Writer´s block

Hyvää sunnuntai-iltapäivää!

Terveisiä eräältä, jonka mieli on äärimmäisen tukossa kirjoittamisesta ja jopa sen ajattelusta. On päiviä, jolloin tuntuu ettei näppäimistöä kohti tekisi mieli suoda edes yhtä pientä katsetta. Samalla kuitenkin haluan kirjoittaa myös tänne blogin puolelle.

Olen antanut viime aikoina niin paljon aikaani ja ajatuksiani kirjaprojektille, että menen toisinaan totaalisen solmuun tekstin tuottamisen kanssa. Oikolukua, taittoa ja kirjan kääntämistä lukuunottamatta teen kaiken itse, joten ei liene ihmekään että paletti tuntuu välillä painavan ainakin tonnin tai että langat pyörivät solmuun.

Lukkotilan iskiessä on paikallaan ottaa aikalisä, jolloin joko suunnataan keittiöön kehittämään uusia reseptejä tai karataan lenkille. Välillä en tee mitään ja toivoisin vain, että saisin aivot offille.

Koska kirjan kirjoittaminen on ollut aina suurimmista unelmistani, otan sen aika vakavasti. Sen vuoksi sitä toisinaan vaatii itseltään huippusuorituksia, vaikka tärkeintä olisi vain tehdä. Note to self: Oikoluku on juuri sitä varten, että kokonaisuudesta hiotaan vielä timantti. Just do it.

hannamarirahkonen1585Writer´s block lienee tuttu jokaiselle tekstin parissa työskentelevälle. Paradoksaalista ilmiössä on se, että blokki ei purkaannu suinkaan mietiskelemällä, vaan juuri sillä itsellänsä, eli kirjoittamalla. Mitä enemmän miettii mitä, miten ja miksi kirjoittaa tai kuinka pitkiä tai lyhyitä tekstejä kirjoittaa ja minkälaisia kuvia valitsee, sitä suuremmaksi kasvattaa rimaansa. Kun voisikin aina muistaa sen, että yksinkertainen on usein kaunista ja täysin riittävää! Tämä olkoon tulevien kirjoitushetkien suuntaviivani.

Elän perusasioiden kuplassa. Niiden voimaa ei sovi vähätellä tilanteessa, jossa aivot käyvät kuumana projekti X:n ollessa vielä komeasti levällään. Jokin roti on oltava, että voi kuvitella hallitsevansa edes jotain 😉 Menen ajoissa nukkumaan, että jaksan nousta aamulla kirjoittamaan. Meikkaan, etten tuntisi itseäni zombiksi. Käyn tuulettumassa lenkillä (ja palaan huomenna kahden viikon sairastelun jälkeen CrossFitiin). Sitten kaikki toistetaan.

Tänä syksynä tulee tapahtumaan vielä paljon muutakin uutta ja mikäli hyvin käy, kuulette näistä asioista marraskuun alkupuolella.

Tällaista tänään, ei minulla oikeastaan ollut mitään varsinaista asiaa. Kunhan halusin tulla huikkaamaan, että täällä sitä porskutellaan ja ajatuksissani olette, vaikka hiljaista on pitänyt. Tulevien viikkojen tavoite on kirjoittaa säännöllisesti myös tänne, niistä isoista ja myös pienemmistä jutuista.

Jos keksit jonkin blogini aihepiiriin liittyvän aiheen, josta toivoisit juttua, niin jätä kommenttia.

Mukavaa iltaa,

Hannamari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

10 + 2 kysymystä Hempean ekologisista hamppukangastekstiileistä
Luetuimmat luonnonkosmetiikkapostaukset x 20
Kesäkuulumisia & maailman ihanimmat rantapyyhkeet
Helmikuun 2017 parhaat