Luksusluonnonkosmetiikan TOP10

Kaupallinen yhteistyö House of Organic (sisältää jatkuvan alennuksen!)

Luksusluonnonkosmetiikka Ihonhoitotuotteet 17

House of Organicilla vietetään koko viikonlopun kestävää Black Friday -tempausta ja kokosin sen hengessä oman suosikkivalikoimani heidän luksusluonnonkosmetiikkavalikoimistaan. Heidän alelaarissaan on paljon huokeaakin kosmetiikkaa, mutta tähän postaukseen valitsemani kalliin kosmetiikan helmet ovat ainoat luksusosaston aletuotteet. Näistä jokaisen tuotteen saa maanantaihin 27.11. saakka -15 % alennuksella ilman mitään erillistä alekoodia.

Listassa on mukana suosikkini Patykalta, Iroisielta, 100 % Purelta ja Neal’s Yard Remediesiltä. Valitsin tuotteet ennen kaikkea niiden raaka-ainekoostumuksen perusteella, sillä nimenomaan se erottaa ns. tavallisemman tai keskivertokosmetiikan luksuksesta. Kallis hinta pitää olla perusteltavissa faktoilla ja parhaitenhan se selviää tarkastelemalla mitä INCI-lista on syönyt sisälleen. Jokainen tuote on sellainen, jossa on raaka-ainekoostumuksen lisäksi myös erinomaiset koostumukset ja tuoksut.

Se vähän harmittaa, että moni ennen niin ihana ja aiemmin tehokkaana pitämäni tuote jäi listalta pois, koska niiden raaka-ainekoostumusta on muutettu huonompaan suuntaan – Suomeksi siis tingitty raaka-ainekoostumuksen ja valittu tilalle edullisia sekä hoitamattomampia raaka-aineita kuten alkoholia. Toisaalta myös uusia tuotteita on löytynyt tilalle samojen tuoteuudistusten yhteydessä. Alla omat TOP-valintani House of Organicin luksusluonnonkosmetiikkavalikoimista, huikatkaapa jos teillä on samoja suosikkeja! 🙂

Patyka Antipollution Kasvosuihke

PUHDISTUS & KOSTEUTUS

Luksusluonnonkosmetiikka Ihonhoitotuotteet 6

Patyka Remarkable Cleansing Oil

Käytän tällä hetkellä ihoni iltapuhdistuksessa vuoropäivin puhdistusmaitoa ja puhdistusöljyä (kaksoispuhdistuksesta en ole innostunut). Patykan puhdistusöljy lienee useammallekin teistä tuttu sarjan 3-Step -puhdistusrituaalista, johon kuuluu myös puhdistusvaahto ja kasvovesi. Käytin tätä trioa pitkään muutama vuosi sitten, mutta sittemmin olen luopunut kokonaan puhdistusvaahtojen käyttämisestä. Öljyputsari toimii sellaisenaan ja on sääolosuhteiden ankarimpana aikana yksi parhaista vaihtoehdoista ihonpuhdistukseen.

Patykan puhdistusöljy toimii sellaisenaan, koska sen sisältämä kasviperäinen emulgaattori mahdollistaa öljyn ja veden sekoittumisen, jolloin kasvojen pinnalle ei jää rasvaista ja ihoa tukkivaa öljykalvoa. Öljy on kasvojenpuhdistamiseen loistava valinta siitäkin syystä, että se liuottaa meikinjämät todella tehokkaasti pois ja puhdistaa ihohuokosia, jolloin tukkeumia ei synny niin helposti. Emulgaattorin ansiosta öljy on helppo huuhtoa pois kasvoilta.

Patykan öljyssä on aivan fantastinen koostumus ja tuntuma kasvoilla on taivaallisen pehmeä. Makea ja hedelmäinen tuoksu kolahtaa minulle täysillä. Puhdistusöljyn pohja muodostuu laadukkaista kasviöljyistä kuten seesamista, auringonkukasta, aprikoosinkivestä ja hasselpähkinästä. Tehoraaka-aineina on käytetty kirkastavaa kaktusviikunauutetta, C-vitamiinipitoista ruusunmarjaöljyä ja ihovaurioita korjaavaa mäkikuismauutetta.

Öljy sisältää myös Bisabololia, joka valmistetaan yleensä kamomillasta tai brasiliassa esiintyvän Candeia-puun kuoresta. Bisabol nopeuttaa ihon paranemista, on antibakteerinen ja suojaa esimerkiksi sieni-infektioilta, ehkäisee tehokkaasti vapaiden happiradikaalien vaikutusta iholla ja mikä mielenkiintoisinta, parantaa muiden raaka-aineiden ihonläpäisevyyttä. Tämä ominaisuus tarkoittaa käytännössä sitä, että Bisabol tehostaa puhdistusöljyssä olevien muiden raaka-aineiden imeytymistä sekä tehoa ihollamme.

Puhdistusöljy levitetään aina kuiville kasvoille ja hierotaan kasvot kauttaaltaan, kunnes meikki alkaa irrota. Itse käytän tätä myös silmämeikinpoistamiseen, koska öljy ei kirvele laisinkaan (minulla tosin ei ole muutenkaan helposti ärsyyntyvät silmät, joten tämä riippuu toki käyttäjästä). Jos ihosi on kuiva näin talviaikaan, käytä vedellä huuhtelun sijaan musliiniliinaa.

Tiedän, että monet valmistavat öljypuhdistusta itse, siksi haluaisin näin loppukaneettina muistuttaa, että mikäli päädyt itse valmistamaan, pidä huoli siitä, että seoksessa on mukana kasviemulgaattori. Toinen tärkeä asia on valita tarpeeksi pienimolekyylisiä, kasvoille sopivia kasvoöljyjä (eli ei missään tapauksessa ruoanlaittoon tarkoitettuja ruokaöljyjä tai neitsytkookosöljyä!).

Luksusluonnonkosmetiikan Parhaat 4

100 % Pure Blood Orange Cleansing Balm

Toinen luksusluonnonkosmetiikkaan lukeutuva loistava putsarivaihtoehto on tämä silkkisen pehmeä 100 % Puren puhdistusbalmi, joka on puhdistusöljyn tavoin ihon suojakelmulle riittävän hellävarainen ja hoitava putsari. Balmissa on miellyttävän notkea koostumus ja pidän siitä miten kätevä tätä on annostella.

Raikkaan balmin pohja muodostuu avokadoöljystä, kookosöljystä, oliiviöljystä ja mehiläisvahasta. Lempeän raikas greippimäinen tuoksu tulee eteerisestä veriappelsiiniöljystä, jolla on aromaterapeuttisesti mielialaa nostattava, rentouttava ja stressiä lievittävä vaikutus.

Balmissa on kookoksesta johdettu kasviemulgaattori, joka toimii samalla tavalla kuin Patykan puhdistusöljyn sisältämä emulgaattori, eli vaikka iho jää puhdistuksen jälkeen pehmeän kosteutetuksi, pinnalle ei jää tukkiva rasvakalvoa.

Luksusluonnonkosmetiikan Parhaat 2

Patyka Anti-pollution Mist

Patykan raikastava spray-pulloon pakattu kasvovesi on täysin ponnekaasuton 2 in 1 -tuote, joka toimii ihon kosteutuksen lisäksi aivan briljanttina meikinkiinnityssuihkeena! Suihkutan aina meikkipohjan meikkaamisen (Kjaer Weis -meikkivoidepohja ja Everyday Minerals Semi-Matte Ivory N°1 -meikkipuuteri) jälkeen, jotta puuteri sulautuu iholle. Anti-pollution Mist toimii tässä hyvin ja sen lisäksi se tekee meikkipohjasta todella kuulaan.

Kasvovesispray sisältää anti-inflammatorista karpalovettä, kosteuttavaa kasviglyseriiniä, rauhoittavaa Aloe veraa, hyaluronihappoa, hurtanminttua ja goji-marjauutetta.

Hannamarirahkonen

SEERUMIT

Neal’s Yard Remedies Frankincense Intense Concentrate Serum

Nealsin ihonhoitofilosofia on kiehtonut minua aina, koska se lähestyy ihon hyvinvointia pinnan lisäksi myös korostamalla sisäisesti nautitun, luonnollisen ruoan ja lisäravinteiden merkitystä. Frankincense-seerumi yhdistelee kattavasti perinteistä yrtteihin ja kasviuutteisiin perustuvaa perinteisempää ja suorempaa ihonhoitofilosofiaa sekä modernia teknisten raaka-aineiden käyttöä. Seerumi on kehitetty lähinnä ikääntyvälle iholle sen sisältämien tehoraaka-aineiden liftaavan vaikutuksen vuoksi, mutta sitä voi käyttää myös nuoremmalla iholla ajoittaisina kauneuskuureina aivan kuten itse teen.

Seerumi sisältää kuivan ihon läpäisevää makadamiaöljyä, viininrypäleensiemenöljyä, Baobab-öljyä, arganöljyä, solutuotantoa uudistavaa ja arpia vaalentavaa frankincensia, kiinangardenian kantasoluja sekä kolmen peptidin yhdistelmän. Kiinangardenia tunnetaan myös ikääntymistä hidastavana ja ihon hormonaalista tasapainoa tukevana raaka-aineena.

Peptidit ovat proteiineista valmistettuja pieniä aminohappojen osia, joiden on todettu useissa tutkimuksissa elvyttävän ihon omista proteiineista koostuvia rakennussäikeitä ja edesauttavan ihon joustavuuden säilymistä. Peptidit ovat mielenkiintoinen asia ja koen, että niiden käyttö kosmetiikassa on perusteltua, sillä iho rakentuu proteiineista eikä se pysy kimmoisana tai ehjänä ilman peptidejä. Nealsin seerumi on yksi luksusluonnonkosmetiikan suosikeistani, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

Luksusluonnonkosmetiikan Parhaat Luksusluonnonkosmetiikka Ihonhoitotuotteet 5

Patyka Advanced Plumping Serum

Patyka uudistui muutama vuosi sitten ja sittemmin heidän valikoimiinsa on tullut maailman paras hyaluronihapposeerumi. En ole pitänyt kaikista heidän muutoksistaan, mutta tämä seerumi on talviajan must have ja yllätti minut kyllä hyvänpäiväisesti. Tekninen seerumi sopii loistavasti etenkin meikin alle, sillä se imeytyy ällistyttävän nopeasti. Mikä ihmeellisintä, paksukin seerumikerros jättää ihon pinnan kuivuessaan tasaiseksi eikä pinnalle synny minkäänlaista kalvoa, joka rullautuisi pieniksi hippusiksi meikatessa.

Nopea imeytyminen selittyy seerumin vesimäisellä koostumuksella, joka tietysti tehostaa raaka-aineiden imeytyvyyttä. Seerumin INCI-listassa on aivan ensimmäisenä damaskonruusuvettä, appelsiininkukkavettä, kolmessa eri molekyylikoossa olevaa hyaluronihappoa sekä Hexapeptide-11 peptidiä, joka on hiivasta valmistettu aminohappo. Hexapeptidi-11 on todettu tehostavan ihon luontaista kykyä tuottaa kollageenia sekä elastiinia, jotka tekevät ihosta kimmoisan, joustavan ja ryhdikkään.

Tämä on ehdottomasti paras hyaluronihapposeerumi, jota olen koskaan kokeillut ja tulen raportoimaan tuotteesta tarkemmin vielä loppuvuodesta. Tuotteen tehokkuus puoltaa korkeaa hintaansa täysin.

VOITEET & SILMÄNYMPÄRYSIHO

Luksusluonnonkosmetiikka Ihonhoitotuotteet 11

Neal’s Yard Remedies Frankincense Intense Eye Cream

Kuten jo aiemmin hieman sivusin, rakastan Neal’s Yard Remediesissä sitä, että jokaikinen kallis tuotteensa on taatusti raaka-ainelistansa puolesta hintansa väärti. He eivät käytä turhia ja halpoja täyteaineita, kuten muutamat muut luksusluonnonkosmetiikan tekijät ovat sortuneet tässä viime vuosina tekemään, vaan satsaavat toden teolla siihen, että tuotteet sisältävät todellakin huippulaatuisia raaka-aineita, jotka keikkuvat yleensä siellä INCI-listan kärkipäässä. Lisäksi he huomioivat todella taidokkaasti kokonaisuuden yhdistelemällä tuotteisiinsa eri näkökulmilta

Luksussilmänympärysvoide yhdistelee onnistuneesti perinteistä kosmetiikkaosaamista, johon on yhdistetty teknisiä raaka-aineita. Voidepohja on täynnä ravitsevia ja kosteuttavia raaka-aineita ja se koostuukin jopa kuivan ihon läpäisevästä makadamiaöljystä, kasviglyseriinistä, karitevoista, kaakaovoista ja arganöljystä. Tehoaineina on käytetty kofeiinia, viininrypäleensiemenöljyä sekä runsas kattaus eteerisiä öljyjä kuten mandariinia, appelsiininkukkaa ja bergamottia. Voide on hyvin ravitseva ja hoitava, mutta silti hyvin imeytyvä.

Absolution La Créme Riche

Kokeilin La Créme Richeä ensimmäisen kerran lähes neljä vuotta sitten kärvistellessäni pintakuivan ihon kanssa (joka oli seurausta remonttistressistä ja turhan tehokkaista ihonhoitotottumuksista). Voiteessa on supertäyteläinen koostumus, joka imeytyy iholle tehokkaasti ja jättää kasvojen pinnan mattaiseksi. Tykkään sekoittaa voiteen sekaan 2-4 tippaa kasvoöljyä yötä vasten ja aamulla odottaa aina kimmoisa iho.

Monipuolinen voidepohja sisältää muun muassa ohrasta valmistettua mallasta, jota käytetään sen antidioksidanttisen ominaisuuksien vuoksi suojaamaan ihoa ärsykkeiltä. Voiteessa on myös hunajaa, joka sisältää runsaasti ihon tarvitsemia mineraaleja.

Luksusluonnonkosmetiikka Ihonhoitotuotteet 14

100 % Pure Coffee Bean Caffeine Eye Cream

100 % vedetön silmänympärysvoide sisältää Aloe vera -mehua, ruusuvettä ja antioksidanttipitoista ruusuöljyä. Seuraavana INCI-listalta löytyvät vihreä kahvi ja vihreä tee, jotka stimuloivat mikroverenkiertoa ja vaalentavat tummia silmänalusia. Voide sisältää myös kirkastavaa C-vitamiinia, rosmariinia, timjamia, vaniljaa sekä candelilla-kasvivahaa.

Voiteessa on hoitava pohja, joka kosteuttaa herkkää silmänympärysihoa, laskee silmäpussien turvotusta ja kirkastaa katsetta. Silmänympärysvoide tuoksuu suklaakeksille ja vaniljalle, aika ihana.

NAAMIOT

Luksusluonnonkosmetiikka Ihonhoitotuotteet 7

Iroisie Masque De Beauté Face Mask

Lanseerasin tämän vaaleanvihreän kauneusnaamion jo vuonna 2014 herkulliseksi limettihilloksi! Syynä tähän lempinimeen vaikutti toki naamion vihreä sävy, mutta ennen kaikkea ihanan kirpeä limen tuoksu, joka herättää kyllä etenkin näin kaamosaikana paatuneimmankin työläisen talviunesta!

Limettihillonaamio sisältää ruiskaunokkivettä, ruskolevästä saatavaa algiinihappoa, joka suojaa vapailta happiradikaaleilta, verenkiertoa stimuloivaa neidonhiuspuu-uutetta ja epäpuhtauksia hillitsevää piparminttua. Näiden lisäksi naamiossa on hyaluronihapon vesiliukoista suolamuotoa olevaa natriumhyaluronaattia, jossa on hyalyuronihappoon verrattuna pienempi molekyylikoko. Natriumhyaluronaatti sitoo kosteutta ihoon ja molekyylikokonsa ansiosta se tunkeutuu helpommin ihoon.

Naamio on juhlakauden raikkain pikakaunistaja ja se sopii lempeän raaka-ainekoostumuksensa ansiosta myös herkälle iholle, sillä se ei sisällä liian stimuloivia uutteita. Naamio tasoittaa ihon sävyä, kosteuttaa ja kirkastaa.

Luksusluonnonkosmetiikka Ihonhoitotuotteet 15

100 % Pure Vegetable Detoxing Facial Mask

Paljon hehkuttamani vihannesnaamio, joksi tätä detox-naamiota tuttavallisesti kutsun, on viilentävä, stimuloiva ja syväpuhdistava puhdistaja, jossa on aivan vaikuttava raaka-ainesekoitus. Naamio sisältää mineraalipitoista kelp-levää, pinaattia, kaalia, lykopeenipitoista tomaattia, puhdistavaa vehnänorasta, kirkastavaa C-vitamiinia, ihoa uudistavaa A-vitamiinia, ikääntymisen merkkejä häivyttävää ubikinonia, alfalipoiniihihappoa, superantioksidantti resveratrolia, epäpuhtauksia puoleensa imevää vihreää savea, acaita, stimuloivaa kahvia ja vihreää teetä, kirkastavaa rosmariinia, oreganoa ja timjamia.

Naamio tuntuu kivalta saunan lämmössä sen viilentävän vaikutuksen ansiosta ja se jättää ihon mattapintaiseksi. Naamio ei kuivata ihoa, mutta suosittelen kuivan ihon omaaville vain kerran kuukaudessa käytettävänä tehopuhdistuksena. Normaalille iholle vihannesnaamio sopii näin talviaikaan kerran viikossa käytettäväksi.

Luksusluonnonkosmetiikan Parhaat 3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2017: Vartalo & hygienia
Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Green Beauty Awards 2017: Meikit
Green Beauty Awards 2017: Hiukset