Talven 2021 kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet 1/2

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Kaikki tuotteet saatu testiin maahantuojilta.

On jälleen aika vetää yhteen viime kuukausien parhaat luonnonkosmetiikkauutuudet. Listalta löydät uusien purkkien kaikista terävimmän kärjen. Tuotteita, jotka todella erottuvat massasta edukseen laadullaan ja kiinnostavuudellaan. Sellaisia tuotteita, joille povaan suosiota ja joista kuullaan vielä pitkään. Valitsin listalle mm. jopa kolme silmänympärysihon tuotetta, salaatilta kuulostavan inci-listan omaavan naamion sekä tämän hetken trendiainesosa kaktukseen pohjautuvan, uudenlaisen seerumin. Tervetuloa mukaan!

whamisa uutuudet

Mikä ajanjakso tämä onkaan uutuusrintamalla ollut! Korvanappiini kantautuneen tiedon perusteella uutuuksien ilotulitus tulee vain jatkumaan kevään aikana entistä kovemmalla rytinällä, pitäkäähän hatuistanne kiinni ja ottakaa seurantaan Instagramini @strawberryemmi, jossa nostan uutuuksia esille nopealla sykkeellä. Timanttisimmat löydöt rantautuvat toki Yellow Moodin puolellekin perusteellisempaan tarkasteluun.

Talven uutuussuosikkien listani koostuu tuotteista, jotka ovat lanseerattu viimekertaisen yhteenvetoni jälkeen (pääset näkemään sen tästä: Syksyn 2020 kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet). Jouduin todella mietiskelemään, mitkä lukuisista testaamistani uutuuksista oikeasti ovat ansainneet paikkansa listalla, sillä hyviä tuotteita oli todella paljon. Reilun karsinnan jälkeenkin listasta tuli silti niin pitkä, että jaoin postauksen kahtia ja tänään ovat vuorossa kasvotuotteet. Meikki- ja hiusuutuudet seuraavat hetken päästä perässä.

Whamisan uutuudet

Whamisa Cactus Serum 2

Whamisa lanseerasi pakkausuudistuksensa yhteydessä useita täysin uusia tuotteita ja niistä uunituorein on myös se kaikista kiinnostavin, ainakin jos minulta kysytään. Cactus Serum edustaa Whamisan uudenlaista Fresh -tuotelinjaa, joka on saanut inspiraationsa maailmalla tällä hetkellä jättimäisessä nosteessa olevasta trendistä, Clean Beautystä. Clean Beauty on terminä hyvin epämääräinen, eikä sillä ole tarkkoja määrittelyjä. Whamisalle se edustaa kuitenkin uudenlaista, aiempaa huomattavasti simppelimpää lähestymistapaa.

Fresh -tuotteista ensimmäisenä lanseerattu Cactus Serum sisältää lähes ainoastaan viikunakaktuksen (viikunaopuntia) uutetta, eikä juuri mitään muuta. Tämä on valtava loikka pois Whamisalle tyypillisistä pitkistä ainesosalistoista, myös sarjalle ominainen raaka-aineiden fermentointi loistaa poissaolollaan.

Vaikutuksiltaan viikunakaktuksen sanotaan olevan kosteuttava, rauhoittava, suojaava, silottava, kiinteyttävä ja mitähän vielä, lista on pitkä. Se sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja, ja sitä käytetään monesti sekä ikääntyvän ihon että akne-ihon tuotteissa.

Seerumi on aivan mielettömän ihana käyttää. Kaunis lasipullo kätkee sisäänsä vaaleanvihreää, ohutta, iholla silkkisen liukkaalta tuntuvaa geeliä. Geeli on oikeastaan väärä sana tälle jopa aavistuksen venyvälle koostumukselle, mutta en tiedä, miten muuten sitä kuvailisin. Tuoksu on todellakin fresh ja vihreä, toivoisin sen jäävän iholle viipyilemään edes hetkeksi, mutta se haihtuu heti.

Seerumissa parasta on käyttökokemus, se on todella virkistävällä tavalla erilainen tuoksua ja koostumusta myöten. Näin liukkaaseen koostumukseen en muista aiemmin törmänneeni. Montaa tuotetta kuvaillaan nestemäiseksi silkiksi, mutta tämä todella on sitä. Seerumi on helppo levittää kasvoille ja se imeytyy nopeasti.

Seerumi tuntuu ihanalta ja rauhoittavalta, mutta samalla virkistävältä. Ei siis aktivoivalta, vaan virkistävän raikkaalta. Se kosteuttaa erittäin hyvin, mutta on tunnultaan erilainen kuin vaikka täyteläinen hyaluronihapposeerumi. Tykkään tuotteesta hyvin paljon ja ihoni vaikuttaisi olevan myös mielissään. Se on tasavärisempi, rauhallisempi ja vähemmän kiukustunut.

Cactus Serum sopii todella monille ja uskallan suositella sitä myös herkälle iholle sen simppelin INCI-listan ansiosta. Se on erityisen hyödyllinen ikääntyvälle ja/tai ärsyyntyneelle iholle sekä kevätboostiksi melkeinpä kaikille.

Whamisa Cactus Serum

Rasvaisen ja epäpuhtaan ihon tehokaksikko

Whamisan Sebum Treatment koki täydellisen myllerryksen pakkausuudistuksen yhteydessä myös sisältöönsä. En ollut erityisen innostunut vanhasta versiosta, mutta tämä uusi on ihan toista maata. Kevyt geelikoostumus imeytyy nopeasti ja tuntuu aidosti auttavan epäpuhtauksiin.

Olen käyttänyt tuotetta nyt aamuin illoin, välillä koko kasvoille ja välillä paikallisesti ongelma-alueille. Se ei tunnu liian tujulta tai kuivattavalta, mutta ei siis erityisesti tuo lisää kosteuttakaan. Olenkin jatkanut hoitoa Sebum Treatmentin jälkeen ihan normaalin talvirutiinini mukaisesti kosteuttavalla seerumilla (nyt siis Cactus Serum) ja voiteella.

Puhdistavat ja tasapainottavat seerumit ovat aina vähän niin ja näin, mikä toimii kenellekin. Sebum Treatment vaikuttaisi kuitenkin olevan omalle iholleni yksi parhaimmista, ellei jopa paras. Aiempi suosikkini oli Pain Copaiba & Zinc, jota ei saa enää suomalaisista verkkokaupoista.

Lotion Refresh on puolestaan kevyt kasvovoide, jota voi käyttää joko seerumina tai voiteena. Itse olen käyttänyt sitä voiteena, mutta kosteutustehoiltaan se jää hieman kepeäksi, ainakin tähän vuodenaikaan. Kerrostankin sitä hoitavan kasvoveden ja Cactus Serumin kanssa, jolloin kosteuttavuutta alkaa jo löytymään tarpeeksi. Optimaalisimmillaan voide on varmastikin keväällä ja kesällä, jolloin raikkaat koostumukset ovat todellakin tervetulleita!

Lotion Refreshiä ei siis kannatakaan ajatella megakosteuttavana voiteena, vaan ennemminkin kirkastavana ja tasapainottavana tuotteena rasvaiselle ja sekaiholle. Siinä tarkoituksessa se hoitaa hommansa moitteettomasti. Rakastan voiteen raikasta sitrustuoksua ja täydellisesti levittyvää ja imetyvää, ohutta koostumusta. En osaisi oikeastaan toivoa meikinalusvoiteelta juuri enempää.

Haluan vielä erikseen korostaa, että kuivemmille ihotyypeille voide on aivan varmasti liian kevyt ja silloin kannattaakin kurkata Whamisan Lotion Original ja Lotion Double Rich. Kaikki Whamisan kolme lotionia on pakattu jättimäiseen 150 ml pulloon (normaalisti kasvovoiteessa on 30-60 ml tuotetta), joten ne ovat litrahinnaltaan ihan lyömättömät. En voi käsittää miten ne ovatkin niin halvat, litrahinta on siis markettisarjojen tasolla.

Whamisa Lotion Refresh

Lotion Refresh tehostaa Sebum Treatmentin vaikutusta ja suosittelenkin niitä parina käytettäväksi epäpuhtauksiin ja liialliseen talintuotantoon taipuvaiselle iholle. Vähintään iltakäyttöön ehdottaisin lisäksi kasvoöljyä, esimerkiksi saman linjan ihanaa Refresh Oilia. Kasvovedeksi sopii loistavasti raikkaista raikkain Refresh Toner. Cactus Serum sopii tähän cocktailiin vielä kirsikaksi (tai kaktukseksi) kakun päälle tuomaan lisää kosteutta janoiselle iholle.

Nämä Whamisa-uutuudet käyttöön otettuani ihoni on ollut heleämpi ja tasavärisempi, rauhallisempi ja uusia epäpuhtauksia ei ole ilmaantunut. En voi varmaksi sanoa, mikä tuote on ollut vaikutukseltaan merkittävin, sillä en uskalla jättää mitään poiskaan. Epäilen kuitenkin, että Sebum Treatmentilla on ollut suurin vaikutus epäpuhtauksien vähenemiseen, Cactus Serumilla ja Lotion Refreshillä puolestaan ihon kuulauteen ja tasaisuuteen.

Bybin uutuudet

Bybi Aha Tonic

Bybiltä sataa uutuuksia jatkuvalla syötöllä, ja mikä hämmentävintä, kaikki lanseeraukset ovat järjestäen toinen toistaan onnistuneempia.”

Super Greens on omalaatuinen vihreä naamio, mutta erittäin hyvällä tavalla. Se puhdistaa ja etenkin kirkastaa todella tehokkaasti jättäen kasvot kuitenkin huomattavan pehmeiksi. Itselleni tämä toimii monipuolisen kauneusnaamion tavoin ja on paljon enemmän kuin pelkkä puhdistava naamio.

Kiinnostava raaka-ainecocktail pitää sisällään puhdistavan kaoliini-saven lisäksi antioksidanttista spirulinaa sekä tomaattia ja parsakaalia (tai siis niistä saatavaa öljyä), jotka ravitsevat ja tuovat pehmeyttä. Tomaatti auttaa myös tasoittamaan ihonsävyä.

Tästä naamiosta hyötyy eniten epäpuhdas, tukkoinen, samea, stressaantunut tai muuten vaan nuutunut ja epätasaisen värinen iho (eli aika moni!). Super Greens nousi heittämällä naamioiden top kolmoseen itselläni juuri monipuolisuutensa, erilaisuutensa sekä tietysti vaikutustensa ansiosta.

⁣Day Glow Brightening AHA Tonicin nimi kertoo jo aikalailla kaiken. Tämä minttuasuinen pullo on erityisen hyödyllinen, mikäli ihosi on epämääräisen väsähtäneen näköinen. Lempeään maitohappoon pohjautuva heleyttävä ja kosteuttava vaikutus on yllättävänkin huomattava, vaikka happopitoisuus on tuotteessa arvatenkin melko matala. Käytän tuotetta vastoin Bybin ohjetta iltaisin, mikä toimii ihan loistavasti – aamulla herätessä iho on kivan tasaisen, heleän ja kosteutetun näköinen.

Rakastan tuotteen täyteläistä, hoitonestemäistä koostumusta, joka kuitenkin imeytyy ihoon hyvin. Day Glow on ehkäpä oma suosikkini näistä AHA-happoja sisältävistä kasvovesistä, joita on jonkin verran ilmestynyt markkinoille viimeisen noin vuoden aikana.

Kaikille sopiva puhdistaja

Puhdistustuote Milk Meltistä olenkin ehtinyt mainita jo useaan otteeseen, niin loistava kasvopuhdistaja se on oikeastaan ihan kenelle vaan. Hajusteeton, täyteläisen maitomainen koostumus pitää sisällään hauskan ja uudenlaisen nyanssin, se nimittäin vaahtoaa aivan kevyesti. Milk Melt on harvoja putsareita, jota uskallan suositella aidosti kaikille ihotyypeille ja myös iho-ongelmista kärsivälle iholle.

Milk Meltin huuhtoutuu iholta täydellisesti pois vedellä ja sillä lähtee pois myös kevyt meikki. Tämän kanssa ei oikein voi mennä metsään, sopii siis myös silloin, jos et oikein tiedä, millaista puhdistajaa ihosi kaipaisi.

Bybi Eye Plump

Pastellinen duo silmänympärysiholle

Eye Plump ja Bright Eyed muodostavat yhdessä ihan huikean silmänympärysvoiteiden tehokaksikon. Geelimäisten silmänympärysihon tuotteiden ystävänä jännitin ensin erityisesti Eye Plumpin täyteläisen voidemaista koostumusta, mutta aivan turhaan. Se levittyy loistavasti ja imeytyy hyvin jättäen todella miellyttävän joustavan ja pehmeän pinnan. Se on tarkoitettu erityisesti yökäyttöön, mutta en näe syytä, miksei sitä voisi käyttää myös aamuisin, erityisesti kuivalle iholle.

Rakastan voiteen tuomaa sileyttä ja todella ravitsevaa ihotuntumaa. Iho on pumpulisen pehmeä voiteen jäljiltä ja pienet (kuivuudesta johtuneet) harakanvarpaat ovat tasoittuneet. Taidan itse siirtyä kesän koittaessa takaisin hieman kepeämpään koostumukseen iltaisin, mutta siihen asti nautin Eye Plumpin hemmottelevasta kermaisuudesta.

Kirjoitin Bright Eyed -voiteesta jo edullisten ihonhoitotuotteiden yhteydessä (pääset lukemaan tekstin tästä linkistä), sillä tuote on laatunsa nähden hyvinkin huokea. Voide on ihana yhdistelmä kosteuttavuutta ja välittömästi kirkastavaa, persikkaisena helmeilevää, juuri sopivan ohutta koostumusta. Bright Eyed on selkeästi voidemaista, mutta ei tuhtia. Se imeytyy hyvin ja muodostaa täydellisen pohjan meikille.

Voide sopii kaikille ihotypeille, mutta aivan kuivimmalle iholle se voi jäädä kevyeksi tai ainakin sen alle kannattaa kerrostaa kasvovettä ja kosteuttavaa seerumia sekä käyttää iltakäytössä joko Eye Plumpia tai listalta seuraavaksi löytyvää balmia.

Kiinnostava Kjaer Weis-uutuus ihonhoitoon

Kjaer Weis Eye Balm

Loppuun vielä silmänympärysvoidelistan jatkoksi tuote, joka ei ole omalle iholleni paras mahdollinen, mutta jonka erittäin laadukasta koostumusta voin suositella kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Silmänympärysiholle tarkoitettuja öljyjä ja balmeja on luonnonkosmetiikassa melko vähän. Ne vähätkin ovat suurimmaksi osaksi pikkubrändeillä, joita ei myydä Suomessa, siis ennen tätä loistavaa uutuutta.

Öljymäinen, oikein formuloitu tuote (niin, ettei se turvota) on ihan loistava kuiville ja juonteikkaille silmänympäryksille pehmentämään, silottamaan, ravitsemaan ja ehkäisemään kosteuden haihtumista. Kjaer Weis Eye Balm on taidokkaasti suunniteltu juuri sopivan täyteläiseksi ja ravitsevaksi olematta kuitenkaan liian öljyinen. Sarja suosittelee sitä itse jopa meikin alle ja kuivalla iholla se toimiikin varmasti loistavasti primerina auttaen meikkiä levittymään paremmin. Mikäli tuntuu, ettet ole vielä löytänyt tarpeeksi hoitavaa silmänympärystuotetta, testaa Eye Balmia.

Lue myös postauksen kakkososa uutuusmeikeistä ja -hiustuotteista: Talven 2021 kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet 2/2

Sekä teksti kasvojenhoitoon liittyvästä välineuutuudesta: Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet
Tash Sisterhood Feel Free
Kevään kiinnostavimmat uudet luonnonkosmetiikkasarjat Suomessa: Tash Sisterhood ja Feel Free
Kasvovesi
Paras kasvovesi eri ihotyypeille – 7 x suositusta