Suomalainen luonnonkosmetiikka – kuusi suosikkiani

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Suomalainen luonnonkosmetiikka on iloksemme loistavalla tasolla. Sarjoja on ilahduttavan monta ja täysin kotimainen ihonhoitorutiinikin on helppo rakentaa. Brändit uskaltavat luottaa omaan erikoisosaamiseensa, jonka ansiosta sarjat eroavat toisistaan melko reippaastikin. Kokosin tähän artikkeliin omat kuusi tämän hetken suomalaista suosikkisarjaani sekä tärppituotteet jokaiselta brändiltä.

Ei tästä nyt niin kauan ole, kun suomalainen luonnonkosmetiikka ei kattanut vielä kovinkaan montaa sarjaa. Tilanne on parantunut isoin harppauksin ja tällä hetkellä tarjolla on monia asemansa vakiinnuttaneita brändejä, ja lisää tulee. Harmillisesti myös menee. Aika on erityisen haastava pienille toimijoille ja halusin koota tämän artikkelin tukeakseni muutamaa omaa kotimaista suosikkibrändiäni.

Luonnonkosmetiikan osaaminen on Suomessa huippuluokkaa ja olen niin iloinen, että moni tekijä on rohkeasti toteuttanut visionsa. Entisessä työssäni luonnonkosmetiikan verkkokaupan valikoimapäällikkönä tutkin tukuittain erilaisia luonnonkosmetiikkasarjoja ympäri maailmaa. Viimeksi tänä keväänä olin mukana projektissa, jossa kahlasin läpi satoja eurooppalaisia luonnonkosmetiikan brändejä. Olen siis nähnyt jos jonkinlaista, silti suomalainen luonnonkosmetiikka sykähdyttää aivan erityisellä tavalla.

Suomalainen Luonnonkosmetiikka

Tämän hetken kotimaiset suosikkini

Frantsila

Frantsilassa on jotakin hyvin erityistä. Jotakin ainutlaatuista, mitä on mahdotonta ostaa bränditoimistosta. Rakastan Frantsilan autenttisuutta ja luottoa omaan tekemiseen. Sarjan tunnelma on omaa luokkaansa ja saa minulle aina kotoisan olon. Perinteikäs Frantsila kasvattaa itse luomupelloillaan tuotteissa käytetyt yrtit, kukat ja kasvit. Valikoimassa on jos jonkinlaista hyvinvointituotetta, ei siis pelkästään kosmetiikkaa.

Frantsilan tuotteet ovat ylistys Suomen luonnolle ja ne edustavat perinteisempää luonnonkosmetiikkaa kuin monet muut tämän artikkelin brändit. Mikäli rakastat kasveja ja yrttejä (ja niiden tuoksuja!), on Frantsila sinulle.

Frantsila Tiikerin Voimasalva

Testaa Frantsilalta: Tiikerin Voimasalvaa, joka auttaa lihasjumeihin, kolotuksiin ja on luottopurkkini raskaan urheilutreenin jälkeen. Myös kaikki sarjan muutkin salvat ovat priimaa omissa tarkoituksissaan. En muista testanneeni Frantsilalta yhtään tuotetta, josta en olisi lainkaan pitänyt. Siinä mielessä olisin siis voinut listata tähän monta muutakin purnukkaa. Mainitaan nyt vielä vaikkapa kesäistä fiilistä henkivät Puna-apila Puhdistusgeeli kaverinaan Kehäkukka Kasvovesi.

Suosittelen Frantsilaa: luonnon ystäville sekä yrtti- ja kasvituoksuista nauttiville. Tehokkaita hyvinvointituotteita etsiville.

Moi Forest

Moi Forest on koko perheen monitoimisarja, jonka tuotteita voi käyttää juuri niin monella tapaa kuin mielikuvituksesi sallii. Tuotteet ovat hellästi hoivaavia, mutta eivät missään tapauksessa mitäänsanomattomia. Niissä on luonnetta ja lempeää tehokkuutta, joka ei pohjaudu voimakkaisiin ainesosiin. Muutama huolella valittu uute on yhdistetty laajasti monille sopivaan laadukkaaseen, ihoa hellivään pohjaan.

Sarjan keskiössä on metsämikrobiuute eli metsäpöly, joka voi olla erityisen hyödyllistä meille kaupunkilaisille. Ohjaan kiinnostuneet lukemaan tarkemmin metsämikrobeista Moi Forestin omalta sivulta, jossa asiaa on avattu hyvin ja helposti ymmärrettävästi.

Suomalainen Luonnonkosmetiikka Moi Forest

Testaa Moi Forestilta: Tietenkin Microbiome Magic Oilia, josta olen kirjoittanut sata kertaa aiemminkin! Lempparini kasvoöljyistä, joka rauhoittaa ja tasapainottaa ihon kenkkuilun. Jos nyt tarkkoja ollaan, niin virallisestihan tämä ei ole edes pelkkä kasvoöljy. Monitoimiöljyn statuksestaan huolimatta rohkaisen testaamaan tätä reippaasti (myös) kasvoöljynä.

Suosittelen Moi Forestia: minimalisteille, monikäyttöisiä koko perheen tuotteita etsiville, atoopikkojen ja erilaisista ihottumista kärsivien kannattaa kurkata sarjan valikoima myös.

Laponie of Scandinavia

Laponie of Scandinavialla on erittäin selkeä oma juttunsa. He ovat erikoistuneet herkän ja ongelmallisen ihon tuotteisiin riisumalla ainesosalistoilta kaiken ylimääräisen. Tuotteiden sisältämät harvat raaka-aineet on valittu huolella, eikä lopputulos ole lainkaan tylsä tai pliisu.

Laponie on myös oma suositukseni aina tilanteisiin, kun ihoa on hyödyllisintä hoitaa mahdollisimman pelkistetyillä, silti toimivilla tuotteilla, jotka rauhoittavat, tasapainottavat ja kosteuttavat ihoa. Tykkään yhdistellä sarjan tuotteita myös omaan ihonhoitorutiiniini, vaikken kuulukaan sarjan ydinkohderyhmään.

Laponien kohdalla tietää saavansa aivan takuulla laadukkaan koostumuksen, joka tekee sen mitä lupaakin.

Laponie Suomalainen Luonnonkosmetiikka

Testaa Laponielta: putsareita, ne ovat nimittäin kaikki kolme loistavia. Valitse oman tarpeesi mukaan joko täydellisesti meikin poistava puhdistusöljy, poikkeuksellisen hellävarainen puhdistusgeeli tai lempeä puhdistusmaito. Näistä saa rakennettua myös mainion kaksoispuhdistuksen valitsemalla puhdistusöljyn meikinpoistoon ja joko geelin tai maidon puhdistuksen viimeistelyyn.

Suosittelen Laponieta: herkälle ja ongelmallisille iholle sekä kaikille, jotka haluavat tasapainottaa omaa ihonhoitorutiiniaan muutamalla simppelimmällä tuotteella superaktiivisten purkkien ohessa.

Flow Cosmetics

Flow Cosmetics on yksi pitkäaikaisimpia luonnonkosmetiikan lemppareitani. Sen herkullisen tuoksuiset vartalokuorinnat olivat ensimmäisten käyttämieni luonnonkosmetiikkatuotteiden joukossa. Sarja on uudistunut ja päivittynyt vuosien varrella pysyen raikkaana ja ajankohtaisena vuodesta toiseen. Uudet lanseeraukset hyödyntävät raaka-aineiden trendejä, mutta sarja pysyy samaan aikaan uskollisena myös klassikoille, kuten kukkaisvesille.

Tämän päivän Flow on tyylikäs, jopa tietyllä tapaa aavistuksen ylellinenkin. Tykkään kovasti niin sarjan ilmeestä kuin purkkien sisällöstäkin.

Flow Aha Bha Peeling Serum

Testaa Flowlta: AHA & BHA Peeling Serum, joka on hellästi kuoriva ja kirkastava seerumi etenkin aikuiselle sekaiholle. Sinulla voi olla vaikkapa tukkeumia sekä epätasaisuutta ihon sävyssä, ehkäpä vähän juonteita ja sameuttakin. Purkillinen tätä yöseerumia on omiaan juuri tällaiselle iholle.

Suosittelen Flowta: oikeastaan ihan kenelle vaan, sarjan laajasta tuotevalikoimasta löytyy kaikenlaista kivaa. Käännä katseet Flown suuntaan, mikäli etsit suomalaista luonnonkosmetiikkaa ikääntyvälle iholle.

Vuohelma

Vuohelma on itselleni uudehko tuttavuus, johon tykästyin välittömästi tuotteita testailtuani. Sarja on hyvin sympaattinen ja myös Vuohelmalla on selkeä oma punainen lanka, vuohenmaito. Sitä on käytetty läpi sarjan sen tuodessa tuotteisiin rauhoittavaa hoitovaikutusta. Tuotteiden koostumukset ovat suht simppeleitä eikä niissä ole käytetty valtavaa määrää eri ainesosia. Sarja sopii monesti hyvin myös hieman herkemmällekin iholle.

Alumiiniton Deodorantti

Testaa Vuohelmalta: voidemaisia deodorantteja, jotka ovat paitsi toimivat, myös hyvin miellyttävät käyttää. Lue deovoiteista ja Vuohelmasta lisää: Kotimaista luonnonkosmetiikkaa: loistava alumiiniton deodorantti, joka pitää kainalot raikkaina koko päivän.

Suosittelen Vuohelmaa: etenkin dödöjen osalta kaikille! Kasvotuotteet hyödyttävät kaikista eniten herkkyyteen taipuvaista ihoa.

Luonkos

Luonkos on alunperin erikoistunut mahdollisimman vähän pakkausmateriaalia kaipaaviin tuotteisiin, kuten pahvirasioihin pakattaviin paloihin ja jauheisiin. Tuotteet ovat innovatiivisia ja sopivat niin kosmetiikkahifistelijälle kuin minimalistillekin.

Luonkos on moderni ja hauska, eikä liian hienosteleva. Sarjassa on tiettyä rempseyttä ja helposti lähestyttävää fiilistä, vaikka tuotteet itsessään eivät oikeastaan ole kaikista helpoimpia. Jauheet ja palat vaativat oikeanlaisen käytön toimiakseen optimaalisesti. Kurkkaa siis käyttöohjeet, jotta saat tuotteista kaiken irti. Kun löydät itsellesi sopivan tuotteen, saat siitä pitkäaikaisen seuralaisen – tuotteet ovat erittäin riittoisia.

Luonkos Miracle

Testaa Luonkosilta: Refresh kuivashampoota, joka on omintakeinen, mutta varsin toimiva tapaus. Tykkään tupsutella Refreshiä reippaalla kädellä hiuspohjaan, jolloin saan aikaan puhtauden lisäksi runsasta ilmavuutta. Toinen suursuosikkini sarjalta on ihana puhdistusmaitopala Miracle.

Suosittelen Luonkosia: sinulle, joka haluat tuotteen mahdollisimman vähällä ja helposti kierrätettävällä pakkauksella. Kaikille, jotka haluavat testata jotakin vähän erilaista.

Suomalainen luonnonkosmetiikka tarjoaa paljon muutakin kiinnostavaa

Kotimainen Luonnonkosmetiikka

Yllä mainitut sarjat eivät olleet missään erityisessä paremmuusjärjestyksessä. Valitsin tällä kertaa nostoihin sarjat, joilta minulla on käytössä laajasti tuotteita ja joiden yksittäiset tuotteet ovat lisäksi nousseet lemppareideni aivan kirkkaimpaan kärkeen.

Erinomaista suomalaista luonnonkosmetiikkaa valmistaa iloksemme moni muukin. Voisin loppuun mainita vielä muutaman muun ihanan kotimaisen brändin, jonka tuotteita olettekin nähneet aiemminkin sisällöissäni. Mukana on myös jokaiselta brändiltä suosikkipurkkini. Takuulla tästä unohtui nyt joku, sillä suomalainen luonnonkosmetiikka tarjoilee yksittäisiä timantteja yllättävänkin monta!

Djusie (erinomainen puhdistusöljy Liquid Silk)

Pure=Beauty (kosteuttava kasvosuihke Birch Sap Mist)

Yin Your Skin (kirkastava teholiemi IHME)

Taika (maailman paras käsisaippua)

Murumuru (täyteläinen hoitoneste Moisture Boost)

NOBE (uusi, erittäin kiinnostava brändi, johon haluan tutustua vielä paremmin! Olen jo havainnut mainioksi Gel Moisturizerin)

Fiini Naturally (iiiihana kosteuttava Kaura-kamomilla hoitoneste)

Alonia Eco Hair (shampoo, joka valitaan minitestin perusteella sopivaksi omalle hiuspohjalle)

Olisi hauska kuulla teidän suosikkeja kotimaisilta luonnonkosmetiikkamerkeiltä, kerro kommentteihin oma lempparisi!

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Katarina

Olipas monta uutta luonnonkosmetiikkamerkkia josta en ole ennen kuullut. Ehdottomasti aion kokeilla jotain näistä! Kiitos vinkeistä :)

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Oi miten kiva kuulla, toivottavasti löytyy mieluisia tuotteita <3

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Paras Luonnonkosmetiikka 2023
Green Beauty Awards Summer Edition 2023: Kasvotuotteet
Suosituimmat Artikkelit
Suosituimmat artikkelini luonnonkosmetiikasta
Hiuksiin Jatettava Hoitoaine
Hiuksiin jätettävä hoitoaine ja miksi en käytä hoitoainetta suihkussa
Luonnonkosmetiikan Suosikit
Kaikkien aikojen luonnonkosmetiikan suosikit