Kolme tehokasta tapaa saavuttaa villeimmätkin unelmasi

Jokin tässä alkusyksyn kalseudessa kiehtoo vuodesta toiseen. Rakastan ruskaa ja oikein odotan syksyn ensimmäisiä pikkupakkasia, jotka kohmettavat posket lenkillä. (Pohjoisessa on tosin jo suurin osa lehdistä jo maan kamaralla eikä kunnon ruskasta ollut tietoakaan). En tiedä teistä, mutta ainakin itsestäni jokainen uusi vuodenaika tarjoaa mahdollisuuden pienelle välitilinteolle tai tarkistukselle siitä, eteneekö haluamaansa suuntaan.

Yleensä tapanani on laittaa itselleni teemoja ja tavoitteita niin alkavalle vuodelle kuin käsillä oleville vuodenajoille. Nämä linjaukset eivät ole ehdottomia sääntöjä, vaan kuvailisin niitä enemminkin suuntaviivoiksi, jotka alkavat ohjata toimintaa sen jälkeen, kun ajatukset on istutettu mieleen. Mieli on merkittävä osa minuuttamme, ja mikä jännittävintä, sitä voi kouluttaa.

summer_flowers (4)

Olen kirjoittanut unelmien tavoittelusta ja aarrekartoista monesti, sillä olen saanut niistä henkilökohtaisesti paljon apua tavoitteideni saavuttamisessa. Jokainen voi soveltaa tätä systeemiä tavoilla, jotka sopivat itselle parhaiten – osa haluaa koota konkreettisen aarrekartan, jonne he leikkaavat motivaatiokuvia ja iskulauseita. Itse kuulun siihen joukkoon, joka haluaa kirjoittaa kaikki toivomansa (epärealistisetkin) asiat ylös vihkoon.

Kutsun aarrekarttaa hyvien ajatusten istuttamiseksi. Vuonna 2011 listasin ensimmäisen kerran kaikki unelmani paperille (myös ne mahdottomalta tuntuneet) ja kun tarkastelin listaani vuoden kuluttua, olivat kaikki toteutuneet ilman että edes olin tiennyt ponnistelevani niitä kohti. Kun istutat mieleesi hyviä ajatuksia ja unelmia, alitajunta avaa ovia kuin itsestään ja auttaa näkemään asioita jotka voisivat kuljettaa oikeaan suuntaan, oikeiden ihmisten luo, oikeisiin tilanteisiin.

Tällä hetkellä unelmalistallani on hyvin mahtipontisia unelmia, mutta sellaisilta niiden pitääkin tuntua. Tiedän saavuttavavani listani asiat ennemmin tai myöhemmin, pääasia että ovet on aukaistu.

summer_flowers (1)

Näin istutat unelmia ja alat kulkea konkreettisesti niitä kohti: 

1) Hanki itsellesi puhdas vihko pelkästään tätä tarkoitusta varten ja aloita.

Pidä vihko hyvässä tallessa, jotta voit jatkaa unelmiesi listaamista aina tarpeen tullen sekä tarkistaa ja muistutella itseäsi niistä asioista, jotka jo löytyvät listaltasi. Omien unelmien listaaminen voi tuntua aluksi hyvinkin kiusalliselta, mutta älä säikähdä tunnetta. Lupaan, että puolen vuoden päästä sinua ei nolostuta tämä puuha enää pätkääkään.

2) Kirjoita kaikki mielessäsi olevat unelmat vihkoon preesensissä, vaikka nuo asiat eivät olisi vielä tapahtuneet

Unelmasi voivat liittyä mihin tahansa; työhön, ystäviin, talouteen, liikuntaan, siihen miten suhtaudut asioihin. Voin paljastaa sinulle, että ensimmäisessä listassani luki mm. ”olen migreenitön” ja ”teen osa-aikatöitä hyvinvointialalla” – molemmat toiveet toteutuivat alle vuodessa, vaikka tunsin itseni maailman hölmöimmäksi niitä kirjoittaessani.

Ole mahdollisimman tarkka ja eriytä unelmasi pieniin palasiin. Jos haluat oppia menemään nukkumaan ajoissa, sen sijaan että kirjoittaisit ”menen nukkumaan ajoissa”, kirjoita ”menen nukkumaan klo x mennessä”. Mitä konkreettisempia tavoitteita asetat, sitä tarkemmin ja nopeammin voit saavuttaa ne.

3) Muista: unelmiesi ei tarvitse olla muiden mielestä mitenkään päin realistisia, pääasia että sinä voit uskoa niiden toteutumiseen

Sinun ei tarvitse miettiä tässä vaiheessa sitä miten aiot saavuttaa toiveesi, riittää että olet listannut ne. Muista, että pienistä puroista syntyy mahtava virta ja jää odottamaan huikeita tuloksia.

summer_flowers (2)

Iloisia unelmien istuttamistalkoita!

Tiina

Ihana voimaannuttava postaus Hannamari! Oikein innostun taas kaivamaan oman unelmakirjani esiin ja kokoamaan sinne uusia kuvia ja tavoitteita :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Mahtava kuulla, että olet kaivanut oman unelmakirjasi taas esille!

Vastaa
MerjaK

Hei Hannamari,

kiitos kirjoituksestasi. Olen monta vuotta miettinyt, että pitäis tehdä se unelmakartta. Säästin lehtiä, ostin liimapuikon ja kartongin, siellä ne ovat vielä kaapissa. Nyt aloitan ihan oikeasti. Vihko on edessä ja kynä valmiina!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

No sinullahan on nyt mitä mainion pohja miltä lähteä rakentamaan omaa karttaa. Oikein mukavia ja inspiroivia unelmatalkoita! :)

Vastaa
Arja

Tein itselleni aarrekartan 16 v sitten ja siinä painottui erityisesti että pudottaisin painoa 20 kg. Laitoin oman kasvokuvani hoikan, hyvännäköisen kropanomistajan pään tilalle. Nooh, kävikin niin että silloinen avomieheni lähti toisen naisen matkaan. Ja kyllähän minä puolessa vuodessa laihduin sen 20 kiloa,
Tämä kai osoittaa että aarrekartta toimii mutta en tosiaankaan olisi halunut sen tapahtuvan niin, valtavalla surulla ja kyynelillä.
Siksipäs en ole uskaltanut oikein aarrekarttoja enää tehdä, jäi pelko että ne toteutuu rankimman kautta, tosin olen mietiskellyt sen voivan toteutua myöskin valtavalla ilolla ja rakkaudella. Siitä asti olen ollut yksin ja painokin on hiipinyt takaisin mutta olen kuitenkin onnellinen.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Todella ikävä sattuma Arja, olen tosi surullinen puolestasi. Tuo tapahtuma on ollut varmasti rankka ajanjakso elämässäsi, mutta on tosi hienoa huomata, että jaksat edelleen olla positiivisin mielin!

Itse ajattelen niin, että aarrekartan kokoaminen ja toivomiensa asioiden listaaminen toimivat pääasiassa konkreettisella tasolla --> kun kirjoitamme toiveemme preesens-muodossa, niistä tulee automaattisesti todellisempia ja konkreettisempia, jolloin ne alkavat ohjaamaan tekojamme ja loppujen lopuksi ratkaisujamme. Näkisin, että tuo sinun ikävä kokemus on ollut enemmänkin kiinni ulkopuolisista tekijöistä kuin varsinaisesti siitä mitä kirjoitit omaan aarrekarttaasi.

Kaikkea hyvää syksyysi!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Katja Kokon Kuulaan Kaunis – korealaisen ihonhoitorutiinin ytimessä
Luovan yrittäjän tärkein pääoma
Yellow Mood Beauty Rituals – Biodellyn perustaja Tanja Kipinoinen jakaa kosmetiikkasuosikkinsa
Kysymys-vastauspostaus 1/4: Konjac Sponge ja ihotyypit