Vauhdikkaita materiaalivalintoja

Yhteistyössä K-Rauta Valkeakoski.

Tunnetko oman tyylisi? Minkälainen kodinsisustaja sinä olet? Vaalitko perinteitä ja suosit retroa vai ovatko silmäsi kaikenaikaa avoinna uutuuksille ja tämän hetken trendisuuntauksille? Onko tullut paljon hutivalintoja kodin materiaaleja ja sisustusta toteutettaessa? Vai oletko aina ollut vankkumaton oman tyylisi edustaja?

Itse olen harjoitellut ja testaillut omaa sisustamisen tyyliäni useammassa eri kohteessa. Vuosien harjoittelulla ja joskus myös harvinaisen pieleen menneiden valintojen ansiosta, olen oppinut mistä pidän ja toisaalta myös sen, mikä tyyli tai mitkä värit eivät ainakaan käy minun kotiini. Toisaalta huomaan, että myös oma elämäntilanteeni ja henkinen tilani ovat voineet vaikuttaa sisustusvalintoihini. Vuosien saatossa sitä kuitenkin huomaa kaipaavansa vaan yhä enemmän ja enemmän rauhaa ja harmoniaa ympärilleen- myös kodin sisustusvalinnoissa.

SAMSUNG CSC

Tiedän mitä tahdon

Oman sisustustyylin vuosikausien opiskeleminen ja “hakeminen” on toden totta tuottanut nyt hedelmää tässä vauhdikkaasti edenneessä remppaprojektissani. Aikaisemman asuntomme nopeat kaupat saivat aikaaan sen, että talomme kunnostuksessa oli laitettava täysi höyry päälle, jotta saisimme mahdollisimman pian paikkoja asumiskuntoon.

Se kaikista nautinnollisin osuus eli uusien materiaalien fiilistely on jäänyt hieman vähälle tässä hässäkässä, mutta olen ollut harvinaisen tyytyväinen siihen, että minulla on ollut varsin selvät sävelet siitä, miltä haluan kotini näyttävän. Näin sisustusratkaisujen – ja materiaalien valinta ei ole aiheuttanut sen suurempaa stressiä, vaan olen saanut rauhallisin mielin valkkailla itselleni sopivia ihastuttavia pintoja ja materiaaleja.

SAMSUNG CSC

Melkein lähdin merta edemmäksi kalaan

Surffailin netissä etsiessäni pikkutalooni sopivia materiaaleja ja pintoja. Tein hintavertailua ja laitoin tarjouspyyntöjä myös verkkokauppoihin ja isompiin tavarataloihin. Hiukkasen edullisemmat hinnat meinasivat saada minut keskittämään ostokseni hieman etäämmälle täältä kotikaupungistani. Onneksi poikkesin kuitenkin paikallisessa K-Raudassa tutkailemassa heidän tapetti-, laatta,- ja lattiavalikoimaansa, sillä ensivisiitistä lähtien huomasin useampiakin hintaakin tärkeämpiä arvoja.

SAMSUNG CSC

Henkilökohtaisuus

Paikallisessa K-Rauta Valkeakoskessa oli ensivisiitistä lähtien sellainen fiilis, että heitä ihan oikeasti kiinnosti projektini sekä se, miten he pystyisivät parhaalla mahdollisella tavalla olemaan minulle avuksi. On ollut alusta alkaen aivan huippua saada laadukasta henkilökohtaista palvelua ja olemme yhdessä voineet pohtia lukemattomia kertoja mitä mihinkin tarvitaan ja millä materiaaleilla mikäkin kannattaa tässä minun remppakohteessani ratkaista.

Projetktin edetessä ja tullessamme tutuiksi, homma on toiminut parhaimmillaan niin, että olen kiireen keskellä lähettänyt hyvin epämääräisiä tekstiviestejä täynnä lautojen, lankkujen, ruuvien ja naulojen toivekokoja tai huoneiden ja oviaukkojen mittoja ja useimmiten noin vartin sisään olen saanut viestin takaisin, että tuotteenne ovat noudettavissa.

Kaivelinpa tässä aikaisempaa viestintää esiin ja sieltä löytyy mm. tälläisiä viestejä: “ Lecapapu 280 litraa, 5×60 288 kpl, kannasta vahvistettuja ruuveja”, “140x140x90 kulmalevy”, “senkkausterä?”, “360, 310, 55, 130, 140, 80 makkari ja 80, 140, 400, 390, 135, 135, 40 olkkari”, “Allun huone 1484, Eemeli 1724, eteinen 915”. Aina en ole ymmärtänyt ihan itsekään, että mitä olen edes ollut tilaamassa ja oheisten viestien perusteella täytyy olla kyllä aika supersankari ja jossain määrin myös ajatustenlukija, että pystyy täysin oikeita tuotteita ja täysin oikean määrän minulle laskeskelemaan, keräämään ja tarpeen mukaan vielä toimittamaankin. Mutta näin se vaan on kuulkaas sujunut yhteistyö koko hektisen projektini ajan tämän loistavan paikallisen rautakaupan kanssa.

SAMSUNG CSC

Hypistelymahdollisuus

Toinen tärkeäksi osoittautunut ominaisuus lähikaupan hyödyntämisessä on ollut se, että minulla on ollut mahdollisuus tutustua eri materiaaleihin ja mahdollisiin valintoihin liikkeessä paikan päällä nettikuvien tihrustamisen sijaan. Joidenkin materiaalien kohdalla olen tehnyt lopullisia valintoja vasta, kun olen nähnyt tuotteet remppakohteessani paikanpäällä näytepaloina.

Se on muuten kummallinen juttu kuinka valaistus, tilan malli ja muoto sekä kaikki tilassa ympäröivät asiat vaikuttavat siihen mikä istuu kulloiseenkin tilaan kaikista parhaiten. Lattiavalinnan suhteen minulle kävi niin, että liikkeessä paikan päällä olin lähes satavarma minkä kuosin tulen valitsemaan, mutta tuotuani näytepalat kodinrakennustyömaalleni, selkeäksi voittajaksi osoittautuikin toinen kuosi kuin mitä olin aluksi ajatellut.

Lattiamateriaalini on ollut muutenkin ihan täydellinen mätsi, minkä löysin K-Raudan valikoimasta. Olin kaivellut netin ympäri etsiessäni ekologista korkkilattiaa kuitenkin nykyaikaisen kauniilla kuosilla. Kovin paljoa en vaihtoehtoja löytänyt ja todella hankala oli nettikuvien perusteella alkaa tehdä lopullista ostopäätöstä. Suureksi ilokseni minua odotti K-Raudan hyllyssä Eggerin puupohjainen ja täysin muoviton Desing Green Tec-lattia, johon olen kaikin puolin kerrassaan rakastunut.

Materiaalien osalta toinen ehdottomasti maininnan arvoinen uusi tuttavuus on ollut nokialaisen maalitehtaan Colorian maalituotteet. Maaliahan tällä työmaalla on kulunut pyttytolkulla, jotta saadaan raikastettua vanhaa ja tunkkaista värimaailmaa nykyaikaisen raikkaaksi. Colorialta löysin hajuttoman, muovittoman ja ekologisen Greenline-sarjan, jonka käytöstä maalarikin on ollut varsin tyytyväinen.

SAMSUNG CSC

Ketteryys

Kolmantena erittäin tärkeänä asiana olen saanut projektin saatossa huomata, että lähellä oleva pienempi toimija on ollut melkoisen ketterä ja nopea auttamaan verrattuna nettikauppoihin tai jättimarketeihin. Tavaraa on ollut saatavilla usemmiten aina hyllystä ja tilaustavaratkin ovat olleet noudettavissa nopeammin kuin itse olemme ehtineet niitä edes kaivata.

Paikallisuudessa ihan huippua on ollut myös koko minua auttavan tiimin yhteen hiileen puhaltaminen. Remonttitiimini työmiesten asiointi paikallisessa K-Raudassa on ollut myös harvinaisen helppoa, sillä he sattuvat olemaan myös paikallisen rautakauppamme sopimusasentajia. Tavaraa on liikkunut vauhdilla edestakaisin, sillä välillä olemme ottaneet jotakin materiaalia vähän turhan reilusti tai olen muuttanut mieltäni jonkun asian suhteen, niin palautuksetkin ovat onnistuneet todella sujuvasti.

Tätä koko projektia jo hyvänaikaa eteenpäin vieneenä uskallan tässä vaiheessa todeta, että aika paljon hankalampaa rakennustöiden eteneminen olisi ollut ilman tätä paikallista ja joustavaa K-Rauta Valkeakoskea. Kummasti olisivat myös rakennustyöt viivästyneet, jos olisimme joutuneet materiaaleja hakemaan kauempaa tai odottelemaan nettitilausten toimituksia. Onneksi apu oli kuitenkin kaikenaikaa lähempänä.

Ketterää paikallisilla ja pienemmillä toimijoilla on myös hinnoittelu. Jutusteltuani kauppiaan kanssa, sain huomata, että eipä niissä hinnoissakaan isompiin toimijoihin verrattuna suuria eroja sitten loppuluvussa olekaan. Kauppiaat useimmiten varmasti ihan mielellään haluavat kuulla isommista hankkeista ja projekteista, jotta voivat tarjota parhaan palvelun lisäksi myös kilpailukykyiset hinnat. Kannattaa siis ehdottomasti mennä paikallisten yrittäjien ja kauppiaden jutuille omissa projekteissanne. Niin minä tein. Ja hyvät alet sainkin!

SAMSUNG CSC

Ruusuja Roosalle

Juttusarjani punaiseksi langaksi onkin ihan vahingossa tullut projektini aikaiset kohtaamiset juuri oikea-aikaisesti, juuri oikeiden ja aivan ihanien ihmisten kanssa. Enkä malta olla tätäkään kohtaamista kanssanne jakamatta. Yksi näistä ilahduttavista uusista tuttavuuksista on ollut ehdottomasti asiakaspalvelun ja ammattitaidon helmi, Roosa Brand Valkeakosken K-Raudasta.

Roosa se on jaksanut hymyssä suin palvella pöllähtänyttä ja kiireistä rempantekijää päivästä toiseen. Roosa on kuin ihmeen kaupalla kaivellut kaikki tuotteet mitä ikinä olen keksinytkään pyytää nopeasti ja sopuhintaankin vielä. Joistakin tapeteistakin olen laittanut vaan nettikuvia ja tovin päästä Roosa ilmoitteleekin jo hintaa ja toimitusaikaa ja varmistelee vielä tuotemääriä. Puhumattakaan siitä, mistä kaikesta Roosa on minua muistutellut ja huolehtinut kiireisen projektin aikana.

Ihanan iloinen Roosa on ollut koko ajan askeleen edellä, joka on auttanut todella paljon remonttitöiden aikataulussa pysymistä. Minusta on ihan mieletöntä huomata kuinka huippuja toiset osaavat olla omissa ammatteissaan ja tämähän vain johtaa hienoihin asiakaskokemuksiin ja onnistuneisiin kauppoihin, joissa jokainen osapuoli on enemmän kuin tyytyväinen. Toivottavasti monet muut löytävät projekteihinsa tälläisiä korvaamattomia ammattilaisia, apukäsiä ja asiakaspalvelun helmiä paikallisia palveluita hyödyntäen.

Hämärtyvät syysillat ovat mitä ihaninta aikaa panostaa kodin kohentamiseen ja kauniin tunnelman luomiseen sisätiloihin. Seuraavan kerran, kun lähdette sisustusostoksille, niin poiketkaapas ihan ensimmäisenä paikallisten palveluidenne luona. Näin tuette myös tänä haastavana aikana maamme pienyrittäjiä. Saatatte myös positiivisesti yllättyä palvelun tasosta ja valikoimasta mitä onkin saatavilla ihan lähinurkilla. Ja näin säästyy myös aikaa enemmän siihen syksyiseen kotoiluun.

Tunnelmallisia koti-iltoja toivotellen Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Koti on siellä missä mummula on
Apua ja asennetta