Vertailussa voidemainen poskipuna x 6

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Voidemainen poskipuna on mielestäni ehkäpä jopa meikkipussin TÄRKEIN tuote. Suosin voidemaista koostumusta (puuterimaisen sijaan) sen luonnollisen kauniin ja imartelevan kuulaan lopputuloksen vuoksi. Poskipunan ilmettä piristävä vaikutus on kiistaton! Luonnonkosmetiikassa on nykyään runsaasti valinnanvaraa, keräsin tähän juttuun omat kuusi suositustani eri merkeiltä.

Voidemainen Poskipuna

Voidemainen poskipuna on kerrassaan mahtava keksintö! Se on mielestäni kaikin puolin vielä parempi vaihtoehto kuin puuterimainen tuote. Voidemainen koostumus tuo hehkua iholle ilman lisättyä helmiäispigmenttiä. Voide sulautuu ihoon saumattomasti, eikä korosta kuivuutta (etenkään kun valitset koostumuksen sieltä vähän öljypitoisemmasta päästä).

Voidemainen poskipuna on siinä mielessä hauska tapaus, että se on täydellinen valinta täysin vastakkaisillekin ihotyypeille: se levittyy puuterimaista punaa kauniimmin kuivalle ja juonteikkaalle iholle eikä korosta pinnan kuivuutta. Toisaalta se imartelee myös rasvaista ihoa sulautuen ihoon kauniisti. Toisinaan puuterimainen poskipuna saattaa näyttää rasvaisella iholla vähän irralliselta ja ”päälle liimatulta” jopa korostaen suuria ihohuokosia. Voidemainen koostumus ei tätä tee.

Tykkään itse taputella tuotteen paikoilleen sormin, tällöin puna on kaikista helpointa kohdistaa haluttuun paikkaan. Sivellin on myös hyvä valinta ja suurimmaksi osaksi kyse onkin mieltymyksestä. Valitsitpa sormet tai siveltimen, älä hinkkaa punaa iholle, vaan taputtele se haluamaasi kohtaan. Jos vedät punaa edestakaisin iholla, se saa meikkipohjan irtoamaan ja katoamaan.

Seuraavaksi kuusi suosikkiani, jotka eivät ole paremmuusjärjestyksessä. Koostumuksissa on suht paljonkin eroja, joten listasin ne rasvaisimmasta alkaen. Lähes kaikki tuotteista sopivat kaikille ihotyypeille, listan alkupään tuotteet parhaiten kuivalle iholle ja loppupään tuotteet etenkin rasvaisemmille ihoille.

1) RMS tarjoaa monikäyttöisen vaihtoehdon poskille ja huulille

RMS Beautyn Lip2cheekin täyteläinen koostumus on täydellinen valinta etenkin kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Koostumus on öljypitoista ja upeasti levittyvää, eikä korosta ihon pinnan kuivuutta tai tekstuurin epätasaisuutta. Tämä sopii kaikille ihotyypeille, mutta rasvaisella ihotyypillä tämä saattaa tuntua liiankin rasvaiselta. Ole siis tarkkana, mitä tuotteita (ihonhoito, meikkipohja) käytät Lip2cheekin kaverina!

Itse tykkään (minulla on rasvainen ihotyyppi) RMS:n napeista kovasti, koska sävyt ovat superkauniita ja pigmenttisiä. Valitsen kuitenkin alle aina puuterimaisen mineraalimeikkipohjan, en voidemaista pohjaa. Muuten iho jää tuntumaan selkeästi vähän liian tahmaiselta. Minulla on kaksi lempparisävyä: vaaleanpunainen Demure on täydellinen sävy niin poskille kuin huulillekin. Monet pinkit poskipunat ovat ruusuisia sävyltään, mutta Demure on heleä, puhtaan vaaleanpunainen ilman mitään vivahteita.

Toinen suosikkini on ihana raikas punainen sävy Beloved. Tätä käytän useammin huulilla kuin poskilla, on siis huulipunamaisen kirkas. Sävy on kaunis myös poskilla, mutta annostelun kanssa tulee olla tarkkana. Tällä voi luoda huulille ihanan pehmeän punalookin taputtelemalla sävyä vain kevyesti, vähän huolimattomasti. Siten, että huulten rajat eivät tule tarkasti esiin. Värin voi toki laittaa myös vahvemmin, jolloin lopputulos on aivan kuin ”oikealla” huulipunalla. Sävy on puhdas ja kaikkia ihonsävyjä imarteleva.

Rms Lip 2 Cheek

2) ILIA Beautyn Multi Stick on kätevä puikko myös kuivalle iholle

ILIA Beautyn Multi Stick on toinen helposti levittyvä monitoimituote. Myös tämä on RMS:n tuotteen tavoin nappivalinta etenkin kuivuuteen taipuvaisille ihoille. Koostumus on Iliassa kuitenkin selkeästi ohuempaa, siinä missä RMS on täyteläistä. Sopii kaikille ihotyypeille, rasvaisellakaan iholla koostumus ei tunnu liian öljyiseltä. Toki kannattaa silti varmistaa, ettei alle laita vahvan rasvaisia tuotteita.

Multi Stickeistä jää ihoon melko reipas hehku. Ei siis mikään kimallus, vaan voidemaisen koostumuksen antama kuulto. Se on hyvin imarteleva etenkin kuivalla ja ikääntyvällä iholla. Rasvaiselle ihotyypillekin se sopii, mikäli et vierasta ekstrahehkua.

Puikkomuotoon pakattu Multi Stick on kätevyydessään ehdoton ykkönen! Puikosta on helppo pyöräyttää väriä suoraan poskille ja huulille tai vaihtoehtoisesti sitä voi sipaista puikosta sormiin tai siveltimeen ja levittää värin sitten kasvoille. Puikko on täydellinen seuralainen myös reissukassiin.

Alla olevassa kuvassa alimpana pystyssä on oma suosikkini, kirkas oranssinpunainen Dear Ruby. Tämä oli viime kesänä eniten käyttämäni poskipuna! Sävy on täydellinen kellertävälle iholle ympäri vuoden piristämään ilmettä – tämä on arkeen todella tehokas ilmeen raikastaja. Viileänkin sävyiselle iholle Dear Ruby sopii, etenkin aurinkoiseen vuodenaikaan se on erityisen imarteleva. Sävy on upea myös huulilla.

Kuvassa toinen pystyssä oleva sävy on kaikille sopiva hyvin helposti lähestyttävä All of Me, joka on hyvä perusvalinta etenkin poskipunaksi. Toinen helppo poskipunasävy on kuvassa kyljellään oleva In the Mood, joka on hentoinen persikka. Tämä on täydellinen etenkin vaalealle iholle, kun et halua vahvaa sävyä.

Ilia Multi Stick

3) Alima Puren voidemainen poskipuna on varma valinta monille

Alima Puren Cream Blush sävyssä Blossom on takuuvarma valinta, jossa on kaikki asiat kohdillaan. Jos minun pitäisi valita maailmasta yksi voidemainen poskipuna, jota suosittelisin laajasti ihan kaikille ihotyypeille ja ihon sävyille, se olisi ihan ehdottomasti Aliman Blossom.

Sävy on ruusuinen pinkki, joka onnistuu olemaan samaan aikaan täydellisen raikas ja ilmettä piristävän luonnollinen, eikä liian räikeä. Koostumus on erittäin helposti levittyvää, mutta ei aivan yhtä rasvaista sorttia kuin RMS ja ILIA. Tyylikkäässä rasiassa on pieni peili, joten sävyä voi tarvittaessa lisätä helposti myös päivän mittaan.

Tämä tuote on itselläni sellainen turvavalinta, kun haluan poskipunasävyn, joka sopii mihin vaan meikkiin. Käytän tuotetta enimmäkseen siis poskipunana, huulille tämä jää omaan makuuni vähän pliisuksi (joskin laiskuuspäissäni joskus sitä sinnekin käytän…).

Jos tuotteen valinta tuntuu hankalalta, nappaa tämä!

Alima Pure Voidemainen Poskipuna

4) Kjaer Weisin ylellinen koostumus ja hienostuneet sävyt

Kjaer Weisin Cream Blush (tähän kannattaa ostaa täyttöpakkaus sekä punainen kotelo) on Aliman voidemaisen poskipunan tavoin laajasti erilaisille ihoille sopiva varma valinta. Sävyvalikoima on kattava ja sävyt ovat todella onnistuneita. Ne ovat suurimmaksi osaksi helposti lähestyttäviä arkeenkin sopivalla pigmentillä, joka takaa sävyä, mutta sen kanssa ei tarvitse olla turhan tarkka. Haluamansa sävyn voimakkuuden saa vaivattomasti kerrostettua.

Tämäkin puna levittyy oikein mukavasti, mutta koostumus ei ole mielestäni silti yhtään rasvainen. Näissä on sekä koostumuksen että sävyjen puolesta tiettyä Kjaer Weisille tyypillistä ylellisyyttä. Kuvassa on hopeisessa klassikorasiassa (tämä on siis toinen rasiavaihtoehto, kestävämpi kuin punainen, mutta painava!) sävy Blossoming. Sävyssä on mukana enemmän persikkaisuutta ja se on murretumpi kuin Aliman Blossom. Neutraali, luonnollinen ja helppo arkisävy lähes minkä vaan meikin kaveriksi.

Sävyistä kannattaa kurkata myös upea kesäinen koralli Blushing, jossa on mukana pientä kullanhohtoa. Happy on puolestaan superihana kirkas ja raikas pinkki, Embrace on hattarainen sävy vaalealle iholle ja Sun Touched nimensä veroinen paahteinen murrettu oranssiin taittava sävy.

Värejä voi periaatteessa käyttää myös huulille, mutta mielestäni tämä koostumus sopii kuitenkin kaikista parhaiten poskille, enkä itse käytä näitä juuri koskaan huulipunana.

Kjaer Weis Voidemainen Poskipuna

5) Zuiin Lip & Cheek Crème ilahduttaa pigmenttisillä väreillään

Zuiin Lip and Cheek Crème on kaikkia edellä mainittuja vaihtoehtoja kuivempi koostumukseltaan, mutta ei tämäkään silti kuiva ole. Koostumus on vaan selkeästi vähän jähmeämpää, pigmenttiä on myös reilusti. Näitä voi nimensä veroisesti käyttää sekä huulille että poskille ja toimivat kumminkin käytettynä erinomaisesti. Käytän näitä välillä myös ohuena kerroksena luomilla, jossa pysyvät yllättävän hyvin, siis ollakseen voidemaisia. Nämä ovat ikään kuin vähärasvaisempia versioita RMS:n purkeista. Suosittelen näitä varauksetta myös rasvaiselle ihotyypille!

Sävyistä ykkössuosikkini on räiskyvä karkkipinkki Cari (kuvassa alempi purnukka) sekä Dione, joka on kuvassa tuo ylempi purkki (punertavan roosa beige, kuvassa näyttää punaisemmalta kuin onkaan). Käytän Dionea etenkin silloin, kun haluan poskipunan olevan huomaamaton elementti meikissä. Siis sellainen, joka antaa silmä- tai/ja huulimeikin loistaa, mutta tuo kuitenkin väriä ja eloa kasvoille. Dione on hyvä valinta tummankin silmämeikin kaveriksi.

Zuii Lip And Cheek Creme

6) Korennon rasvattoman tuntuinen poskipuna

Korennon Huuli & Poskiväri on tästä kuusikosta aivan selkeästi rasvattomin, vähän jopa kuivahko. Väriä ei ole erityisen helppo käyttää suoraan puikosta eli tämän levittämiseen suosittelen sivellintä. Sen avulla tuotetta on kuitenkin kätevä käyttää ja tuote on nappivalinta myös tavallisesti voidemaista poskipunakoostumusta vierastaville. Tämä sopii kaikista parhaiten rasvaiselle ihotyypille, mutta ei ole poissuljettu vaihtoehto missään nimessä kuivaihoisiltakaan.

Valitse tämä, kun haluat voidemaisen poskipunan, joka ei ole tippaakaan tahmainen tai kiiltävä. Minulla on sävy Raspberry, joka on kaunis marjainen väri niin poskille kuin huulillekin.

Lue myös: Kuinka tehdä maltillisen värikäs silmämeikki ja muita vinkkejä värien käyttöön

Korento Voidemainen Poskipuna

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Oliivi

Hei, kiitos mielenkiintoisesta jutusta. Pintakuivalla iholla suosin nykyään aina voidemaista poskipunaa. Osaatko sanoa, mitkä sävyt sopisivat oliivi-iholle, missä pintasävy on kellertävä, mutta yleinen sävy on oliivi? En vieläkään ole täysin varma mikä sopii, koska jotkut vaalean punaiset tekevät ihosta tosi tunkkaisen.

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Moikka! Oletko kokeillut korallisia sävyjä? Joku heleä ja raikas sävy, jossa on selkeästi mukana oranssin sävyjä (vaaleanpunaisen lisänä) voisi toimia. Sellainen, jossa yleisvaikutelma on lämpimämpi. Äkkiseltään tulee mieleen Kjaer Weisin Blushing sekä selkeästi vielä oranssimpi ILIA Beautyn Dear Ruby. Joku suht neutraalikin sävy saattaisi toimia, kannattaa kurkata vaikkapa Zuiin Dione ja Kjaer Weisin Blossoming. Välttelisin selkeitä vaaleanpunaisia ja kaikkia viileitä, joita kuivaillaan sanoilla marjainen ja ruusuinen, ainakin verkkokaupasta tilatessa :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Meikkivoiteen Valinta
Kuinka valita itselle sopivin meikkivoide
Varikas Silmameikki
Kuinka tehdä maltillisen värikäs silmämeikki ja muita vinkkejä värien käyttöön
Edulliset Meikit
Pihistä ja panosta: meikit 1/2
Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina