Helppo tomaatti-avokadosalaatti
Yksinkertaisuus kunniaan! Tämä nopea, viiden raaka-aineen pikasalaatti valmistuu hetkessä ja palkitsee puhtailla mauillaan. Resepti sopii myös ketogeeniseen ruokavalioon!
Nyt korvat hörölle ja silmät suureksi kaikki te helpon, kauniin ja terveellisen arkiruoan ystävät, tämä postaus on omistettu just teille. Epäilen vahvasti, että makuyhdistelmäkeksintöni ei ole mikään uusi maailmanlaajuisella ruokarintamalla. Keksin tämän salaatin toissailtana ruokakaappien huutaessaan tyhjyyttään.
Ei heti uskoisi, että viidellä perusraaka-aineella pääsisi lähelle suurta kulinaristista nautintoa, mutta tämä ketogeeninen resepti rikkoo tuon myytin. Olen alkanut luottaa enenevissä määrin yksinkertaisuuteen, mitä tulee omaan ruoasta puhuttaessa. Turha kikkailu on jäänyt pois ja nautin eniten muutamien laadukkaiden raaka-aineiden mauista kerrallaan. Ruoka-asioista tehdään nykyään ihan liian vaikeita joka puolella enkä halua olla siinä kelkassa mukana.
Tämä resepti on jokaisen kiireisen, laiskan ja hyvää ruokaa arvostavan ihmisen pelastus.
Kirsikkatomaatti-avokadosalaatti
1 annos
1. Pilko kirsikkatomaatit terävällä veitsellä neljään osaan ja laita salaattilautaselle.
2. Halkaise avokado puoliksi, poista kivi ja kaiva ruokalusikalla molemmat hedelmälihat pois kuorestaan.
3. Leikkaa avokadonpuolikkaat veitsellä siivuiksi, mutta jätä avokadon toiseen päähän noin 1 cm leikkaamaton alue, jotta hedelmä pysyy kauniisti koossa.
4. Asettele avokadot tomaattien päälle, rouhi sekaan laadukasta suolaa ja ripottele vielä mustapippuria.
5. Purista päälle hieman sitruunamehua.