Paras meikkipohja herkälle ja ongelmaiholle

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Paras meikkipohja herkälle iholle, akneiholle, ruusufinnille, perioraalidermatiitille ja muille iho-ongelmille ei välttämättä ole perinteinen meikkivoide. Testaa sen sijaan vain muutamasta ainesosasta koostuvaa mineraalimeikkipohjaa! Älä pelkää jauhoista tai puuterista lopputulosta – kerron tässä artikkelissa, kuinka saat tuunattua pohjasta myös kuivalle ja juonteikkaalle iholle sopivan version. 

Mineraalimeikkipohja

Mineraalimeikkipohja on herkän ja ongelmaisen ihon ykkösvalinta

Herkän ja/tai ongelmaisen ihon hoidossa yksi tavallisimmista ”virheistä” on unohtaa meikin merkitys kokonaisuudessa. Meikkipohja ei ole mikään erillinen kerros, joka ei vaikuttaisi ihoon. Iho ei tee eroa sille siveltyjen tuotteiden välillä. Kaikella, mitä kasvoillesi laitat, on merkitystä – oli ne sitten luokiteltu ihonhoitotuotteiksi tai meikeiksi. On turhaa huolehtia ihonhoitotuotteet tip top -kuntoon, jos meikkivoide on valittu ainoastaan meikin lopputulos, ei ihon tarpeet mielessä.

Ole tarkka meikkipohjan valinnassa herkälle ja ongelmalliselle iholle ja suosi ainesosiltaan yksinkertaisia tuotteita. Kaikista helpointa on napata käyttöön laadukas, vain muutamasta ainesosasta koostuva mineraalimeikkipohja. Nämä tuotteet ovat jauhemaista puuteria, joka sisältää lähinnä ainoastaan väripigmenttejä. Voit levittää tuotteen joko siveltimellä tai tehdä siitä itse nestemäisen, annan tähän tarkemmat ohjeet artikkelin viimeisessä kappaleessa.

Huomaathan, että kaikki mineraalimeikkien nimellä myytävät tuotteet eivät ole sitä, mitä mineraalimeikillä tässä tarkoitan. Kurkkaa siis inci-listaan tai valitse suoraan jompi kumpi suosituksistani. Katsoin juuri erästä mineraalimeikkiä etiketissään kiljuvaa voidemaista tuotetta, joka sisälsi pikavilkaisulla ainakin viittä silikonia ja ainesosalista oli muutenkin hyyyyyvin pitkä. Tämä ei ole siis se mitä haen! Parasta on valita jauhemainen tuote, josta suosittelen varmistamaan inci-listasta, ettei tuote sisällä vismuttioksikloridia (bismuth oxychloride). Se saattaa kutittaa tai muuten ärsyttää herkkää ja ongelmaista ihoa.

Herkka Iho Meikkipohja

Paras mineraalimeikkipohja x 2

Jos olet lukenut aiemmin meikkijuttujani, tiedätkin jo hyvin monivuotisen rakkauteni Alima Puren mineraalimeikkipohjaa kohtaan. Pohja on nimeltään Satin Matte Foundation ja se on oikeastaan hyvin osuva nimi! Tuotteen jättämä pinta on tosiaankin satiininen, ennemmin mattainen kuin kiiltävä. Mattaisuuden aste riippuu hyvin pitkälti omasta ihotyypistä sekä meikin alle levitetyistä tuotteista.

Käytän pohjan alle lähes aina hyvin imeytyvää kasvoöljyä, jolloin lopputulos on omalla rasvaisella ihotyypilläni juuri sopivalla ja kauniilla tavalla hehkuva. Kuivalla iholla pinta on mattaisempi. Kurkkaa käyttövinkit pintakuivalle ja kuivalle iholle seuraavan väliotsikon alta.

Parasta pohjassa on hyvin simppelin ainesosalistan lisäksi sen monipuolisuus. Käytän Alimaa niin kevyeen arkimeikkiin kuin peittävämpäänkin menoon. Kerrostettava ja helposti säädeltävä peittokyky on erityisen kätevä ominaisuus silloin, kun haluat peittää iho-ongelmaa tietyltä alueelta, mutta pitää muun meikin kevyenä ja kokonaisuuden raikkaan luonnollisena.

Sävyistä vielä, käytän itse vaalealle iholleni talvisin sävyä Beige 2 ja kesällä Beige 3. Keväällä ja syksyllä näiden sekoitusta. Beige 2 sopii todella monille vaaleille, se on pohjasävyltään suht neutraali.

Mineraali Meikkipohja

Toisen suositukseni saa kotimainen Korento Cosmetics. Heidän meikkipohjaa on tarjolla kahta eri sorttia: mattaisempi ja hehkuvampi. Kumpikin pohjista on Alimaan verrattuna hieman vielä kevyempi ja niillä on todella vaivatonta saada aikaan ihanan luonnollinen lopputulos. Näitäkin voi kerrostaa, mutta suosittelen peittävämpään pohjaan silti mieluummin Alimaa.

Tykkään käyttää Korennon mattapohjaa etenkin kesällä. Se on jotenkin aivan täydellinen kesäpohja ja sävy Warm 3 on päivettyneellä vaalealla ihollani erityisen imarteleva.

Oikeanlaisella siveltimellä on tärkeä rooli mineraalimeikkipohjan tekemisessä. Lue artikkelini aiheesta ja katso muutama suositukseni. Sivellin kannattaa aina valita halutun meikkipohjan peittävyyden mukaan.

Hehkuva meikkipohja kuivalle iholle eli näin teet mineraalijauheesta nestemäisen voiteen

Tiedostan realiteetit, mineraalimeikkipohja sellaisenaan sopii kaikista parhaiten rasvaiselle ja sekaiholle. Se voi olla öljyyntyvän ihon ensimmäinen meikkipohja, joka oikeasti pysyy päivän mittaan kauniina koko päivän, eikä tunnu inhottavan tahmaiselta. Mutta, mikäli iho on kovin pintakuiva tai kuiva, voi mineraalimeikki sellaisenaan levitettynä näyttää liian mattaiselta ja meikkivoiteeseen tottunut iho kuivan kiristävältä.

Olipa ihotyyppisi mikä tahansa, suosittelen mineraalimeikin alle aina pientä öljytilkkaa. Se auttaa meikkiä asettumaan iholle paremmin ja tekee lopputuloksesta todella kauniin. Monesti jo tämä pieni muutos meikin alle laitettavan tuotteen suhteen riittää poistamaan meikin puuterimaisuutta kuivallakin iholla.

Mineraalimeikki

Öljyn päälle levitetty mineraalimeikkipohja ei näytä lainkaan puuteriselta tai tunkkaiselta (vasen). Öljyyn sekoittamalla mineraalimeikistäkin saa superhehkuvan (oikea)!

Mikäli meikkipohja jää kuitenkin öljynkin kanssa liian mattaiseksi tai kuivan tuntuiseksi, kokeile sekoittaa mineraalijauhetta kämmenellä pieneen määrään öljyä. Jauheen määrää säätelemällä pääset vaikuttamaan suoraan meikin peittävyyteen. Sekoita jauhe ja öljy toisiinsa ihan vaan sormin ja levitä kasvoille kuin mikä tahansa meikkivoide. Lupaan, että ihosta tulee upean näköinen!

Yllä olevan kuvaparin oikealla puolella näet miltä öljyn ja jauheen seos näyttää rasvaisella ihotyypilläni. Kuivalla iholla lopputulos ei luonnollisestikaan ole yhtä kiiltävä vaan juuri täydellisen kuulas. Jauhoiset mielikuvat mineraalimeikistä voidaan joka tapauksessa unohtaa.

Öljyistä suosittelen mineraalimeikin kaveriksi jotakin kunnolla ihoon imeytyvää, joka ei ole silti kuivaöljy. Ehdoton ykkössuositukseni herkälle ja ongelmaiholle (ja oikeasti kyllä ihan kaikille muillekin) on Moi Forestin metsäpölyä sisältävä öljy (Microbiome Magic Oil). Voit lukea tarkemman hehkutukseni siitä kesän 2022 parhaiden uutuuksien artikkelista. Tiivistelmänä todettakoon, että kyseinen öljy on nyt usean kuukauden päivittäisessä käytössä tehnyt ihostani selkeästi rauhallisemman, tasavärisemmän ja kaiken kaikkiaan jotenkin erityisen terveen ja hyvinvoivan näköisen. Iho myös tuntuu ihanan pehmeältä ja joustavalta ja on säilyttänyt kosteustasapainonsa erinomaisesti.

Uskallan suositella Moi Forestin öljyä lämmöllä niin herkälle iholle kuin mistä vaan iho-ongelmasta kärsivälle. Se ei tuki ihoa lainkaan, joten sopii myös epäpuhtaalle iholle. Omalla kohdallani se on jopa auttanut hillitsemään näppyjen syntyä.

Meikkipohja

Käytä tarvittaessa puuteria ja viimeistelysuihketta

Mineraalimeikkipohja ei välttämättä kaipaa seurakseen muuta puuteria lainkaan. Mikäli lopputulos on makuusi kuitenkin kokonaisuutena turhan hehkuva, voit käyttää paikallisesti irtopuuteria. Suosittelen aina levittämään puuterin pienen siveltimen avulla ainoastaan tiettyihin, häiritsevästi kiiltäviin kohtiin, kuten nenänpieliin, suun ympärille ja kulmakarvojen väliselle alueelle. Paras puuteri herkälle iholle on vain yhdestä ainesosasta koostuva Korennon viimeistelypuuteri. Se on hämmentävän tehokas ja maltillisesti annosteltuna hyvin luonnollisen näköinen.

Mikäli meikkipohja jää puolestaan liian mattaiseksi, suihkaise sen päälle muutama suihkaus Novexpertin Magnesium Mistiä. Tuotteessa on aivan täydellinen, tasaisen sumun suihkeosa. Lisäksi tuote rauhoittaa herkkää ihoa. Mahtava lisäiltäväksi myös päivän mittaan fiilistä ja meikkiä freesaamaan.

Lue myös: Herkkä tai herkästi reagoiva iho? Näin valitset sopivat tuotteet

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Kirsi

Hei Hannamari. Ihanaa että nyt on yhä enemmän saatavilla myös kotimaista luonnonkosmetiikkaa kuten MoiForest. Voisinkohan tässä nyt kysyä sinulta neuvoa koskien ystävääni josta olen todella huolissani. Hänellä on diagnosoitu tupakoinnin ja huonon ruokavalion takia jo nelikymppisenä sepelvaltimotauti (joka on nyt keskivaikea) ja ateroskleroosi/ateromatoosi. Ehkä alkoholin käytöllä myös vaikutusta. Hänelle on asennettu stentti kolmesti lonkkavaltimoon. Sepelvaltimon plakki ja muut kolesterolikertymät ei ole vielä niin suuria että esim. ohitusleikkausta vielä tarvittaisiin, mutta riski sydäninfarktiin ja aivohalvaukseen on kuitenkin olemassa ja se kasvaa koko ajan. Hän luottaa täysin lääkäreiltä saamaansa hoitoon (itse en luottaisi). Tällä hetkellä lääkityksenä statiinit, verenpainelääke, verenohennuslääke, unilääke ja masennuslääke. Haluaisin nyt tiukasti ehdottaa hänelle ruokavaliohoitoa. Aiempien "Youtube-opintojeni" perusteella miettinyt hänelle joko ”high carb low fat” kasvipohjaista ruokavaliota jolla amerikkalaiset lääkärit kuten Esselstyn, John McDougall ja Colin Campbell ja muut ovat parantaneet sydäntautisia. Toisaalta tiedän, että en saa häntä syömään mautonta tylsää kasvisruokaa ja olen juuri alkanut perehtyä ketodieettiin, jonka mahdollista hyödyllisyyttä mietin. Hän kun rakastaa suolaista ja rasvaista ruokaa ja eläinproteiineja. Tällä hetkellä tuntuu, että sekä runsashiilarinen vähärasvainen ruoka että runsasrasvainen vähähiilarinen ovat toimivia ruokavalioita, sillä kun keho alkaa käyttää rasvaa polttoaineena sitä ei pääse kertymään?! Nyt ne kysymykset: Ensinnäkin, luuletko että ketoruokavalio voisi auttaa sydäntautiin? Ja osaatko sanoa, olisiko ketoruokavalio yhteensopiva noiden lääkkeiden kanssa? (niiden tarvehan saattaa oikku hiljaa hävitä jos sydäntauti paranee) Ja tunnetko mahdollisesti sydäntautisia ja millainen elintapa-/ruokavaliohoito heillä on tepsinyt? Kiitos arvokkaasta työstäsi ihmisten auttamiseksi.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei Kirsi, ja kiitos kommentistasi :) En ole valitettavasti oikea ihminen ottamaan mitään kantaa ystäväsi terveydentilaan.

Vastaa
Tanja

Yllämainittuun kysymykseen suosittelen ostamaan verisuonikirugi Taija Sompin kirjoittaman kirjan: parantavat rasvat sekä parantava ruoka.
Näissä kirjoissa funktionaalista lääketiedettä harjoittava lääkäri kertoo, mitä tuloksia hän on saanut potilailleen vähähiilihydraattisella, runsas rasvaisella ruokavaliolla. Kirjoja voi lainata kirjastosta tai ostaa esimerkiksi adlibriksestä.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Paras Sivellin Mineraalimeikkiin
Paras sivellin mineraalimeikkiin
Puhdistusoljy
Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi
Kulmakarvojen Meikkaus
Kulmakarvojen meikkaus – 3 helppoa tapaa
Arkikampaus
Helppo arkikampaus x 10