Huikaisevia kevätuutuuksia – 100 % Puren fermentoidut luonnonkosmetiikkatuotteet
Kaupallinen yhteistyö House of Organic.
Tänään on tarjolla jenkkiläisiä luonnonkosmetiikkauutuuksia ja K-Beautya, sillä 100 % Pure on tuonut valikoimiinsa kolme fermentoituja raaka-aineita sisältävää tuotetta, jotka ovat saaneet ainakin allekirjoittaneen sukat pyörimään jaloissa. Harvoin sitä innostuu näin merkittävästi kosmetiikkatuotteista, mutta tällä kertaa haaviin jäi niin monta uutta, toimivaa tuotetta, että huhhuh!
Jos fermentoituja raaka-aineita sisältävät ihonhoitotuotteet ovat uusi juttu, ei hätää, avaan hieman alempana mitä fermentoitu kosmetiikka tarkoittaa ja miten se hyödyttää ihonhoidossa. Tässä postauksessa on mukana fermentoidun kosmetiikan lisäksi myös neljä muuta 100 % Puren uutuustuotetta, löydät varsinaiset tuotearvostelut ja alekoodin House of Organicille hieman alempaa. Ensin kuitenkin päivän polttavan kysymyksen pariin: mitä on fermentoitu kosmetiikka ja millaisia vaikutuksia sillä on ihon hyvinvointiin:
Mitä on fermentoitu kosmetiikka?
Kaikista helpoin tapa ymmärtää fermentoinnin toimintamekanismi ja ravinnollinen hyöty on verrata sitä vanhaan tapaan säilöä vihanneksia ja hedelmiä hapattamalla. Olipa kyse ruoan tai kosmetiikan raaka-aineista, fermentointi – eli käymisreaktio – saadaan käynnistettyä lisäämällä seokseen hyviä bakteereja tai muita mikro-organismeja, jotka alkavat tuottamaan entsyymejä ja sitä kautta moninkertaistavat hapatetun raaka-aineen ravintosisällön.
Kosmetiikassa luonnollisiin kasviuutteisiin lisätään mikro-organismeja kuten bakteereja, jotka alkavat vapauttaa entsyymejä ja käynnistävät luonnollisen käymisreaktion. Tämän seurauksena molekyylit alkavat hajottua ja seoksen vitamiinipitoisuus niin sanotusti räjähtää käsiin ja alkaa syntyä uusia ihoa hyödyttäviä antioksidantteja, B- ja C-vitamiineja sekä rasvahappoja. Fermentointimenetelmällä kosmetiikkaan käytettyjen kasvien ravintotiheyttä saadaan siis kasvatettua huomattavasti ja tämän vuoksi niiden vaikutus ihoon on ikääntymistä hidastava: ravintotiheys ja pieni molekyylikoostumus mahdollistavat ravintoaineiden tehokkaan imeytymisen.
Fermentoinnin hyödyt:
1
Fermentoinnin avulla kosmetiikkatuotteiden ravintoaineet imeytyvät paremmin
Fermentoinnin synnyttämä käymisprosessi mahdollistaa kasvien ja kasviuutteiden molekyylikoon hajoamisen niin pieniksi, että iho kykenee imeyttämään ja vastaanottamaan niiden sisältämän runsaan ravintoainecocktailin huomattavasti paremmin kuin ei-fermentoitujen. Tähän perustuu myös fermentoidun kosmetiikan huomattava kosteuttava vaikutus: kun fermentointi pilkkoo kosmetiikan raaka-aineiden molekyylikoostumuksen erittäin hyvin imeytyvään muotoon, ne pääsevät kosteuttamaan ja ravitsemaan ihoa.
2
Fermentaatioprosessi synnyttää uusia ravintoaineita
Fermentaation käynnistyessä alkaa syntyä pilkkovia entsyymejä, jonka seurauksena kasviraaka-aineen ravintosisältö moninkertaistuu. Seokseen alkaa syntyä fermentaation aikana muun muassa uusia aminohappoja, vitamiineja sekä antioksidantteja, jotka antavat iholle vesimäistä kosteutta ja ravitsevat syvältä.
3
Fermentointi vähentää ihoärsytyksen mahdollisuutta
Luonnollisissakin raaka-aineissa voi olla joskus haitallisia torjunta-aineita tai raskasmetalleja, jotka ovat päätyneet kasviin maaperän kautta. Fermentaatioprosessi toimii tässäkin mielessä turvallisena mekanismina, sillä se neutraloi mahdollisia haitallisia yhdisteitä ja hajottaa ne vaarattomiksi ja vähintäänkin ei-ärsyttäviksi. Tämän vuoksi fermentoituja raaka-aineita sisältävä kosmetiikka sopii erityisen hyvin herkälle iholle.
Minulla oli syynin alla kolme tuotetta fermentoidusta linjasta: kevätkukilta tuoksuva, aivan ihana Fermented Rice Water -puhdistusgeeli, unelmanomaisesti kosteuttava ja paksuhko Fermented Rice Soften + Brighten -kasvovesi sekä superkosteuttava Fermented Rice Water -seerumi – näistä yksikään ei tule jäämään viimeiseksi purnukakseni, sen tiedän.
Muista uutuuksista mukana oli epäpuhtaalle iholle kehitetty Tea Tree & Willow -puhdistusaine– ja kasvovesi, hedelmähappoja sisältävä Berry Nectar -puhdistusaine ja maailmankaikkeuden tähän mennessä paras Acai Pulp -kuorintanaamio. Kerrassaan nerokkaita tuotteita!
Kaikissa tuotteissa kuorintanaamiota lukuunottamatta on hyvin juokseva, vesimäinen koostumus, joka mahdollistaa ihon superkosteutuksen. Erityisesti fermentoituja raaka-aineita sisältävän linjan tuotteet jättävät iholle huikean kosteuttavan tunteen ja saavat hipiän suorastaan hehkumaan.
100 % Pure on tunnettu siitä, että kasvojenhoitotuotteensa sisältävät aina laajan kattauksen erilaisia kasviuutteita eikä täyteaineita juuri käytetä, siksi palkitsin 100 % Pure -tuotteita myös viime joulukuun Green Beauty Awardseissa. Siinä missä sarja menettää osan mahtavuudestaan vaatimattomalla pakkausdesignilla, se voittaa monet mittelöt nimenomaan raaka-ainepuolella.
1
Puhdistusgeelit eivät ole kuuluneet ihonhoitorutiineihini varmaan noin neljään vuoteen, siksi otin mielelläni kokeiluun Fermented Rice Water -puhdistusgeelin, ja tiedättekö mitä? Ihoni rakastaa tätä ravitsevaa geeliputsaria – natisevan kuivaksi pestystä lopputuloksesta kun ei ole tietoakaan!
Ensin sananen puhdistusgeelin tensideistä, sillä niillä on kaikista suurin merkitys siihen miksi tämä ei kuivata ihoa: Pesevänä tensidinä on käytetty ainoastaan hellävaraista, kookosöljyn rasvahapoista johdettua luonnollista kaliumkokoaattia, joka on saippuoituneen kookosöljyn sisältämä kaliumsuola. Tensidinä se on todella hellävarainen ja kun seurana on myös kosteuttavaa kasviglyseriiniä, koostumus on ravitsevaksi, hoitavaksi ja kosteuttavaksi puhdistusgeeliksi kerrassaan nerokas! Tokikaan tuntuma ei ole iholla samalla tavalla täyteläinen kuin öljypuhdistuksen jäljiltä, mutta iho jää silti pehmeän kosteutetuksi.
Putsarissa on entsyymipitoista fermentoitua riisivettä, joka sisältää liudan ihon tarvitsemia aminohappoja, entsymaattisesti kuorivaa ja kirkastavaa omenahappoa, mineraaleja sekä vitamiineja. Riisivedellä on todella pitkät perinteet aasialaisten naisten ihonhoidossa, esimerkiksi Ayervedassa sillä on hoidettu tulehtunutta ihoa. Fermentoitu riisivesi tunnetaan ennen kaikkea sen antioksidanttisesta, ihoa pehmentävästä, rauhoittavasta ja viilentävästä vaikutuksesta.
Putsarissa on myös muita erittäin mielenkiintoisia raaka-aineita kuten ihon melaniinisynteesiä säätelevää valkomulperivettä, joka vaalentaa iholla esiintyviä pigmenttiläiskiä. Geelin kirkastava vaikutus on monen hedelmähappoja sisältävän kasviuutteen ansiota: seoksessa on muun muassa papaijaa, sitruunaa, ananasta, lakritsinjuurta, pajua, sianpuolukkaa, tomaattia, maitohappoa, shiitaketta ja C-vitamiinia.
Kaiken kaikkiaan RAKASTUIN tähän putsariin. Tämä on täydellinen valinta erityisesti kesää vasten ja ajattelin käyttää sitä öljypuhdistuksen rinnalla pari kolme kertaa viikossa sen kirkastavan vaikutuksen vuoksi.
2
Berry Nectar -puhdistusaineen tuoksu oli kerrassaan jännittävä enkä ole oikein vieläkään selvinnyt tästä kokemuksesta. Siinä missä Fermented Rice Water -geeliputsari tuoksuu valkoisille kevätkukille, Berry Nectar tuoksuu, noh, aavistuksen pilaantuneille marjoille, mutta vaikutus puhuu puolestaan!
Berry Nectarissa on samanlainen tensidikoostumus kuin fermentoidussa putsarissa. Se on parhaimmillaan kirkastusta kaipaavalla ja samealla iholla, sillä se sisältää runsaasti entsymaattisesti kuorivia hedelmähappoja, jotka ovat peräisin acaimarjasta, vadelmasta, gojista, karpalosta, mansikasta, mustikasta, karhunvatukasta, sitruunasta, omenasta, tyrnistä sekä mustaherukasta.
3
100 % Puren kolmas putsariuutuus on Tea Tree & Willow -puhdistusgeeli. Tensidikoostumus on jälleen samanlainen kuin kahdessa aiemmassa putsarissa, mutta raaka-aineiden kohdalla on satsattu tulehdusta laskeviin kasviuutteisiin.
Pääraaka-aineet ovat teepuu-uute ja pajunkuoriuute, joiden lisäksi putsarissa on sitruunavettä, mineraalipitoista merilevää, antibakteerista rosmariinia, persiljaa, kurkumaa ja isotakiaista. Neem vaalentaa jo iholle syntyneitä arpia ja lievittää aknen, ekseeman ja psoriasiksen oireita. Tämä putsari sopii yhdessä saman linjan kasvoveden kanssa rasvaisen ja epäpuhtaan akneihon talintuotantoa hillitsemään ja tulehdusta laskemaan.
4
Jos harkitset uuden kasvoveden kokeilemista, Fermented Rice Soften + Brighten -kasvovesi on kevään potentiaalisin vaihtoehto! Jokaikinen 100 % Puren fermentoidusta uutuudesta sai sydämeni, mutta erityissijaa pitää tämä kasvovesi.
Lasipulloon pakattu kasvovesi sisältää hyvin pitkälti samat kasviuutteet kuin saman linjan geeliputsari, mutta muutamia ekstrojakin löytyy. Riisiveden lisänä on taikapähkinävettä, kosteutta sitovaa hyaluronihappoa, Sodium PCA:ta ja liuta eteerisiä öljyjä kuten bergamottia, vetiverjuurta, veriappelsiinia, salviaa ja laventelia. Tästä tuli heittämällä tuorein kasvovesisuosikkini: kirkastava vaikutus on huomattava, tuoksu mitä hurmaavin ja ihon sävystä tulee todella tasainen.
Tuntuu ihan siltä kuin iho olisi saanut välittömästi levityksen jälkeen lempeän instant-hedelmähappokuorinnan ja lymfahieronnan! Kasvovesi muodostaa iholle suojaavan kosteuskalvon, tämä on ihanteellinen superkosteuttaja erityisesti herkälle ja kuivalle iholle. Oman pulloni pumppuosa oli vähän äkäinen, joten suosittelen pumppaamaan kasvoveden lähes nyrkissä olevaan kämmeneen, jotta kasvovesi ei pruikkaile pitkin poikin – muuten tuote on aivan 10+. Kasvovesi sopii täydellisesti kerrostustekniikkaan!
5
Epäpuhtaalle ja tulehtuneelle iholle sopii parhaiten Tea Tree & Willow -kasvovesi, joka antaa runsaasti vesimäistä kosteutusta. Kasvoveden kasviuutteet toimivat antibakteerisesti, supistavat ihohuokosia ja ehkäisevät uusien epäpuhtauksien syntymistä. Kasviglyseriini kosteuttaa ja muodostaa suojaavan kalvon, mutta ei tuki ihohuokosia. Vaikuttavat aineet ovat hyvin pitkälti samat kuin saman linjan Tea Tree -putsarissa, mutta lisänä on kosteuttavaa hyaluronihappoa.
6
Rakastan yli kaiken hyviä kasvokuorintoja. Mikä sitten on onnistuneen kasvokuorinnan anatomia? Pidän tärkeänä kolmea asiaa: 1) kuorivia rakeita on oltava riittävästi, 2) rakeiden on ovat kooltaan mikroskooppisen hienoja ja 3) naamion koostumus ja muut raaka-aineet tukevat mekaanisen kuorinnan kirkastavaa vaikutusta. Kuulkaapa siis tämä: 100 % Puren Acai Pulp -kuorinnassa on kuorivia hippusia miljoonittain (tai ainakin siltä se tuntuu!), se tuoksuu makealle marjahillolle ja hipiän hehku on seuraavana päivänä vastustamaton.
Kuorintanaamio on koostumukseltaan paksuhkoa, jopa hivenen tönkköä, mutta ei yhtään huonossa mielessä. Juuri tällaiset paksut kuorintamassat ovat täyttä tavaraa ja kestävät käytössä pisimpään, sillä niiden joukkoon sekoitetaan aina pieni määrä vettä koostumuksen notkistamiseksi. Erittäin hienoksi jauhetut kuorivat hippuset ovat sekoitus jauhettua viinirypäleensiemeniä, goji- sekä acai-marjoja ja niiden ihanan runsas määrä tuli ihan puun takaa – tästä naamiosta kehkeytyi suosikkieni suosikki!
Kuorinta on parhaimmillaan normaalin ja rasvoittuvan ihon hoidossa, herkkäihoisille sen sijaan suosittelen ennemmin hedelmähappokuorintaa, jossa ei ole mekaanisesti kuorivia rakeita. Hipiä on kuorintanaamion jäljiltä kuin paloauto, kiitos siitä kuuluu tehokkaalle kasviuute- ja öljyseokselle, josta löytyy Acai-marjaöljyä ja -uutetta, kahvipapuöljyä, goji-uutetta, viinirypäleensiemenöljyä, seljankukkauutetta sekä japanilaista Yumberry-marjaa, jota kutsutaan myös vuoriston persikaksi ja kiinalaiseksi mansikaksi. Luonnollisena säilöntäaineena on käytetty japaninköynnöskuusamaa, jolla on samanlainen molekyylikoostumus kuin synteettisellä parabeeneilla.
Uskon, että tämä tulee olemaan kesällä juuri se kuorintapurtilo, johon tulen tarttumaan kaikista useiten. Suosittelen kuitenkin käyttämään kuorintaa hyvissä ajoin ennen ihmisten ilmoille lähtemistä (esim. yötä vasten), jolloin iho ehtii rauhoittua, punoitus laskea ja peilikuvasta löytyy hehkuva iho!
7
Fermented Rice Water -seerumi on fermentoidun linjan kolmas tuote, jota kuvaa parhaiten sana tuhkimoseerumi.
Ensinnäkin geelimäinen seerumi sulaa iholle aivan vastustamattoman superkosteuttavaksi vesimäiseksi seokseksi, joka tuntuu imeytyvän jokaikiseen ihosoluun! Pieni tippa levittyy koko kasvoille, joten seerumi on siis älyttömän riittoisaa tavaraa. Oma ihoni on kokenut fermentoidun linjan tuotteilla sekä Acai Pulp -kuorinnalla sellaisen kirkastusefektin, ettei tunnu edes todelta enää.
Seerumissa on samat entsymaattisesti vaikuttavat raaka-aineet kuin linjan muissa tuotteissa. Seerumin vaikutuksen tuntee iholla: aivan kuin iho olisi juuri rullattu ja sitä nipistelisi tosi mukavalla tavalla. Kaiken kaikkiaan tämä linja toimii aivan täydellisenä SOS-kirkastajana ja kosteuttajana stressaantuneella ja samealla iholla.
Moi Hannamari! Blogiasi on tullut luettua vuoden päivät kaikessa hiljaisuudessa, mutta päätin nyt ensimmäistä kertaa kommentoida. Ensinnäkin: kiitos! Blogisi on ehdottomasti lempiblogieni joukossa. Teksteistäsi tulee aina hyvälle tuulelle, niistä oikein paistaa läpi se intohimo, jolla tätä hommaa teet :) Olen saanut Yellowmoodista rutkasti lisää tietoa kosmetiikkaan liittyen ja mahtavia tuotetärppejä. Ja entä ne ruokareseptit sitten... tälläkin hetkellä varmaan 20 sorttia erilaisia herkkuja tekolistalla :D Tänään kokeiluun menee kuuluisa linssikeitto ja lähiaikoina aion kevään kunniaksi valmistaa Key Lime Pien. Reseptiesi kautta on tullut todellakin huomattua, että terveellinen leivonnainen voi maistua aivan yhtä hyvältä (mun mielestä kyllä paljon paremmalta) kuin epäterveellinen versionsa.
100% Pure houkuttaisi kovasti. Vielä ei ole tullut testattua, mutta asia on korjattava pikimmiten. Etenkin sarjan meikkivoiteista olen kuullut ylistäviä sanoja. Fermentoituun kosmetiikkaan sen sijaan on tullut tutustuttua Whamisan muodossa, voin kyllä sanoa vakuuttuneeni sen tehosta.
Ihanaa kevättä sinne pohjoiseen!
Suolakaramelli
Kylläpä alkoi työviikko mukavissa tunnelmissa tällaisen kommentin jäljiltä, tosi kiva että varasit aikaa kirjoittaaksesi noin kauniita sanoja <3 Tämä on siinä mielessä ihana työ, että se "vaatii" intohimoa ja jatkuvaa uudelleen innostumista. Nuo asiat mahdollistuvat vain taustatyötä tekemällä, ja juuri siksi onkin ilo kuulla, että jutuista on tarttunut opin siemeniä ruudun sillekin puolelle :) Whamisa lienee tällä hetkellä luonnonkosmetiikan brändeistä tunnetuin mitä tulee fermentoituun K-Beautyyn, mutta on ihana kun valikoima laajenee muillakin merkeillä. Whamisaan verrattuna 100 % Puren fermentoitujen tuotteiden tuoksut ovat suorastaan karkkia, toki sitten Whamisassa on runsaammin fermentoituja raaka-aineita :) Molemmat ovat kyllä omalla tavallaan koukuttavia sarjoja! Mukavia kokkailupuuhia ja hei, vähänkö makea nimimerkki sulla :)