Rahua & Amazonin metsien hiustaiat

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Nurkan takana häämöttää vuoden lämpimin aika. Minulle se tarkoittaa yöttömien öiden lisäksi hiekkaa varpaissa, rusketusrajoja, piknikruokaa, lentopalloa sekä kevyempää meikkikerrosta. Mitä tulee kutreihin, meille tavallisen suomalaisen hiuslaadun omaaville kesä tarkoittaa myös automaattipäivitystä hiustenhoitorutiineihin, ellei sitten halua kulkea koko kesää lättäpäänä. Suolasuihkeesta on tullut viimeisten kuukausien aikana erottamaton osa hiusteni hoitoa, sillä sen tuoma luonnollinen kohotus on vertaansa vailla. Surffitukkaa kohden mennään, vaikkei aivan aalloille päästäisikään täällä pohjoisessa.

rahua_luonnonkosmetiikka_shampoo_1067

Puolipaksut hiukseni rasvoittuvat kohtuullisen helposti, joten pidän pesuvälin yleisimmin kahdessa päivässä, joskin suolasuihkeella saan jatkettua väliä maksimissaan kolmeen päivään. Jokapäiväinen pesu rasittaisi turhaan hiuksia sekä hiuspohjaa, joten omalle hiuslaadulle sopivien hoitotuotteiden valinta nousee avainasemaan. Sain valita testiini Rahuan hiustenhoitosarjasta kiinnostavia tuotteita, joista kiinnostavimmat olivat tietysti tuuheuttavia. Tieto siitä, että myös maailmanluokan tähdet kuten Gwyneth Paltrow ja Megan Fox vannovat Rahuan hiustenhoitotuotteiden tehoon, ei ainakaan vähentänyt kiinnostustani sarjaa kohtaan.

Rahua-tuotteet nimetty Ungurahua-pähkinästä saatavan öljyn mukaan, jota löytyy Amazonin viidakoista. Rahuaöljyllä on erityisen pieni molekyylirakenne, jonka ansiosta öljy kykenee tunkeutumaan jopa hiuksen kuitukerrokseen asti korjaten ja vahvistaen. Rahuaöljy on loistava raaka-aine erityisesti värjäämisestä vaurioituneiden (kuivien ja huokoisten) hiusten korjaamiseen, sillä pienet rahuamolekyylit vahvistavat hiusta täyttämällä hiuksen huokoiset kohdat.

Kauniisiin pulloihin pakatut tuotteet ovat täysin vegaanisia, gluteenittomia ja luonnollisista raaka-aineista kuten kasviöljyistä, eteerisistä öljyistä, yrteistä ja gluteenittomista viljoista valmistettuja. Pullot henkivät arvokkuutta, mutta eivät ole krumeluuriudessaan liian vakavia.

rahua_luonnonkosmetiikka_shampoo_1071

Oikeanlaisen shampoon löytäminen ei ole helppoa ja voin sanoa olevani erittäin nirso uusien hiustenhoitotuotteiden suhteen. Vaadin luonnonkosmetiikkashampooltani paitsi pinnallisempia asioita kuten kevyttä vaahtoamista ja riittoisuutta, mutta erityisesti tarpeeksi pesevää ja hiuksia nostattavaa vaikutusta. Rahuan tuuheuttava shampoo on toiminut omalle puolipaksulle ja helposti rasvoittuvalle hiuslaadulleni todella hyvin. Hiukset ovat pesun jälkeen ilmavat, helposti käsiteltävät sekä kiiltävät. Sekä minä että mieheni ihastuimme shampoon raikkaaseen tuoksuun, jossa on häivähdys laventelia ja eukalyptusta.

Mieheni on kokeillut lähes samat hiustuotteet kuin minä ja totesikin toisen käyttökerran jälkeen, että tuossa uudessa shampoossa on aivan erityisen hyvä tuoksu, tämä poikkeaa melkein kaikista aiemmista meillä olleista hiustuotteista. Laatuviskejä arvostavana ihmisenä Rahuan pakkaukset ja shampoon väri toivat myös hauskalla tavalla mieleen viskipullot.

rahua_luonnonkosmetiikka_shampoo_1072

Shampoon tuuheuttava vaikutus perustuu sitruunaruohon ja vihreän teen yhdistelmään, jotka poistavat hiussuomuista ylimääräisen rasvan. Kyseiset raaka-aineet löytyvät INCI-listalta heti toisena ja kolmantena veden jälkeen. Shampoossa on hyödynnetty myös rakennetta antavaa merisuolaa, kevyesti kosteuttavaa aloe vera -uutetta sekä talintuotantoa tasapainoittavia sitrushappoja ja kosteuttavaa kvinoaa. Kvinoa on itselleni aivan uusi tuttavuus shampoossa ja sitä käytetään Rahuan tuotteissa sen pienen molekyylipainonsa vuoksi, jonka ansiosta se kykenee tunkeutumaan syvälle hiukseen ja parantamaan elastisuutta.

Pesutulos oli omalla kohdallani sen verran hyvä, että voisin todellakin kuvitella ostavani tuotetta lisää. Hiukset tuntuvat pesun jälkeen pehmeiltä, silkkisiltä ja ovat erittäin kiiltävät. Teen aina tuplapesun ja toisella pesukerralla shampoo vaahtoaa kuin unelma. Itse pesutuloshan ei ole riippuvainen vaahdon muodostumisesta, joten kyseessä on puhtaasti allekirjoittaneen mieltymys.

rahua_luonnonkosmetiikka_shampoo_1070

Hoitoaineisiin minulla oli pitkään ristiriitainen suhtautuminen ja elelinkin pitkään ilman hoitoaineen käyttöä. Muutama vuosi sitten joku kertoi minulle, ettei hoitoainetta tosiaan tarvitse levittää koko päähän (niinpä niin) ja nykyään käytän hoitoainetta noin 1-2 kertaa viikossa – ja tällöinkin vain latvoilleni. Minulla on luonnostaan erittäin lasimainen, liukas ja hyväkuntoinen hius, joten latvat ovat ainoat, jotka kaipaavat silloin tällöin tehohoitoa.

Valitsin Rahualta myös hoitoaineen suhteen tuuheuttavan vaihtoehdon ja odotin jännityksellä millainen koostumus kyseisellä tuotteella olisi. Toisin kuin monissa muissa luonnonkosmetiikan hoitoaineissa, Rahuan versio ei ole lainkaan liian rasvainen. Koostumus on ilmavan kevyt, hyvällä tavalla emulsiomainen eikä se jätä runsaastikaan käytettynä hiuksia tahmeiksi tai lättänöiksi. Tämän kanssa on lupa lotrata, varsinkin jos kaipaa latvoillensa tehokosteutusta ilman rasvaista efektiä.

Hoitoaineessa on lähestulkoon samat raaka-aineet kuin shampoossakin, muutamalla kosteuttavalla lisällä höystettynä. INCI-listalta löytyy muun muassa jojobaöljyä ja sheavoita, jotka ravitsevat ja kosteuttavat. Tuoksu on shampooseen verrattuna selkeästi sitruunaisempi ja raikkaampi, lemon loverin nenään siis todella ihana. Rahuan tuuheuttava hoitoaine on ollut tähän mennessä omalle hiuslaadulleni kaikista luonnonkosmetiikan hoitoaineista ylivoimaisesti paras vaihtoehto. Hoitoaine suojaa ja kosteuttaa lupaustensa mukaisesti ja mikä tärkeintä; ilman sitä monen pelkäämää latistavaa ja lähmäistä sivuvaikutusta.

LUE MYÖS: Rahua ja Amazonin sademetsien hiustaiat ja Kuivien kutrien SOS-tuote

rahua_luonnonkosmetiikka_shampoo_1069

Tuuheuttava suihke on niinikään sopinut kutreilleni, joskin se on asteen verran hoitavampi ja vähemmän tuuheuttavampi kuin suolasuihke. Suihkeessa on selkeä sitrusten tuoksu, onhan sitruunankuoriuute INCI-listalla heti toisena raaka-aineena. Itse olen tykännyt käyttää tuotetta kauttaaltaan vastapestyjen hiuksien juureen ja föönata sitten hiukset kuiviksi. Tällä tavoin olen saanut hiuksiini kevyen kohotuksen ilman tupeeraamista ja superkiiltävän lopputuloksen. Suihkeessa on käytetty rakennetta tuovaa sokeriruokoa, hoitavia laventeli- ja eukalyptusöljyjä, rakennetta tuovaa maissitärkkelystä sekä hiusten pinnan kiiltoa lisäävää pellavansiemenöljyuutetta.

rahua_luonnonkosmetiikka_shampoo_1068

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2017: Hiukset
Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Green Beauty Awards 2017: Meikit
Green Beauty Awards 2017: Vartalo & hygienia