Pähkinättömät

Kesäkauden päättäjäiset & ihana lime-suklaaraakakakku

Kaupallinen yhteistyö Asennemedia & Risenta.

Lakkasin laskemasta päivien numeroita ja nimiä jossain vaiheessa heinäkuuta. Annoin valoisille vuorokausille luvan viedä tyttöä eikä toisinpäin kuten aikaisempina kuukausina on käynyt. Virallisen kesäajan viimeiset päivät ovat käsillä ja vaikka mielessä on toki kaihoa ja ikävää, päällimmäisin tunne on kiitollisuus. Niin kylmä kuin tämä kesä olikin, en koe hukanneeni päivääkään – en edes niinä rankkasateiden lenkkihetkinä, kun jalkaan on vedetty villasukat, kumpparit, paksu takki ja melkein villapipokin.

Matkojen lisäksi ystävät – uudet ja vanhat – ovat olleet kaikkien näiden viikkojen suola, he ovat saaneet kaikki koetut hetket tuntumaan äärimmilleen täysiltä. Muistoissani on runsaasti holtittomia naurunräkätyksiä, oikeaan aikaan lausuttuja sanoja sekä tiukkoja halauksia, kreisiä hippaa, hiljaisuutta, ystävien kanssa yhdessä nukuttuja sohvapäikkäreitä, Coloradon poikain kokkaamia enchilada-illallisia ja maastopyöräilyä. Tervetulon toivotuksia, lähdön hetkien kyynelvirtoja. Oi elämä, kyllä se osaa välillä yllättää kaikella kokemisen arvoisella.

Luonamme asusti lähes viiden viikon ajan poikanelikko Jenkeistä, olen siis päässyt italialaisen perhekommuunin makuun ja nauttinut yhteisistä illallisista sekä siitä, että kotimme on koettu paikaksi, jossa hiljaisuus ei ole vaivaannuttavaa ja jossa saa käydä jääkaapilla kuin omallaan ja rötköttää sohvalla kuin kotikotona konsanaan. Kolme lensi takaisin kotiin viikko sitten, yksi päätti onneksemme jäädä lokakuuhun saakka. Ystäville kokkaaminen on parasta, siksi oli itsestäänselvää, että Risentan minulle heittämä raakakakkuhaaste tulisi olemaan oodi ystävien kanssa jaetulle kaffihetkelle – kuinkas muutenkaan.

Mietin kakun olemusta – kokeillako satokauden lopun meheviä marjoja vaiko hedelmiä. Illat ovat jo sen verran viileitä, että lopun viimein päädyin klassisen valinnan pariin, suklaaseen. En halunnut kakusta tujakkaa, supersuklaista versiota, siksipä jätin reseptistä pähkinät kokonaan pois ja sujautin mukaan runsaasti tuorepuristettua limemehua. Raikas suklaakakku teki ystävien seurassa nopean katoamistempun, asia joka lämmittää aina tekijän sydäntä.

Kakussa on kesän keveyttä, se on koostumukseltaan superilmava ja suussa sulava. Juuri sopiva näiden viimeisten kesäpäivien kaveriksi, niiden sydänystävien kanssa jaettavaksi. Nauttikaa!


KESÄINEN LIME-RAAKAKAKKU

13,5 cm leveä ja 15 cm korkea irtopohjavuoka


Jos sinulla ei ole korkeaa kakkuvuokaa, voit puolittaa kakkupohjan ja täytteen määrän ja valmistaa kakun 15 cm leveään irtopohjavuokaan.

Kakkupohja

4 dl Risentan auringonkukansiemeniä

10 pehmeää Medjool-taatelia

½ d lucuma-jauhetta

3 rkl vettä

1/4 tl merisuolaa

Jos taatelit ovat kovia tai kuivia, voit liottaa niitä kuumassa vedessä noin 15 minuutin ajan ennen tehosekoittamista. Poista taateleista kivet ja mittaa sen jälkeen kaikki raaka-aineet tehosekoittimen kannuun. Sekoita, kunnes pohjataikina on tasaista. Taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Lime-suklaatäyte

1 ½ dl kauramaitoa

4 dl kookosmaidon paksua osaa

1 ½ dl neitsytkookosöljyä

¾ dl tuorepuristettua limemehua

1 dl raakakaakaojauhetta

25 Medjool-taatelia

1 ½ rkl lesitiinirakeita

Sulata neitsytkookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Mittaa tehosekoittimen kannuun kookosmaito, limemehu, kauramaito, raakakaakaojauhe, taatelit ja lesitiini. Sekoita, kunnes täyte on tasaista. Lisää viimeiseksi sulatettu kookosöljy ja sekoita nopeasti sekaisin. Vuoraa kakkuvuoan reuna leivinpaperilla ja annostele lime-suklaatäyte kakkupohjan päälleS. Skoita täytettä kevyesti lusikalla ylimääräisten ilmakuplien poistamiseksi. Laita kakku hyytymään noin tunnin ajaksi pakastimeen.

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Kakut & piiraat, Pähkinättömät, Reseptit

Kesän helpot: vegaaninen marjajäätelöraakakakku

Hellettä, vihdoinkin!

Lämpöaaltoa on houkuteltu saapuvaksi kaikilla mahdollisilla kesäkonsteilla aina yön pikkutuntien hippaleikeistä grillaamiseen ja frisbeegolfista hiiliviiksien piirtämiseen. Ihanat, ihanat kesäpäivät ovat kuluneet ystävien seurassa ja valuneet ohi sellaisessa flow-tilassa, etten enää edes yritä muistaa mikä viikonpäivä on meneillään, numeroista nyt puhumattakaan.

Köökissä on menty aidan matalimman riman alta, mausta tinkimättä. Vegaaninen marjajäätelökakku on yksi kesän suosikeista – niin helppoa, että tekisi melkein mieli tirauttaa pieni onnenkyynel.

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Herkut, Jäätelöt, Pähkinättömät, Reseptit

Kesän helpot: trooppinen nice cream

Rakastan kypsiä hedelmiä, näin kesäaikaan etenkin pakastetussa muodossa. Jäin viime kesänä totaalisen koukkuun kermaiseen kahden raaka-aineen mangojätskiini, jonka pohjalta syntyi summer 2017 edition, johon hedelmiä on käytetty entistä enemmän.

Jos kermainen hedelmäsorbetti tuntuu houkuttelevalta, ei tarvitse tehdä muuta kuin heittää tehosekoittimeen kolmea eri hedelmää, surauttaa tasaiseksi, pyörittää palloiksi ja nauttia heti. Viitseliäimmät sulattavat jäätelön päälle suklaakastiketta tai muita lisukkeita.

Löydät reseptin herkulliseen trooppiseen hedelmäjätskiin Sugar Helsingin saitilta.

Lue myös:

9 x gluteeniton kasvisruoka

Välimerellinen salaatti

Paahdetut parmesan-juuresranskalaiset

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Herkut, Jäätelöt, Pähkinättömät, Reseptit

Taivaalliset artisokat ja kesän ihanin salaatti

Jos kesäfiilis on kadoksissa – kiitos taivaan vallattomien pilvimassojen – katseen voi valmistella uuteen vuodenaikaan muutoinkin kuin lämpömittarin kohoamista seuraamalla. Yksi takuuvarma keino on latoa lautaselle omaa suosikkisalaattisekoitusta, Urtekramin taivaallisen pehmeitä ja maukkaita artisokan sydämiä (sisältävät todellisen addiktiovaaran!), paahdettuja kurpitsansiemeniä, lampaanmaitofetaa, mustapippuria ja granaattiomenansiemeniä.

Mieheni on huipputyyppi, jolla on tapana tuoda allekirjoittaneelle kaikenlaisia uusia ruokajuttuja kaupasta. Viimeksi mukaansa tarttui Urtekramin öljyyn säilötyt artisokan sydämet, joita olen ehtinyt kuluttaa ensimmäisen purkin jälkeen jo vaikka kuinka monta. Tein pari vuotta sitten periaatepäätöksen olla ostamatta huonoja säilykeartisokan sydämiä, joissa oli aina tosi kova kanta ja inhottava maku – niistä kun tuli nautinnon sijaan kiukku. Voitte siis kuvitella, että olin siis melkoisessa ruokataivaassa, kun sain nämä pehmeät ja paahdetut artisokat eteeni. Menevät sellaisenaan, salaatissa ja muodostavat täydellisen liiton valuvan buffalomozzarellan kanssa. Purkki maksaa lähemmäs vitosen, mutta on niitä vitosia turhempaankin käytetty! Yksinkertaisella onnistuu aina, kun raaka-aineiden laatu on kunnossa.

Niin, ja se kesäsalaatti. Nappaahan iisi resepti talteen iki-ihanan Sugar Helsingin Lempiruokaa-osiosta – ciao!

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Pääruoat, Pähkinättömät, Reseptit

Vegaaninen ja gluteeniton bliss bowl

kukoistuskulho-riisinuudeli-kasviskulho-resepti-gluteeniton

Nopea, helposti varioitava ja aina herkullinen arkiruoka? Check.

Meidän keittiössä erilaisista Bliss Bowl -tyylisistä kulhoruoista on tullut varsinainen keskitalven hitti. Bowlit on nopea tehdä, kiva kasata ja raaka-aineyhdistelmiä voi varioida loputtomiin. Tämä vegaaninen ja gluteeniton kukoistuskulho pitää sisällään mausteisen lempeää lientä, maukkaita vihreitä, proteiinipitoisia kikherneitä ja riisinuudelia. Löydät ihanan reseptin Sugar Helsingin saitilta

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Pääruoat, Pähkinättömät, Reseptit

Instagram

  • Current mood Right now I should be packing writing photographinghellip
  • Oh those sweet summer time memories yellowmoodkitchen rawcake raakakakku
  • News for my finnish followers Pitkaikainen yhteistykumppanini houseoforganicsuomi viett tllhellip
  • Ahead to all the new adventures with the best guyhellip
  • Saviour of the dry skin Weleda Skin Food This superhellip
  • Haluaisitko olla osa 1112017 uudistuvaa Yellow Mood mediaa?  hellip
  •  S O O N  yellowmoodmedia yellowimperium yellowmoodlifestyle
  • Missing our Lofoten adventures  nights in the tent heavyhellip
  • 305 days ago we had to say the last goodbyeshellip

Yellow moodin juttuarkisto