Yellow Mood Yellow Mood mobiili
Pähkinättömät

Kesän helpot: vegaaninen marjajäätelöraakakakku

Hellettä, vihdoinkin!

Lämpöaaltoa on houkuteltu saapuvaksi kaikilla mahdollisilla kesäkonsteilla aina yön pikkutuntien hippaleikeistä grillaamiseen ja frisbeegolfista hiiliviiksien piirtämiseen. Ihanat, ihanat kesäpäivät ovat kuluneet ystävien seurassa ja valuneet ohi sellaisessa flow-tilassa, etten enää edes yritä muistaa mikä viikonpäivä on meneillään, numeroista nyt puhumattakaan.

Köökissä on menty aidan matalimman riman alta, mausta tinkimättä. Vegaaninen marjajäätelökakku on yksi kesän suosikeista – niin helppoa, että tekisi melkein mieli tirauttaa pieni onnenkyynel.

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Herkut, Jäätelöt, Pähkinättömät, Reseptit

Kesän helpot: trooppinen nice cream

Rakastan kypsiä hedelmiä, näin kesäaikaan etenkin pakastetussa muodossa. Jäin viime kesänä totaalisen koukkuun kermaiseen kahden raaka-aineen mangojätskiini, jonka pohjalta syntyi summer 2017 edition, johon hedelmiä on käytetty entistä enemmän.

Jos kermainen hedelmäsorbetti tuntuu houkuttelevalta, ei tarvitse tehdä muuta kuin heittää tehosekoittimeen kolmea eri hedelmää, surauttaa tasaiseksi, pyörittää palloiksi ja nauttia heti. Viitseliäimmät sulattavat jäätelön päälle suklaakastiketta tai muita lisukkeita.

Löydät reseptin herkulliseen trooppiseen hedelmäjätskiin Sugar Helsingin saitilta.

Lue myös:

9 x gluteeniton kasvisruoka

Välimerellinen salaatti

Paahdetut parmesan-juuresranskalaiset

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Herkut, Jäätelöt, Pähkinättömät, Reseptit

Taivaalliset artisokat ja kesän ihanin salaatti

Jos kesäfiilis on kadoksissa – kiitos taivaan vallattomien pilvimassojen – katseen voi valmistella uuteen vuodenaikaan muutoinkin kuin lämpömittarin kohoamista seuraamalla. Yksi takuuvarma keino on latoa lautaselle omaa suosikkisalaattisekoitusta, Urtekramin taivaallisen pehmeitä ja maukkaita artisokan sydämiä (sisältävät todellisen addiktiovaaran!), paahdettuja kurpitsansiemeniä, lampaanmaitofetaa, mustapippuria ja granaattiomenansiemeniä.

Mieheni on huipputyyppi, jolla on tapana tuoda allekirjoittaneelle kaikenlaisia uusia ruokajuttuja kaupasta. Viimeksi mukaansa tarttui Urtekramin öljyyn säilötyt artisokan sydämet, joita olen ehtinyt kuluttaa ensimmäisen purkin jälkeen jo vaikka kuinka monta. Tein pari vuotta sitten periaatepäätöksen olla ostamatta huonoja säilykeartisokan sydämiä, joissa oli aina tosi kova kanta ja inhottava maku – niistä kun tuli nautinnon sijaan kiukku. Voitte siis kuvitella, että olin siis melkoisessa ruokataivaassa, kun sain nämä pehmeät ja paahdetut artisokat eteeni. Menevät sellaisenaan, salaatissa ja muodostavat täydellisen liiton valuvan buffalomozzarellan kanssa. Purkki maksaa lähemmäs vitosen, mutta on niitä vitosia turhempaankin käytetty! Yksinkertaisella onnistuu aina, kun raaka-aineiden laatu on kunnossa.

Niin, ja se kesäsalaatti. Nappaahan iisi resepti talteen iki-ihanan Sugar Helsingin Lempiruokaa-osiosta – ciao!

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Pääruoat, Pähkinättömät, Reseptit

Vegaaninen ja gluteeniton bliss bowl

kukoistuskulho-riisinuudeli-kasviskulho-resepti-gluteeniton

Nopea, helposti varioitava ja aina herkullinen arkiruoka? Check.

Meidän keittiössä erilaisista Bliss Bowl -tyylisistä kulhoruoista on tullut varsinainen keskitalven hitti. Bowlit on nopea tehdä, kiva kasata ja raaka-aineyhdistelmiä voi varioida loputtomiin. Tämä vegaaninen ja gluteeniton kukoistuskulho pitää sisällään mausteisen lempeää lientä, maukkaita vihreitä, proteiinipitoisia kikherneitä ja riisinuudelia. Löydät ihanan reseptin Sugar Helsingin saitilta

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Pääruoat, Pähkinättömät, Reseptit

Vegaaninen ja gluteeniton linssipasta

Yhteistyössä Asennemedia ja Urtekram.

vegaaninen-ja-gluteeniton-tomaattipasta-hannamari-rahkonen-3vegaaninen-ja-gluteeniton-tomaattipasta-hannamari-rahkonen-4vegaaninen-ja-gluteeniton-tomaattipasta-hannamari-rahkonen-7

Alkuvuosi starttasi sängyn pohjalla flunssaa parannellessa. Makuaistin hetkellinen menetys oli melkoinen takaisku ja päivistä selvittiin närppimällä jotakin. Ei ihme, että makuaistin palauduttua mielessä on ollut ihan oikea ruoka. Tämä tammikuun alku on naistenlehtien ja muun uutisoinnin perusteella taas täynnä ohjeita uuteen elämään ja keventelyyn, itse viittaan niille isolla kintaalla.

Kohtuus on kuulkaas kultaa kaikessa, siksi meidän taloudessamme ei ole alkanut ”uutta elämää” enää vuosiin vuoden vaihtuessa. Paljon kivempaa on syödä ja liikkua siten, että elämän kaikki laidat ovat edustettuina silloin tällöin. Välillä mennään ja hölkkäillään verenmaku suussa, toisinaan otetaan rennosti soffan pohjalla. Syödään sujuvasti salaattia, mutta myös sitä pizzaa. Sitä se elämä ja hyvinvointi on, vaihtelua.

vegaaninen-ja-gluteeniton-tomaattipasta-hannamari-rahkonen-8vegaaninen-ja-gluteeniton-tomaattipasta-hannamari-rahkonen-6vegaaninen-ja-gluteeniton-tomaattipasta-hannamari-rahkonen

Vaihtelua on riittänyt ruokapöydän antimissakin, sillä nyt alkuvuodesta ollut pari juttua ylitse muiden (toffeen ja kahvin lisäksi): luomupasta, tomaattilevite ja punaiset linssit. Maistoin vasta yhteistyön merkeissä Urtekramin gluteenittomia, maidottomia ja vegaanisia luomulevitteitä ja tajusin heti, että nehän sopivat leivän lisäksi myös muuhun ruoanlaittoon. Tomaatti-yrttilevite nousi suosikikseni ja pääsi ensin herkkuleipien täytteeksi. Muutamia vuosia sitten, kun aloimme rukkaamaan ruokavaliotamme hieman terveellisemmäksi, ei ollut saatavilla näin laajasti ja edullisesti tällaisia fiksuja valmistuotteita – ja vieläpä luomuna. Helpoksi on mennyt, ja sehän kelpaa.

Tomaatti-yrttilevitteessä on tosi kermainen koostumus ja niin täyteläinen maku, että paloin halusta päästä kokeilemaan miltä se maistuisi gluteenittoman pastan kanssa – köökin puolella kun on avautunut vuosien jälkeen ihan uusi luku löydettyäni saman sarjan gluteenittomat spagetit ja fusillit, jotka eivät häviä vehnäversioille tippaakaan. Levitteissä on tosi hyvä, pestoa muistuttava koostumus ja ihmekös tuo, sillä pohja on valmistettu luomuauringonkukansiemenistä. Levitteistä löytyy myös maut punajuuri & piparjuuri sekä basilika, ehdottomasti kokeilun arvoisia nekin.

Halusin kastikkeelta kaiken: sen piti olla täyttävää, kermaista ja sisältää itsessään annoksen vihannekset. Mukaan pääsi levitteen lisäksi keitettyjä linssejä, tuoretta pinaattia, kevätsipulia ja raastettua kesäkurpitsaa, joka pehmenee hetkessä osaksi kastiketta. Kastikkeesta tuli pienellä vaivalla aivan tajuttoman hyvää ja se sopii nautittavaksi myös riisin, bataatin tai perunan kanssa.

Jos olet mukana vegaanihaasteessa tai olet muutoin vähentämässä lihansyöntiä tai kokeilemassa kasvisruoan ihanuutta, tämä resepti kannattaa ottaa kokeilun alle. Koko komeus valmistuu kaikkineen vartissa ja on gluteeniton, vegaaninen ja pähkinätön. Annettakoon tälle herkulliselle linssipastalle myös parhaan pikaruoan titteli.

vegaaninen-ja-gluteeniton-tomaattipasta-hannamari-rahkonen-5vegaaninen-ja-gluteeniton-tomaattipasta-hannamari-rahkonen-11vegaaninen-ja-gluteeniton-tomaattipasta-hannamari-rahkonen-10


VEGAANINEN & GLUTEENITON LINSSIPASTA


1 pss Urtekram gluteenitonta spagettia

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Muista lisätä keittämisveteen suolaa.

Linssi-tomaattikastike

1 prk Urtekram tomaatti-yrtti -levitettä

1 keskikokoinen (200 g) kesäkurpitsaa

35 g tuoretta pinaattia

1 oksa kevätsipulia

2 dl keitettyjä punaisia linssejä

½ dl ravintohiivahiutaleita

2 tl puhdistamatonta merisuolaa

Kuori kesäkurpitsa ja raasta se raastimen isoimmalla terällä raasteeksi. Pilko kevätsipulin varsi haluamasi kokoisiksi paloiksi. Huuhtele pinaatin lehdet huolellisesti veden alla. Mittaa kattilaan levite, raastettu kesäkurpitsa, sipuli, pinaatti, linssit, suola ja hiivahiutaleet. Anna hautua kannen alla koko ajan kevyesti kiehuen 10 minuutin ajan. Annostele keitetyn spagetin sekaan, sekoita kevyesti ja nauti heti.

Lisäksi

tuoreita yrttejä kuten timjamia tai basilikaa

kevätsipulisilppua

paahdettuja kurpitsansiemeniä

vegaaninen-ja-gluteeniton-tomaattipasta-hannamari-rahkonen-9vegaaninen-ja-gluteeniton-tomaattipasta-hannamari-rahkonen-12

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (2)
Pääruoat, Pähkinättömät, Reseptit

Instagram

  • Summertime sadness  a guest who visits always at Augusthellip
  • Remember despite how open peaceful and loving you attempt tohellip
  • August  evenings are turning darker air gets a bithellip
  •  Cloudberry season still going strong  yellowmoodsummer cloudberry
  • Monday  double espresso 55 yellowmoodkitchen coffeeoclock
  • Organic skincare  simple yet high quality formulas  missionhellip
  • My element yellowmoodsummer
  • Wish I had now a piece of this super luscioushellip
  • Take me to the leanto  into the woods yellowmoodsummerhellip

Yellow moodin juttuarkisto