työstä se iholle kunnolla

Tämä kohta on ehkäpä se tärkein, jopa hieman yllättäenkin! Meikkipohjan tehtävänä ei ole peittää yksittäisiä ihovirheitä, älä siis yritä peittää sen avulla kaikkea. Tarkoitus on tasoittaa ihonsävy, jonka jälkeen vielä mahdolliset häiritsevät yksittäiset kohdat voi peittää erillisellä peitevoiteella. Mitä useampi kerros ja mitä paksummin levität meikkivoidetta tai -puuteria, sen huonommin se pysyy. Suurin osa käyttää meikkipohjaa aivan liian paljon. Mikäli epäilet, että tämä voisi olla totta myös omalla kohdallasi, kokeile vähentää määrää puolella ja katso, miten se vaikuttaa pysyvyyteen.

Työstä meikki kunnolla iholle pyörittelemällä ja painelemalla. Mikäli huitaiset tuotteen nopeasti iholle, se ei mitä luultavimmin asetu iholle kunnolla ja lähtee näin nopeammin pois.

5) Viimeistele puuterilla ja/tai kasvosuihkeella

Suosittelen ihon puuterointia, jos omalla kohdallasi sille on tarvetta, mutta älä puuteroi koko kasvoja! Iho kaipaa puuteria ainoastaan, jos se näyttää liian kiiltävältä tai/ja meikki ei pysy. Jos kumpikaan kohta ei soita kelloja, älä puuteroi turhaan. Puuterivippa on kaikista paras tapa puuteroida iho huolellisesti, tähän liittyy kuitenkin parikin ongelmaa. Vipan kanssa puuteria tulee helposti laittaneeksi aivan liikaa, lisäksi väärä puuterointitekniikka liikuttaa meikkipohjaa ja pahimmassa tapauksessa meikkivoide tarttuu vippaan. Näistä syistä annan yleispätevän neuvon: unohda vipat ja siirry siveltimeen.

Valitse siveltimeksi mieluummin liian pieni kuin suuri sivellin. Puuterisiveltimiksi nimetyt sudit voisi kieltää lailla, ne ovat aivan liian isoja eivätkä vie puuteria kunnolla iholle. Ne huiskauttavat puuteria vain vähän ihon pinnalle, mutta eivät oikeasti saa meikkiä kiinnittymään yhtään sen paremmin. Valitse sen sijaan pienehkö sivellin, jolla saat puuteroitua tarkasti esimerkiksi nenänpielet. Täydellinen koko on Real Techniquesin Setting Brushissa, käytän usein myös Ecotoolsin monikäyttöistä Base Bufferia (sisältyy tähän loistavaan settiin).

Taivuta päätä taaksepäin, jolloin näet peilisitä kaikista parhaiten kiiltävät, puuterointia vaativat kohdat. Painele pieni määrä puuteria näille alueille. Älä sivele tai pyörittele vaan painele kevyesti, jolloin puuteri kiinnittyy parhaiten. Valitse tuotteeksi mahdollisimman ohut koostumus. Oma suosikkin on Kjaer Weisin väritön kivipuuteri (minulla on tästä täyttöpakkaus näissä punaisissa kuorissa).

Novexpert Sinkkisuihke

Viimeisenä vielä vinkki suihkeesta, joka sopii etenkin mineraalimeikkipohjan päälle käytettäväksi. Novexpertin Zinc Mist saa puuterimaisen meikin sulautumaan ihoon kauniisti tuoden samalla vähän kuulautta. Sinkki auttaa vähentämään ihon rasvoittumista päivän aikaan. Luottotuotteeni, jonka täydellisen tasainen suihke lisäksi virkistää päivän mittaan käytettynä.

Jatketaan seuraavassa osassa vielä kestävien silmä- ja huulimeikin vinkkien parissa.

Lue myös: ajankohtainen artikkeli itseruskettavista

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Jenni

Voin vakuuttaa myös omakohtaisella kokemuksella, että nämä ohjeesi pitää niin paikkansa! Ihon vointi ja sopiva kosteustasapaino on niin tärkeää rasvaisellakin iholla.
Aliman mineraalipuuteri on ihan ykkönen myös minulle. Meikkivoiteista en ole kokeillut Und Greteliä enkä tuota Zuiin tuotettakaan, vain Nui Berlin on päässyt testiin ja voittanut muut. Mutta viihdyn parhaiten Aliman mineraalipuuterissa. Patykan aurinkosuojaa en ole vielä päässyt testaamaan, koska enhän minä viitsi sitä avata ennenkuin sille on oikeasti tarvetta, mutta pian sille on tarve. Kesäloma suunnitelmat on pitkällä jo!
Ajattelin nauttia myös lomalla kivasta meikistä fiiliksen mukaan.
P.s: tein eilen jostain syystä aivan liian raskaan meikin iholle ja se näkyi kuvissa (kävin passikuvassa), huomasin vasta niiden jälkeen miten meikki oli kertynyt iholle aivan hassusti. Laitoin ihan liikaa… Hyvä muistutus ettei aina se lisääminen ole ratkaisu.

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Kiitos kommentistasi ja kiva kuulla, että olet löytänyt toimivat rutiinit :) Mulla on itselläkin ihan sama haaste etenkin tärkeissä tilaisuuksissa kun haluaa ihon olevan erityisen tasainen, tulee meikkiä laitettua liikaa ja lopputulos on oikeastaan täysin päinvastainen... Voin siis niin samaistua sun passikuva-kertomukseen! Miten sitä arkena meikki onnistuukin paremmin kun noudattaa omia ohjeitaan tuotteiden määrästä ;)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Itseruskettava
Kevyen sävyn tuova itseruskettava piristää ilmettä keväällä – parhaat tuotteet kasvoille ja vartalolle
Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet
Paras Kasvovoide
Paras kasvovoide eri ihotyypeille – 7 x suositusta
Sekaiho
Ihonhoito-opas: sekaiho