Nollaus ja uudelleenohjelmointi

Joskus sitä lipuu aivan huomaamatta aika kauaksi siitä, mikä on oikeasti tärkeää tai mitä pitää tavoittelemisen arvoisena. Kevään vauhdikkuus on havahduttanut minut huomaamaan pienen itsetutkistelun jälkeen, että olen jahkannut kuukaudesta toiseen samojen suurien kysymysten äärellä, etenemättä pisteestä A millinkään vertaa kohti pistettä B. Eihän tässä näin pitänyt käydä.

Olo on ollut vähän kuin ihmisellä, joka on keskellä tulipaloa eikä oikein tiedä mihin suuntaan ottaa seuraava askel, että varmasti pääsisi turvaan – ja mitä tulee turvallisuuteen, onhan se ihanaa ja ennen kaikkea helppoa. Se vain tuntuu kaltaiselleni visioita rakastavalle persoonalle pidemmän päälle tappavan lannistavalta ja tukahduttavalta. Ihmismieli on siitä outo asia, että vaikka tietäisi rationaalisella tasolla pystyvänsä vaikka mihin, synnyttää mentaalinen taso ne suurimmat esteet.

kotispa_unelmientoteuttaminen_hannamarirahkonen_yellowmood3

Ei tässä hätää silti ole, tiedän että aivan kuten ennenkin, myös nyt on kyse siitä, että loiston hetkeä edeltää murroskausi. Ajatellaan niin, että lopputulos tulee olemaan yhtä voimakas ja runsasvolyyminen mankeli (päinvastaisella tunteella tosin) kuin tämä murroksen tila on ollut.

Lilluttelen vielä hetken mukavuusalueellani ennen epämukavuuden puolelle loikkaamista, sillä mentaaliset esteet vaativat vielä hauduttelua, kypsyttelyä (ja loppujen lopuksi vain sitä ronskia päätöksentekoa), mutta tällä viikolla olen oivaltanut jotain tärkeää ja tiedostanut kulkevani oikeaan suuntaan. Tänään otin ison askeleen lapsuuden unelmiani kohti ja olen varma, että tämän tarpeellisen takapakin jälkeen jarrut tulevat vaihtumaan vielä kaasupolkimeen.

kotispa_unelmientoteuttaminen_hannamarirahkonen_yellowmood2

Samalla tämä kaikki on oppitunti siitä, että vaikka aina ei ole osannut uskoa itseensä, tuon merkityksellisen taidon voi oppia. Aika usein niillä huonoillakaan lähtökohdilla ei ole mitään merkitystä, jos on valmis tekemään töitä oman asenteensa, irrationaalisten pelkojensa sekä epäonnistumisen tunteidensa kanssa. Välillä meno yltyy ihan painiksi asti, mutta voi pojat miten makealta saavutukset tuntuvatkaan, kun on ylittänyt alunperin saavuttamattomalta tuntuneella matkalla kuopan jos toisenkin ja edennyt siinä samalla kuin huomaamattaan pisteestä A pisteeseen B.

Välillä kadottaa itsensä ja hukkaa tahtotilansa elämän soraäänien keskelle ja se on ihan okei. On tuntunut tärkeältä tiedostaa, ettei se minuus mihinkään katoa, vaan siellä se piileksii kaiken pohjalla. Ajattelen, että kaikki elämän kiristävältä tuntuvat tilanteet, ajatukset, sanat ja teot jalostavat siitä sisimmästä aina vain vahvemman.

kotispa_unelmientoteuttaminen_hannamarirahkonen_yellowmood1

Syvät vedet alkavat tuntua vihdoin ja viimein kevyemmiltä, jokainen uusi veto on määrätietoisempi, linjakkaampi ja lipuvampi. Nauttikaa pidennetystä viikonlopusta ja jos elo alkaa painaa, muistakaa kotispa. Harva asia on yhtä edullinen ja tehokas fyysisen ja henkisen kuonan karkottaja. Voin kertoa, että tänä iltana olin enemmän kuin koskaan raikastavan kasvokuorinnan, lämpimien vesipisaroiden sekä käytössä pehmentyneen froteen syleilyn tarpeessa. Tässähän valloitetaan kohta vuoria, odottakaas vain. Ahdistukselle on olemassa aina syy ja myös päätepiste, jossa se muuntuu itseyttä ruokkivaksi voimavaraksi. Luulen olevani nyt tuon päätepisteen ytimessä.

Ripsiväriä Villasukissa

Voi...Ihan kuin olisit kirjoittanut minun tämän hetkisestä elämäntilanteestani. Onkohan sitä jotenkin ilmassa?
Minun pääni ja kroppani menee aina aivan sekaisin, kun aurinko alkaa paistamaan kunnolla ja valo laittaa ihmisen hormoonit liikkeelle. Tuntuu siitä, että kroppa olisi valmis kaikkiin touhuihin ja haasteisiin mutta pää ei. Se on inhottavaa ja lannistavaa, miten mentaalipuoli voi olla niin suuri lamaannuttaja...

Mutta kyllä täältä "hautomosta" vielä noustaan ja saadaan rutkasti onnistumisia :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Mitä olen kuulostellut ympärilleni, on kevät näyttänyt herättäneen useammankin läheiseni elämässä isoja kysymyksiä ja tuntemuksia ilmoille. Uskon kuitenkin, että näitä hieman haastavia tuumaustaukojakin tarvitaan, niiden yli päästessä olo on taatusti kaksinverroin riemukkaampi kuin se suorinta tietä käyty polku olisi ollut. Hautomo oli ihana ilmaisu, sallinethan minunkin ottaa termin käyttööni?

Ihanaa viikkoa sinulle, uskon että kesän kynnyksellä nousemme hautomoistamme valoisien säteiden saattelemana!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Tilaa itsellesi tai ystävällesi kehuttu Raakaleivonnan ABC -e-kirja
Eteeriset öljyt arjen apuna
7 x Evolve Organic Beauty -suosikkia
Viikunoista & pelosta