Kuinka valita itselle sopivin meikkivoide

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Meikkivoiteen valinta osuu nappiin, kun huomioit kolme asiaa. Oma ihotyyppi, toiveet meikin lopputuloksesta sekä itselle sopiva sävy määrittävät valinnan sopivuuden. Tutkitaan tässä artikkelissa tarkemmin näitä seikkoja. Jaan myös tuotevinkkejä luonnonkosmetiikan parhaista meikkivoiteista eri ihotyypeille ja erilaisiin tarpeisiin.

Meikkivoiteen Valinta

Meikkivoiteen valinta – 3 tärkeintä askelta

1) Määritä oma ihotyyppisi ja mieti millainen voide sille sopii

Omaa ihoa kannattaa tutkailla tarkasti ennen meikkivoideostoksille suuntaamista. Meikkivoide näyttää iholla huomattavan erilaiselta riippuen pohjasta eli omasta ihotyypistä. Hehkuva meikkivoide saattaa näyttää rasvaisella ihotyypillä ainoastaan rasvaisen kiiltävältä eikä kuulaan hehkuvalta, kuten vaikkapa normaalilla ihotyypillä. Kuivaihoisilla sama voide voi näyttäytyä yllättävänkin mattaisena.

Oma iho siis joko vaimentaa tai korostaa voiteen tuomaa efektiä. Tämä ei rajoitu ainoastaan siihen, miltä voide näyttää. Oman ihotyypin vaikutus ulottuu myös voiteen tuntuun iholla. Kuivalle iholle täyteläisen voidemainen meikki voi tuoda kaivattua joustavuutta ja tuntua ihanalta. Sama voide saattaa rasvaisella ihotyypillä tuntua inhottavan tahmaiselta ja paksulta.

Mikäli omassa ihossa on paljon pinnan epätasaisuuksia, esimerkiksi juonteita tai pintakuivuutta, mieti millainen voide siihen levittyisi kauniisti. Pitkäkestoisuutta tai mattaisuutta lupailevat jähmeät koostumukset eivät varmastikaan ole aivan ykkösenä listalla.

Ota myös huomioon iän mukanaan tuomat muutokset ihossa. Iho ei ole enää pinnastaan yhtä tasainen, lisäksi se voi muuttua kuivemmaksi. Meikkivoidetyyppi, joka tuntui aiemmin sopivalta, ei välttämättä ole sitä enää.

Kuinka Valita Meikkivoide

2) Mieti, millaisen lopputuloksen haluat

Millaisesta lopputuloksesta sinä pidät? Entä miten se suhteutuu omaan ihotyyppiisi? Mattameikkivoide rasvaiselle ihotyypille voi olla kovin erilainen kuin mattameikkivoide kuivalle iholle. Kuivalle iholle mattapinnan (tai lähes) tuovat luultavimmin lähes kaikki muut kuin hehkua lupailevat purkit. Kuivaihoisen mattapinnan ystävän kannattaakin valita jokin muu kuin se kaupan kuivakoin koostumus – mattaista pintaa saa aikaan varmasti notkeammallakin koostumuksella.

Tarvitseeko ihosi aidosti peittävää meikkivoidetta? Meikkivoiteen tarkoitus ei ole jyrätä kaikkea alleen, peitevoiteet ovat sitten vielä erikseen. Peittävyydeksihän periaatteessa riittää, että ihosi sävy tasoittuu. Yksittäisten näppyjen ja muiden punoitusten tai tummien silmänalusten ei tarvitse peittyä meikkivoiteella. Näin valittu meikkivoide takaa luonnollisen lopputuloksen. Mikäli kuitenkin pidät meikatumman näköisestä ihosta, voit toki valita myös peittävämmän tuotteen.

Olen meikkaajana huomannut, että moni haluaa pitää kiinni totutusta mattaisuuden ja vahvan peittävyyden tavoittelusta. Meikkaajan näkökulmasta peittävä mattavoide ei kuitenkaan ole ikääntyvälle iholle se imartelevin tapaus. Puolipeittävä, kuulas voide näyttää lähes aina huomattavasti kauniimmalta ja myös levittyy paremmin. Makuasioitahan nämä silti ovat ja valitse ehdottomasti juuri sellainen voide, josta itse pidät! Kannattaa kuitenkin sen verran pohtia asiaa, että itselle selviää onko kyseessä vain tottumus. Ehkäpä voisitkin olla valmis antamaan mahdollisuuden tällä kertaa vähän eri tyyliselle tuotteelle?

Lopputulokseen vaikuttaa kovasti myös meikin alle levitetyt tuotteet. Mikäli ihonhoitorutiiniisi kuuluu aamuisin kovin täyteläisiä tuotteita, niiden kaveriksi saattaisi olla mukava levittää ohuen koostumuksen meikkivoide. Öljytilkalla saa aina tuotua meikkiin kuin meikkiin lisää hehkua. Omaan makuun liian mattaisen, mutta muilta ominaisuuksiltaan sopivan meikkivoiteen alle voi levittää öljyn ja sopiva lisähehku on syntynyt ilman meikkivoiteen vaihtoa. Vastaavasti liian hehkuvan meikkivoiteen alle kannattaa kokeilla vesimäistä kosteutusta ja jättää öljypitoiset tuotteet vähemmälle.

3) Löytyykö sopivaa sävyä?

Luonnonkosmetiikassa on suppea sävyvalikoima, mutta tilanne onneksi paranee koko ajan! Mitä ohuempi pigmentti voiteessa on, sitä enemmän se antaa anteeksi vähän väärääkin sävyvivahdetta.

On kuitenkin täysin mahdollista, että muuten sopivalta vaikuttava voide jää kauppaan sävyn puutteen vuoksi. Joskus on parempi hyväksyä, ettei sävyä löydy ja etsiä toinen tuote, eikä väkisin valita huonosta sävyvalikoimasta vähiten huono vaihtoehto.

Lue sävyn valinnasta tarkemmin: Kuinka valita itselle sopiva meikkivoiteen sävy

Meikkivoide Valinta

Hyviä vaihtoehtoja luonnonkosmetiikan meikkivoiteista

Mattainen lopputulos sekaiholle ja rasvaiselle ihotyypille

Mikään luonnonkosmetiikan meikkivoiteista ei ole samalla tapaa supermatta, kuten muistan synteettisillä voiteilla pinnan joskus olleen. Tämä on oikeastaan hyvä uutinen, sillä mattapinta ilman minkäänlaista kuulautta pukee harvaa. Makuasioitahan nämä toki ovat, mutta edes aivan pieni hehku on monesti imartelevampi.

Mattaisimmat luonnonkosmetiikan voiteet, jotka tunnen, ovat Und Gretelin Lieth sekä Zuiin Lux Flawless Liquid Foundation. Und Gretelin voide sopii parhaiten rasvaiselle ihotyypille. Itse tykkään tästä voiteesta kovasti, saan sillä kauniin himmeän pinnan, joka pysyy iholla loistavasti koko päivän. Peittokyky on myös luonnonkosmetiikan mittapuulla oikein hyvä. Tätä en kuitenkaan uskalla suositella, mikäli sinulla on ihossasi kovasti pintakuivuutta, saattaa jämähtää kuiviin kohtiin.

Zuiin Flawless on hieman notkeampi ja aavistuksen kuulaampi tapaus. Tämä sopii Und Greteliä paremmin myös hieman pintakuivalle iholle (joskin pintakuivuus kannattaa tietysti koittaa hoitaa alta pois! Lue vinkkejä: Pintakuiva iho – mitä tehdä?). Peittokyky on peittävähkö, ei mielestäni kuitenkaan lähellekään tuotekuvauksen lupailemaa erittäin peittävää. Sävyistä Driftwood on vaalealle iholle ihana kevääseen ja monille täydellinen pienen päivetyksen kanssa. Talveen nappivalinta on puolestaan vaalea Dusk.

Mattapohjaa havitellessa kannattaa miettiä myös mineraalimeikkiä. Suositukseni saa oma monivuotinen lempparini, Alima Puren Satin Matte Foundation, lue tuotteesta lisää tästä artikkelista.

Mattainen Meikkivoide Luonnonkosmetiikka

Hehkuva lopputulos

Hehkuvat meikkivoiteet sopivat kaikille ihotyypeille. Rasvaisen ihotyypin omistajien kannattaa kuitenkin olla tarkkana tuotevalinnan kanssa ja jättää kaikista rasvaisimmat vaihtoehdot kauppaan. Ne saattavat tuntua iholla tahmaisilta ja näyttää ainoastaan kiiltäviltä, siis sellaisella huonolla tavalla. Rasvaisella iholla kannattaa myös jättää öljypitoiset tuotteet (voiteet ja kasvoöljyt) minimiin runsaasti öljyjä sisältävän meikkivoiteen alta, jottei lopputulos ole, no, öljyinen.

Aloitetaan ensin monille sopivista, helpoista valinnoista. Couleur Caramelin Hydra Jeunesse on ikääntyvälle iholle kehitetty voide, jonka koostumus on hehkuvoiteista sieltä vähän ohuimmasta päästä. Kosteuttavan voidemainen tämäkin on silti tuntumaltaan. Lopputulos ei ole överin kiiltävä, ennemmin kauniin hehkuva. Tämä sopii kokemukseni mukaan täydellisesti myös rasvaiselle iholle kun toiveissa on hehkua. Kuivalle iholle Hydra Jeunesse on puolestaan nappivalinta kun etsinnässä on maltillista kevyttä hehkua ja puolipeittävä, luonnollinen lopputulos. Itselläni on tästä sävy Skin Beige, joka on neutraali, monille sopiva vaalea.

Mádaran supersuosittu Skin Equal on ominaisuuksiltaan vähän saman tyylinen, joskin hieman peittävämpi. Tiedän tämän meikkivoiteen faneja laajasti kaikista ihotyypeistä. Voide pysyy yllättävän hyvin myös sekaiholla ja jopa rasvaisella iholla, vaikka onkin miellyttävän voidemainen ja kosteuttavan tuntuinen. Vaalein sävy on oikeasti kunnolla vaalea eli sopii myös, mikäli monien muiden sarjojen sävyt ovat liian tummia.

Zuiin Lux Luminescent on kahta ensin mainittua vielä hoitavamman oloinen ja sopii mainiosti myös kiristävän kuivalle iholle. Voide saattaa olla liikaa joillekin rasvaisille ihoille, mutta itse pidän tästä kyllä etenkin talvisin. Voidemaisuus jää mielestäni kuitenkin tuntumaan iholla aiemmin mainittuja enemmän. Peittävyys on tässä suht samaa luokkaa Mádaran kanssa.

Seuraavaksi kaksi parhaiten normaalista kuivalle iholle sopivaa meikkivoidetta. ILIA Beautyn Super Serum Skin Tint on erittäin hehkuva, mukavasti peittävä vaihtoehto, jossa on myös SPF 30. Tämä on kokonaisuudessaan loistava voide! En kuitenkaan suosittele tätä rasvaiselle ihotyypille ilman testiä koko kasvoille, kiilto voi olla osalle liikaa.

Toinen yhtä hehkuva tapaus on Essen hoitava meikkivoide, joka on täydellinen valinta kuivalle ikääntyvälle iholle. Pinta on kuivalla iholla todella imarteleva, mutta saattaa näyttää muilla ihotyypeillä turhankin rasvaiselta. Levittyvyys on loistava, vaikka juonteita olisi reilumminkin. Peittävyys on suunnilleen luokkaa puolipeittävä, sisältää suojakertoimen 30 ja hoitavuutta riittää.

Lue tarkemmin ja lisää: Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5

Kosteuttava Meikkivoide Luonnonkosmetiikka

Kevyt ja luonnollinen lopputulos

Mikäli ihossasi ei ole juurikaan sävyeroja tai etsit erittäin luonnollista lopputulosta, suositukseni saa kaksi vaihtoehtoa. Juice Beautyn Phyto-Pigments Flawless Serum Foundation on seerumimeikkivoiteeksi nimetty tuote, joka on hyvin ohut ja ahh niin upea iholla. Hehkua tulee reilusti, mutta ei rasvaisen kiiltävällä tavalla. Uskallan suositella tätä aivan kaikille ihotyypeille. Peittokyky on puolipeittävä tai vähän sen alle. Tämä on loistava valinta myös ikääntyvälle iholle luonnolliseen lopputulokseen. Minulla on sävy Rosy Beige, joka on nimestään huolimatta suht neutraali perusvaalea.

Olen monet kerrat maininnutkin omasta voidemaisten meikkien ykkössuosikistani eli Tash Sisterhoodin Epic Glow DD Serumista. Se on hyvin kevyt eikä oikeasti virallisesti edes meikkivoide. Olen kuitenkin ihastunut siihen meikkivoiteen tavoin käytettynä. Koostumus on ohut ja yllättävän ”kuiva”, ei kuitenkaan siis kuivattavan tuntuinen. Päinvastoin, tämähän taitaa olla oikeastaan enemmän hoitotuote, vaikkakaan ei mielestäni missään nimessä riitä korvaamaan yhtäkään purkkia hoitorutiinista.

Ihotuntuma on omaan makuuni ja rasvaiselle ihotyypilleni täydellinen, tämä ei nimittäin oikeastaan siis tunnu miltään. Tämä kannattaa ottaa huomioon kiristävän kuivalla iholle, jolle ehkäpä kaipaisi jotakin täyteläisempää, miellyttävän joustavaa tunnetta tuovaa meikkiä. Mielestäni tämä onkin parhaimmillaan sekaiholla sekä normaalilla ja rasvaisella ihotyypillä. Voiteen jättämä kuulto on upea, eikä lainkaan kiiltävä vaan ainoastaan kuultava. Peittokyky on hyvin kevyt, tämä aivan kevyesti vain tasoittaa. Ihana arkeen sellaisenaan tai peitevoiteen kaverina sekä peittävämpään meikkiin vaikkapa mineraalimeikkipohjan alle.

Sävyjä on vain yksi ja se sopii vaalealle iholle (myös päivetyksen kanssa), mutta voi jäädä näkymään aivan kaikista vaaleimmilla.

Kevyt Meikkivoide Luonnonkosmetiikka

Lue myös:

Kuinka valita itselle sopiva meikkivoiteen sävy

Kuinka valita itselle sopivin shampoo

Kuinka valita itselle sopivin seerumi

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Elsa.T.

Alima pure käytössä ja se on parasta mitä olen löytänyt ikäihminen ihollekin (kuiva) 😁
Sudin sen öljyn päälle, poskipunaa ja
Novexpert magnesium suihke päälle. Hehkuva ja pysyvä tulos.
Voidemaista tekee kuitenkin mieli usein kokeilla. Madara oli ihan ok, mutta tekee ihon tahmaiseksi ja tarttuu esim puhelimeen. Seerumimeikkivoiteita ei ehdi levittämään, kun ne tarrautuvat heti kiinni ihoon. Tash on ollut kiinnostava, mutta taitaa olla hyödytön meikkipohjana.

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Kiva, että Alima on sopinut myös sinulle! Mineraalimeikkiin tottuneella voidemaisten tuotteiden tuoma ihotuntuma on tosiaan hyvin erilainen ja itsekin monesti koen sen vähän tahmaisena. Teen usein niin, että taputtelen valmista meikkipohjaa hieman talouspaperiin, jolloin se ylimääräinen tahmaisuus tarttuu siihen ja ihon pinta jää kuivemmaksi! Tashin peittokyky on tosiaan hyvin, hyvin kevyt, mutta itselle peitevoiteen kanssa arkeen juuri riittävä. Toki se ei sillä tavalla meikkivoidemaisesti peitä lainkaan. Eli sopii jos tykkää tosi luonnollisesta jäljestä! Tai sitten peittoa kaipaaviin kohtiin voi sutia vielä päälle vähän mineraalijauhetta. Mietin, että mainitsemani Couleur Caramelin meikkivoide voisi olla sulle kokeilemisen arvoinen. Siinä ei mielestäni ole niin paljoa sitä samaa tahmaisuutta, mitä monilla meikkivoiteilla :) Vaikka onkin hyvin kosteuttavan oloinen!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Meikkivoiteen Savy
Kuinka valita itselle sopiva meikkivoiteen sävy
Puhdistusoljy
Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi
Seerumi
Kuinka valita itselle sopivin seerumi?
Pintakuiva Iho
Pintakuiva iho – mitä tehdä?