Rasvaisen ja sekaihon hoito – oma ihonhoitorutiinini juuri nyt

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Oma ihonhoitorutiinini nojaa ympäri vuoden tiettyihin peruspilareihin, mutta tuotteet vaihtuvat työn alla olevien projektieni mukaan. Työni kiinteä osa on tuotetestauksessa, mutta pyrin pitämään rutiinissani yllä edes jonkinlaista punaista lankaa. Rasvaisen ja sekaihon hoito elää vuodenaikojen mukaan, niin myös oma hoitorutiinini. Tällä hetkellä menen vielä kesän jäljiltä hieman kevyemmällä hoidolla – kurkistetaan kylppäriini tarkemmin!

Minulla on työni puolesta lähes koko ajan testissä uusia tuotteita, joten varsinaista pysyvää hoitorutiinia minun on jopa mahdoton ylläpitää. Nyt kesän ajan testaukset ovat kuitenkin painottuneet meikki- ja hiuspuolelle ja olen saanut hieman pidempijaksoisesti käyttää vain tiettyjä ihonhoitotuotteita.

Kurkistetaan tässä artikkelissa, mitä luonnonkosmetiikkatuotteita käytän ja millä tavalla yhdistelen eri koostumuksia. Tuotteiden kokeilu on ollut jo 10 vuoden ajan tärkeä ja tiivis osa-alue työssäni, enkä sen vuoksi ole missään vaiheessa edes voinut olla uskollinen vain tietyille purkeille. Minulle onkin kaikista tärkeintä juuri koostumukset. Valitsen testaamistani tuotteista omaan käyttööni jäävät yksilöt erityisesti koostumus ja raaka-aineet edellä.

Sekaihon Hoito

Ihotyyppini on rasvainen, mutta epätasapainossa ollessaan sitä voisi moni kuvailla sekaihoksi. Se kuivuu pinnastaan hyvin herkästi, mutta toisaalta on taipuvainen tukkeumiin. Tasapainoisena ja sille sopivin tuottein hoidettuna ihoni on heleän kuulas ja pehmeä. Juuri tähän tähtäänkin hoidollani!

Ihoni kaipaa runsaasti vesimäistä kosteutusta sekä pienemmän tilkan ravitsevia öljyjä. Tuotteita valitessani pidän aina mielessäni, että valtaosan rutiinissa olevista tuotteista tulee tarjota ensisijaisesti juuri vesikosteutusta. Tässä on avain myös sinulle ihonhoitorutiinin rakentamiseen. Ei siis saman rutiinin kopioiminen, vaan oivaltaminen mitä oma ihosi tarvitsee. Lähtökohtaisesti mitä kuivempi ihotyyppisi on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä sinun kannattaa painottaa öljypohjaisia tuotteita.

Tuotteiden valinnan lisäksi kiinnitän rutiinissani huomiota tekniikoihin. Pyörittelen puhdistustuotteet huolellisesti iholle, taputtelen kasvoveden kunnolla, jotta se oikeasti imeytyy ihoon eikä vain haihdu heti pois. Levitän seerumin niin ikään taputellen ja öljyn hieron ihoon. Tavallaan pieniä juttuja, joilla on iso merkitys.

Puhdistuksen kulmakivenä öljy

Öljypohjainen putsari on omalle iholleni kaiken A ja O. Poistan sillä aina meikin ja aurinkovoiteen, mutta käytän sitä usein myös meikittömälle iholle sellaisenaan sekä viime aikoina myös aamupuhdistukseen.

Kun meikkaan, käytän aurinkovoidetta tai/ja olen oleillut pidempään ulkona, teen iltaisin aina kaksoispuhdistuksen. Huomaan sen selvästi auttavan vähentämään ihon tukkeutumista. Mikäli olen ollut päivän lähinnä kotitoimistolla ilman meikkiä, putsaan ihon ainoastaan kertaalleen.

Puhdistusöljyistä minulla on muutama suursuosikki: Evolven Kalahari Dream Cleansing Oil (ahh, tämän tuoksu!) sekä täydellisellä koostumuksella varustettu Djusien Liquid Silk. Kumpaistakin olen käyttänyt useita pullollisia ja varmasti palaan molempiin vielä monen monta kertaa uudelleen.

Tällä hetkellä minulla on käytössäni Laboratoires de Biarritzin puhdistusöljy, johon olen koukuttunut omaksikin yllätyksekseni melko vahvasti. Olen aiemminkin maininnut, että tässä putsarissa on tiettyä arkisuutta, eikä tuoksu ole yhtä herkullinen kuin Evolvella ja Djusiella. Koostumus on kuitenkin käsittämättömän hyvä! Ihanan pehmeältä iholla tuntuva öljy sulattaa meikin poikkeuksellisen tehokkaasti ja iho jää tämän öljyn jäljiltä kivan pehmeäksi.

Laboratoires De Biarritz Puhdistusoljy

Olen ihastunut LDB:n öljyputsariin niin kovasti, että olen käyttänyt sitä nyt myös aamuisin. Ihoni kaipaa aamulla vähintään miselliveden, pelkkä vesipesu ei ole sille riittävästi. Käyn aamusalilla useita kertoja viikossa, minkä jälkeen käytän aina öljyputsaria. Muina aamuina valitsen ihoani kuulostellen joko öljyn tai miselliveden. Minulla on menossa jättipullollinen raikasta Pulpe De Vien Ô ma douce misellivettä, josta pidän kaikin puolin kovasti.

Iltaisin tehdessäni kaksoispuhdistuksen, käytän toisena vaiheena mieluiten puhdistusmaitoa, toisinaan myös hellävaraista geeliä. Laponie of Scandinavian puhdistusmaito ja -geeli ovat pitkäaikaiset lempparini tuplapuhdistuksen toiseen vaiheeseen. Viime kuukausina olen tarrannut useasti myös Vuohelman Vadelmamaito pesupalaan.

Koska ihoni on helposti tukkeutuvaista sorttia, käytän puhdistuksen tehostajana kasvoharjaa fiiliksen mukaan joitakin kertoja viikossa. Se auttaa keskittymään puhdistukseen sekä sallii mahdollisimman lempeiden puhdistustuotteiden käytön tuoden ekstratehokkuutta putsauksen avuksi. ALEKOODI: saat koodilla STRAWBERRY Beautybicin kasvoharjan (ja koko muunkin valikoiman) 10 % alennuksella aina vuoden 2024 loppuun asti.

Lue lisää kasvoharjasta: Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina

Sekaihon Hoito Puhdistus

Kasvovesi on ikuinen suosikkini

Huolellisen puhdistuksen jälkeen on vuorossa toinen tärkeä osa rutiinia ja oma suosikkiosuuteni: kasvovesi. Käytän kasvovettä reippaalla kädellä, tavallisesti vähintään kaksi kerrosta.

Minulla on iso liuta lemppareita kasvovesistä, tärkeintä on kuitenkin kosteuttava vaikutus. Rasvaisen tai sekaihon hoito keskittyy toisinaan vähän turhankin paljon kasvoveden kohdalla ihohuokosia supistavaan tai talintuotantoa suitsevaan vaikutukseen. Suomen vaihtelevassa ilmastossa kunnon kosteutus olisi kuitenkin lähes aina jopa hyödyllisempää.

Minulla on hyvin harvoin erikseen rasvaisen tai sekaihon kasvovettä, mutta silloin kun sellaista käytän, suosin aina rinnalla silti kosteuttavaa versiota. Tällöin käytän iltaisin kosteuttavaa ja aamuisin tasapainottavaa vaihtoehtoa.

Tälläkin hetkellä menen kuitenkin ainoastaan kosteuttavalla kasvovedellä. Käytän vähän ristiin rastiin päivän fiiliksen mukaan Yin Your Skinin SUMUa, Moi Forestin kasteenraikasta Forest Rain Face Mistiä, Vuohelman Ruusu & Kamomillamaito kasvovettä, Tash Sisterhoodin tehokasta Retinalt Essence + VIT C hoitosuihketta, Murumurun täyteläistä Moisture Boostia tai Laveran Hydro Refresh Face Mistiä. Huh, olipas niitä monta…

Täytyy muuten kehaista jälleen tuota Laveran tuotetta. Siinä on hämmentävän hyvät kosteutustehot, vaikka ainesosalistasta voisi ensivilauksella jotain aivan muuta ajatella. Mikäli kaipailet edullista, tehokkaasti kosteuttavaa kasvovettä, tässä voisi olla hyvä ratkaisu.

Kosteuttava Kasvovesi Luonnonkosmetiikka

Seerumirakkaus

Ihonhoitorutiinistani löytyy aina myös seerumi. Geeli- ja fluidimaiset seerumit sopivat iholleni täydellisesti, siinä missä voiteet tuntuvat usein turhan raskaalta. Suosin erityisesti kosteuttavia seerumeita, mutta käytän kuurina välillä myös puhdistavia ja tasapainottavia sekä kirkastavia versioita.

Viimeisen kuukauden ajan minulla on ollut tehokäytössä kaksi tuotetta. Pulpe De Vien tasapainottava seerumi on sujahtanut kasvoilleni aamuisin sekä välillä myös iltaisin. Rakastan seerumin raikkautta, ainesosat ovat myös erinomaiset. Toisin kuin monet muut sekaihon seerumit, tämä myös kosteuttaa jonkin verran. Purkki vetelee viimeisiään ja mikäli minulla ei olisi kaapissa odottamassa loppuunkäyttöä useampikin seerumi, tilaisin ehdottomasti vielä yhden pullollisen tätä ennen talvea.

Iltaisin olen käyttänyt noin kolmen päivän välein Mádaran superhyvää kuorivaa seerumia, joka ansaitsee kaikki mahdolliset ylistävät sanat. Erittäin simppeliä ja laadukasta ainesosalistaa tähdittää kuoriva ja kirkastava, lempeimmästä päästä AHA-happoja oleva maitohappo sekä kosteuttavat glyseriini ja hyaluronihappo. Tämä kosteuttaa erinomaisesti ja kirkastava vaikutus on heti nähtävillä aamulla herätessä. Yksi kaikkien aikojen lemppareitani, jota ihoni rakastaa!

Sekaihon Seerumi

Onko voidetta pakko käyttää?

Olen aiemminkin kertonut, etten käytä kasvovoidetta läheskään aina lainkaan. Oma ihoni yksinkertaisesti pitää enemmän seerumi + öljy -kombosta kuin voiteista. Lisäksi kaikki kolme tuotetta (seerumi, voide ja öljy) ovat iholleni (keskitalvea lukuunottamatta) liikaa. Käytän siis lähes aina seerumin ohella kasvoöljyä ja hyppään voiteiden yli. Tämä taktiikka ei kuitenkaan missään nimessä sovi kaikille, etenkään talvella! Onkin ensiarvoisen tärkeää oppia kuuntelemaan ja havainnoimaan juuri omaa ihoa.

Kasvoöljyistä olen käyttänyt jo monta pullollista Moi Forestin ihanaa Microbiome Magic Oilia, joka sopii iholleni täydellisesti. Se on täyteläisempää kuin tavallisesti suosimani koostumukseltaan kevyet öljyt, mutta ihoni nauttii siitä silti kovasti. Vaikutus on aina pehmentävä, rauhoittava ja tasapainottava.

Nyt olen kuitenkin lähes koko kesän ajan tehnyt täysin päinvastoin kuin yleensä ja jättänyt öljyn tauolle! Löysin nimittäin alkukesästä kaksi ihan mahtavaa voidetta, joita olen vähän vuorotellen levittänyt seerumin jälkeen. NOBEn Gel Moisturizer on runsasta geeliä, joka kosteuttaa erinomaisesti. Geelivoiteet ovat monesti vähän hankala konsepti, mutta tässä on kyllä aivan kaikki osaset osuneet napakymppiin!

Toinen kesälempparini on Pulpe De Vien Calm Me, jonka koostumus on taivaallisen hyvä. Sulava voide onnistuu olemaan samaan aikaan reippaasti kosteuttava, mutta kuitenkin kevyt tai kevyehkö. Tuoksu ei ole yhtä herkullisen hedelmäinen kuin sarjalla yleensä, mutta en ole enää edes muistanut koko asiaa ollessani loistavan koostumuksen pauloissa.

Sekaihon Kasvovoide

Silmänympärysihon hoitamisessa otan aina huomioon muun rutiinini. Mikäli käytössäni on peruskosteuttava seerumi (ilman kuorivia happoja ym. voimakkaampaa) sekä kasvoöljy maltillisella eteeristen öljyjen pitoisuudella (tai kokonaan ilman niitä), levittelen nämä samaiset tuotteet myös silmänympärysiholle. En käytä tällöin erillistä silmänympärysihon tuotetta. Muussa tapauksessa käytän erikseen silmänympärysvoidetta ja toisinaan kuurina myös silmänympärysihon seerumia.

Tällä hetkellä rutiinini kasvotuotteet eivät oikeastaan lainkaan sovellu silmien ympärille eli olen käyttänyt Murumurun Hyaluronic Silmänympärysvoidetta aamuin illoin. Tämä on ollut riittävä ja kaikin puolin hinta-laatusuhteeltaan erinomainen perustuote kosteutukseen. Iltaisin olen yhdistänyt alle vielä Tash Sisterhoodin Retinalt Eye Serumin, joka on voimakkaan anti-age -vaikutteinen.

Rasvaisen ja sekaihon hoito – viikoittaiset rutiinit

Yritän pitää päivittäisen ihonhoitoni niin hyvällä tasolla, että se yksin riittää ylläpitämään ihoni kuntoa. Päivittäistä hoitoa helpottamaan ja vaikutuksia tehostamaan turvaudun kuitenkin kahteen asiaan: naamioihin sekä ultraäänipuhdistajaan. Naamioita käytän harvoin säännöllisesti, tartun niihin aina tarpeen mukaan.

Mádaran Creamy Clay AHA Peel Mask on ollut luottopurkkini viimeisen vuoden ajan. Se pelastaa aina niissä tilanteissa, kun iho tuntuu tavallista tukkoisemmalta. Se puhdistaa ja heleyttää, muttei kuivata. Jos sinulla on helposti tukkeutuva ja samealta näyttävä sekaiho, testaa tätä!

Käytän lisäksi ultraäänipuhdistajaa pitämään ihohuokoset puhtaampina. Tämän tarve vaihtelee vähän kausittain. Välillä käytän sitä monta kuukautta säännöllisesti noin kerran viikossa tai parissa, toisinaan vähän harvemmin. Ultraäänipuhdistus sopii iholleni erinomaisesti, sillä se paitsi puhdistaa ja kirkastaa ihoa, tekee ihosta vastaanottavaisen hoitotuotteille. Käytössäni on Beautybicin Ultraäänipuhdistaja, jossa on erinomainen hinta-laatusuhde. ALEKOODI: saat koodilla STRAWBERRY Beautybicin ultraäänipuhdistajan (sekä koko heidän muunkin valikoiman) 10 % alennuksella aina vuoden 2024 loppuun asti.

Lue lisää ultraäänipuhdistajasta: Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona

Sekaihon Hoitorutiini

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Luonnonkosmetiikan Suosikit
Kaikkien aikojen luonnonkosmetiikan suosikit
Pintakuiva Iho
Pintakuiva iho – mitä tehdä?
Suomalainen Luonnonkosmetiikka
Suomalainen luonnonkosmetiikka – kuusi suosikkiani
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona