7 x Evolve Organic Beauty -suosikkia

Kaupallinen yhteistyö House Of Organic.

Sain reilu vuosi sitten ensimmäisen kerran käsiini brittiläisen luonnonkosmetiikkamerkki Evolven uudistuneet kasvojen- ja ihonhoitotuotteet ja tuosta hetkestä lähtien ne ovat löytyneet säännöllisesti ihonhoitosuosikkieni joukosta. Tyylikkäät mustat lasipakkaukset ja valkoiset etiketit ilman turhia krumeluureja tekivät vaikutuksen ja mikä parasta, sisältö todellakin yltää vähintään samalle tasolle. Jos minulta kysytään, kyseessä on kiistatta yksi parhaista luonnonkosmetiikan edullisista sarjoista – kerrankin halpa ei tarkoita visuaalisesti vähän sinne päin suunniteltuja pakkauksia tai hoitamattomia koostumuksia. Evolven kohdalla hinta-laatusuhde on todellakin kohdallaan ja jokaisesta tuotteesta voi tuntea sen miten koostumuksiin ja hoitavuuteen on satsattu.

Evolven studio sijaitsee 50 kilometrin päässä Lontoosta, Englannin Hertfordshiressä ja sarjalla on Ecocert-sertifikaatti, jonka lisäksi tuotteet valmistetaan 100 % vegaanisesti. Pienet valmistuserät ovat olleet alusta saakka Evolven toiminnan keskiössä, sillä he haluavat seurata tarkasti jokaisen tuotteen laatua ja tuoreutta. Vaikka sarjan suosio on noussut suurella volyymilla viimeisen vuoden aikana, jokainen tuote pullotetaan edelleen käsityönä ihmisten toimesta – löydät pullottajan nimen tuotteiden kyljestä.

Monipuolisesta sarjasta löytyy tuotteita niin hiuksille, vartalolle kuin kasvojenhoitoon. Sarjan raaka-aineiden keskiössä ovat korkealaatuiset kasviöljyt, ravintotiheät kasviuutokset sekä eteeriset öljyt. Pureudun suosikkituotteideni listauksessa tarkemmin tuotteiden sisältöön, joukosta kun löytyy vaikka miten mielenkiintoisia huippuraaka-aineita! Briljantilta sarjalta löytyy myös laaja valikoima matkakokoisia tuotteita – arvaattekin varmaan, että nämä olivat mukanamme Portugalissa ja Italiassa viime kesän pitkällä lomalla.

No mutta, muitta mutkitta siis suosikkituotteideni pariin. Rankkaus ei ollut kovin helppoa, sillä suosikkeja on niin monta. Nämä valikoituivat listaukseen sen perusteella mitä tuotteita ostan aina uudelleen edellisen loputtua, mistään hetken innostuksista ei siis ole kyse. TOP7-valintaani Evolvelta, olkaapas hyvät!

 1

Radiant Glow Mask -kuorintanaamio

En edes uskalla laskea kuinka monta Radiant Glow -purkillista olen käyttänyt tänä vuonna. Tätä tuotetta pidän aina saatavilla, sillä rakastan kuorintoja –  erityisesti tätä nimenomaista tuotetta. Oma ihoni tukkeutuu suhteellisen herkästi, joten pidän visusti huolen siitä, että kuorin kasvot ainakin kahdesti viikossa. Kuorinta tekee ihosta vastaanottavaisen, jolloin muut ihonhoitotuotteet imeytyvät paremmin. Itse asiassa kuoriminen kaksinkertaistaa muiden hoitotuotteiden imeytymisen, jolloin tehoaineista saa irti paljon enemmän kuin ilman kuorimista.

Evolven tummanruskean kuorintanaamion tuoksu on yhdistelmä lapsuudessa nautittua suklaavanukasta ja mehevää mutakakkua – jo pelkästään tämän seikan vuoksi kyseessä on syötävän ihana tuote! Kuorintanaamio sisältää auringonkukkaöljyä, kosteuttavaa kasviglyseriiniä, E-vitamiinipitoista manteliöljyä, puhdistavaa ja kevyesti kuorivaa kaoliinia, hienojakoista ja hellävaraista kookoksenkuorijauhetta, huumaavan tuoksuista raakakaakaojauhetta, appelsiininkukkavettä, sokeri- ja vaniljauutteita sekä E-vitamiinia, joka toimii luonnollisena säilöntäaineena. Tuotteen raaka-aineista 82,24 % ovat luomutuotettuja.

Naamion koostumus on silkkaa taikaa: kasviöljyistä huolimatta se ei ole koostumukseltaan rasvainen, vaan levittyy kasvoille tasaisesti jättäen sopivan kosteutetun pinnan. Hienon hienoja kookoksenkuorijauheen hiukkasia on runsaasti ja ne poistavat ihon pinnalta kuolleen ihosolukon todella tehokkaasti. Kun tähän yhdistetään antioksidanttisen raakakaakaon vaikutus, hipiä heleytyy silmissä!

Levitän kuorintanaamion aina puhdistetuille ja puolikosteille kasvoille, hieron sitä kevyesti ylöspäin suuntautuvin, pyörivin liikkein (erityisesti nenänpielten, leuan ja otsan alueella) ja annan vaikuttaa noin viiden minuutin ajan tai niin kauan kuin olen suihkussa. Ihoni ei ole ollut minkään muun kuorinnan jäljiltä yhtä pumpulinpehmeä, sileä ja kosteutettu kuin Evolven suklaataikurin jäljiltä, juuri siksi se jaksaakin ihastuttaa jokaisella käyttökerralla.

Evolve Radiant Glow -kuorintanaamio / 22,90 € / 60 ml / House of Organic

  2

Superfood Shine -shampoo

Kun kokeilin tätä shampoota ensimmäisen kerran elokuussa 2016, hihkuin suorastaan onnesta. Olin vihdoinkin löytänyt sellaisen luonnonkosmetiikan shampoon, joka vaahtosi kevyesti, antoi upean kiillon, jätti hiukset hoidetun tuntuisiksi, oli koostumukseltaan riittoisa ja hinnaltaan edullinen. Tähän tuotteeseen pätee sama juttu kuin Radiant Glow -kuorintaan: minulla ei ole hajuakaan monesko pullo tätä on menossa…

Kuten moni meistä tietääkin, shampoon sisältämien tensidien vaahtoaminen ei ole automaattisesti tae puhdistuksen tehosta mutta pitkien hiusten omistajana olen sitä mieltä, että kevyt vaahtoavuus helpottaa shampoon levittämistä huomattavasti. Pesen hiukseni aina tuplapesu-metodilla: ensimmäisellä kerralla kosteat hiukset käydään läpi pienellä shampoomäärällä, huuhdellaan ja levitetään sen jälkeen shampoo vielä kerran, jolloin tuote alkaa vaahdota kunnolla.

Evolven shampoon pesevät tensidit ovat hellävaraisia ja raaka-aineista 70 % on luomutuotettuja. Shampoo sisältää lisäksi baobab-siemenen proteiineja, jotka vähentävät hiusten sähköisyyttä ja joiden on tutkittu lisäävän hiusten kiiltoa yli 40 % ja pehmeyttä noin 30 %. Baobab-puun proteiinit antavat hiuksille kesäaikaan kevyen UV-suojan ja toimivat lämpösuojana. Shampoo sisältää myös granaattiomenauutetta, jonka sisältämä ellagiinihappo vahvistaa hiuksen solukalvoja ja vähentää kosteuden haihtumista, jonka ansiosta hius pysyy kiiltävämpänä ja vahvempana.

Evolve Superfood Shine -shampoo / 14,90 € / 250 ml / House of Organic

 3

Hyaluronihappo-seerumi

Jos pintakuivan ihon ennaltaehkäisy näin talvea vasten kiinnostaa, suosittelen tarttumaan tähän purkkiin viimeistään nyt! Hyaluronihappo on elimistössämmekin esiintyvä aine, joka voi sitoa itseensä vettä jopa 1000-kertaisesti painoonsa nähden. Tämän ansiosta se parantaa ihon kosteustasapainoa, häivyttää juonteita ja lisää kimmoisuutta. Evolven superriittoisassa seerumissa on käytössä pienimolekyylinen hyaluronihappo, joka tekee imeytymisestä tehokkaampaa. Vesimäinen seerumi sopii todella hyvin meikin alle eikä se jätä kuivaa kalvoa, vaan muodostaa iholle kosteutetun pinnan.

Seerumi sisältää hyaluronihapon lisäksi uudistavaa ruusuvettä, rauhoittavaa aloemehua, uudistavaa granaattiomenansiemenuutetta, kosteuttavaa kasviglyseriiniä ja kosteutta sitovaa konjac-juurijauhetta. Itse käytän tuotetta yleensä iltaisin, jolloin sekoitan sen öljyseerumiin.

Evolve hyaluronihapposeerumi / 34,90 € / 30 ml / House of Organic

4

Tropical Blossom Body Polish -sokerikuorintavoide

”Oh I want to take you down to Kokomo..” 
Beach Boysin Kokomo-biisi on huulillani joka kerta, kun avaan tämän jumalaisen öljykuorinnan lämpimässä suihkussa. Tuoksu on järjettömän huumaava sekoitus kiinanruusua ja sokerin makeutta, tähän purkkiin voisin sukeltaa pää edellä! Mustaan lasipurkkiin pakattu riittoisa kuorinta sisältää runsaasti kuorivia sokerikiteitä ja ihoa helliviä öljyjä. Todellinen must have -tuote kaamosta vasten, kun hullut työpäivät suorastaan huutavat rentouttavaa kotispa-hetkeä.
Minulle riittää pelkästään mielikuva siitä, että kuorinnan sisältämä Tahitian Monoi -öljy valmistetaan pehmentämällä tuhansia kukkia kookosöljyssä – miettikää sitä näkyä! Ihosta tulee siloinen ja kasviöljyt jättävät ihon pinnalle hekumallisen kuullon (ilman liukkautta tai tahmaisuutta). 93,03% kuorinnan raaka-aineista on luomutuotettuja.

Evolve Tropical Blossom Body Polish / 26,90 € / 180 ml / House of Organic

5

Citrus Blend Aromatic -suihkusaippua

Sarjassamme mieltä ilahduttavaa, toimivaa ja kaunista arkikosmetiikkaa. Rakastan tämän kätevään pumppupulloon pakatun suihkugeelin täyteläistä koostumusta. Hellävaraiset tensidit muodostavat unelmankevyen vaahdon ja jättävät ihon pehmeiksi (onko mitään pahempaa kuin liian pesevä suihkusaippua, joka jättää ihon natisevan kuivan puhtaaksi?).

Monesti edullisemmat luonnonkosmetiikan suihkugeelit ovat surullista lirua, jotka valuvat pois sormien välistä ennen kuin ne ehtii levittää minnekään muualle, mutta Evolven kohdalla ei ole pelkoa moisesta. Suihkusaippuan tuoksumaailma on huumaava sekoitus antibakteerista katajanmarjaa, basilikaa, puhdistavaa limeä ja virkistävää sitruunaa. Nimitän neroksi sen ihmisen, joka on keksinyt yhdistää nämä raaka-aineet keskenään – mikä lempeä ilotulitus mausteisuutta ja raikkautta.

Citrus Blend Aromatic -suihkusaippua / 14,50 € / 250 ml / House of Organic

6

 Citrus Blend Aromatic -vartalovoide

Työpisteeni kaunistus ja kuivien käsieni pelastus. Vartalovoiteen sisällysluettelosta ja tuoksumaailmasta löytyy sama kattaus basilikaa, katajaa, limeä ja sitruunaa kuten yllä esitellystä suihkugeelistä. Koko vartalolle sopiva voide päätyy toisinaan sääriini, mutta useimmin kuitenkin käsivoiteena. Musta pumppupullo täynnä kosteuttavaa voidetta on näyttöpäätteellä työskentelevän suurin ilo, sillä se imeytyy nopeasti eikä jätä jälkeensä tahmaisia tassuja.

Voidepohja on valmistettu auringonkukkaöljystä, sheavoista, kaakaovoista, kasviglyseriinistä ja pellavansiemenöljystä, joiden lisäksi voiteessa on myös antiseptista ja uudistavaa oliiviöljyä, ihoa stimuloivaa mustapippuriöljyä, greippiöljyä ja rauhoittavaa aloemehua.

Citrus Blend Aromatic -vartalovoide / 14,50 € / 250 ml / House of Organic

7

Beauty Cotton Fresh -deodoranttivoide

Evolven tuorein tulokas ansaitsee kaiken hehkutuksen. Jos olet kokeillut monia soodaa sisältäviä luonnonkosmetiikan deodorantteja ja ne ovat ärsyttäneet ihoasi, Evolven uutukainen kannattaa vielä kokeilla. Tuote sisältää soodaa, mutta olen kuullut jo useammastakin lähteestä, että muihin soodadeodorantteihin reagoineet ovat kestäneet tätä nimenomaista tuotetta. Arvaukseni on se, että tähän deodoranttiin soodaa ei ole käytetty niin runsaalla kädellä kuin kilpailevien brändien deodorantteihin. Toki tämän asian tietävät ainoastaan Evolven tuotekehittäjät, sillä tarkkoja määriähän ei ainesosaluettelossa tarvitse lain mukaan kertoa.

Alumiiniton deodoranttivoide on vegaaninen ja se sisältää kosteuttavia kasviöljyjä, kosteutta sitovia maissitärkkelystä sekä arrow-juurijauhetta, puhdistavaa kaoliinisavea, bakteerien aiheuttamaa hajua neutraloivaa soodaa ja hikirauhasia supistavaa salviaöljyä. Täyteläisen pehmeä voide tuoksuu todella miedosti eikä haise paidan läpi. Tuotetta annostellaan pieni määrä sormien väliin, lämmitetään kevyesti ja sipaistaan kainaloihin. Lämmin suositus!

Beauty Cotton Fresh – deodoranttivoide / 10,90 € / 30 ml / House of Organic

Yellow Moodin ystävät saavat House of Organic -verkkokaupasta 10 % alennuksen koko valikoimasta koodilla yellowmood (koodi on voimassa toistaiseksi)

Mitkä tuotteet ovat sinun suosikkejasi?

Lue myös:

Evolve – tehokasta ja toimivaa luonnonkosmetiikkaa

10 x vastausta kauneushaasteeseen

Vuoden 2016 paras kosmetiikka: Miehen valinnat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Pronssinhohtoinen meikkilook
Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Green Beauty Awards 2017: Meikit
Green Beauty Awards 2017: Tiimin suosikit