Huulipunan valinta – opas onnistuneeseen huulimeikkiin

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Paras huulipuna on mielestäni se, jota tulee käytettyä ja huulipunan valinta onkin siksi erittäin simppeliä – valitse itseäsi miellyttävä sävy, punaa huulet ja nauti. 

On kuitenkin olemassa sävyjä, jotka täydentävät parhaiten juuri sinun sävymaailmaasi ja koostumuksia, jotka vastaavat parhaiten toiveitasi huulipunan pysyvyydestä ja sen jättämästä pinnasta. Tämä huulipunaopas vastaa useimmin kysyttyihin kysymyksiin huulimeikistä.

Monet tekevät huulipunan valinnasta ja käytöstä turhan vaikeaa ja pähkäilevät, etsivät, suunnittelevat. Oma pieni missioni on kannustaa ihmisiä tarttumaan rohkeasti huulipunaan ja huomaamaan, ettei se olekaan niin pelottavaa tai hankalaa. Useasti olen huomannut asiakkaideni empivän, onko joku sävy liian kirkas heille ja tuijottavatko nyt kaikki heitä kun huulilla onkin totuttua voimakkaampi väri (vastaus: eivät tuijota).

Luonnonkosmetiikka Huulipuna

Huulipuna on nopein tapa tehdä meikistä näyttävä

Huulipuna on siinä mielessä kätevä tuote, että sillä saa mahdollisimman vähällä vaivalla maksimaalisen vaikutuksen. Pelkkä itselle mieluinen, raikas sävy huulilla tekee ilmeestä huolitellun. Lisäksi mahdollisesti kulmakarvojen laitto ja ripsiväriä, niin ollaan jo pitkällä.

Ajattelin aiemmin, että kirkasta huulipunaa tulisi käyttää ainoastaan tasaisen ihonsävyn kanssa, joka itselläni tarkoitti meikkipohjan tekoa. Oma ihoni punertaa jonkin verran ja kuvittelin punaisen huulipunan vain korostavan tätä. Kas kummaa, näin ei kuitenkaan ole, vaan iloisen sävyinen huulipuna viekin huomion itseensä, pois ihon epätasaisuuksista. Kuitenkin, jos olet laittanut meikkivoiteen, laita ehdottomasti muutakin väriä kasvoille kuin pelkkä huulipuna, kokonaisuus näyttää muuten helposti vähän pliisulta. Suosittelen vähintäänkin poskipunaa, monia huulipunia voi muuten laittaa myös poskille, ihan vaan sormin taputtelemalla!

Huulipuna Savyt

Täysin sama meikki, mutta eri huulipuna – valtava vaikutus koko ilmeeseen.

Ylhäällä vasemmalla kirkas pinkki Absolution Powerful Pink 19, ikisuosikkini!

Ylhäällä oikealla harmoninen kokonaisuus, tämä olisi monien mielestä varmasti paras arkimeikki. Huulipuna on Lavera Dainty Rose 35, joka näyttää livenä vielä hieman heleämmän ruusuiselta. Täydellisen helppo, kiiltopunamainen valinta. Tämä on suositukseni, mikäli etsit kaunista ja kepeää, huoletonta arkipunaa!

Alhaalla vasemmalla omaan makuuni aivan liian kalpea puna tähän meikkiin. Tämä sävy, eli Kjaer Weis Gracious, on kuitenkin superkaunis tumman smokey eyen kanssa.

Alhaalla oikealla kirkas oranssinpunainen Kjaer Weis Amour Rouge. Tämä sävy on niin kirkas, että näyttää kuin minulla ei olisi poskipunaa juuri lainkaan. Vertaa poskiani muihin kuviin, ero on huikea! Räikeä huulipuna ikään kuin ”syö” sävyn poskilta ja tämä asia on todella tärkeää muistaa vahvojen huulisävyjen kanssa. Poskipunaa tulee siis käyttää totuttua reilumpi määrä, jotta kokonaisuus olisi balanssissa. Lisää poskipuna mieluiten vasta lopuksi, jotta saat säädettyä määrän kerralla sopivaksi.

Lue myös: Huulipuna poskipunana ja neljä muuta tapaa saada huulipunasta kaikki irti

Mistä sitten tietää, mikä olisi itselle parhaimman sävyinen huulipuna?

Lyhyesti: siitä, mikä itsestä näyttää hyvältä ja mikä itselle tekee kivan olon.

Pitkästi: toki huulipunan sopivuuteen vaikuttaa oma värimaailma – ihonsävy sekä huulten, silmien ja hiusten sävy, muu meikki, asu jne. Sama sävy näyttää useimmiten hyvinkin erilaiselta kahdella eri henkilöllä. Se on kuitenkin täysin itsestä kiinni, kuinka paljon näille seikoille antaa painoarvoa. Omasta mielestäni huikeasti tärkeämpää on se olo, jonka itselle mieluisa huulipuna tuo. Ammattilaisen avulla voi parhaassa tapauksessa löytää juuri sen täydellisen vivahteen, joka saa hampaat näyttämään valkoisilta, silmät kirkkailta ja ihonsävyn heleältä. Ihan mahtavaa, mikäli tämä sävy saa olosi tuntumaan oman elämäsi kuningattarelta ja sävyä tulee käytettyä, Mutta, täydellisinkään sävy ei ole mitään, mikäli olo on epävarma sitä laittaessa, ja mikä pahinta, tämän vuoksi puna lojuu kaapin nurkassa käyttämättömänä. Kannustankin sinua valitsemaan sävyn, joka miellyttää omaa silmääsi ja jota SINÄ haluat käyttää.

Pinkki Huulipuna

Yllä olevassa kuvassa minulla on itselleni kaikista mieluisin sävy eli kirkas pinkki. Se ei itseasiassa muodosta edes erityisen harmonista kokonaisuutta kuvan ruskean sävyisen silmämeikin kanssa, mutta itse pidän siitä silti kovasti. Paras valinta on ehdottomasti se, mikä omasta mielestä näyttää kivalta!

Tässä kuitenkin joitakin yleisiä vinkkejä sävyn valinnasta, joita ei ole siis missään nimessä pakko noudattaa:

•Lämmin, oranssiin taittuva sävy saa hampaat näyttämään keltaisemmilta, kun taas viileämpi sävy valkoisemmilta
•Pinkki sävy saa usein näyttämään nuorekkaammalta
•Persikkaiset ja koralliset sävyt saavat siniset silmät tuikkimaan, myös heleä vaaleanpunainen toimii usein hyvin
•Luumun ja mauven sävyt toimivat kauniisti vihreiden silmien parina
•Hyvin vaaleaa ihoa vasten toimivat parhaiten kirkkaat ja puhtaat, sekä pastelliset sävyt. Murretut sävyt saattavat olla haastavia.
•Ihon päivetystä korostavat pehmeät persikkaiset ja kupariset sävyt, raikkautta tuovat kirkkaat pinkit
•Punapohjaista ihoa vasten viileän sävyiset, sinisellä taitetut punat toimivat parhaiten
•Keltapohjaisella iholla lämpimät sävyt (kuten oranssinpunainen, koralli jne.) näyttävät imartelevilta

Punainen Huulipuna

Värin sävyllä on valtavasti merkitystä! Uskon, että kaikki värit käyvät kyllä suurimmalle osalle ihmisistä (osa tietysti paremmin ja osa huonommin), kunhan vain löytyy se sopiva vivahde. Tässä kuvaparissa minulla on vasemmalla suosikkipunaiseni eli oranssiin taittava Kjaer Weisin Amour Rouge. Oikealla puolella on Absolutionin viileämpi punainen Theatre Red 08. Molemmat sopivat minulle kyllä, mutta tuo vasemmanpuoleisen kuvan punainen on itselleni mieluisampi ja sitä tulee minulla käytettyä myös huomattavasti useammin.

Huulipuna Swatch

Millainen koostumus on paras?

Huulipunan valinta kattaa sävyn lisäksi myös koostumuksen. Harvoin voi saada kaikkea: kermaista, huulivoidemaista koostumusta ja hoitavuutta, vahvaa sävyä ja loistavaa pysyvyyttä. Monesti pieni kompromissi onkin paikallaan. Hyvin karkeasti jaoteltuna on kahdenlaisia punia:

•vahvapigmenttisiä, pysyviä ja koostumukseltaan kuivempia punia
•kiiltopunamaisempia, hoitavampia punia, joiden antama sävy on läpikuultavampi ja kevyempi

Mieti, mikä sinulle on tärkein ominaisuus huulipunassa ja valitse tuote sen perusteella. Mikäli toivot punalta pitkäkestoista pysyvyyttä, joudut useimmiten tinkimään hoitavuudesta ja päinvastoin. Itse olen ehdottomasti pysyvien, hieman mattaisempien punien ystävä, sillä haluan huulipunan näkyvän ja kestävän kunnolla. Tämän vuoksi omat suosikkini ovat kaikki pigmettisempää sorttia.

Luonnonkosmetiikan paras huulipuna on mielestäni Kjaer Weisilta tai Absolutionilta, riippuen kumpaa minulla on huulillani, kun kysymys esitetään. Kjaer Weisin puolesta liputan siinä mielessä, että heillä on maaginen kyky tehdä loistavia sävyjä. Heiltä löytyy niiin huulimeikeissä kuin luomiväreissäkin todella monille sopivia, helposti lähestyttäviä värejä. Pidän kovasti myös kotimaisen Havun huulipunista, heiltäkin löytyy upea sävyvalikoima!

Kjaer Weis Huulipuna

Huultenrajaus – pakollista vai pärjääkö ilmankin?

Entä sitten huulien rajaaminen, onko se pakollista? Tämä selviää hyvin yksinkertaisella testillä: laita huulipunaa ja tarkkaile seuraavia asioita:

•Tuliko lopputuloksesta haluamasi näköinen? Mikäli haluat huulimeikistä oikein teräväreunaisen, on tämä useimmiten helpompi toteuttaa rajaamalla huulet kynällä. Toisaalta, pehmeämpään ja rennompaan lookiin sopii hyvin myös rajauskynän skippaaminen. Rajauskynän avulla voi myös halutessaan korjailla tai korostaa huulten muotoa.

•Pysyykö puna paikoillaan vai tuntuuko, että se leviää helposti huulten rajojen yli? Rajauskynällä saadaan estettyä huulipunan leviäminen. Etenkin iän myötä huulipuna lähtee helposti karkailemaan huulten ympärillä olevia pieniä juonteita pitkin, mikäli rajausta ei ole tehty. Rajauskynällä saa lisättyä myös punan kestävyyttä värittämällä koko huulet kynällä ennen punan lisäämistä. Mikäli pysyvyyden kanssa ei ole ongelmaa, ei rajauskynää sen puolesta tarvitse käyttää.

Lue myös uudempi artikkelini huulipunista: Mikä on luonnonkosmetiikan paras huulipuna? Vertailussa 5 suosikkiani

Onko huulipuna sulle tärkeä meikkituote vai arkailetko vielä käyttöä? Onko huulipunan valinta mielestäsi helppoa?

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Jenni

Minulta on puuttunut rohkeus käyttää erilaisia sävyjä, pitäisi selvästi seurata omaa fiilistä enemmän. Rakastan kyllä hyvin pysyvää huulipunaa ja jos mattainen tuntuma on liian vahva, päälle voi hipaista lemppari kiiltoa. Se minulla on yli kaikkien muiden: Kjaer Weiss Tenderness. Milloin vain sitä voi sipaista huulille ja nauttia.
Pysyvät sävyt on ihan siksi parhaita, koska en muista lisätä huulipunaa lounaan jälkeen esim töissä. Olen samaa mieltä merkeistä joista pidän eniten: Absolution ja Kjaer Weiss. Jälkimmäiseltä löytyy myös parhaat huulenrajauskynät. Käytän niitä paljon juurikin koko huulille ja päälle tuo Tenderness huulikiilto, lopputulos muuttuu sillä huulenrajauskynän sävyllä. Rose on ehdoton lemppari ja viimeksi löysin Base sävyn, jolla on ihana tehdä neutraalin luonnollinen ilme.
MUTTA nyt lupaan mennä huulipuna ostoksille avoimin mielin ja seurata sitä hyvää fiilistä!

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Mahtavaa, että olet löytänyt toimivia luottotuotteita, Tenderness onkin kyllä kaunis sävy <3 ja Rose-rajauskynä lukeutuu myös omiin suosikkeihini! Nyt vaan rohkeasti ja juurikin avoimin mielin ensi kerralla ostoksille, ties mikä ihana väri sieltä tarttuu mukaan :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Juhlameikkitutorial: helppo smokey eyes
Juhlameikkitutorial: helppo smokey eyes
Arkimeikki luonnonkosmetiikalla
Luonnonkosmetiikan paras deodorantti
Viisi yleisintä virhettä ihonhoidossa