Kaikki futonista, osa 5: Kokemuksiamme futonsängystä

Aika on kulunut uskomattoman nopeasti, sillä haikein mielin kirjoittelen Kaikki futonista-postaussarjan viimeistä osaa eetteriin. Postaussarja on ollut itselleni hyvin mielenkiintoinen ja antoisa matka luonnollisten materiaalien maailmaan, nautin uuden oppimisesta suunnattomasti! Näiden postaussarjojen funktio on ollut tarjota tärkeää informaatiota, mutta myös innostaa valitsemaan luonnollisia vaihtoehtoja kotiin.

Futon-sänkymme tulee olemaan esillä Yellow moodissa tämän postaussarjan päätyttyäkin, kunhan pääsemme takaisin remontoituun kotiimme. Siellä pääsen jälleen toteuttamaan itseäni omanlaiseni sisustamisen muodossa ja keskittymään vielä enemmän tämän rakkaan blogini sisällöntuottoon.

 futonnetti_futon_yellowmood0096

Meidän perheemme innostus futonpatjan hankintaan lähti mieheni aloitteesta. Hän on kärsinyt selkäkivuista jo teini-iästä asti ja hän halusi tietää, minkälainen vaikutus futonilla olisi selkäongelmiin. Minua puolestaan kiehtoivat futonpatjoissa käytetyt luonnolliset materiaalit, mutta samalla pelotti se, mikä varmasti aika monia muitakin futonpatjan hankintaa miettiviä: mitä jos patja on liian kova? 

Siinä missä mieheni nukahtaa kahden minuutin kuluessa päänsä tyynyyn painamisesta, minä olen ollut lapsesta asti herkkäuninen. Ei ole ollut koskaan tavatonta, että valvon unettomana ja levottomana vielä parikin tuntia nukkumaanmenon jälkeen heräten aamulla väsyneenä sekä niskat jumissa. Odotin siis mielenkiinnolla olisiko tosiaan pelkällä patjanvaihdolla vaikutusta unenlaatuun sekä yleiseen lihaskireyteeni.

Kävimme kesällä testaamassa erilaisia futonpatjoja Futonnetin tiloissa Oulussa. Päädyimme valitsemaan sänkymme heiltä, koska heillä oli erittäin mukavat valikoimat ja myös siksi, että yritys sijaitsee täällä pohjoisessa. Aivan oma lukunsa Futonnetin suhteen on vielä se, miten ihanat ihmiset tätä yritystä pyörittävät. Olemme olleet mieheni kanssa todella mielissämme saamastamme palvelusta, toivoisin että joka paikassa voisi saada yhtä asiantuntevaa ja välitöntä palvelua kuin Futonnetillä!

Minulle oli todella tärkeää saada tietoa patjojen materiaaleista sekä niiden valintaperusteista, koska futonpatjat olivat minulle täysin uusia asia. Testasimme yhteensä neljää erilaista patjaa mieheni kanssa ja me molemmat tykästyimme eniten Comfort-malliin, jonka saimme kuulla olevan Futonnetin suosituin patja. Patja ei ollut kovimmasta päästä, mutta se oli silti tukeva ja pitää kehon nukkuessa luonnollisessa asennossa.

futonnetti_futon_yellowmood0097

Patjan saapumispäivä oli kuin lapsuuden lahjapäivä! Kuljettajat kantoivat painavan patjan olohuoneeseemme ja kävimme heti purkamaan suojamuovit patjan ympäriltä. Siinä missä edellisen sänkymme koostivat kaksi kallista runkopatjaa ja paksu villapetari, oli meillä nyt yhtenäinen futonpatja ohuella puuvillapetarilla sekä siihen sopiva tukeva sängynrunko. Yksi syy edellisessä sängyssämme muodostuneille lihaskivuille oli varmasti sängyn keskelle muodostunut kuoppa, joka johtui runkopatjojen alaspäin viettävistä viistereunoista.

Ensimmäinen yön päähuomio keskittyi siihen onnentunteeseen, että futonilla voi nukkua keskellä tai reunoilla ilman että tarvitsee olla jännittyneenä kuoppaan valumisen pelosta. Futonnetin Mervi ja Olli olivat kertoneet meille futoniin tottumisen olevan hyvin yksilöllistä ja että siinä missä jotkut tottuvat patjaan heti, voi toisilla mennä totuttelussa viikkoja. Kuuluimme itse ensimmäiseen kastiin, joille futon tuntui alusta alkaen erittäin hyvältä.

Rehellisesti sanoen en ole nukkunut eläissäni paremmin kuin olen nukkunut futonpatjan hankinnan jälkeen. Uneni on syvää muulloin paitsi täysikuun aikana, johon reagoin hyvin herkästi. Entä mieheni selkäkivut? Muutamia viikkoja futonpatjalla nukkumisen jälkeen vietimme reissussa muutaman yön vieraassa sängyssä ja silloin mieheni tajusi, ettei hänellä ollut ollut selkäkipuja koko sinä aikana, jona olimme futonpatjalla nukkuneet. Selkäkivut kun palasivat takaisin sinä samana hetkenä, kun nukuimme tavallisella patjalla tuolla vieraspaikassa ja vastaavasti katosivat heti ensimmäisen futonilla nukutun yön jälkeen.

Olemme olleet nyt valmiiksi kalustetussa evakkokodissa, johon ihana futonsänkymme ei millään mahtunut ja voin kertoa, että eron kyllä tuntee! Niskani ovat olleet jälleen jumissa ja odotan kuin kuuta nousevaa sitä päivää, kun pääsemme jälleen nukkumaan futonilla. Ainakin tämä väliaika on toiminut meidän kohdallamme erittäin hyvänä ihmiskokeena, joka on osoittanut futonpatjan verrattomuuden. Olen varma, ettemme ikinä vaihda futonia enää tavan patjoihin.

maijaisola_yhdessä_yellowmood_elefantti_oka 4

Kotimme remontti toteutui loppujen lopuksi viikon varoitusajalla, joten en ehtinyt kuvata futoniamme tämän enempää ennen muuttoamme. Odotan siis innolla, että pääsen esittelemään teille marraskuussa myös uudistuneen makuuhuoneenkin, kera valkoisen lattian ja hurmaavan futonin.

Postaussarjassa aiemmin ilmestynyt:

Kaikki futonista, osa 1: Alkuperä

Kaikki futonista, osa 2: Materiaalit sekä futonin valinta

Kaikki futonista, osa 3: Futonin ja petivaatteiden oikeaoppinen hoito

Kaikki futonista, osa 4: Petivaatteiden materiaalit ja alkuperä

Kuvat: Hannamari Rahkonen

Postaus tehty yhteistyössä Futonnetin kanssa.

J

Olen haaveillut Futonnetin vuodesohvasta - onko teillä niistä kokemusta? Harmi, kun tuo alennus koskee vain patjoja, muuten olisi ollut sohvanvaihto edessä :-) Nykyajan "perussohvat" eivät innosta kyllä yhtään, mutta näissä futoneissa on sitä jotain.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Moikka J,

olemme hankkimassa Futonnetiltä Minimun-vuodesohvan, hankinta on kuitenkin ajankohtaista vasta remontin valmistumisen jälkeen :) Kerron kokemuksistamme sitten, kun vuodesohva on ollut meillä jonkin aikaa. Luotan Futonnetin tuotteiden laatuun kuin seinään, joten uskon sohvien olevan yhtä laadukkaita kuin valikoimissaan olevat futonpatjatkin.

Vastaa
Anna

Ääk! Nyt pistettiin semmonen tarjous, että sitä ei välttämättä voikaan ohittaa! Selkä on kipee, niskat jumissa, koko kroppa jäykkä kun aamulla herää. Nukun kyllä todella hyvin, mutta en herää ikinä virkeänä enkä tunne oloani hyvin levänneeksi. Sänky on niin huono, vanha, liian joustava ja kupalla, että tuota ei kehtaisi myydä enään eteenpäin. Mitä kaikkea tarvii sitten investoida jos futonin haluaa? Patja petari ja sängynrunko?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Heippa Anna!

Voin suositella futonia kyllä sydämeni pohjasta, emme mieheni kanssa olisi voineet ikinä kuvitella sen vaikuttavan niin paljon hyvinvointiin kaikin puolin. Futonpatjan lisäksi tarvitset sängynrungon ja petarin, aivan kuten mainitsit.

Halvimmillaan parisängynrungon saa Futonnetistä 189 eurolla, petauspatjat maksavat puolestaan (villa tai puuvilla) molemmat 150 € :)

Vastaa
Anna

Kiitos vastauksesta! Otan asiakseni puntaroida patjojen vaihtoehtoja, mutta onnistuukohan patjan osto ilman sängyn kokeilua, onkohan kuin sikaa säkissä ostaisi.. Jos tuohon tarjousaikaan ehtis, niin ei taida olla mahdollista käydä missään kokeileen patjoja välimatkan vuoksi. Ainakaan en tiedä Lapista lähintä kuin juuri Oulun.

J

Ajattelin kysyä, oletteko olleet tyytyväisiä tuohon Comfort-patjaan? :) Meillä olisi edessä patjojen vaihto ja Comfort-futon on pyörinyt mielessä yhtenä vaihtoehtona. Petariksi taitaa valikoitua villainen versio.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Aitoa kauneutta pehmeissä kansissa
Yellow Mood -tiimi 4/4: Nina H.
Luminen seikkailu Korouoman kanjonissa
6 x kauneustunnustusta