Kesän ihanimmat kuppikakut voikreemillä ja mansikoilla

Kaupallinen yhteistyö Terra Creta.

Kuppikakku Kuorrute Ketogeeninen Ruokavalio 2 Kuppikakku Kuorrute Ketogeeninen Ruokavalio 3 Kuppikakku Kuorrute Ketogeeninen Ruokavalio 4

Huh, viikon kuluttua ollaan jo kohteessa nimeltä keskikesä. Viis lämpötiloista, minä rakastan tätä huoletonta elämää, jossa pihalla voi kulkea varpaisillaan, kerätä sylin täyteen kesäkukkia, kantaa sisäpihan notkuville pöydille ruoat tarjottimella ja nauttia ne suorassa auringonpaisteessa. Pihan tuomet järjestivät oman kukkalumisateensa viime viikolla, ja nyt on pihan pihlajan aika kukkia – kutsun tätä puutarhamme keskeisellä paikalla sijaitsevaa jättiläistä äitipuuksi, niin mahtava ja syleilevän muhkea se on!

Kuten kuvista voi varmaankin päätellä, tänään olen makeilla asioilla liikenteessä ja jaan teille reseptin näihin mutakuppikakkuihin, jotka on kuorrutettu ihanalla voikreemillä sekä tuoreilla mansikoilla. Kuppikakut ovat mutkattomat valmistaa ja vaativat vain käytännössä sen, että sekoitat erillisissä kulhoissa kuivat aineet ja kosteat aineet, ja sitten miksaat ne yhteen lusikalla.

Kuppikakku Kuorrute Ketogeeninen Ruokavalio 5 Kuppikakku Kuorrute Ketogeeninen Ruokavalio

Kuppikakut on makeutettu jauhetulla erytritolilla, ja mikäli et ole sen ystävä, voit korvata makeutuksen nestemäisellä stevialla (esimerkiksi Nick’s-tipoilla), hunajalla tai kookospalmusokerilla. Mehevät ja syntisen pehmeät kuppikakut valmistuvat tummasta suklaasta, kananmunista, Terra Cretan luomuoliiviöljystä, voista ja jauhona toimii kookos. Kreemi puolestaan on valmistettu vain kolmesta raaka-aineesta: voista, nestemäisestä steviasta ja vaniljauutteesta – aika herkkua, voin kertoa!

Jos pohdit vielä mitä suolaista tarjoaisit keskikesän juhlapöydässä, kannattaa pitää silmät auki huomenna – tulen nimittäin jakamaan tämän makean jälkiruoan rinnalle kaksi ihanaa reseptiä rennoimpien puutarhajuhlien maukkaimpiin pikkusuolaisiin! Ota sillä välin testiin tämä jälkkäriresepti, joka passaa loistavasti myös ketogeenista tai vähähiilihydraattista noudattaville. Kaunista viikonloppua!

Kuppikakku Kuorrute Ketogeeninen Ruokavalio 6

Mutakuppikakut

6 kpl

1 ½ dl kookosjauhoja
3 kananmunaa
¾ dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ dl jauhettua erytritolia
¾ dl rouhittua tummaa suklaata
1 rkl Terra Creta -oliiviöljyä
50 g voita sulana
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljauutetta

1. Mittaa voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä juoksevaksi.

2. Leikkaa tumma suklaa pieneksi muruksi isolla veitsellä.

3. Jauha erytritoli tehosekoittimessa hienoksi tomuksi. Mittaa kuivat ainekset sekä rouhittu suklaa kulhoon ja sekoita.

4. Riko kananmunat erilliseen kulhoon, vatkaa niiden rakenne rikki ja lisää yhdessä Terra Creta -oliiviöljyn kanssa kuivien ainesten joukkoon. Sekoita välissä ja lisää lopuksi voisula taikinaan ajan sekoittaen.

5. Annostele taikinaa L-kokoisiin muffinssivuokiin ja täytä noin ¾  vuoan vetoisuudesta.

6. Paista muffinsseja uunin keskitasossa kiertoilma-asetuksella 200°C asteessa noin noin 12-15 minuutin ajan (mikäli käytät jotain muuta asetusta, paistoaika saattaa olla 3-5 minuuttia pidempi). Muffinssin sisus saa jäädä pehmeäksi, joten älä paista muffinsseja kuiviksi!

7. Siirrä muffinssit jäähtymään jääkaappiin tai anna niiden jäähtyä kunnolla huoneenlämmössä. Kuorruta ne sitten vaniljavoikreemillä.

Vaniljavoikreemi

200 g huoneenlämpöistä voita
20-30 tippaa nestemäistä toffeesteviaa
1 rkl vaniljauutetta

1.  Pilko voi kulhoon pieniksi paloiksi ja anna pehmentyä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ennen kuorrutteen vatkaamista.

2. Vatkaa voita ainakin viiden minuutin ajan tai kunnes voin sävy vaalenee ja koostumuksesta tulee vaahtomaista.

3. Lisää voivaahdon joukkoon nestemäinen stevia ja vaniljauute. Vatkaa vielä noin 3-5 minuutin ajan ja maista sitten onko makeus sopiva.

4. Annostele voivaahto pursotuspussiin ja kuorruta kuppikakut lempityllallasi.

Vinkki: Jos et tarjoile kuppikakkuja heti pursotuksen jälkeen, ne kannattaa laittaa jääkaappiin. Ota kuppikakut jääkaapista huoneenlämpöön vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilemista, jotta voivaahto on riittävän pehmeää tarjoiltaessa.

Hyvanruoankirja Hannamari Rahkonen

Hyvän ruoan kirja

Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!

Kuppikakku Kuorrute Ketogeeninen Ruokavalio 8

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Sokeriton chia-vadelmahillo
The Creamy Strawberry Smoothie
Raikas Napue Gin -drinkki
Key Lime Pie -limeraakakakku